Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω την περίπτωση ισογείου με υπόγειο, από φέρουσα τοιχοποιία, όπου στο υπόγειο, τα ανοίγματα έχουν γίνει τρία αντί για δύο. Έχω μετακίνηση κτιρίου, με αποτέλεσμα, ενώ δεν έχω υπερβεί σε τετραγωνικά, λόγω παραβίασης του Δ, να είμαι στην κατηγορία 4.

 

Στο ισόγειο η στατική μελέτη έχει ακολουθηθεί, ενώ στο υπόγειο υπάρχει ένα επιπλέον άνοιγμα. Το υπόγειο έχει τρεις πλευρές ανοικτές και μια σε επαφή με το έδαφος, όπως όριζε η οικοδομική άδεια. το εμβαδόν του ισογείου είναι 74,06τμ και του υπογείου 28,29τμ. Η περίμετρος του υπογείου είναι 22,00μ και το μήκος των ανοιγμάτων είναι 3,00μ. 

 

Σε αυτή την περίπτωση μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω την παρ. θθθ;;;; ; ή μάλλον την παράγραφο στστστ ''υπόγειοι χώροι μέγιστης επιφάνειας έως αυτής του ισογείου, κατασκευασμένοι με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία καλύπτουν το 75% της περιμέτρου'';;;

Edited by panmyr
Link to comment
Share on other sites

εεε) κατασκευή στο δώμα κτιρίων μέχρι το είκοσι τοις εκατό (20%) της επιφάνειας αυτού

 

το "αυτου" αφορα την συνολικη επιφανεια του δωματος ή του κτηριου κατα την αποψη σας?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο δώμα. Λέει "αυτού" και όχι "αυτών". Δώσε μας ένα παράδειγμα για το οποίο προβληματίστηκες.

Δηλαδή έστω πενταόροφη πολυκατοικία με εμβαδόν κάτοψης 100 τ.μ.Φανταζομαι δεν υπονοείς να εννοεί 5*100*0,20= 100τ.μ.

Εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί 100*0,20=20τ.μ.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα προφανως .Αλλοιως σε 10οροφη οικοδομη απο 500 μ2 /οροφο θα μπορουσες να μην κανεις ΜΣΕ αν ειχες προσθεσει αλους 2 οροφους απο 500 μ2/οροιφο (ακραιο ε::: ) !!! .

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν ο συνάδελφος ρωτάει αν το 20% πάει επί του εναπομείναντος υπαίθριου χώρου ή επί του του αρχικού ή επί της κάλυψης του κτιρίου. Παράδειγμα: 100τμ κάλυψη, 20τμ νόμιμη απόληξη, 15τμ αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα και 65τμ ταράτσα. Νομίζω πως ΜΣΕ δεν απαιτείται εφόσον 0,2x80=16>15. Ή μήπως απαιτείται ως 0,2x65=13<15;

 

Επιπλέον, τι γίνεται αν ο τελευταίος όροφος είναι σε εσοχή; Μετράει στους υπολογισμούς και το δώμα που βρίσκεται στους υπερκείμενους ορόφους ή το εξετάζουμε ανά όροφο; Π.χ. αν έχω κλείσει αυθαίρετα τον υπάιθριο χώρο του προτελευταίου ορόφου.

 

(Υπαίθριος χώρος – δώμα του κτιρίου είναι ο ασκεπής, ελεύθερος, βατός χώρος που βρίσκεται πάνω από την οροφή των κλειστών, ημιϋπαίθριων και στεγασμένων υπαίθριων χώρων του)

Link to comment
Share on other sites

Το διαμέρισμα σε εσοχή είναι που με προβληματίζει και εμένα.

Δηλαδη αν έχω διαμέρισμα σε εσοχή που εκλεισε πχ μια επιπλέον επιφανεια 3x2 κατ επέκταση. Θεωρείται κατασκευή στο δώμα ή θα χρειαστεί για αυτό ΜΣΕ;

Link to comment
Share on other sites

Για τους εξώστες υπάρχει ούτως ή άλλως πρόνοια (δδδ, άρθρο 99).

 

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να διευκρινιστεί αν το 20% του εμβαδού προκύπτει επί του εναπομείναντος υπαίθριου χώρου (μαζί με τους εξώστες) ή επί της κάλυψης του κτιρίου.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.