Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στο αρχείο ο φάκελος για τις κινδυνολογικές δηλώσεις σεισμολόγων


    Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών ο φάκελος για τους σεισμολόγους που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τον περασμένο Ιούνιο, έκαναν αναφορές προέβησαν για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

     

    Η εισαγγελική λειτουργός, που διενήργησε την έρευνα, αφού μελέτησε τις δηλώσεις των σεισμολόγων και αποτίμησε τις έγγραφες εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

     

    Κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι σεισμολόγοι εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους την επιστημονική τους άποψη, χωρίς να έχουν δόλο να προκαλέσουν αναστάτωση και πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λέσβου.

     

    Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Χρ.Σπίρτζης ήταν εκείνος που με επιστολή του στην εισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΞένη Δημητρίου είχε ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια έρευνας.

     

    πηγή





    AlexisPap

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    οι ψευδείς ειδήσεις που διασπείρει η πρώην προεδράρα ότι δήθεν βγήκαμε από την κρίση και την ύφεση και που προκαλούν σύγχυση στον κόσμο δεν διώκονται??

     

    http://www.eleftherostypos.gr/politiki/80426-epiki-dilosi-spirtzi-simera-giortazoyme-tin-exodo-tis-xoras-apo-tin-krisi/

    Link to comment
    Share on other sites

    Ο λόγος που οι προγνώσεις των σεισμολόγων διασπείρουν πανικό (ενώ θα έπρεπε να επέχουν πληροφοριακό - φυσιολατρικό χαρακτήρα) είναι η αποτυχία του υπουργού να εξασφαλίσει ότι κανένα κτίριο δε θα πέσει και κανείς δε θα σκοτωθεί.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αν τα ερωτηματικά αναφέρονται σε μένα εννοώ ότι όταν είσαι υπουργός υποδομών σε μια χώρα που υπάρχουν ακόμα κτίρια τα οποία δεν καλύπτονται από αντισεισμικό κανονισμό είτε επειδή είναι παλιά, είτε επειδή είναι αυθαίρετα, το καθήκον σου είναι να αντιμετωπίσεις αυτό και όχι τον πανικό που προκαλούν οι σεισμολόγοι και τα ΜΜΕ. Πανικός δημιουργείται όταν κάτι έχει αφεθεί στην τύχη.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.