Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ: Διευρύνεται ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που καθίστανται δικαιούχοι


    Διευρύνεται ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021) με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

    Οι σημαντικότερες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

    1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης αφενός να εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 και αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί).

    2. Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021 η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

    3. Δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 ή είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο δικηγορικό σύλλογο μετά την ημερομηνία αυτή.

    Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» έως τις 15 Απριλίου 2021.

    Υπενθυμίζεται ότι η «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ανοιχτή από τις 19 Μαρτίου, για καταχώρηση διορθώσεων κατά τον πρώτο κύκλο της υποβολής αιτήσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ).  Στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στην ίδια προθεσμία μπορούν να υποβάλουν αίτηση και όσοι δεν το έπραξαν για οποιονδήποτε λόγο την προηγούμενη φορά.

    Διευκρινίζεται ότι όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σύμφωνα με τη με την νέα ΚΥΑ και είχαν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.  

    Για να γίνει αποδεκτή  η αίτηση θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα  myBusinessSupport της ΑΑΔΕ. Τα στοιχεία που δηλώνονται στις υπεύθυνες δηλώσεις διασταυρώνονται με τα διαθέσιμα στοιχεία στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ, της ΑΑΔΕ και του e-ΕΦΚΑ για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης. Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων που θα προκύψει θα διαβιβαστεί κατόπιν στον ΟΑΕΔ που θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης 30 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης.

    Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/53706/oikonomikh-enisxysh-400-eyrw-dieyrynetai-o-ariomos-twn-eleyoerwn-epaggelmatiwn-kai-aytoapasxoloymenwn-episthmonwn-poy-kaoistantai-dikaioyxoi


    Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/53706/oikonomikh-enisxysh-400-eyrw-dieyrynetai-o-ariomos-twn-eleyoerwn-epaggelmatiwn-kai-aytoapasxoloymenwn-episthmonwn-poy-kaoistantai-dikaioyxoi



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    "Για να γίνει αποδεκτή  η αίτηση θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα  myBusinessSupport της ΑΑΔΕ."

    Για όσους έχουν κάνει έναρξη τον Ιανουάριο του 2021, τι ακριβώς πρέπει να δηλώσουμε μέσω του myBusinessSupport? Το αγνοουμε και απλά κάνουμε την αίτηση?

     

    Link to comment
    Share on other sites

    Δηλαδή αν έχεις βγάλει 1 ευρώ και μετά βγάλεις ξανά 1 ευρώ δεν παίρνεις τίποτα. Δικαιότατο το σύστημα. Να τους δώσετε το Νόμπελ Ειρήνης πάραυτα.

    Link to comment
    Share on other sites

    On 1/4/2021 at 12:31 ΜΜ, gktpgeue said:

    Δηλαδή αν έχεις βγάλει 1 ευρώ και μετά βγάλεις ξανά 1 ευρώ δεν παίρνεις τίποτα. Δικαιότατο το σύστημα. Να τους δώσετε το Νόμπελ Ειρήνης πάραυτα.

    και εάν η σύζυγος βγάζει 30.000 ευρώ και εσύ 1 ευρώ πάλι δεν παίρνεις τίποτα !! 

    Link to comment
    Share on other sites

    On 1/4/2021 at 12:31 ΜΜ, gktpgeue said:

    Δηλαδή αν έχεις βγάλει 1 ευρώ και μετά βγάλεις ξανά 1 ευρώ δεν παίρνεις τίποτα. Δικαιότατο το σύστημα. Να τους δώσετε το Νόμπελ Ειρήνης πάραυτα.

    αν το 2019 έβγαλες 1€ το 2020 περιμένεις να σε ταίσει το κράτος?

    Για το 2021 θέλει συζήτηση....

    4 ώρες πριν, george t said:

    και εάν η σύζυγος βγάζει 30.000 ευρώ και εσύ 1 ευρώ πάλι δεν παίρνεις τίποτα !! 

    ε νομίζω ότι αν δεν έχεις και εσύ 4 παιδιά, 4 σκυλιά και στεγαστικά (λίγο χιούμορ για τον ιταλό) φθάνουν για να ζήσεις. Άσε κάποιον άλλον που τα έχει ανάγκη να τα πάρει. Εκτός και αν θές να πάμε σε φορολογίες Σουηδίας.....

    Edited by maneni
    Link to comment
    Share on other sites

    Ένα κράτος δύο ταχυτήτων. Μηχανικοί κλπ επιστήμονες προσπαθούν να πάρουν 400e από το Νοέμβρη. Η εστίαση θα πάρει λέει ως 100000 μη!!!!! Επιστρεπτεα. Γιατί λέει πέρα από τις επιστρεπτεες, τα μηδενικά ενοίκια κλπ χρειάζεται λεφτά να αγοράσουν πρώτες ύλες. Και έτσι θα γίνεται το αδιαχώρητο στις ταβέρνες, αποδείξεις δεν θα κόβουν, θα δουλεύουν μέρα νύχτα και στο τέλος θα έχουν καλύψει όλη την χασουρα. Ενώ εσύ μηχανικέ.........

