Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

εφόσον μια τουλάχιστον πλευρά είναι πλήρως ανοικτή θεωρώ οτι υπολογίζεται με αναλυτικό (θα μπορούσες να το θεωρήσεις και Η/Χ). 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(από μεταφορά-Pavlos33)

Ως γνωστόν τα Πατάρια σε WC Διαμερισμάτων για τοποθέτηση θερμοσίφωνα,δοχείου αποθήκευσης νερού κλπ δεν φαίνονται πουθενά σε σχέδια Οικοδ.Αδειών.Για λόγους τάξεως,πως αντιμετωπίζονται σε "Δήλωση Τακτοποίησης"?-Αρκεί η αναφορά-περιγραφή τους και αντιμετώπιση ως κατηγ 3 .."Εσωτ Διαρρυθμίσεις" στην Τεχν Εκθεση ή απλά καλύτερα τα αγνοούμε?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στην πιο αυστηρή αντιμετώπιση θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στον ίδιο αναλυτικό με άλλες παραβάσεις κάνοντας απλώς μια αναφορά στην τεχνική μας έκθεση, όπως και για τις άλλες παραβάσεις αναλυτικού.

Link to comment
Share on other sites

ΣυμφωνώPavlos αν και ειναι τραβηγμενο και αυτο μόνο αν υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες όπως λες με αναλυτικό διαφορετικά θα μπορούσε να μην το δηλωσει.

Link to comment
Share on other sites

πως μπορείς να αποδείξεις οτι το πατάρι σε wc είναι όντως αυθαίρετη κατασκευή; Μόνο να έχει τομή στο wc και δεν το δείχνει αλλιώς δεν θα το θεωρούσα αυθαίρετο. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω τετοια πατάρια τα βάζω στον αναλυτικό ως μια πλάκα σκυροδέματος. Σωστή και η προσέγγιση του killer tomato.

Είπαμε γίναμε γραφικοί με τα αυθαίρετα αλλά δε θα δηλώσουμε και τις γλάστρες....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Σε ισόγειο κατάστημα με υπόγειο,υπάρχει διαφορά ως προς την θέση του wc ( μεταφέρθηκε από το ισόγειο στο υπόγειο και ταυτόχρονα κατασκευάστηκε και ένα κουζινάκι για τους εργαζόμενους). Ταυτόχρονα,ενώ το υπόγειο στα σχέδια της άδεια φαινόταν ένας ενιαίος χώρος ,τώρα έχει χωριστεί σε τρία μικρότερα δωμάτια (διαφορετική διαρρύθμιση ). Επιπλέον υπάρχει η σκάλα κατάβασης στο υπόγειο έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο και έχει αλλάξει και μορφή(από έναν κλάδο σε Π). Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στον όγκο ,στην δόμηση ή την κάλυψη .Βεβαίωση σε τέτοια περίπτωση  θα μπορούσε να δοθεί χωρίς τακτοποίηση ,απλά με αναφορά στην τεχνική έκθεση  και διορθωμένα σχέδια στη συμβολαιογράφο?

 

Link to comment
Share on other sites

Αυθαίρετη δεξαμενή νερού με περιμετρικά τοιχεία από όλες τις πλευρές και πλάκες δαπέδου - οροφής, θαμένη μέσα στο έδαφος (η πλάκα οροφής βρίσκεται στη στάθμη του εδάφους), θα την δηλώνατε με αναλυτικό προϋπολογισμό, με κατηγορία 3 (είναι απαραίτητο να τηρείται ο περιορισμός των 15 τμ εμβαδού και των 2.5 μ ύψους που ισχύει για τις αποθήκες κατηγορίας 3?) ή με επιφάνεια ως υπέρβαση δόμησης βχ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.