Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      26.389


  2. BlueEyes

    BlueEyes

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      77


  3. Γιάννης

    Γιάννης

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      4.547


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      19.419


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 09/07/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. όχι γιατί δεν έχεις καταχωρήσει ακόμα ημερομηνία αυτοψίας.
    1 point
  2. Χωρίς σύσταση είναι όλο μαζί μια ιδιοκτησία κι ας έχει στη μια εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία πολλούς ιδιοκτήτες .... Λογικά ως το έχει μια ταυτότητα και όταν και αν γίνει η σύσταση διηρημένη κλπ ξανά ενημέρωση με τις νέες ιδιοκτησίες, ΚΑΕΚ, κατοψεις τομές κλπ
    1 point
  3. επομενως εχεις 4800 τμ. πριν το 2003 σε αγροτικο δρομο "αχαρακτηριστο"
    1 point
  4. Δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις τακτοποίηση κατ3 εφόσον δεν έχεις αλλαγή στα τετραγωνικά. Στο ΠΕΑ τι ανοίγματα έχεις δείξει;
    1 point
  5. Γιατί δεν το πας με μικρής κλίμακας;
    1 point
  6. 1986 ΦΕΚ 1137 Δ ΟΡΟΙ ΔΟΜ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΓΙΟΥ.pdf Τα έχουμε πει πολλές φορές... ΜΗΝ εμπιστεύεστε τυφλά το e-poleodomia... ΕΙΔΙΚΑ για Όρους Δόμησης.... Η μόνη αξιόπιστη πηγή για Πολεοδομικά Θέματα είναι η εκάστοτε ΥΔΟΜ. Καλή δουλειά! (συν/φε?)
    1 point
  7. τα σαιτς δεν τα γραφουν ολα . Ουτε για την αστυνομια αναφερουν ουτε λενε αυτα που λες... Αυτο που -πιθανον- δεν γραφουν -ή δεν προσεξες- ειναι οτι, μετα απο δικαστικη αποφαση θα διαταχθει η "αποβολή του" απο τον δικο σου χωρο, "δι' εκτελεσεως της απόφασης" και με απειλη χρηματικης ποινης. Το θεμα σου θα το λυσει ο δικηγορος...οριστικα αυτα απο μενα
    1 point
  8. «Άρθρο 53 Παράταση προθεσμίας σύνταξης οριστικών συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία σε εκτέλεση προσυμφώνων, χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικών. https://www.notarius.gr/uploads/egiklioi2022/Paratasi_prosymfwnwn_452.pdf
    1 point
  9. Νομίζω ότι είσαι στο παρακάτω: Σε περιπτώσεις ρυμότομούμένων οικοπέδων, όταν ζητούνται εργασίες στο μη ρυμοτομούμενο τμήμα τους, αυτές επιτρέπονται εφόσον αποδίδεται σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα και θα πρέπει η πράξη απόδοσης να προσκομίζεται ως ειδικό δικαιολογητικό.
    1 point
  10. @NonLinear_Mind Προχωράς κανονικά με την περιοδική δήλωση και ας μην έχει διαβιβάσει ο εκδότης τα στοιχεία του τιμολογίου στο mydata. Η εξόφληση με μετρητά έχει όριο τα 500€.
    1 point
  11. ως προς το οριο του προυπολογισμου των 25.000 να θυμισω στο αρθρο 29, την παρ. ακριβως μετα την "λε" λε) Εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για εργασίες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις α΄ έως η΄, ιθ΄, λ΄, λδ΄ και λε΄ δεν ισχύει το όριο του προϋπολογισμού των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ και για την εκτέλεσή τους απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. Για τις εργασίες των υπόλοιπων περιπτώσεων οι οποίες εκτελούνται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα και εφόσον ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000) υπολογιζόμενος σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του ν. 4495/2017, ανά οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την περίπτωση θ΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας απαιτείται και για την εκτέλεση εργασιών, αν τούτο προβλέπεται σε ειδικότερες διατάξεις, καθώς και για τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εργασίας που προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης.
