Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ναι μπορεί, το έχουμε απαντήσει και σε άλλο Thread (νομίζω είχα αναρτήσει την απάντηση σε ίδιο ερώτημά μου στο υπουργείο). Καλή συνέχεια!
 3. Αγαπητέ Ιωάννη, όταν κάνετε ερωτήματα όπως το δικό σου, καλό είναι να είστε συγκεκριμένοι, ώστε να μπορεί ο κάθε συνάδελφος (maneni) να σας δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις. Εφόσον έχεις μία ιδιοκτησία = μία παροχή (μία επιχείρηση = ξενοδοχείο/ ενοικιαζόμενα δωμάτια) κάνεις μία ΥΔΕ, ένα Πρωτόκολλο και μία Έκθεση. Στο πρωτόκολλο αναγράφεις όλα τα κυκλώματα/πίνακες και στην έκθεση όλους τους χώρους (αν δεν φτάσει μία σελίδα τότε προσθέτεις και άλλες). Στην ΥΔΕ στα τεχνικά χαρακτηριστικά εγκατάστασης αναγράφεις τη συνολική ισχύ της εγκατάστασης σου (όπως προκύπτει από την έκθεση). Εφόσον ο γενικός πίνακας της παροχής είναι αυτός του υπογείου, θα πρέπει να ασφαλίζεται με ασφάλεια αντίστοιχη της παροχής σου (και καλό είναι οι παροχές των άλλων υποπινάκων να τροφοδοτούνται μετά τη γενική ασφάλεια). Ελπίζω να βοήθησα.
 4. Από τη στιγμή που στην αρχική ανάρτηση το σύνολο της ιδιοκτησίας είναι ΑΑ, θεωρώ πως δεν εμπίπτει στις δασικες διατάξεις. Τώρα όσον αφορά στο buffer, ακόμα δεν έχω καταλάβει τη χρησιμότητά του (μάλλον για να μας παιδεύουν, αφού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καμπύλων (!) γραμμών με άπειρα σημεία -άντε να τα περιγράψεις το τοπογραφικό!). Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αν τμήμα γηπέδου δεν ανήκει σε πράσινη ή κίτρινη περιοχή, προσωπικά αναγράφω ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι χαρακτηρισμένη στον μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη.
 5. υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης? ή κάτι γραπτό ως παραχώρηση και να αναφέρει σχετικές υποχρεώσεις ή απόσειση των όποιων υποχρεώσεω απο κάθε πλευρά ή κάτι γραπτό? ή όλα στο προφορικό και ότι κατάλαβε ο καθένας. Ο Πελάτης σου μίλησε με δικηγόρο για τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα και υποχρεώσεις σε σχέση με τον όμορο ή όλα στον Μηχανικό να βγάλει το φίδι απο την τρύπα?
 6. Καλησπέρα, Έχω εκδώσει μια άδεια μικρής κλίμακας (όχι ηλεκτρονικά), η οποία έχει λήξει και θέλω να προβώ σε αναθεώρηση αυτής λόγω αλλαγής του κύριου του έργου(λόγω θανάτου) και για παράταση της ισχύος της. Πηγαίνω στο σύστημα και διαλέγω ¨αναθεώρηση έντυπης άδειας χωρίς μεταβολή κάλυψης/δόμησης/ύψους. (δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω αυτό βέβαια). Ύστερα στα δικαιολογητικά που χρειάζεται να ανεβάσω, μου ζητάει εισφορές.εγκεκριμένες μελέτες στατικές κτλ. Και επίσης δε βλέπω κάποιο πεδίο για παράταση ισχύος της άδειας. Κάτι λάθος κάνω,τα φώτα σας παρακαλώ!
 7. καλησπέρα συνάδελφοι , έχω απόληξη κλιμακοστασίου στην άδεια η οποία κατόπιν μέτρησης στην πραγματικότητα έχει υπέρβαση ύψους 40 πόντους και ''ξεχειλωμένο'' περίγραμα για 50 πόντους περιμετρικά. Η χρήση παραμένει βοηθητική. Πώς ακριβώς να υπολογίσω τις παραπάνω παραβάσεις, μπορώ και με αναλυτικό? ευχαριστώ!
 8. καλησπέρα, για διώροφη μονοκατοικία εκτός σχεδίου, με οικοδομική άδεια του 84, και αυθαιρεσίες εκτός άδειας όπως υπέρβαση δόμησης 20τ.μ στον όροφο, αποθηκευτικοί υπόγειοι χώροι, εξώστες, ΗΧ, απαιτείται ΜΣΕ ή όχι?
