Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόβατα σε ρόλο... μηχανής γκαζόν στον Ελβετικό Σιδηρόδρομο


    Οι επιβάτες του σιδηροδρομικού δικτύου της Ελβετίας εδώ και ένα μήνα βλέπουν από τα παράθυρα των βαγονιών τους... νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων. Πρόκειται για ένα κοπάδι προβάτων που καθαρίζουν το γκαζόν, αντικαθιστώντας τις μηχανές.

     

    Τα ζώα κάνουν την ίδια δουλειά με τις μηχανές του γκαζόν, διατηρώντας το πράσινο τακτοποιημένο χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και μηχανημάτων που αποτελούν πηγή θορύβου.

     

    Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να πλησιάζουν σε πιο απότομα σημεία, όπου οι μηχανές του γκαζόν αδυνατούν να λειτουργήσουν. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελβετίας καλύπτει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα και πολλές από τις διαδρομές των τρένων είναι ορεινές.

     

    Όποιος θέλει να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών των προβάτων μπορεί να το κάνει μέσω ενός online χάρτη που ενημερώνει για τα σημεία όπου δουλεύουν οι... τετράποδοι εργαζόμενοι.

     

    Η εταιρεία δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από αυτή της την απόφαση, τονίζοντας ότι τα πρόβατα κάνουν καλύτερη δουλειά από τις μηχανές του γκαζόν, καθώς τρώνε πολύ προσεκτικά το χορτάρι εκτός από τα αγριολούλουδα.

     

    Η λύση αυτή είναι οικονομική, καθώς τα ζώα σταματάνε μόνο για μία με δύο ώρες την ημέρα για να κοιμηθούν αλλά και οικολογική, καθώς περιορίζεται η χρήση μηχανημάτων που αποτελούν πηγή θορύβου και είναι ενεργοβόρα, καθώς και η χρήση φυτοφαρμάκων.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/ypodomes-exoterikou/item/30350-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Ενταξει... μιλαμε για λαους που εχουν λυσει ολα τα σοβαρα προβληματα και πλεον ασχολουνται με λεπτομερειες ωστε να τελειοποιησουν την ποιοτητα ζωης τους. Αχωνευτοι ξε-αχωνευτοι τους παραδεχομαι

    Edited by ckiriako
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως κάποια πράγματα είναι δωρεάν. Μόνο θέληση να υπάρχει. Δεν απαιτεί για παράδειγμα κάποια μεγάλη περιουσία του Δημοσίου το να αξιοποιούνται οι βοσκοί έτσι.

    Edited by curzondax
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ δεν κατάλαβα τι κουρεύουν. Θέλω να πω ότι δεν έχω δει ποτέ στην Ελλάδα ο ΟΣΕ να κουρεύει τίποτα. Ότι έχει απαλλοτριωθεί εκατέρωθεν της γραμμής του ΟΣΕ είναι μια ωραιότατη ζούγκλα.

    Και φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τις φωτογραφίες που βλέπουμε. 5μ το πολύ να είναι.

    Ας αρχίσουμε να περιποιούμαστε πρώτα και μετά βλέπουμε με ποιον τρόπο.

    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ προσωσπικά το έχω εφαρμόσει αυτό με τα πρόβατα σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Φοβερή δουλειά κάνουν τα άτιμα... Αρκει να μην υπάρχουν μέσα στο κοπάδι κρυάρια με κέρατα που μπορεί να κάνουν ζημίες...

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.