    1 point
  12. Καλημέρα! Μίλησα με μια ελληνική εταιρεία ψάχνει ηλεκτρολόγο (όχι απαραίτητα μηχανικό) που να γνωρίζει μόνο να διαβάζει σχέδιο. Η θέση είναι σε ναυπηγείο στην Κίνα 8 μήνες τον χρόνο ή κάτι τέτοιο για περισσότερες πληροφορίες 00306948983132. Παιδιά αν θέλετε δουλειά εξωτερικό, αφήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε γερμανικά... Δουλειές υπάρχουν πολλές. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός από ΤΕΙ, αναγνώρισα το πτυχίο μου στην Γερμανία στο υπουργείο πολιτισμού και πήρα τον τίτλο μηχανικού από το επιμελητήριο χωρίς να έχω μεταπτυχιακό, χωρίς να δώσω μαθήματα... 300€ θέλει το επιμελητήριο και 200€ το υπουργείο πολιτισμού
    1 point
  13. Κι εγώ από την μεγάλη μου εμπειρία ως ελεγχόμενος έχω συναντήσει: 1) Ύφος ξερόλα 2) Συμπεριφορά χωροφύλακα της εφταετίας 3) Θλίψη που πήγε χαμένος τόσος κόπος χωρίς να βρεθεί παράβαση 4) Ρουφιάνεμα στον ιδιοκτήτη ότι η οικοδομή έχει πρόβλημα επειδή όπως την κόβει με το μάτι, το Κ.Β. δεν συμπίπτει με το Κ.Ε.Σ. 5) Γκρίνια επειδή σε αρχικό έλεγχο δεν είχε υλοποιηθεί η ρυμοτομούμενη λωρίδα. 6) Κόψιμο επειδή το παράθυρο την κουζίνας μίκρυνε κατά 10 εκ στο ύψος. Για να μη βάλω και την μουρμούρα επειδή ο συνάδελφος έχει «πολλές» δουλειές κι εμείς γινόμαστε χαμάληδες για 200 € Φυσικά όλα αυτά, όπως και αυτά που έγραψες, είναι ελάχιστες εξαιρέσεις και σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν την πλειονότητα ελεγχόμενων και ελεγχόντων.
    1 point
  14. Πάμε λίγο πάλι τι καταλαβαίνω εγώ γιατί αυτή η νομοθεσία προκαλεί λίγο τρέλα: 1) Στέγαστρα, προστεγάσματα με κατακόρυφα φέροντα στοιχεία ή μη ΔΕΝ προσμετρούνται στην ΔΟΜΗΣΗ 2) Στέγαστρα με διαστάσεις <1/4Δ ΔΕΝ προσμετρούνται ούτε στην ΚΑΛΥΨΗ 3) Στέγαστρα με διαστάσεις >1/4Δ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ στην ΚΑΛΥΨΗ (μόνο το τμήμα που είναι >1/4Δ ή όλο άραγε?) 4) Τι σημαίνει αυτή η πρόταση "Το σύνολο των κατασκευών των περιπτώσεων α (πέργολες) και ια (στέγαστρα) της παρ. 7 του άρθρου 17, του ν. 4067/11, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εμβαδόν της επιτρεπόμενης κάλυψης του οικοπέδου (τελευταίο εδάφιο παρ.7, άρθρου 17, ν. 4067/11) χωρίς - όπως προαναφέρθηκε - να προσμετρούνται σε αυτήν." ??? @ΚΑΝΑ Σ'ευχαριστώ για το παραπάνω απόσπασμα!!
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 94/2025: Το νέο πλαίσιο για τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων
      Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 94/2025, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 196/11.11.2025, θεσπίζεται ολοκληρωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αντιστάθμιση των κινήτρων δόμησης που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

      Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ αυξημένης δόμησης και αστικού περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης και έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων (Ε.Σ.Π.Ι.Α.Π.).

