Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αφήστε τον κάθε "εξυπνάκια" να λέει ό,τι του κατεβάσει η "κούτρα" του, να λέει ό,τι αρέσκεται και φαντασιώνεται... Να λέει τελικώς το πως ο ίδιος επιθυμεί ή εύχεται να ήταν το συγκεκριμένο "έργο"....

Σημασία έχει μόνο ένα πράγμα: Διαβάστε προσεκτικά το νόμο! Ό,τι αυτός αποσαφηνίζει πλήρως, ακολουθείστε το! Όπου δεν είναι απολύτως σαφής, προσπαθείστε να μπείτε το δυνατόν περισσότερο στο "πνεύμα" του νομοθέτη κι αυτενεργείστε, προς όφελός σας και προς όφελος του πελάτη σας. Κάντε δηλαδή, αυτό που κάνουν όλοι οι υπόλοιποι "ειδικοί". 

ΥΓ. Μην ξεχνάτε το εξής: Όσο πιο "δύσκολη" είναι η εξειδικευμένη περίπτωση που αντιμετωπίζετε, τόσο πιο μεγάλη οφείλει να είναι η αμοιβή σας!!!  Συνειδητοποιείστε το τι ακριβώς έχετε να κάνετε, τον όγκο και την ποιότητα της δουλειάς σας, την ευθύνη που αναλαμβάνετε, το χρόνο που θα δαπανήσετε, τα επιμέρους έξοδα που θα κάνετε και προσδιορίστε την αμοιβή σας!!! Aλλιώς χαλάτε την πιάτσα...

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 6
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 4 λέει

Παράθεση

1. Η ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας, κατόπιν έκδοσης άδειας για εκτέλεση οικο δομικών εργασιών στο ακίνητο που μεταβάλει πολεοδομικά - κτιριολογικά μεγέθη, πραγματοποιείται υποχρεω τικά εντός χρονικού διαστήματος τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη ισχύος της αδείας ,εφόσον έχουν υλοποιηθεί εργασίες, άλλως εντός τεσσάρων (4) μηνών από την ολοκλήρωση των εργασιών. Υπεύθυνος για την ενημέρωση είναι ο επιβλέπων μηχανικός και, σε περίπτωση που η διοικητική πράξη δεν απαιτεί ορισμό επιβλέποντα, ο κύριος του έργου, μέσω εξουσιοδοτημένου μηχανικού.

Γράφει ότι η ΗΤΚ πρέπει να ενημερωθεί εντός 4 μήνων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΕΕΔΜΚ. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι στην περίπτωση δεν είχαμε μέχρι τώρα ΗΤΚ, αυτή θα πρέπει να εκδοθεί ώστε να ενημερωθεί?

 

και στο άρθρο 6 γράφει

Παράθεση

2. Η υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας της περ. γ της παρ. 4 του άρθρου 49 του ν. 4495/2017 ισχύει για τις πράξεις
εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών που εκδίδονται από 1.2.2021

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί ένας συνάδελφος να μας βάλει σήμερα ποιά η νομοθεσία που ορίζει ποιά δικαιολογητικά πρέπει να βάλουμε όταν δημιουργούμε την ΗΤΚ ενός ακινήτου?

Link to comment
Share on other sites

On 7/4/2022 at 10:26 ΠΜ, Paul_Mix said:

Εχουμε κάνει τακτοποίηση σε διαμέρισμα και τώρα θέλουμε να κάνουμε μεταβίβαση.

 Στην αιτιολογία για την ΗΤΚ θα επιλέξουμε Δήλωση αυθαιρέτου ή Διενέργεια δικαιοπραξίας?

Διενέργεια δικαιοπραξίας

 

On 7/4/2022 at 11:17 ΠΜ, Paul_Mix said:

Για την διόρθωση σύστασης Ο.Ι. σε πολυκατοικία με διαμερίσματα στα οποία έχει γίνει ρύθμιση,

1. Θα βγάλουμε πρώτα ΗΤΚ με τα χιλιοστά όπως είναι τώρα και μετά την διόρθωση της σύστασης θα κάνουμε τροποποίηση της ΗΤΚ και θα ενημερώσουμε τα χιλιοστά όπως θα έχουν αλλάξει?

2. Στην επιλογή αιτιολογία επιλέγουμε "Δήλωση αυθαιρέτου" ή "Διενέργεια δικαιοπραξίας" ?

3. Στα συμβόλαια πρέπει να γράψουμε όλα τα συμβόλαια που έχουν γίνει και τα στοιχεία όλων των εκδοτών ή μόνο το τελευταίο συμβόλαιο?

1. ναι

2. Διενέργεια δικαιοπραξίας

3. τελευταίο συμβόλαιο. Αν και στο manual του ΤΕΕ μιλάει για την σύσταση και όχι το συμβόλαιο (σελ.14).

εγώ προσωπικά βάζω τα στοιχεία της σύστασης

 

image.png.cf96be57da3ecf8da7f6626397fc84c3.png

 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Arche said:

Μπορεί ένας συνάδελφος να μας βάλει σήμερα ποιά η νομοθεσία που ορίζει ποιά δικαιολογητικά πρέπει να βάλουμε όταν δημιουργούμε την ΗΤΚ ενός ακινήτου?

Αναφέρονται στον Ν. 4495/2017, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περιοχή που το κτηματολόγιο βρίσκεται σε φάση προαναρτησης , βαζουμε το ΚΑΕΚ η πρέπει πρώτα να γινει η ανάρτηση? 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.