Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Για μια άδεια Φανοποιείου μου ζητούνται τα παραπάνω , Ακουστική μελέτη μηχανικού - Μελέτη αντιρρύπανσης μηχανικού σύμφωνα με την παρ. 13 του άρ. 4 της ΚΥΑ 314766/2021 (Β'5272) . Υπάρχει κάποιος που να έχει συντάξει κάτι ανάλογο ώστα να έχω έναν μπούσουλα ? Σας ευχαριστώ
  3. Σήμερα
  4. @kostas_1986 Kαλησπέρα. Επαναδιατύπωσε το ερώτημά σου με πλήρη περιγραφή για το ακίνητο και τις αυθαιρεσίες που έχει για να μην κάνουμε υποθέσεις.
  5. το ΣΤΕ με την 2035/2025.... δεν απαγορεύει β) την κατασκευή, πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής, βάσει των γενικών διατάξεων του Ν.Ο.Κ., στέγης με σοφίτα, χώρου απόληξης κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα, καθώς και ασκεπούς πισίνας, εφόσον οι κατασκευές αυτές εντάσσονται σε ενιαίο αισθητικό σύνολο, έχουν μικρό μέγεθος, ανεγείρονται σε θέση του δώματος που βρίσκεται σε σημαντική υποχώρηση από την πρόσοψη, οπότε δεν προσομοιάζουν μορφολογικά με όροφο, και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. μπορεί κάποιος να μας αναλύσει την απόφαση του ΣΤΕ για τις σοφίτες, έχει ισχύ; δηλαδη άν έχουμε σοφίτα περνάμε από ΣΑ; καταστροφή. Και τι πα να πει σημαντική υποχώρηση, ποιος θα κρίνει πόση πρέπει να είναι;
  6. Γιατί πιστεύεις ότι, το δημόσιο θα πληρώσει στο δημόσιο (ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ) το πρόστιμο;
  7. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 29 days

    • ΠΩΛΗΣΗ
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΟΡΑΣ ΝΕΟΥ

    300 €

  8. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 29 days

    • ΠΩΛΗΣΗ
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Αγοράστηκε αλλά δεν το δούλεψα ποτέ

