Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

So_Simple

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by So_Simple

  1. Ευχαριστώ! πρόσεξα ότι κάποιες λέξεις δεν τονίζονται! θα το προσέξω περισσότερο την επόμενη φορά! Σε περαιτέρω αναζήτηση στο φόρουμ βρήκα αυτό: Σύμφωνα με το άρθρο 17 § 9 περιγράφονται τι είδους περιφράγματα επιτρέπονται, και οι όροι και οι προϋποθέσεις τοποθέτησης τους. Περιφράσσονται άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου, άρτια γήπεδα εκτός σχεδίου, μη ρυμοτομούμενα τμήματα των μη άρτιων και μη οικοδομήσιμων οικοπέδων εντός σχεδίου. Τα μη άρτια γήπεδα εκτός σχεδίου, επιτρέπεται να περιφραχθούν μόνο με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα. Ελπίζω να βοηθάει κ άλλους συναδέλφους σε ανάλογη περίπτωση... Για τη νατουρα κ εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα πέρα από τον περιορισμό στα 2.5 μ ύψος καθώς πάμε με το ΠΔ του 85 ως εκτός σχεδίου.. Ευχαριστώ πολύ κ για το έγγραφο! Πιστεύω θα βοηθήσει αν κ η ΕΕΔΜΚ γίνεται πλέον χωρίς έλεγχο από την ΥΔΟΜ αλλά ήθελα να είμαι σίγουρη καθώς τα κοιτάνε κ δε θα ήθελα να έχω καμία αναστολή κ να εκτεθώ στον πελάτη μου. Συμπλήρωσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
  2. Ευχαριστω! Υπαρχει μια αντιθετη αποψη στην οικεια ΥΔΟΜ κ θα ηθελα αν εχει καποιος καποιο στοιχειο απο σχετικη νομοθεσια να μας βοηθησει Κ σχετικα με την περιφραξη γενικα μη αρτιου... Συμπλήρωσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
  3. Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα τη βοήθεια σας στο παρακάτω θέμα: Πελάτης μου έχει αγροτεμάχιο 3.300 τμ κ θέλει να κατασκευάσει περίφραξη της περίπτωσης "κα) Για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές..." με ΕΕΔΜΚ Κατοπιν έρευνας διαπιστώνω πως το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός Νατούρα κ έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδο? Επιτρέπεται να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για αυτή την περίπτωση? Μήπως επειδή είναι <4 στρ αποκλείεται η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασιών?
  4. Καλησπέρα κ απο μενα έχω περίπτωση κτιρίου με ισόγειο κατάστημα κ υπογειο ο μισθωτής θέλει να το μετατρέψει σε αθλητικό σωματείο TAEKWONDO ο χώρος δε διαθέτει ντουζ παρα μόνο 2 wc επίσης δε διαθέτει τεχνητό αερισμό Θα χρειαστώ αλλαγή χρήσης αρχικά? επίσης για να κανω τα ντουζ κ τα αποδυτήρια αλλα κ τον μηχανικό εξαερισμό τι αδεια πρεπει να βγάλω? Επισημαίνω πως το κτίριο ανεγέρθηκε με οικοδομική άδεια του 2000 κ οι αυθαιρεσίες που έχει αφορούν σε ξεμπάζωμα κατά 1 μέτρο στη μία όψη (εκμεταλευόμενοι την κλίση του οικοπέδου) και διάνοιξη παραθύρων εκεί στο υπόγειο
  5. Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση! Δεν ήξερα οτι εξαιρούνται απο αυτό οι οικισμοι χωρίς σχέδιο...
  6. Το θέμα είναι οτι πέρα απο την ενταξη στα αυθαίρετα θέλω να εκδόσω άδεια αποπεράτωσης κ άδεια προσθήκης εξωτερικού κλιμακοστασίου! Με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν έχω κανένα θέμα αλλά για να προχωρήσω στην άδεια πρέπει να εμφανίσω τοπογραφικό όπως σε κάθε έγκριση κ άδεια δόμησης... Κ με το τυφλό δίπλα δε νομίζω εγκριθεί!