    Αισχος!!!!

    Ούτε ένα ευρώ έστω να αγοράσουμε κάνα λογισμικό δεν δινουν

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ζήσουν και πάλι. Καμία μείωση ακόμα και να αφανιστεί ο πλανήτης. Εμείς πάλι θα έλεγα τι θα πάρουμε. Εδω και ένα χρόνο συζητάμε αν θα μας δώσουν κάτι. Και μόνο οτι ασχολούμαστε με αυτό το θέμα είναι ξεφτύλα. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Οι δημόσιοι πια δουλεύουν οι μισοί δια ζώσης μέσα δεν μπαίνει κανείς χωρίς ραντεβού και είναι καλύτερα από ποτέ.

    Η απόλυτη αδικία να μην γίνεται ποτέ μείωση μισθών τους

    Edited by katrmp
    Link to comment
    Share on other sites

    On 4/2/2021 at 8:52 PM, maneni said:

    αν το 2019 έβγαλες 1€ το 2020 περιμένεις να σε ταίσει το κράτος?

    Δεν κατάλαβα τι καταρρίπτει αυτό επί της ουσίας. Αν το 2019 ξεσκιστείς και βγάλεις το κατώτατο όριο επιβίωσης και μετά βγάλεις 0.01 ευρώ παραπάνω ή 0.00 θεωρείσαι "πλούσιος" από το σύστημα ενώ ένας που θα κάνει ακριβώς το ίδιο με -0.01 ευρώ παίρνει εκατοντάδες ευρώ παραπάνω οπότε η αδικία και η προχειρότητα στη σύνταξή του και το "όποιον πάρει ο χάρος" του συστήματος είναι δεδομένα συστατικά του.

    Στο μιμιδιο-παράδειγμα του 1 ευρώ που παρέμεινε 1 ευρώ δεν ήθελα να δείξω ότι είναι η τυπική περίπτωση αλλά σε ποιο σημείο φτάνει το σύστημα να υπονοήσει ότι είσαι "πλούσιος" σε σχέση με άλλους (και όσον αφορά το να θεωρείς κάποιον ότι "κοροϊδεύει" αν δεν έβγαλε πολλά λεφτά το 2019: είναι εντελώς άλλη συζήτηση και δεν κλείνει μονολεκτικά (π.χ. υπάρχουν και νέοι ή ατυχίες)).

    Edited by gktpgeue
    Link to comment
    Share on other sites

    απάντησα άλλο από αυτό που εννοούσες γιατί το κατάλαβα λάθος. 

    Ωστόσο βλέπω μια γκρίνια και μιζέρια. Περιμένουν όλοι να πάρουν από το κράτος. 

    Στο παράδειγμά σου, εφόσον έβγαλες τα ίδια και περισσότερα σημαίνει ότι δεν έχεις επηρεαστεί, άρα γαιτί θέλεις ενίσχυση?

    Προσπαθεί κάποιος να θέσει όρους. Δεν μπορούν αυτοί οι όροι να καλύπτουν όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις.

    Γκρινιάζουμε γιατί βάζει εισοδηματικά κριτήρια. Εντάξει να δώσουμε και στον "Κούγια" ενίσχυση όπως την πρώτη φορά. 

    Γκρινιάζουμε γιατί βάζει ελάχιστο εισόδημα. ΝΑ δώσουμε λοιπόν στους "άεργους" και σε αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις. 

    Ότι και να γίνει θα υπάρξει γκρίνια.

    ΥΓ ΝΑ σου πω ένα παράδειγμα αδικίας? Το 2019 έσοδα από μελέτες. Εξόφληση μέχρι το το πρώτο εξάμηνο του 2020. Το 2020 έσοδα από εργολαβίες. Ο τζίρος προφανώς πολύ μεγαλύτερος. Εξόφληση? Χαχαχα . Εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί. Κέρδη το 2020 λιγότερα από το 2019. Όλες οι ενισχύσεις καθορίζονται από τον τζίρο. Άρα δεν παίρνεις ούτε 1 ευρώ. Σου φταίει το κράτος? ΘΑ ήθελες να σου πει θα περιμένουμε ενάμιση χρόνο για να γίνουν οι δηλώσεις και να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά ώστε να πάμε με τα κέρδη που είναι το δίκαιο? Θα ξεσηκωνόσουν και θα έλεγες δεν αντέχω μέχρι τότε.  

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.