    1.400 €

  9. Καλησπέρα. Έχω αγοράσει μια άδεια λογισμικού για το ΡΑΦ τον 5/2025 αλλά δεν με βόλεψε καθώς ήθελε να ασχοληθώ πολλές ώρες για την εκμάθηση του και δεν υπάρχει ο χρόνος. Η αγορά του προγράμματος έγινε στα 1800ε και περιλαμβάνει οπλισμένο σκυρόδεμα, κοιτόστρωση και κλίμακες . Προτίθεμαι να το μεταβιβάσω με ένα ποσό στα 1400ε για όποιον ενδιαφέρεται.
  10. Καλησπέρα σε όλους, αντιμετωπίζω το εξής: Εντός ορίων οικισμού υπάρχει α)άδεια (του 1973) ανέγερσης ισόγειας αποθήκης διαστάσεων 9,5μ.Χ7μ. Αργότερα εκδόθηκε β)άδεια (του 1978) προσθήκης ορόφου με χρήση κατοικίας 9,5μ.Χ8,4μ. και αργότερα εκδόθηκε γ)άδεια (του 1994) αλλαγής χρήσης του ισογείου από αποθήκη σε κατοικία και προσθήκης κατ΄έκταση και καθ΄ύψος διαστάσεων 0,7μ.Χ8,4μ, στο ισόγειο και στον όροφο. Υποθέτω οτι αυτή η προσθήκη έγινε διότι η οικοδομή βρίσκεται σε απόσταση 0,7μ από το όριο του οικοπέδου, ενώ η επιτρεπόμενη απόσταση από τα όρια είναι 2,5μ. (στις άδειες του ΄73 και του ΄78 η θέση της οικοδομής φαίνεται να εφάπτεται στο πλάγιο όριο της ιδιοκτησίας, αλλά το κτίριο τελικά κατασκευάστηκε σε απόσταση 0,70μ από το όριο). Κατά την αυτοψία που έκανα, προέκυψε α)οτι έχει δημιουργηθεί επιπλέον χώρος εμβαδού 1,4μ.Χ9,5μ. στο ισόγειο (προφανώς δημιουργήθηκε κατά την κατασκευή του ορόφου, έτσι το περίγραμμα του ορόφου και του ισογείου τώρα ταυτίζονται). Ο παραπάνω χώρος είναι βοηθητικός και δεν επικοινωνεί με την υπόλοιπη κατοικία του ισογείου, έχει ξεχωριστή είσοδο από τον ακάλυπτο του οικοπέδου. β)δεν υλοποιήθηκε η προσθήκη κατ΄έκταση και καθ΄ύψος προς την μεριά του ορίου του οικοπέδου, οπότε η οικοδομή τώρα δεν έχει την ελάχιστη απόσταση από τα όρια. Οπότε, είναι σωστό να αντιμετωπίσω αυτή την περίπτωση ως υπέρβαση δόμησης 1,4μ.Χ9,5μ. στο ισόγειο με χρόνο κατασκευής τον χρόνο της άδειας προσθήκης ορόφου (είναι φανερό απο τον φέρων οργανισμό του κτιρίου) και σε αυτή την περίπτωση πως θα αντιμετωπίσω το θέμα με την απόσταση απο τα όρια του οικοπέδου? Ή πρέπει να λάβω υπ΄όψην την υπολογισμένη συνολική δόμηση που υπάρχει στην άδεια της προσθήκης, η οποία είναι μεγαλύτερη από την πραγματοποιηθήσα, οπότε δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης, αλλά μόνο αποστάσεις από τα όρια? το περιγραμμά του κτιρίου δεν έχει αλλάξει διότι ο επιπλέον χώρος του ισογείου είναι κάτω απο τον υπερκείμενο όροφο. Ή θεωρώ ως αυθαίρετο όλο το τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από τα 2.5μ. από τα όρια, συν το επιπλέον τμήμα του ισογείου που κατασκευάστηκε? Οποιαδήποτε διευκρύνηση/κατεύθυνση θα με βοηθούσε πόλύ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  11. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τις αποφάσεις δημοσίευσης του 1ου οριστικού πίνακα εγκεκριμένων αιτήσεων και του 1ου πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων των απορριπτέων αιτήσεων του Προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» ξεκίνησε σήμερα την αποστολή ενημερώσεων μέσω e-mail προς τους ωφελούμενους για την επιστροφή της αίτησής τους και την ανάγκη προσκόμισης επιπλέον δικαιολογητικών ώστε να συνεχιστεί η αξιολόγηση. Προσοχή για την προσκόμιση των δικαιολογητικών υπάρχει προθεσμία εφτά (7) ημερολογιακών ημερών. Πιο συγκεκριμένα τα e-mail αναφέρουν: Πρόγραμμα «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» Χρηματοδότηση: Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Παρουσίαση του προγράμματος: «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» Οδηγός του προγράμματος: Προκήρυξη του Προγράμματος «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» 1η Τροποποίηση Οδηγού 2η Τροποποίηση Οδηγού Πλατφόρμα: https://allazosistimathermansis-thermosifona.gov.gr/go-beyond/ Αποφάσεις ένταξης: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων Αρχεία του Προγράμματος Συχνές Ερωτήσεις Βεβαίωση Εγκατάστασης Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης Συναίνεση Ιδιοκτήτη ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΔ DE MINIMIS 2023 ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ_ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΔ DE MINIMIS Οδηγίες επικοινωνίας_Αλλάζω σύστημα θέρμανσης Συχνές Ερωτήσεις v2 Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου Εκπροσώπου ΔΙΚ1 Υπέυθυνη Δήλωση Συμμόρφωσης User Manual Προμηθευτών User Manual Ωφελούμενων User Manual - Δέσμευση και Εξαργύρωση voucher
