Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μικρής κλίμακας σε μη άρτιο οικόπεδο-γήπεδο


Recommended Posts

Συμφωνώ και εγώ. Σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο ως νέα ανεξάρτητη κατασκευή μπορείς να κάνεις μόνο ελαφριά περίφραξη. Απο κει και πέρα έχοντας νομίμως υφιστάμενο κτίριο μπορείς να κάνεις εργασίες που αφορούν στο κτίριο και δεν αυξάνουν τα πολεοδομικά μεγέθη.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις ΕΕΜΚ για το νέο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ. Έχω κάνει ρύθμιση με τις διατάξεις του Ν. 4495/2017 σε εκτός σχεδίου γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Ξέρετε αν για την εν λόγω ισόγεια κατοικία μπορεί να εκδοθεί ΕΕΜΚ στα πλαίσια του νέου προγράμματος για π.χ. τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης. Από ότι διαβάζω οι απόψεις διίστανται. Έχουμε κανένα νεότερο μέχρι σήμερα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!Δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό.Επίσης,αν διαβάσεις προσεκτικά τις απόψεις των συναδέλφων στην προηγούμενη σελίδα,θα δεις ότι δεν διίστανται.Αντιθέτως,συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο όρος της τήρησης των πολεοδομικών διατάξεων που αναφέρεται και στο νέο Φεκ(1843Β/20) προυποθέτει άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο/γήπεδο,παρά το γεγονός ότι η δήλωση αρτιότητας-οικοδομησιμότητας δεν αναγράφεται στο κείμενο της βεβαίωσης των γενικών δικαιολογητικών.

Τώρα γενικά για εργασίες στο κτίσμα που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του 4495 και έχει αναστολή από κατεδάφιση,ίσως αξίζει να απευθυνθείς στην Υδομ,αφού διαβάσεις το άρθρο 107 παρ.5 του ίδιου νόμου,μήπως εντάσσονται εκεί κάποιες εργασίες που θέλεις να κάνεις..(δεν το γνωρίζω,μια ιδέα δίνω).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, ChristinaK said:

....,μήπως εντάσσονται εκεί κάποιες εργασίες που θέλεις να κάνεις..(δεν το γνωρίζω,μια ιδέα δίνω).

μπορεί να εκδώσει άδεια για λόγους ασφάλειας ή υγιεινής .....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Didonis said:

μπορεί να εκδώσει άδεια για λόγους ασφάλειας ή υγιεινής .....

Στο άρθρο 107 παρ. 5 β) αα) αναφέρει εργασίες υγιεινής μεν, αλλά παραπέμπει στα άρθρα 116 και 117 που είναι για παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια. Επίσης άδεια για λόγους ασφαλείας θα μπορούσε να εκδοθεί σε περιπτώσεις ενισχύσεων που προκύπτουν από την σχετική ΜΣΕ. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Ευχαριστώ.

Edited by Stavros Ele
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα-άρθρο 107,παρ.5β αα):

αα) εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους, καθώς και εργασιών προσαρμογής, σύμφωνα με τα άρθρα 116 και 117,

(Τα 116 και 117 αναφέρονται μόνο ως προς τις εργασίες προσαρμογής που επιβάλλονται από επιτροπές σε κτίρια αυτών των άρθρων.Δεν σε αφορά αυτό.)

Εγκύκλιος 2: Οι εργασίες της περίπτωσης β της παρ.5 επιτρέπονται σε αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες δεν έχει περαιωθεί η διαδικασία της υπαγωγής ή δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης.

 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δηλαδή βρε παιδιά σε γήπεδο μη άρτιο και οικοδομήσιμο δεν επιτρέπεται αγροτική αποθήκη?????

Είναι παράλογο. Από στιγμή που παλαιότερα έλεγαν  1 στρεμμα και εχουν βγει αρκετες σε μη άρτια (μπείτε στην διάυγεια).Και αφού συγκλίνουν στο οτι οι πολεοδομικές διατάξεις είναι και η αρτιότητα (δεν διαφωνώ) γιατί έβγαλαν τότε το κείμενο που βεβαιώναμε αρτιότητα?

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

εσυ θα υποβαλλεις στην Υπηρεσια αιτηση προς εγκριση με τα εγγραφα  της  παρ. "κγ"  και  θα  γραψεις αυτο που ειναι.

 Πουθενα δεν αναφερεται η αρτιοτητα. 

Πιθανον να προκυπτει εκ πλαγιου -δλδ λογω ακατανοησιας  των συντακτων -  στο  "γενικο"  αρθρο 1 του ΦΕΚ 1843/20, [αλλα πολύυυ "εκ πλαγιου"...]

στο οποίο, μαλλον κατα λαθος εβαλαν εκεινο  το  περιεργο "καθως και σε οικοπεδα και γηπεδα....εφοσον δεν παραβιαζονται οι πολεοδμικες διαταξεις..."

 

Ας απαντησει η Επιτροπη. Αν το εγκρινει, τοτε  εχεις αδεια να χτισεις με παρεκκλιση, περαν απο  πολεοδομικες διαταξεις... Γι  αυτο εβαλαν την επιτροπή]

[Κι αν καθε αγροτης περιμενε απο καθε ειδους "επιτροπη" να του δοσει αδεια για να φτιαξει μια  προχειρη αποθηκη  για να βαζει μεσα τα εργαλεια του και οσα  αλλα χρειαζεται,

αλλά και για να προστατευεται  απο τις καιρικες συνθηκες,

ακομα θα περιμενε κατω απο την βροχη και τους κεραυνους να του απαντησουν οι  "υπερθεν".......

Την εφτιαξε και τελειωσε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! 

Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο υπάρχει ένα κτίσμα με πλάκα από ΟΣ και ένα ασκεπές ερείπιο.

1)Γνωρίζει κάποιος τις διατάξεις με τις οποίες τεκμηριώνεται η απαγόρευση επισκευής γενικά στα ασκεπή;

2)Μπορεί να αντικατασταθεί η στέγη από ΟΣ;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα.

Σε Αρτιο - Μη Οικοδομήσιμο (λόγω εκκρεμών προσκυρώσεων, κλπ) οικόπεδο με νομίμως υφιστάμενο κτίριο, τι εργασίες από τις παρακάτω μπορώ να κάνω;

1.  Αλλαγή Χρήσης

2. Εσωτερικές Διαρυθμίσεις

3. Τροποποίηση Όψεων

Ακόμα και αν ΔΕΝ είχα την αλλαγή χρήσης θα με οδηγούσε σε Οικοδομική Άδεια το όριο των 25.000€ προυπολογισμού.  Όμως θα μπορούσα να κάνω τα παραπάνω (2) και (3) με ΕΕΔΜΚ αν δεν είχα προυπολογισμό > 25.000€;

Τι ελπίδες έχω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.