Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      18.920


  2. jbosdas

    jbosdas

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      2.555


  3. thstam

    thstam

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      40


  4. Διογένης

    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      22


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 14/09/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Ο έλεγχος δεν έχει καμία σχέση με κοστολόγηση. Το έχουν πει ξεκάθαρα στο webinar. Ο σκοπός είναι να γίνει καταγραφή των προβλημάτων για να μπορέσουν να κάνουν μια αδρή προκοστολόγηση, ώστε να ξέρουν τι κονδύλια θα απαιτηθούν. Στη συνέχεια θα ανατεθούν οι σχετικές μελέτες και ο μελετητής θα προτείνει λύσεις, θα κοστολογήσει κοκ. Ο ελεγκτής δεν κοστολογεί, δεν αποτυπώνει, δεν προτείνει λύσεις. Άντε να κάνει κανένα σκαρίφημα, αν υπάρχει καμιά δύσκολη περίπτωση.
    2 points
  2. Γι αυτό λέμε ότι θα πρέπει να καθαριστεί η λάσπη, διότι δεν πρέπει να χαθεί το απαιτούμενο μέρος της επικάλυψης οπλισμού από το σκυρόδεμα στο κάτω μέρος. Για τον καθαρισμό θα συνεργαστείς με το συνεργείο σου. Εκτιμώ πως μια λύση θα ήταν νερό υπό κάποια πίεση, έχοντας πρώτα ανοίξει κάποιες θυρίδες στον ξυλότυπο για να φύγουν τα λασπόνερα έξω , οι οποίες φυσικά θα κλείσουν προ σκυροδέτησης και ίσως όταν στεγνώσει καλά ο χώρος να χρειαστεί και ηλεκτρική -επαγγελματική -σκούπα να τραβήξει και ότι δεν έφυγε με το νερό. Εσύ, αν είσαι ο επιβλέπων, δώσε εντολή για καθαρισμό και απαγόρευσε την σκυροδέτηση .
    2 points
  3. @DimitrisTNT 1200 E/τμ κτίριο συμβατικής κατασκευής (σκελετός Ο.Σ, οπτοπλινθοδομές κλπ) με τις σημερινές τιμές δεν παίζει. Αυτό το κόστος υπήρχε πριν το 2021. Ότι σου είπε παραπάνω ο συνάδελφος ισχύει.
    1 point
  4. και 1800€ να ακούσεις για χώρους κύριας χρήσης δεν θα είναι ψέματα .... όμως..... Ποτέ μη βγάζεις συμπέρασμα με γενικές τιμές "μέσο όρο".... Κοστολόγηση πιο κοντα στην πραγματικότητα όταν θα έχεις το οικόπεδο και τα σχέδια του σπιτιού που θα κάνεις.....
    1 point
  5. Η κοστολόγηση που προτείνεται στα σχετικά πεδία είναι κατ' εκτίμηση και δεν προκύπτει από προϋπολογισμό.
    1 point
  6. Ναι. Όχι, δεν μπορείς. Όμως σύμφωνα με την εγκύκλιο 2 "ο έλεγχος του υπολογισμού της υπέρβασης έως 40% μπορεί να γίνεται για μέρος ή το σύνολο του κτιρίου, μετά από συναίνεση του συνόλου των αντίστοιχων συνιδιοκτητών, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί μεμονωμένες δηλώσεις υπαγωγής για επιμέρους ιδιοκτησίες του ακινήτου".
    1 point
  7. 3αρης είναι λίγο έτσι κι αλλιώς. Πως αι δεν πήγατε με 5 cm τουλάχιστον; Πρέπει να καθαρίσεις.
    1 point
  8. Ναι. Για το παράδειγμά σου: Έχεις 50 τ.μ. αυθαίρετη κατασκευή και 200 τ.μ. επιτρεπόμενη κάλυψη βάσει των ισχυόντων όρων δόμησης. Το ποσοστό υπέρβασης είναι 50/200 = 25%.
    1 point
