Jump to content
 • HoloBIM Structural
  HoloBIM Structural


 • Ασφαλές προς χρήση το ΟΑΚΑ σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ

   Share


  Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ)στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού.

  Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

  Επιπλέον οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

  Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του Στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει, ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του".

  Υπενθυμίζεται ότι το ΟΑΚΑ έχει ήδη ενταχθεί στα Έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το όποιο αντλεί 57 εκατ. για την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών του.

  Επιπλέον, και σύμφωνα με την αύξηση της ετήσιας χρηματόδοτησης στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, που έφτασε ακόμα και στο +150%, εγκρίθηκαν 7,5 εκ ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή ενός ακόμα πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών, ενώ ήδη έχει ήδη αλλάξει μορφή το Κλειστό Προπονητήριο του Στίβου και διεξάγονται έργα αναμόρφωσης και στα ανοιχτά βοηθητικά γήπεδα (Κ1-Κ2).

  Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει και 4η Έκθεση των ορισμένων από το ΤΕΕ εμπειρογνωμόνων, μετά την ολοκλήρωση της νέας αποτίμησης και την αλληλεπίδραση με το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης – ενοργάνωσης.

  Engineer
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  "...είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται..."

  Αξιωμα;

  Link to comment
  Share on other sites

  13 hours ago, Alessio said:

  "...είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται..."

  Αξιωμα;

  Ποτέ μα ποτέ να μην χρησιμοποιούνται πολυκαρβονικά φύλλα ως στοιχεία επικάλυψης, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη -έως και κατάρρευση του στέγαστρου- (πυροδοτούν το φαινόμενο της πεταλούδας).

  (Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..)

  Edited by JohnnyHoliday
  Link to comment
  Share on other sites

  22 hours ago, kfil said:

  Θα ήταν χρήσιμο η έκθεση να έβγαινε στον αέρα από το ΤΕΕ.

  Περισσότερο από χρήσιμο συνάδελφε. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα, με αναφορές σε έλλειψη συντήρησης, έλλειψη σχετικου εγχειριδίου κ οδηγιών, διαβρωσεις κτλ κ ξαφνικά ... ουδεις κινδυνος υφίσταται αν βγει η επικάλυψη. Υποτίθεται της ανάδειξης του θέματος προηγήθηκαν μελέτες εξαιρετικών γραφείων κ καθηγητών, κ κανείς δεν μπόρεσε να δει το εξαιρετικα απλο shortcut για την ευτυχία, τη σχεδόν προφανη λύση όλων των προβλημάτων. 

  Απλα μοιάζει πολύ εύκολο όλο αυτό και δεν κρύβω ότι το να βγαίνουν οι ανακοινώσεις με τη συγκεκριμενη επιλογη λεξεων σαν να πρόκειται να εκφωνηθουν από πρωιναδικο (με κάθε σεβασμό στο κοινό τους), με κανει ακόμα πιο δυσπιστο.

  Link to comment
  Share on other sites

  Μάλλον "πολιτικοί" αποφάσισαν κι όχι μηχανικοί.... Κάτι αντίστοιχο με τα τραίνα... Ο καιρός θα δείξει.....

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Μετά την αφαιρεση των πολυκαρβονικών φύλλων, συνεχίζει να λεγεται στέγαστρο? Ο σκελετός του στεγάστρου θα προσφερει προστασια από βροχή και ήλιο? Δεν θα εκτεθούν στην βροχή περισσότερες και περισσότερο οι συνδέσεις του σκελετού?

  Link to comment
  Share on other sites

  Θα βάλουν καλαμωτή σε 3-4 χρόνια...

  Είναι μεγάλο το "κόστος" να το ξηλώσουν, να μελετηθεί και να κατασκευαστεί νέο στέγαστρο... Αντίστοιχο με εκείνο για την εξυγίανση των τραίνων.... Εκείνο ξεπληρώθηκε με τη δολοφονία 57 ανθρώπων... Αυτό; 

  Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  Link to comment
  Share on other sites

  Εντάξει, με όσα έγιναν απλά έχασε 240000 εισιτήρια ο ΠΑΟ, με 40 μέση τιμή, έναντι 60000 που έκοψε στην Λεωφόρο. 

  Τυχαίο αυτό εννοείται...

  Αλλά υπάρχουν συναυλίες και εκεί δεν παίζεις..

  Από την άλλη αφού βγάζουν τον φερετζέ, συγνώμη τα πολυκαρβονικά φύλλα ήθελα να πω, ποιος ο λόγος της ύπαρξης του στεγάστρου ?

  Ας είναι όπως ήταν για 22 χρόνια το στάδιο. Κάμπριο ο πάνω όροφος...

  Αλλωστε η τιμή του σκράπ είναι σχετικά ψηλά, οπότε να φωνάξουν κανένα παλιατζή να το ξηλώσει...

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.