  7. Εγω αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Σε οικισμό προ 1923 χωρίς σχέδιο θέλω να προβώ σε τακτοποιηση αυθαιρέτου κ μετά σε άδεια αποπεράτωσης κ προσθήκης κλιμακοστασίου! Το δικό μου οικόπεδο περιγράφεται ώς εχει σε 2πλη αποδοχή κληρονομιάς το 2001 κ αναφερεται ότι είναι ετσι απο την περιοδο της τουρκοκρατίας! Το πρόβλημά μου είναι πως ένας απο τους όμορους είναι τυφλός? Πως μπορώ να προχωρήσω εγώ σε αυτή την περίπτωση? Τακτοποίηση δεν μπορεί να γίνει? Μπορώ να αιτηθώ πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης του ομόρου ώστε να προχωρήσω εγώ στην άδεια ?
  8. Καλησπέρα κ απο εμένα! Στην αναζήτηση δε βρήκα κάτι πιο σχετικό στο παρακάτω θέμα: Εχω περίπτωση υφιστάμενης μάντρας υλικών οικοδομών όπου υπάρχει το γενικό εμπόριο υλικών, ξυλείας, σίδερα κτλ κτλ αλλά και μεταποιηση δλδ κοψιμο κ πλαναρισμα ξυλείας, γερανογεφυρα κ στραντζες για τα σιδερα, σιλό για συσκευασία άμμου κ κατασκευή υδρορροών απο λαμαρίνα... Ο χώρος είναι σε γήπεδο (εκτός σχεδίου) 8,5 περίπου στρεμμάτων κ η χρήση γης επιτρέπεται απο το γπσ. Ειχε εκδοθεί οικοδομική άδεια που δυστυχως δεν εφαρμόστηκε κ τώρα προσπαθώ να τα βάλω σε μια σειρά (ένταξη αυθαιρετων στον 4178, νομιμοποιήσεις αν γίνονται, αδειοδοτήσεις αν χρειάζονται) ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο μέλλον! Εγώ ειμαι πολιτικός μηχανικός κ πρόκειται για την επιχείρηση του πατέρα μου, οπότε οποιαδήποτε κατευθυνση απο συναδέλφους θα ήταν πολύτιμη!!! Γνωρίζει κάποιος καποια νομοθεσία για την αδειοδότηση αυτού? με ποιούς όρους δόμησης θα το ελεγξω? κατάστημα, μεταποίηση? ΠΠΔ? Πρέπει να πάρω εγκριση απο κάποιο φορέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
  9. Καλησπερα κ απο εμενα... Εχω περιπτωση οροφου οικοδομης 250 τ.μ με αδεια του 1977 οπου φαινονται 6 γραφεια με κοινοχρηστα wc. Στην πραξη εγινε Κεντρο Ξενων Γλωσσων ως ενιαιος χώρος με τα WC σε άλλες θεσεις... Το θετικο ηταν οτι ουσιαστικα μεταφερθηκαν πιο κοντα στους κεντρικους αποχετευτικους αγωγους χωρις αλλαγες μηχανολογικων. Σημερα η ιδιοκτητρια του οροφου θελει να μετατραπει ο χωρος σε 4 ανεξαρτητες κατοικιες για εκμεταλλευση αφου προβει σε τακτοποιηση των υφισταμενων αυθαιρεσιων. Καταρχην, υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής χρήσης σε τακτοποιημενο ακίνητο? Επίσης, για το διαχωρισμό κ τη νέα διαρρυθμιση του ορόφου σε 4 ανεξάρτητες κατοικίες τι διαδικασία θα απαιτηθεί? Ο χώρος ευνοεί στο να χρησιμοποιηθούν οι κεντρικοι αγωγοί ως έχουν, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν αλλαγες κ στα ηλεκτρολογικά αλλά και στη θέρμανση. Οταν εκδόθηκε η άδεια πέρα απο τα αρχιτεκτονικά κ στατικά έχουμε σχέδια Υδρευσης & Αποχετευσης... Θα χρειαστεί ΚΕΝΑΚ τώρα? Ευχαριστω εκ των προτέρων!!!!