  9. Καλησπέρα @Roukat, προφανώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα όποιος και αν έχει κάνει το dislike, ίσα – ίσα βοηθητικό είναι στην περίπτωση που δεν έχω κατανοήσει κάτι σωστά. Πιστεύω ότι αν έχεις έναν αυθαίρετο επικλινή όροφο, το τμήμα του αυθαίρετου ορόφου που υπερβαίνει μόνο το ύψος της άδειας και όχι το επιτρεπόμενο της περιοχής η Υ.Υ. ρυθμίζεται με αναλυτικό, ενώ το τμήμα που υπερβαίνει και το επιτρεπόμενο της περιοχής η Υ.Υ. πηγαίνει με συντελεστή, τον οποίο προσωπικά θα υπολόγιζα όπως αναφέρω στο προηγούμενο post. Δηλαδή αν είχες με άδεια ένα διώροφο κτίριο ύψους 6 μέτρων με επιτρεπόμενο ύψος περιοχής 9,00 μ. και έκανες αυθαίρετο όροφο 3,00 μ. θα τακτοποιούσες την Υ.Υ. με αναλυτικό (δεν υπερβαίνεις το επιτρεπόμενο της περιοχής) ενώ αν είχες επικλινή όροφο (έστω με δίρριχτη στέγη) όπου το μέγιστο ύψος του στο κέντρο του ορόφου είναι 3,50 μ. και «σβήνει» στις άκρες του σε ύψος κάτω από 3,00 μ., θα χρέωνες όλη την επιφάνεια (και αυτή που είναι μεν αυθαίρετη αλλά κάτω από το επιτρεπόμενο της περιοχής) του αυθαίρετου ορόφου με συντελεστή Υ.Υ.; Προσωπικά το θεωρώ πολύ αυστηρό, συγκριτικά με τις 2 περιπτώσεις. Με προβληματίζει ο τρόπος υπολογισμού του συντελεστή Υ.Υ. Για παράδειγμα στη δική μου περίπτωση όπου επιτρεπόμενο ύψος 7,50 μ. + 2,00 μ. στέγη αν έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου αυθαίρετη στέγη 3,00 μ., αν αποτελεί απλή κατασκευή, με συναδέλφους που το έχω συζητήσει, κάποιοι θα αντιμετώπιζαν την υπέρβαση ύψους του 1 μ. από το επιτρεπόμενο της περιοχής με αναλυτικό ενώ κάποιοι με συντελεστή Υ.Υ. = 1/9,50 = 10,53% < 20%. Ενώ αν η στέγη «κρύβει» από κάτω δόμηση, προσωπικά πάλι πιστεύω ότι ο συντελεστής Υ.Υ. υπολογίζεται 1/9,50 και όχι 3/7,50 ή 3/9,50 που με οδηγεί σε κατ. 5. Το θεωρώ και ακραίο και οξύμωρο η ίδια όψη, μια στέγη 3 μ. φαίνεται, η ύπαρξη δόμησης κάτω από αυτή να με οδηγεί μέσω του συντελεστή Υ.Υ. σε κατηγορία 5, ενώ αν αποτελεί μια απλή κατασκευή να μπορεί να τακτοποιηθεί. (Προφανώς βέβαια το πρόστιμο θα είναι μεγαλύτερο λόγω Υ.Δ. κάτω από τη στέγη και στο συγκεκριμένο παράδειγμα που αναλύω αν είναι να οδηγηθώ σε κατ. 5 λόγω της ύπαρξης δόμησης να οδηγηθώ μέσω του συντελεστή Υ.Δ.)
    1 point
  10. Να έχει καθαριστεί η λάσπη και να στεγνώσουν όλα πολύ καλά πριν τη σκυροδέτηση.
    1 point
  11. Σε δόμηση και ογκο δε μετράει, από το αρ. 11 παρ. 6γ και το άρθρο 13 που εξαιρεί την 6γ από όγκο. Από κάλυψη δεν το εξαιρεί σε κάποιο σημείο το άρθρο 12, και επίσης αν δεεν μετραγε σε κάλυψη θα υπήρχε θέμα απόστασης δ από το όριο, αλλά και θέμα τοποθέτησής ενός μελλοντικού κτιρίου στο όμορο οικόπεδο. Αν έχεις δοκάρι στο όριο το δοκάρι μετράει σε κάλυψη/ δόμηση και πρέπει να κάνεις και τοίχο λόγο ΚΚ και αφαιρείς μόνο το κατακόρυφο φρεάτιο. Δεν είναι εσοχή του ακάλυπτου που από τις ΤΟ σε αφήνει να έχεις και δοκάρι. Αυτό είναι είπαμε το αρ. 12 παρ. 4α και δεν σε πιάνει γιατί δεν έχεις ακάλυπτο είσαι στο όριο... Σε κάθε περίπτωση αυτό που σκέφτεσαι, μηχανικός αερισμός φωτισμός αλλά και το άνοιγμα αυτό είναι μια καλή και λειτουργική λύση για τους χρήστες
