Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33 την ακούω την άποψή σου, προσωπικά θεωρώ ότι είναι σωστή (γι αυτό κι εγώ την ακολουθώ ως επί το πλείστον), ωστόσο αφήνει περιθώρια ο νόμος και η εγκύκλιος να το πας κι αλλιώς. Επιπλέον μήπως έχεις δει κάπου στο φόρουμ να με παραπέμψεις αντίστοιχη συζήτηση? Περισσότερο θέλω να δω αν έχει μιλήσει κάποιος με helpdesk ή αν έχει δημιουργηθεί θέμα σε κάποια μεταβίβαση ή αν υπάρχει ερωταπάντηση από ΤΕΕ Πελοποννήσου, κυρίως για να έχω κάτι παραπάνω στο αρχείο μου. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Από ΤΕΕ Πελοποννήσου:

2783. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι μικρές παραβάσεις της κατηγορίας 3 μπορούν να συνδυαστούν με τις λοιπές παραβάσεις, προκειμένου να συνταχθεί ένας ενιαίος προϋπολογισμός.

Α. Η μετακίνηση του κτιρίου σε άλλη θέση (κατηγορία 3) συνδυάζεται με τις λοιπές παραβάσεις ή πρέπει να καταγραφεί σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής;
Ο νόμος και η εγκύκλιος 2/19 δεν εξαιρούν καμμία αυθαιρεσία της κατηγορίας 3 από τη δυνατότητα συνδυασμού αυτών με τις λοιπές παραβάσεις.

Β. Πρακτικά πώς συμμετέχουν κάποιες από τις αυθαιρεσίες της κατηγορίας 3 (π.χ. αλλαγή διαστάσεων ανοιγμάτων και μετακίνηση αυτών, μετακίνηση κτηρίου σε άλλη νόμιμη θέση κ.λπ.) στον προϋπολογισμό;
Μήπως γίνεται μόνο περιγραφικά στην τεχνική έκθεση χωρίς χρηματικό καταλογισμό;

Α. Θα πρέπει να δηλωθεί ξεχωριστά σε άλλο φύλλο καταγραφής και να επιλεγεί η Κατηγορία 3.

Β. Θα υπολογιστούν με αναλυτικό προϋπολογισμό οι εργασίες που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν.

Edited by Θείος Δίκης
  • Upvote 6
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Σε γεωτεμαχιο εκτός σχεδίου, χωρις να εχει εκδοθεί κάποια Ο.Α, με περίφραξη που εντάσσετε σε ''περίφραξη από ελαφρύ υλικό'' είναι δυνατή η μεταβίβαση χωρίς την τακτοποίηση της, και με αναφορά στην ΗΤΚ? 

Δημοσιεύτηκε
12 ώρες πριν, ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ said:

Καλησπέρα. Σε γεωτεμαχιο εκτός σχεδίου, χωρις να εχει εκδοθεί κάποια Ο.Α, με περίφραξη που εντάσσετε σε ''περίφραξη από ελαφρύ υλικό'' είναι δυνατή η μεταβίβαση χωρίς την τακτοποίηση της, και με αναφορά στην ΗΤΚ? 

Όχι, δεν είναι...

• Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι, σε ΗΤΚ που έχω κληθεί να συντάξω για γήπεδο χωρίς κτίριο, μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει Δεξαμενή από Ο/Σ για πότισμα των δέντρων. Μπορώ να την εντάξω στην κατηγορία 3 ή χρειάζεται να υπάρχει κτίσμα με άδεια εντός του γηπέδου?

Δημοσιεύτηκε
4 λεπτά πριν, ΜιχάληςΣπ said:

χρειάζεται να υπάρχει κτίσμα με άδεια εντός του γηπέδου?

Δεν χρειάζεται.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχει αναφερθεί παλαιότερα, αλλά δεν μπορώ να το βρω.

Εάν έχουμε παραβάσεις Κατ. 4 και υπάρχει παραβίαση πρασιάς άνω των 20cm (που οδηγεί στην Κατ.5), εφόσον η επιφάνεια που βρίσκεται εντός πρασιάς είναι <5% της επιφάνειας ολόκληρου του κτιρίου και <5% της συγκεκριμένης διάστασης του κτιρίου, μπορούμε να την εντάξουμε Κατ. 3;

Δημοσιεύτηκε
32 λεπτά πριν, Tim22 said:

μπορούμε να την εντάξουμε Κατ. 3;

Για «αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως 5% και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του 5%» δεν υπάρχει περιορισμός παραβίασης προκηπίου.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εάν έχουμε μια οριζόντια ιδιοκτησία, ο έλεγχος του μήκους της προέκτασης γίνεται συγκρίνοντάς το με το συνολικό μήκος του κτιρίου στο σημείο αυτό. Ο έλεγχος της επιφάνειας γίνεται συγκρίνοντας την επιφάνεια της προεξοχής με την συνολική επιφάνεια όλου του ορόφου ή με την επιφάνεια της οριζόντιας;

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.