Jump to content

Leaderboard

 1. terry

  terry

  Συντονιστής


  • Points

   3

  • Posts

   12,994


 2. Konstantinos IB

  Konstantinos IB

  Core Members


  • Points

   1

  • Posts

   728


 3. maik

  maik

  Core Members


  • Points

   1

  • Posts

   388


 4. avgoust

  avgoust

  Συντονιστής


  • Points

   1

  • Posts

   3,399


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/03/2018 in all areas

 1. Για να μπορείς να πας σε οριστική υπαγωγή στο Ν4178. πρέπει να έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου, όχι να έχει εξοφληθεί.
  2 points
 2. Οι δηλώσεις του 4178 για να πάνε σε οριστική υπαγωγή πρέπει να ολοκληρωθεί η πληρωμή του προστίμου, όχι να ανέβουν τα αρχεία ... δεν έχει καμία σχέση εξάρτησης το ένα με το άλλο.... Αυτό που προσέχουμε είναι ότι σε δήλωση με οριστική υπαγωγή δεν μπορείς να ακυρώσεις αρχεία, αλλά μόνο να ανεβάζεις !!!
  1 point
 3. Ένα τοπογραφικό διάγραμμα που συντάσσεται αποκλειστικά και μόνο για να γίνει η δήλωση του ακινήτου στο κτηματολόγιο δεν χρειάζεται φυσικά να αναρτηθεί. Αν μελλοντικά αποτελέσει το συνημμένο διάγραμμα μίας δικαιοπραξίας, ή αν χρησιμοποιηθεί ως διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών θα πρέπει τότε να αναρτηθεί στην νέα πλατφόρμα του κτηματολογίου. Για τον εντοπισμό ενός ακινήτου στο κτηματολόγιο, είναι επιτρεπτά τα παρακάτω: εξαρτημένο ή μη τοπογραφικό διάγραμμα, σκαρίφημα, απόσπασμα θέασης, ακόμα και το τίποτα! Σε πληροφορώ ότι ακόμα και στις τρέχουσες μελέτες δηλώνονται πολλά ανεντόπιστα δικαιώματα, λόγω ά(γ)νοιας του πολίτη, λόγω του ότι κάποια αγροτεμάχια ανήκουν σε κάποια παλιά ξεχασμένη ιδιωτική ή δημόσια διανομή κλπ. Κάποια από αυτά τελικά τα εντοπίζει το κτηματολογικό γραφείο και κάποια όχι. Ανάλογα με την περίπτωση κρίνεις πόσο επίφοβο είναι να πας αντί για τοπογραφικό διάγραμμα απόσπασμα από ορθοφωτοχάρτη ή.. το τίποτα! Στα εντός σχεδίου τμήματα ο ανάδοχος αποτυπώνει όρια επί των οδών. Το πρόβλημα υπάρχει σε μη ορατά όρια στα εκτός σχεδίου, όπως και σε οικόπεδα εντός οικισμού με κτίσματα, θλάσεις κλπ στο εσωτερικό των οικοδομικών τετραγώνων όπου γίνεται ο κακός χαμός.
  1 point
 4. 1) Σε λίγα χρόνια θα ακούμε τόσα πολλά που θα ξεβουλώνουμε τ' αυτιά μας. 2) Ένας νεαρός αθλητής παρουσιάζει ασυμμετρία κάτω άκρων, με διαφορά ύψους δεξιού/αριστερού ποδιού 0,5 cm. Έχοντας πλήρη ιατρική - διαγνωστική εικόνα υποβάλεις το μοντέλο σε στατική και δυναμική καταπόνηση και βρίσκεις την επιβάρυνση της άρθρωσης όταν ο αθλητής τρέχει με ταχύτητα 8 m/sec, την επί πλέον ενέργεια διόρθωσης της ανεπιθύμητης ταλάντωσης κ.α . Δεν μπορείς όμως ούτε να τον θεραπεύσεις, ούτε να προτείνεις μέτρα αντιμετώπισης. Ο αθλητίατρος γνωρίζει αν ο νεαρός μπορεί να διαπρέψει στο συγκεκριμένο άθλημα, ο φυσικοθεραπευτής αν θα προτείνει υποπτέρνιο* σε ηλικία 30 ετών, ο ιατρός αν θα του κάνει συντηρητική θεραπεία στα 40 κλπ. Στον αντίποδα της εμβιομηχανικής είναι η εργονομία. Καλείσαι να σχεδιάσεις ένα υποπτέρνιο, ή ένα υπόδημα γρήγορου βαδίσματος που να είναι μεν μαλακό, αλλά να αντέχει τα κρουστικά φορτία (που έχουν υπολογιστεί στην ανάλυση) χωρίς μεγάλη υποχώρηση πάχους.
