Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/03/2018 in all areas

 1. 2 points
  Για να μπορείς να πας σε οριστική υπαγωγή στο Ν4178. πρέπει να έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου, όχι να έχει εξοφληθεί.
 2. 1 point
  Οι δηλώσεις του 4178 για να πάνε σε οριστική υπαγωγή πρέπει να ολοκληρωθεί η πληρωμή του προστίμου, όχι να ανέβουν τα αρχεία ... δεν έχει καμία σχέση εξάρτησης το ένα με το άλλο.... Αυτό που προσέχουμε είναι ότι σε δήλωση με οριστική υπαγωγή δεν μπορείς να ακυρώσεις αρχεία, αλλά μόνο να ανεβάζεις !!!
 3. 1 point
  Ένα τοπογραφικό διάγραμμα που συντάσσεται αποκλειστικά και μόνο για να γίνει η δήλωση του ακινήτου στο κτηματολόγιο δεν χρειάζεται φυσικά να αναρτηθεί. Αν μελλοντικά αποτελέσει το συνημμένο διάγραμμα μίας δικαιοπραξίας, ή αν χρησιμοποιηθεί ως διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών θα πρέπει τότε να αναρτηθεί στην νέα πλατφόρμα του κτηματολογίου. Για τον εντοπισμό ενός ακινήτου στο κτηματολόγιο, είναι επιτρεπτά τα παρακάτω: εξαρτημένο ή μη τοπογραφικό διάγραμμα, σκαρίφημα, απόσπασμα θέασης, ακόμα και το τίποτα! Σε πληροφορώ ότι ακόμα και στις τρέχουσες μελέτες δηλώνονται πολλά ανεντόπιστα δικαιώματα, λόγω ά(γ)νοιας του πολίτη, λόγω του ότι κάποια αγροτεμάχια ανήκουν σε κάποια παλιά ξεχασμένη ιδιωτική ή δημόσια διανομή κλπ. Κάποια από αυτά τελικά τα εντοπίζει το κτηματολογικό γραφείο και κάποια όχι. Ανάλογα με την περίπτωση κρίνεις πόσο επίφοβο είναι να πας αντί για τοπογραφικό διάγραμμα απόσπασμα από ορθοφωτοχάρτη ή.. το τίποτα! Στα εντός σχεδίου τμήματα ο ανάδοχος αποτυπώνει όρια επί των οδών. Το πρόβλημα υπάρχει σε μη ορατά όρια στα εκτός σχεδίου, όπως και σε οικόπεδα εντός οικισμού με κτίσματα, θλάσεις κλπ στο εσωτερικό των οικοδομικών τετραγώνων όπου γίνεται ο κακός χαμός.
 4. 1 point
  1) Σε λίγα χρόνια θα ακούμε τόσα πολλά που θα ξεβουλώνουμε τ' αυτιά μας. 2) Ένας νεαρός αθλητής παρουσιάζει ασυμμετρία κάτω άκρων, με διαφορά ύψους δεξιού/αριστερού ποδιού 0,5 cm. Έχοντας πλήρη ιατρική - διαγνωστική εικόνα υποβάλεις το μοντέλο σε στατική και δυναμική καταπόνηση και βρίσκεις την επιβάρυνση της άρθρωσης όταν ο αθλητής τρέχει με ταχύτητα 8 m/sec, την επί πλέον ενέργεια διόρθωσης της ανεπιθύμητης ταλάντωσης κ.α . Δεν μπορείς όμως ούτε να τον θεραπεύσεις, ούτε να προτείνεις μέτρα αντιμετώπισης. Ο αθλητίατρος γνωρίζει αν ο νεαρός μπορεί να διαπρέψει στο συγκεκριμένο άθλημα, ο φυσικοθεραπευτής αν θα προτείνει υποπτέρνιο* σε ηλικία 30 ετών, ο ιατρός αν θα του κάνει συντηρητική θεραπεία στα 40 κλπ. Στον αντίποδα της εμβιομηχανικής είναι η εργονομία. Καλείσαι να σχεδιάσεις ένα υποπτέρνιο, ή ένα υπόδημα γρήγορου βαδίσματος που να είναι μεν μαλακό, αλλά να αντέχει τα κρουστικά φορτία (που έχουν υπολογιστεί στην ανάλυση) χωρίς μεγάλη υποχώρηση πάχους.
 5. 1 point
  Εάν είσαι εσύ ο μηχανικός που εμποδίζεται, μειονέκτημα δεν είναι;
 6. 1 point
  Ψυχραιμία συνάδελφοι να βάλουμε το θέμα σε μια σειρά. Α. Αν έχω καταλάβει σωστά έχουν γίνει κατά σειρά τα παρακάτω. 1. Απόφαση νομάρχη οριοθετεί οικισμό με πολυγωνική γραμμή. 2. Η ανωτέρω απόφαση δημοσιεύετεται σε ΦΕΚ και ισχύει 3. Αργότερα ο νομάρχης με νέα απόφαση επεκτείνει τα όρια του οικισμού στα 800μ από το κέντρο . 4. Η νέα απόφαση ΔΕΝ δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. 