    1 point
  12. @Διογένης Πέραν του αυτονόητου, ότι κανείς μηχανικός αγοραστή δεν θα συμβούλευε τον πελάτη του να αγοράσει ακίνητο με αυθαιρεσίες, στην περίπτωση αυτή (υποθέτουμε ότι εμπίπτει στην κατηγορία 3) έχουμε παραβίαση κοινόχρηστου χώρου πόλης και ως εκ τούτου προσκρούει στις διατάξεις του άρθρου 89 (απαγόρευση μεταβίβασης αυθαίρετων κατασκευών άνωθεν Κ.Χ πόλης). Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται είναι να ρυθμιστεί με βάση την υποπαρ. γγ της κατηγορίας 3. "αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφανείας τους έως είκοσι τις εκατό (20%). Συμπεριλαμβάνονται και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους, που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση, ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο,"
    1 point
  13. Rμετά =Rπριν+ Rθερμοπρόσοψης => 1/Uμετά = 1/Uπριν+1/Uθερμοπρόσοψης => Uμετά = ..... + 0,20 W/(m2.K)(λόγω θερμογεφυρών)
    1 point
  14. @teodimo πρόκειται περί τακτοποίησης και όχι νομιμοποίησης. 1. Όχι, έχεις παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού. 2. Είναι αυθαίρετα δομημένος χώρος (και ας είναι 1,90 το ύψος). Σε υπόγειους αυτοτελείς χώρους εφαρμόζεται συντελεστής 0,50. @irene2023 ούτε το 1 ούτε το 2 αποτελεί λόγο υπαγωγής στον νόμο.
    1 point
  15. Ας τα πούμε χοντρά χοντρά.... 1. Πλάκα ΟΣ 2. Εξισωτική 10-15mm με Penetron 3. XPS 200 ή MW 200 για μεγάλο υγροσκοπικό φορτίο 4. Μεμβράνη απεμπλοκής. SD έως 2 5. Γέμισμα με ρύση 1.5% σακιασμενο ώστε να στεγνώσει το πολύ σε δύο εβδομάδες. Χαρμάνια επιτόπου ξεχάστε τα. Υπάρχουν και έτοιμα με θερμομονωτικές ιδιότητες. Στα σιφώνια min πάχος 40-50mm. Τα σιφώνια με ενσωματωμένη μεμβράνη και φυσικά EN. 6. περιμετρικά αρμοί (ή ταινία αποσυμπλεξης) που σφραγίζονται με χυτή πολυουρεθάνη. 7. Μεμβράνη αποσυμπλεξης στεγανή και με SD 1. 8. Κόλλα πλακιδίων S2 9. Πλακάκια διαστάσεων μέχρι 50Χ50. Κόστος από 90€ το τμ. Για χαμηλότερο κόστος αντί για πλακάκια μπαινει και ... συνθετικός χλοοτάπητας! Προσοχή στην ποιότητα να μην τον πολυμερισει ο ήλιος... Το δώμα είναι από τα ακριβότερα δάπεδα της κατασκευής. Και όλα αυτά αν δεν επιλυθούν τουλάχιστον με ένα Glaser που όλοι οι μηχανικοί έχουν κάνει στο δεύτερο έτος, μπαίνουν σε λογισμικό με τα κατάλληλα δεδομένα υλικών, κατακρυμνήσεων, χρήσης χώρων κλπ και ελέγχονται για τυχόν αστοχίες σε βάθος χρόνου.
    1 point
  16. @Spiros Papas Ζήτημα δύσκολο που χρήζει ειδικής μελέτης. Το αφρομπετόν είναι το "μαύρο κουτί" της όλης ιστορίας αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την συμπεριφορά του στην απορρόφηση υγρασίας. Παραθέτω από σχετικό θέμα απάντηση του καθηγητή κ. Ροδόπουλου και ελπίζω να φανεί χρήσιμο για την λήψη αποφάσεων.
    1 point
  17. Δεν εννοώ ότι θα είσαστε εσείς εκτεθειμένη αλλά σίγουρα ο μεταγενέστερος έλεγχος θα είναι ένα φόβητρο για αυτούς τους "συναδέλφους" μας που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν...
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.