  1 point
 5. Εάν είσαι εσύ ο μηχανικός που εμποδίζεται, μειονέκτημα δεν είναι;
  1 point
 6. Ψυχραιμία συνάδελφοι να βάλουμε το θέμα σε μια σειρά. Α. Αν έχω καταλάβει σωστά έχουν γίνει κατά σειρά τα παρακάτω. 1. Απόφαση νομάρχη οριοθετεί οικισμό με πολυγωνική γραμμή. 2. Η ανωτέρω απόφαση δημοσιεύετεται σε ΦΕΚ και ισχύει 3. Αργότερα ο νομάρχης με νέα απόφαση επεκτείνει τα όρια του οικισμού στα 800μ από το κέντρο . 4. Η νέα απόφαση ΔΕΝ δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. 5. Η Πολεοδομία για κάποιο χρονικό διάστημα υιοθετεί την αδημοσίευτη απόφαση και εκδίδεται εντός του νέου "εντός οικισμού" τμήματος άδεια με αρτιότητα ως "εντός οικισμού" 6. Αργότερα η πολεοδομία αποφασίζει ότι λόγω μη δημοσίευσης της νέας απόφασης Νομάρχη σε ΦΕΚ κακώς την εφάρμοζε και επανέρχεται στην χρήση της αρχικής απόφασης Νομάρχη με τα μικρότερα όρια . Αποτέλεσμα του λάθους της Πολεοδομίας : Σήμερα το ακίνητο είναι εκτός οικισμού μη άρτιο , ενώ διαθέτει άδεια οικοδομής που το θεωρεί εντός οικισμού και άρτιο η οποία ΔΕΝ έχει ανακληθεί και είναι σε ισχύ. ( Πρέπει να ξεκαθαριστεί και αν είναι ισχυρή ή όχι η αδημοσίευτη σε ΦΕΚ απόφαση Νομάρχη . ) Β. Υστερα από τα παραπάνω ο συνάδελφος αναρωτιέται ( δικαίως) τι να θεωρήσει αυθαίρετο και πως να επιλέξει συντελεστές : "α)... θα θεωρήσω αυθαίρετα μόνο οτι είναι εκτός Ο.Α. (μια αποθήκη και μια μικρή πισίνα) και όχι όλο το σπίτι αυθαίρετο; β) Οικοδομική Άδεια: ΟΧΙ ; γ) Εντός οικισμού: ΟΧΙ η ΝΑΙ;"
  1 point
 7. το ιδεατό στερεό διαμορφώνεται από πλάτος δρόμου υψος, μέγιστο ύψος, βάθος οικοπεδου κλπ.... ο οικίσκος και όλα τα άλλα δεν το διαμορφώνουν αλλά οφείλουν να μη προεξέχουν .... οπότε το βασικό που πρέπει να προσέχεις είναι να μη υπάρχει σχεδόν τίποτα πέραν και άνω του ιδεατού στερεού.... Αν θυμάμαι καλά με ΓΟΚ ακόμα και οι διαφημιστικές πινακίδες είχαν πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
  1 point
 8. Να πούμε βέβαια ότι ο Πίνακας αυτός έχει γίνει από τον κ. Στρογγυλό Γιάννη, υπάλληλο της ΥΔΟΜ Χανίων.
  1 point
 9. ελήφθη από τον συνάδελφο sidvicious10 και προωθείται αρμοδίως μαζί και μια κωδικοποίηση του βασικού νόμου από τον dimitrisGM & σια edit το βιβλίο εργασίας ΣΔΑ είναι κλειδωμένο χωρίς κωδικό (πρέπει να πατήσετε "κατάργηση προστασίας βιβλίου εργασίας") ΣΔΑ.xls απόβλητα 2939.doc
  1 point
 10. 1ος τρόπος : Η εντολή Fillet του Autocad με Radius=3.50μ θα σου δώσει τον κύκλο που θέλεις. 2ος τρόπος : Φέρε παράλληλες στις δύο κάθετες διευθύνσεις σε απόσταση 3,50 μ και η τομή τους θα σου δώσει το κέντρο του κύκλου. Ο απέναντι κύκλος (τόξο ουσιστικά) θα εχει το ιδιο κέντρο και ακτίνα 3,50+3,00=6,50μ.
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • GIS Crete: Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΥΓεΠ) της Περιφέρειας Κρήτης
   Τα γεωχωρικά δεδομένα είναι στη ζωή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάθε πληροφορία, εκτός από την περιγραφή της, διαθέτει σίγουρα και ένα τρόπο γεωγραφικού εντοπισμού μέσω συντεταγμένων στο χάρτη.  Αυτό βοηθάει να συνδυαστούν χρήσεις και λειτουργίες, που σε διαφορετική περίπτωση, θα παρέμεναν σε μία μόνο διάσταση.