  10. Ν 4178/13 Αρθρο 25 &5. Στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες έχουν περαιώσει τη διαδικασία με βάση τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), καθώςκαι όσες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 4014/ 2011 (Α΄ 209) και του παρόντος νόμου και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου, κατά τις διατάξεις του παρόντος, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη: α) η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, β) η εκτέλεση εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση−αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους και προσαρμο− γής κατά το εδάφιο δ΄, της παραγράφου 2 του άρθρου 13, γ) κατεδάφισης, δ) κατασκευής στέγης ή φύτευσης δώματος ε) ενίσχυσης, στ) εργασίες που προβλέπονται στις παραγράφου 2 και 3 του άρθρου 4 του ν. 4067/2012, ως αντικαθίστανται με τις διατάξεις του άρθρου 48 του παρόντος νόμου. Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών γίνεται ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο, εκτός των περιπτώσεων: α) κατασκευής ανελ− κυστήρα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) της παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), β) κατασκευής υπο− χρεωτικής στέγης, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και γ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με ισχύουσα άδεια οικοδομής και μόνο εφόσον δεν υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος ή υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος που δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% του προβλεπο− μένου στην άδεια. Βασει του παραπανω εχουμε προχωρησει, ο ελεγχος εγινε κανονικα, εχουμε κ εγκριση ΣΑ απλα η υπαλληλος σκεφτεται πως ειναι το σωστο να το γραψουμε κ με καθυστερει... Η αποπερατωση δε μου φαινεται λογικη λυση εφοσον η στεγη δεν αναφεροταν σε προγενεστερη αδεια... Τωρα θελει ο ιδιοκτητης να την κανει κ με αφορμη αυτο αποκαλυφθηκαν κ οι υπερβασεις που ρυθμιστηκαν!
  11. Καλησπερα! Στην αναζητηση δε βρηκα κατι αντιστοιχο οποτε σκεφτηκα να ανοιξω ανεξαρτητα το θεμα! Εχω περιπτωση κτιρίου με υπερβασεις (αυθαιρετο υπογειο, ενα κιοσκι, μικροεπεκταση κ αλλαγες στις διαστασεις των ανοιγματων) που εχουν δηλωθει στον 4178/13! Το κτιριο βρισκεται σε οικισμο που συμφωνα με το ΦΕΚ ειναι υποχρεωτικη η κατασκευη στεγης... Κατα την ανεγερση του το 1970 δεν ισχυε αυτο και στην αρχικη αδεια φαινεται κανονικα η πλακα... Σημερα εχουμε κανει ολη τη διαδικασια για την εκδοση αδειας προσθηκης στεγης κ η υπαλληλος της πολεοδομιας εχει κολλησει για το αν θα το δηλώσουμε με τίτλο "Προσθηκη στεγης σε υφισταμενο διωροφο κτίριο μετα απο ένταξη υπερβασεων στο Ν. 4178/13" ή αν θα το παει με τη διαδικασία της αποπεράτωσης... Εχει καποιος προχωρησει παρομοια περιπτωση?