 9. Γιατί δεν είναι πλαστή απόδειξη όταν κάποιος έχει κόψει παραστατικό για εργασία που δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει εκτελέσει? Και που πραγματικά δεν έχει εκτελέσει. Όσον αφορά αυτό με τους τεχνικούς ασφαλείας, έχει προβλεφθεί από την σχετική νομοθεσία. Υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία και στο θέμα μας? Αν ναι, τότε δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Αλλά άστο αυτό. Πες ότι έχει δίκαιο. Αν του γίνει στο μέλλον φορολογικός έλεγχος, τι θα πει? Ότι ναι το σφράγιζα αλλά τα χρήματα τα έπαιρνε ο εργοδότης μου και για αυτό δεν έκοβα ΑΠΥ? υ.γ. Επειδή βλέπω οι αρνητικές να πάνε σύννεφο, καλό είναι όποιος έχει άλλη άποψη να την αναφέρει...
 10. για την νέα Λεπτοκαρυά, αλλά εκτός σχεδίου, βορείως του οικισμού κοντά στο νεκροταφείο
 11. Δεν υπάρχει σχέδιο στη σύσταση. Σώζεται μόνο το λεκτικό. Θεωρώ ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο. Έχω ένα καθαρό σχήμα που απλά έχει άλλο εμβαδόν. Μια έξτρα πλάκα (κατ' επέκταση) δηλαδή από την άδεια. Αυτή δεν έγινε σε δυο φάσεις. Έγινε άπαξ και δεν ήταν 15 τ.μ αλλά 17,5τ.μ.
 12. Today
 13. Όπως τα λέει ο Pavlos33. Η αναγραφή της σχετικής βεβαίωσης/δήλωσης γίνεται σε σχέδια που έχουν εισαχθεί στο σύστημα.... Ο Α/Α της βεβαίωσης αναγράφεται στο συμβόλαιο....
 14. Διαβάζω για πλαστές αποδείξεις. Είναι δυνατόν? Ποιος μίλησε για πλαστές αποδείξεις? Η νομοθεσία υπάρχει κ καλύπτει κ τις 2 πλευρές. *maneni* Αναφέρεις ότι κάποιος φοροτεχνικός είναι καταλληλότερος να απαντήσει. Όταν λέω ότι εργαζόμουν έτσι προφανώς σημαίνει ότι είχα συμβουλευτεί τον λογιστή μου κ μου είχε πει ότι γίνεται. Επίσης σαν κ μένα η εταιρία απασχολούσε πολλούς ακόμη κ αυτοί προφανώς είχαν συμβουλευτεί τον λογιστή τους. Εσύ πως ξέρεις το αντίθετο? Λες ότι σφραγίδα μπορεί να έχει μόνο ΕΕ. Το έψαξες? Προκύπτει από κάπου? Μου κάνει εντύπωση που πρώτη φορά το ακούτε ενώ είναι κάτι που συμβαίνει παντού. Ακόμη κ στα εργοστάσια που έχουν μισθωτούς μηχανικούς αυτοί μπορούν να σφραγίσουν σαν τεχνικοί ασφαλείας, να υπογράψουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, άδεια λειτουργίας κτλ εφόσον τους καλύπτει το πτυχίο τους.
 15. Πριν 10 χρονιά όταν ανελαβα δράση ειχα πάρει το D5, θυμάμαι ειχα δώσει πολλά (γυρω στα 400?), ακόμα και τώρα βλέπω παίζει σε τρελη τιμή, ισως να ναι κανα ξεχασμένο κομματι https://www.skroutz.gr/s/15538744/Metrica-Leica-Laser-Disto-D5.html Δε ξερω τι εχει παραπάνω και ξεφευγει τοσο, αλλα σίγουρα δεν εχει τις σημερινές ευκολιες που προσφέρουν πολλα, οπως καμερα, bluetooth, live σχεδίαση, και το χειρότερο απο ολα δε περνει κατακόρυφες μετρησεις. Δε μπορώ να μετρήσω ύψος, αν το γύρω 90 μοιρες Δε ξερω που πηγαν τα λεφτα η αν προχώρησε τοσο γρήγορα η τεχνολογία, αλλα πλεον βλεπω δε μου κανει., Τι να το κανω τώρα αυτο ,και τι αξιολογω μπορω να αγορασω σημερα κοντα στο κατοστάρικο το πολυ και να χει ολα τα παραπανω
 16. Θα βρεις το σχέδιο της σύστασης και ότι δείχνει αυτό είναι σίγουρα προ 1975. Ότι είναι εκτός, αν δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το υπόλοιπο, θα πάει με μεταγενέστερη ημερομηνία.