   Οι δορυφόροι καθημερινά πληθαίνουν, οι απαιτήσεις πολιτών και φορέων αυξάνονται, τα συστήματα απεικόνισης σε χάρτη παρέχουν τα μέγιστα οφέλη σε τεχνικό, οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό επίπεδο, με κύριο στόχο την υποστήριξη διαδικασιών λήψης αποφάσεων. Οι εφαρμογές GIS πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό και έχουν εισαχθεί σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, στην κεντρική και στην περιφερειακή διοίκηση.

   Η Κρήτη καινοτομεί, με το μοναδικό σύστημα γεωχωρικών πληροφοριών σε επίπεδο Περιφερειών στην Ελλάδα, το GIS Crete, προσβάσιμο από όλους τους πολίτες  μέσω της διαδικτυακής πύλης  https://gis.crete.gov.gr/

   Η υποδομή περιλαμβάνει πάνω από 1400 επίπεδα πληροφορίας με κάλυψη σε ολόκληρη την έκταση του νησιού, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διαχείρισης και επεξεργασίας σύνθετων γεωγραφικών δεδομένων και χρησιμοποιείται σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων.

   Ακτές, ανάγλυφο, οικισμοί, δάση, υποδομές, επιχειρήσεις, αγροτική ανάπτυξη, υγεία, μεταφορές, πολεοδομία, πολιτική προστασία, κοινωνικές δομές. Τα πάντα έχουν γεωχωρική διάσταση, χωρίς την οποία δε μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός σχεδιασμός και βιώσιμη στρατηγική.

   Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS Crete, η οποία διασυνδέεται πλέον με όλες τις Υπηρεσίες της, εξελίσσεται, παρέχει καινοτόμες λύσεις, δημιουργεί νέα δεδομένα. Στόχος η συνεχής προσαρμογή στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποτελεσματική διακυβέρνηση.

   Επενδύοντας στην ορθολογική διαχείριση των πόρων και των υπηρεσιών, επιτυγχάνεται η αειφόρος ανάπτυξη. Με νέα εργαλεία και με τη συμβολή όλων.
   • 0 replies
  • ΕΜΠ: Σύγκριση κόστους διαφορετικών συστημάτων θέρμανσης για τη χειμερινή σεζόν 2022-2023
   Με αφορμή την έναρξη της χειμερινής σεζόν 2022-2023, το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θερμικών Διεργασιών και λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη από το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ, προχώρησε σε μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με τα επίπεδα που αναμένεται να κυμανθεί φέτος το κόστος θέρμανσης στην Ελλάδα (και δη στις δυο μεγαλύτερες αστικές περιοχές: Αττική & Θεσσαλονίκη). Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιήθηκαν διάφορα χρηματοοικονομικά στοιχεία (εμπορικές χρεώσεις, λιανικές τιμές στερεών καυσίμων θέρμανσης, κρατικές επιδοτήσεις κ.α.) που είναι σήμερα διαθέσιμα σε σχέση με τους μήνες Οκτώβριο & Νοέμβριο 2022. Ωστόσο, ασφαλέστερες εκτιμήσεις για το κόστος καθεμίας από τις τεχνολογίες θέρμανσης που βρίσκουν εφαρμογής, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ανά την ελληνική επικράτεια θα μπορούν να εξαχθούν προς τα τέλη του 2022 - αρχές του 2023, δεδομένης της παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης που επικρατεί στην Ευρώπη και της απολύτως ευμετάβλητης κατάστασης που απορρέει από αυτήν.
   • 2 replies
  • Νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ για την εκτός σχεδίου δόμηση
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, ότι πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για ψήφιση διάταξη, με την οποία θα επιλυθούν προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα και στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, σχετικά με τις αλλαγές που έχει ήδη νομοθετήσει για την κατάργηση των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση.
   • 5 replies
  • Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Οι δώδεκα (12) ειδικότητες μηχανικών που περιλαμβάνει
   Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 75/21.11.2022 η προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

   Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:00 και λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

   Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα γνωστοποιούνται εγκαίρως, με ανακοινώσεις του Α.Σ.Ε.Π..

   Τα θέματα μεταδίδονται ταυτόχρονα στα εξεταστικά κέντρα με το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές μέσο.
   • 5 replies
  • Αναδασμός: Ένα εργαλείο ανάπτυξης και προόδου
   Αναδασμός είναι η γενική αναδιανομή μιας γεωργικής εκτάσεως έτσι που κάθε ιδιοκτήτης γης να συγκεντρώνει την ιδιοκτησία του σε ενιαία έκταση αντί των πολλών αγροτεμαχίων, που είχε πριν.

   Ο πολυτεμαχισμός της αγροτικής ιδιοκτησίας προκαλεί διάσπαση της αγροτικής διαχειρίσεως, απώλεια χρόνου κατά την εκμετάλλευση της αγροτικής γης και σημαντική αύξηση εξόδων και αποτρέπει την ανάπτυξη συγχρόνων καλλιεργειών, την επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.Κάθε γεωργός γνωρίζει (α) ότι σπαταλά ικανό χρόνο και ενέργεια γιατί αναγκάζεται να διανύει αποστάσεις για να εκτελέσει μία γεωργική εργασία σε πολλά αγροτεμάχια,(β) ότι είναι αντικειμενικώς αδύνατος ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής οικονομίας όσο ο ίδιος διατηρεί πλειάδα μικροκτημάτων, που απέχουν μεταξύ τους, (γ) ότι είναι δυσαναλόγως υψηλό το κόστος καλλιεργείας των μικρών και πολλών αγροτεμαχίων, (δ) ότι η κατασκευή αρδευτικών και άλλων εγγειωβελτιωτικών έργων και η μεταφορά νερού είναι απολύτως αντιοικονομική στα πολλά αγροτεμάχια, (ε) ότι κανένας αγρότης δεν μπορεί να οραματισθή ένα καλλίτερο μέλλον, όταν η καθημερινότητά του στηρίζεται σε πολυτεμαχισμένη αγροτική γη.

   Σκοπός του παρόντος σημειώματος δεν είναι να διερευνήσει τα αίτια, που οδήγησαν στον πολυκερματισμό της ελληνικής αγροτικής γης, αλλά νααναδείξει τα πλεονεκτήματα του αναδασμού της γεωργικής γης σε ολόκληρη την χώρα μέσα από ένα εθνικό πρόγραμμα αναδασμού, το οποίο θα αποτελέσει τον πυλώνα της αναπτύξεως της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και της απασχολήσεως χιλιάδων επιστημόνων, τεχνικών και επιχειρήσεων κατάτα επόμενα χρόνια και το βασικό εργαλείο εκσυγχρονισμού της ελληνικής γεωργίας.

   Τα πλεονεκτήματα ενός εθνικού προγράμματος αναδασμού είναι:

   (α) Η δημιουργία οικονομικώς εκμεταλλεύσιμων γεωργικών μονάδων με την συγκέντρωση της πολυτεμαχισμένης και διασκορπισμένης ιδιοκτησίας
   • 1 reply
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.