5. Η Πολεοδομία για κάποιο χρονικό διάστημα υιοθετεί την αδημοσίευτη απόφαση και εκδίδεται εντός του νέου "εντός οικισμού" τμήματος άδεια με αρτιότητα ως "εντός οικισμού" 6. Αργότερα η πολεοδομία αποφασίζει ότι λόγω μη δημοσίευσης της νέας απόφασης Νομάρχη σε ΦΕΚ κακώς την εφάρμοζε και επανέρχεται στην χρήση της αρχικής απόφασης Νομάρχη με τα μικρότερα όρια . Αποτέλεσμα του λάθους της Πολεοδομίας : Σήμερα το ακίνητο είναι εκτός οικισμού μη άρτιο , ενώ διαθέτει άδεια οικοδομής που το θεωρεί εντός οικισμού και άρτιο η οποία ΔΕΝ έχει ανακληθεί και είναι σε ισχύ. ( Πρέπει να ξεκαθαριστεί και αν είναι ισχυρή ή όχι η αδημοσίευτη σε ΦΕΚ απόφαση Νομάρχη . ) Β. Υστερα από τα παραπάνω ο συνάδελφος αναρωτιέται ( δικαίως) τι να θεωρήσει αυθαίρετο και πως να επιλέξει συντελεστές : "α)... θα θεωρήσω αυθαίρετα μόνο οτι είναι εκτός Ο.Α. (μια αποθήκη και μια μικρή πισίνα) και όχι όλο το σπίτι αυθαίρετο; β) Οικοδομική Άδεια: ΟΧΙ ; γ) Εντός οικισμού: ΟΧΙ η ΝΑΙ;"
 7. 1 point
  το ιδεατό στερεό διαμορφώνεται από πλάτος δρόμου υψος, μέγιστο ύψος, βάθος οικοπεδου κλπ.... ο οικίσκος και όλα τα άλλα δεν το διαμορφώνουν αλλά οφείλουν να μη προεξέχουν .... οπότε το βασικό που πρέπει να προσέχεις είναι να μη υπάρχει σχεδόν τίποτα πέραν και άνω του ιδεατού στερεού.... Αν θυμάμαι καλά με ΓΟΚ ακόμα και οι διαφημιστικές πινακίδες είχαν πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
 8. 1 point
  Να πούμε βέβαια ότι ο Πίνακας αυτός έχει γίνει από τον κ. Στρογγυλό Γιάννη, υπάλληλο της ΥΔΟΜ Χανίων.
 9. 1 point
 10. 1 point
  ελήφθη από τον συνάδελφο sidvicious10 και προωθείται αρμοδίως μαζί και μια κωδικοποίηση του βασικού νόμου από τον dimitrisGM & σια edit το βιβλίο εργασίας ΣΔΑ είναι κλειδωμένο χωρίς κωδικό (πρέπει να πατήσετε "κατάργηση προστασίας βιβλίου εργασίας") ΣΔΑ.xls απόβλητα 2939.doc
 11. 1 point
  1ος τρόπος : Η εντολή Fillet του Autocad με Radius=3.50μ θα σου δώσει τον κύκλο που θέλεις. 2ος τρόπος : Φέρε παράλληλες στις δύο κάθετες διευθύνσεις σε απόσταση 3,50 μ και η τομή τους θα σου δώσει το κέντρο του κύκλου. Ο απέναντι κύκλος (τόξο ουσιστικά) θα εχει το ιδιο κέντρο και ακτίνα 3,50+3,00=6,50μ.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Εξασφάλιση προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα κτίρια
   Ενα σημαντικό ζήτημα στον σχεδιασμό των κτιρίων και των δημόσιων χώρων αποτελεί και η ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας ή/και φυσικής κατάστασης. Σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και τις Οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, απαιτείται ο σχεδιασμός των κτιρίων καθώς και των κοινοχρήστων χώρων να γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η προσπέλαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Γι αυτό το λόγο μέχρι το 2020 θα πρέπει όλα τα κτίρια στη χώρα μας, να έχουν προβεί στις κατάλληλες παρεμβάσεις δεδομένου ότι πέρα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τα άτομα με παροδικές αναπηρίες και τα λοιπά εμποδιζόμενα άτομα (έγκυες, νήπια, μικρά παιδιά, υπερήλικες κ.ά.) αποτελούν το 50% περίπου του πληθυσμού της χώρας (δηλ. ένας στους δύο πολίτες) με αυξητικές ανάγκες.
   • 0 replies
  • ΕΣΠΑ 2021-2027: Η κατανομή των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου
   Επενδύσεις στους τομείς της έξυπνης τεχνολογίας, των καθαρών μορφών ενέργειας, των δικτύων (οδικών και ψηφιακών) και πολιτικές στήριξης της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της κοινωνικής εμβάθυνσης και καταπολέμησης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

   Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, στη χώρα μας κατανέμονται 19,2 δισ. ευρώ (σε τιμές 2018) για το 2021-2027, έναντι 17,8 δισ. ευρώ (τιμές 2018) για το 2014-2020, δηλαδή αύξηση των πόρων από την Πολιτική Συνοχής κατά 1,4 δισ. ευρώ (+8%), σε σχέση με την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο. Η πολιτική συνοχής εξακολουθεί να επενδύει σε όλες τις Περιφέρειες, λαμβάνοντας πάντα ως βάση τις 3 κατηγορίες.
   • 0 replies
  • Effispray: Διαδραστικός χάρτης υπολογισμού καιρικών συνθηκών για ψεκασμούς
   Το EffiSpray είναι ένα εργαλείο το οποίο υπολογίζει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κτλ), την ιδανική ημέρα και ώρα για τον ψεκασμό, για τις επόμενες πέντε ημέρες. Με την βοήθεια του EffiSpray, μειώνεται το ρίσκο αποτυχίας του ψεκασμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αριθμών ψεκασμών ανά καλλιεργητική περίοδο.

   Με την χρήση του διαδραστικού χάρτη του EffiSpray, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη περιοχή που σας ενδιαφέρει, και κάνοντας κλικ στη περιοχή αυτή να δείτε το ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ψεκασμό.

   Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.effispray.gr/
   • 5 replies
  • Έρχεται η β' φάση του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»
   Πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να προκηρύξει μέσα στην εβδομάδα τη δεύτερη φάση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η δεύτερη φάση θα έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος σε τουλάχιστον 22.500 κατοικίες.

   Η νέα φάση που θα προκηρυχθεί θα έχει πολύ ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη. Μία από τις σημαντικότερες θα είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα υπαγωγής δικαιούχων με ακόμη μεγαλύτερα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα από τις υφιστάμενες οικονομικές κατηγορίες, στην περίπτωση που σχεδιάζουν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους με τραπεζικό δανεισμό. Οι δικαιούχοι αυτοί δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορήγηση για τις εργασίες στις οποίες θα προχωρήσουν, θα έχουν ωστόσο τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση επιτοκίου για το δάνειο που θα συνάψουν.

   Επίσης, βελτιωμένη θα είναι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα διακοπών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, ακόμη δεν είναι σαφές αν η πλατφόρμα θα «ανοίγει» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ανά ομάδες γεωγραφικών Περιφερειών, όπως τελικά έγινε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

   Από την άλλη πλευρά, οι όροι του νέου κύκλου θα είναι πανομοιότυποι με αυτούς του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», κάτι που σημαίνει πως θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες, ενώ ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν θα είναι και πάλι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους του κτηρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.
   • 3 replies
  • Συγκέντρωσα τις Υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτήτων που χρειάζονται
    
   α) για την έκδοση βεβαίωσης μηχανικού
   Αδόμητο
   Δομημένο με υπαγωγή στο Ν4495
   Δομημένο χωρις υπαγωγη στο Ν4495

   β) για την υπαγωγή στον νόμο 4495 .
   Δήλωση ιδιοκτήτη

   Αλλάζετε κατά κύριο λόγο μόνο τα κόκκινα γράμματα.
    • Thanks
    • Like
   • 34 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.