  12. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τις αποφάσεις δημοσίευσης του 1ου οριστικού πίνακα εγκεκριμένων αιτήσεων και του 1ου πίνακα προσωρινών αποτελεσμάτων των απορριπτέων αιτήσεων του Προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» ξεκίνησε σήμερα την αποστολή ενημερώσεων μέσω e-mail προς τους ωφελούμενους για την επιστροφή της αίτησής τους και την ανάγκη προσκόμισης επιπλέον δικαιολογητικών ώστε να συνεχιστεί η αξιολόγηση. Προσοχή για την προσκόμιση των δικαιολογητικών υπάρχει προθεσμία εφτά (7) ημερολογιακών ημερών. Πιο συγκεκριμένα τα e-mail αναφέρουν: Πρόγραμμα «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» Χρηματοδότηση: Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Παρουσίαση του προγράμματος: «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» Οδηγός του προγράμματος: Προκήρυξη του Προγράμματος «Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα» 1η Τροποποίηση Οδηγού 2η Τροποποίηση Οδηγού Πλατφόρμα: https://allazosistimathermansis-thermosifona.gov.gr/go-beyond/ Αποφάσεις ένταξης: «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων Αρχεία του Προγράμματος Συχνές Ερωτήσεις Βεβαίωση Εγκατάστασης Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης Συναίνεση Ιδιοκτήτη ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΔ DE MINIMIS 2023 ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ_ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΔ DE MINIMIS Οδηγίες επικοινωνίας_Αλλάζω σύστημα θέρμανσης Συχνές Ερωτήσεις v2 Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου Εκπροσώπου ΔΙΚ1 Υπέυθυνη Δήλωση Συμμόρφωσης User Manual Προμηθευτών User Manual Ωφελούμενων User Manual - Δέσμευση και Εξαργύρωση voucher View full είδηση
  13. Καλησπέρα, μπορεί να μου πει κάποιος αν η αθλητική σχολή μπορεί να βγάλει άδεια σε κτήριο με σπουδαιότητα κατηγορίας 2 κατά ΕΑΚ ; Σας ευχαριστώ
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω αν μας δεσμεύει η παράγραφος 3β του άρθρου 322 του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας ΦΕΚ Δ 580/27.7.1999 όσον αφορά τις επεκτάσεις υπογείων σε σύγχρονες άδειες - και συγκεκριμένα το ποσοστό που αναφέρει 40%. 3β. Επιτρέπεται η επέκταση του υπόγειου χώρου του κτιρίου και κάτω από τον υποχρεωτικά ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, εκτός από το χώρο προκηπίου με την προϋπόΘεση ότι το σύνολο του επεκτεινόμενου υπόγειου χώρου, στον υποχρεωτικά ακόλυπτο χώρο του οικοπέδου καΘώς και ποσοστό 40% τουλάχιστον του υπόγειου χώρου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης 1Ββ του άρΘρου 248 διατίΘενται αποκλειστικά ως χώρος στάΘμευσης αυτοκινήτων. Ο σύμφωνα με τα παραπάνω επεκτεινόμενος χώρος υπογείου δεν προσμετρείται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου. Ή εφαρμόζουμε τις διατάξεις του ΝΟΚ ανεξάρτητα (άρθρο 11 6θ και 17 6β)?
  15. Μπορεί, στην ανώτερη στάθμη ενός κτιρίου, να διαχωρίζονται, σε κάποια θέση, οι κτιριακοί όγκοι και να παρεμβάλλεται μεταξύ τους, υπό μορφή διαδρόμου, κάποιο βατό δώμα πλάτους πχ. 1,50m, σαν Εσοχή; Το απαγορεύει κάποια διάταξη;
  16. Καλησπέρα σας, Θα μπορούσατε να μου πείτε την τιμή ζώνης για το ακίνητο στην Καλαμάτα με Χ: 329456.46605236, Υ: 4101820.823527; Ευχαριστώ πολύ!
  17. Τα ΦΕΚ που πρέπει να μελετηθούν καταρχήν είναι: 231A_1928, 133Δ/1960, 142Δ/1962, 141Δ/1964
  18. Μπορούν να νομιμοποιούνται και κατασκευές προ του 2011, όταν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Δεν είναι υποχρεωτική η ρύθμιση μέσω του νόμου για την τακτοποίηση.
  19. Αν επιλέξω ΟΧΙ στην οικοδομική άδεια, θα πάει κατηγορία 5 και δεν θα μπορώ να προχωρήσω. Στο παράρτημα Α που εξηγεί πότε βάζω ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ύπαρξη οικοδομικής αδείας δεν αναφέρει τον χρόνο έκδοσης της. Να την θεωρήσω μετά το 2011 και να κάνω νομιμοποίηση;
  20. Υπολογίζεις τις θέσεις στάθμευσης μόνο για την καθ' ύψος προσθήκη.
  21. Για την τακτοποίηση της αυθαίρετης αποθήκης επιλέγεις «όχι» —προφανώς— στην ύπαρξη οικοδομικής άδειας.
  22. @Roy_Hobbs Έχεις μία παράβαση διαμερισμάτωσης, γιατί τα πατάρια δεν αποτελούν ξεχωριστό όροφο και η δ.δ. αναφέρεται σε όροφο.
  23. Απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει ακομα νομικο πλαισιο για την μη εγχυση. Ωστοσο παλι απο οσο θυμαμαι πρεπει να δηλωθει στο δεδδηε η προθεση για αυτοκαταναλωση. Μπορει να λεω και χαζομαρες. Καλυτερα παρτους ενα τηλεφωνο στον δεδδηε να ρωτησεις.
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.