 17. Κατάλαβα τις διευκρινήσεις σου. Επι του θέματος. Καταρχάς δεν πρόκειται για πολυκατοικία αλλά για ενοικιαζόμενα δωμάτια σε έναν ευρύτερο χώρο (όχι σε ένα κτίριο) Τέλος πάντων το ίδιο πράγμα είναι. Μελέτη δεν υπάρχει. Δεν είναι εργοταξιακός πίνακας αυτός του υπογείου. Έρχεται η παροχή απο τον μετρητή, πάει στον πίνακα του υπογείου, αυτός έχει την ασφαλειοσειρά που αφορά το υπόγειο και 5 γενικούς (αναχωρήσεις) των παροχών για τα διαμερίσματα. Έχω κάνει 6 πρωτόκολλα, 6 Ε.Π. τα αντίστοιχα σχέδια και θα συμπεριληφθούν όλα μέσα σε μία ΥΔΕ εφόσον όλα παίρνουν απο μία παροχή. Κάνω λάθος ή οχι; Αν κάνω διόρθωσε με. Απο εκεί και πέρα, η γενική εγκατεστημένη ισχύς που αφορά αυτήν την κεντρική παροχή (γιατί αυτή θα την <<σηκώσει>>), που πρέπει να αναγραφεί? Μένουν δλδ οι Ε.Π. οπως είναι και μετά στην πρώτη σελίδα της ΥΔΕ, εκεί που λέει σύνολο εγκ. ισχύος, απλά προσθέτω όλες τις επιμέρους που βρήκα ή χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο; Αυτό ρωτώ. Ευχαριστώ.
 18. Εννοείτε πως αν παίρνει τις κλασσικές ΑΑ και ΑΑΑ χρησιμοποιούμε μόνο επαναφορτιζόμενες Πάντως οι διαφορά στο χρόνο λειτουργίας είναι τεράστια. Ένα φτηνιάρικο που έχω πάρει προς το παρόν, πρέπει να χω να φορτίσω τις μπαταρίες του 4-5 μήνες τώρα
 19. να μου πείτε κι εμένα μήπως βρω εναλλακτική;
 20. Απο το 21:00 και μετά μας λεει ο κ.Βρούτσης που πάει το πράγμα. Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά απο το εισόδημα ,αλλά κανει και μια σύνδεση του νέου ασφαλιστικού με την επέρχομενη μείωση φόρου του εισοδήματος ........ Μιλάμε για αποσύνδεση που θα έχει μέσα σύνδεση.
 21. Για την Παλαιά εντός 650Ε για την μη παλαιά έχει χάρτη, εσύ που ακριβώς θες και για ποιά, παλιά ή νέα;
 22. Η σωστή προσέγγιση του θέματος είναι από τον/την maneni. Παντού όπου σφραγίζει ο μισθωτός πρέπει να μπαίνει σφραγίδα και του ελέγχοντος που είναι ο εργοδότης του ή ο προϊστάμενός του. Έχουμε και το φορολογικό θέμα. Μελέτη με υπογραφή του Α και ΑΠΥ του Β. Ο Α είναι έκθετος φορολογικά όπως και ο Β για πλαστό παραστατικό. Σε πιθανό φορολογικό έλεγχο στον Α τι θα πει (όταν δεν θα είναι υπάλληλος)? Ότι ναι σφράγισα αλλά δεν πήρα χρήματα? Και ποιος θα το δεχθεί αυτό?
 23. Έχω ένα ακίνητο με άδεια του 1952. Εκ κατασκευής έχω μια αυθαιρεσία που προσπαθώ να τεκμηριώσω. Η άδεια λέει 62,50 τμ κάλυψη. Η αποτύπωση μου σήμερα δείχνει 77,5 τ.μ. Η σύσταση που έγινε το 1974 λέει 75τ.μ. (προφανώς κανείς δεν εμβαδομέτρησε λεπτομερώς τότε). Μπορώ να κρατήσω την σύσταση ως αποδεικτικό προ 75 και να τα δηλώσω όλα κατηγορία 1; ή θα έχω θέμα με αυτά τα 2,5 τ.μ.; (έχω βρει μια αεροφωτογραφία του 1962 της κακιάς ώρας...ελπίζω να πιστοποιεί ότι δεν έχω αλλαγές στο περίγραμμα)
 24. καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τιμή ζώνης για έκτος σχεδίου Λεπτοκαρυά Πιερίας?
 25. Καλησπέρα Υπάρχει κάποιος που να έχει στοιχεία για το αγρόκτημα Κολινδρού; Ευχαριστώ πολύ
 26. Εγώ γνωρίζω ότι σφραγίδα μπορεί να έχει μόνο ένας ΕΕ. Αλλά ίσως κάποιος φοροτεχνικός να είναι αρμοδιότερος να μας απαντήσει. Ο μισθωτός (πάλι απόσο γνωρίζω) δεν αναλαμβάνει ευθύνες. Οι ευθύνες βαρύνουν τον εργοδότη (δεν μιλάμε για περιπτώσεις δόλου). Οπότε δεν είναι τόσο απλό όπως τα παρουσιάζεις. Για την ανάληψη ευθύνης λοιπόν πρέπει να σφραγίσει η εταιρεία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι υπόλογος ο μισθωτός για το προϊόν της εργασίας και αυτό δεν έχει να κάνει με το μισθό του.Και μάλιστα με τις χρονικές διάρκειες αυθύνης που ορίζουν για τους μηχανικούς, ο μισθωτός σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι στις περισσότερες) θα έχει φύγει από την αταιρεία και θα "κουβαλάει στις πλάτες ττου" ευθύνες για πολλά χρόνια.
 27. Συμφωνώ 100%. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.