  12. Καλησπέρα κ από εμένα… Ελπιζω να μη βγαίνω εκτός θέματος… 1. Μια κ αναφέρθηκε το θέμα με τα αυθαίρετα στην Καλλικράτεια, έχω περίπτωση κλασικά εξ’ αδιαιρέτου που στο συμβόλαιο επισυνάπτεται τοπογραφικό με σαφώς ορισμένα όρια κ τμήματα του αγροτεμαχίου με το όνομα κ την υπογραφή του κάθε ιδιοκτήτη, το συμβόλαιο είναι του 1985 οπότε φαντάζομαι αυτά είναι διαιρετά (κ αν το θυμάμαι κ σωστά αναφέρεται κ ο όρος διαιρετό τμήμα) κ ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το γείτονα κ να ρυθμίσει το δικό του αυθαίρετο εξοχικό, σωστά? 2. Σε περίπτωση πάλι σε αγροτεμάχιο στην Καλλικράτεια που ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως υπάρχει παρόμοιο τοπογραφικό αλλά στο συμβόλαιο δεν αναφέρεται ως διαιρετό τμήμα αλλά ως ένα ποσοστό % δικό του, τότε πρέπει να προχωρήσει σε προσύμφωνο για να τακτοποιηθεί το δικό του άσχετα αν έχει δηλωθεί με το νόμο Τρίτση ένα τμήμα του... 3. Περίπτωση αυθαίρετης προσθήκης σε δώμα οικοδομής, θεωρείται κοινόχρηστος χώρος σωστα? Αντί να ψάχνουμε 20 συνιδιοκτήτες δε θα μπορούσε να γίνει μία συνέλευση κ να οριστούν 3 εκπρόσωποι που θα δώσουν τη συναίνεση για τέτοια θέματα από το να τρέχουν όλοι για ΥΔ με γνήσιο ( που έιναι κ λίγο απίθανο να τους βρείς όλους…) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε διευκρίνιση…!
  13. Καλησπέρα κ απο μένα! Αυτο του προ του 75 η 83 αντιστοιχα πως το ερμηνευετε? εχω περιπτωση οικοπεδου σε χωριο που μέσα έχει 4 ανεξάρτητα κτίσματα χωρίς κάποια σύσταση όμως. Πρόκειται για 2οροφο κτίριο με κατάστημα στο ισόγειο κ κατοικία στον όροφο κ στέγη-σοφίτα(μη κατοικησιμη αλλά δίριχτη με παράθυρα κ υψος 2.7), μία αποθήκη κ ένα ακομα κατάστημα που έχει συνενωθεί με την αποθήκη που ήταν κολλητά κ είναι ενα ενιαίο πλέον. Το περίεργο είναι οτι το κατάστημα στο 2ροφο έχει αδεια αλλαγής χρήσης (2001) χωρίς όμως να υπάρχει καποια οικοδομική άδεια για το πότε χτίστηκε. Η κατοικία στον όροφο έχει μεν άδεια (1970) αλλα δν ταιριάζει το περίγραμμα της κ έχει κάνει κατι προσθήκες κατ επέκταση με χρήση αποθήκες (όλες προ 1980) Η στέγη -σοφίτα κατασκευάστηκε περίπου το 2010. Η αποθήκη είναι το μόνο καθ ολα νόμιμως υφιστάμενο κτίσμα στο οικόπεδο. Ενώ το άλλο κτίσμα που προέκυψε απο τη συννένωση (2006) των 2 ουσιαστικά το μισό ειναι νόμιμο (οικ. αδεια με χρηση καταστήματος 1962) αλλά το αλλο μισο (οικοδομικη αδεια αποθηκης 1978) που συνεννώθηκε έχει αλλαγή χρήσης κ εννοείται η ενοποιηση των 2 εγινε αυθαίρετα. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?
  14. Σήμερα έλαβα την παρακάτω απαντηση απο την Πολεοδομία μας: Στα μέτρα για να βγει το παραβολο να δηλωσω ολο το κτιριο ως αυθαιρετο 1215 τμ κ οχι μονο το τμημα της αυθαιρετης προσθήκης 140 τμ που σημαίνει 6000 παράβολο αντί 2000 γιατι αλλάζει το στατικό. Μπορούμε καπως να το αποφύγουμε αυτό καθώς ο σκελετός έγινε συμφωνα με την άδεια πέρα απο το τελευταίο κομματι που προστεθηκε ένα ακομα πλαίσιο με το ζευτκο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.