      Το Π.Δ. εφαρμόζει τις προβλέψεις των άρθρων 66–71 του ν. 5197/2025 και εισάγει μια νέα διοικητική διαδικασία η οποία καθορίζει:

      τα μέτρα περιβαλλοντικού ισοδυνάμου,


      τη διαδικασία έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων,


      το ύψος του περιβαλλοντικού ανταλλάγματος,


      τις προϋποθέσεις εκκίνησης οικοδομικών εργασιών για άδειες που αξιοποιούν αυξημένους συντελεστές.
      • 0 απαντήσεις
    • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων
      Αναρτήθηκαν από το ΥΠΕΝ τα αποτελέσματα των πρώτων αποφάσεων που αφορούν στο πρόγραμμα «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ».

      Η απόφαση που αφορά με θέμα: Έγκριση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΙ34653Π8-1ΓΠ

      Σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/140497/820/ 18.12.2024 (Β’ 6969) κοινή υπουργική απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης του RePowerEU 16994 «Ενεργειακή απόδοση και προώθηση των ΑΠΕ για αυτοκατανάλωση» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφασίστηκε:
      • 0 απαντήσεις
    • Οι αλλαγές στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών των τεχνικών ασφαλείας
      Δημοσιεύθηκαν στον Ν.5239/25 με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στο ΦΕΚ 178/Α'/17.10.2025 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αλλαγές για το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών που αφορούν τους τεχνικούς ασφαλείας.

      Πιο συγκεκριμένα:

      Άρθρο 30 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφαλείας - Τροποποίηση άρθρου 502 Κώδικα Εργατικού Δικαίου

      Tο άρθρο 502 διαμορφώνεται ως εξής:

      «Άρθρο 502 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφάλειας

      1. Στις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της κατηγορίας Α’ του άρθρου 500, και σε εκείνες της κατηγορίας Β’ του ίδιου άρθρου, που απασχολούν εξακόσια πενήντα (650) άτομα και άνω, ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει
      τα προσόντα της περ. α) ή β) της παρ. 1 του άρθρου 501.
        • Upvote
      • 0 απαντήσεις
    • ΕΤΑΜ Αντισεισμικές Συναντήσεις – Θεοδόσης Τάσιος
      Η παρούσα συνέντευξη με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2025 από την καθηγήτρια Ελισάβετ Βιντζηλαίου, στο πλαίσιο της σειράς «Αντισεισμικές Συναντήσεις» που υλοποιείται από το ΕΤΑΜ.

      Επιστημονική Επιμέλεια – Δ.Σ. ΕΤΑΜ.

      Το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αντισεισμικής Μηχανικής (International Association for Earthquake Engineering – I.A.E.E.) που εδρεύει στο Τόκιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντισεισμικής Μηχανικής (European Association for Earthquake Engineering – E.A.E.E.), που εδρεύει στην πόλη του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως. Έτος Ίδρυσης 2002
      • 0 απαντήσεις
    • Ember: Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν τον άνθρακα στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή
      Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), με την ισχυρή ώθηση της ηλιακής ενέργειας, ξεπέρασαν για πρώτη φορά την παραγωγή από άνθρακα και το μερίδιο που κατέχει στην ηλεκτροπαραγωγή παγκοσμίως. Όπως δείχνει νέα έκθεση του Ember, η παραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 363 TWh (+7,7%), φτάνοντας τις 5.072 TWh, ενώ η παραγωγή από άνθρακα μειώθηκε κατά 31 TWh, στις 4.896 TWh. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παγκόσμια ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε σε 34,3% (από 32,7%), ενώ το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε σε 33,1% (από 34,2%).

      Παράλληλα, το Ember αναφέρει πως η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ξεπέρασε την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για ρεύμα, ενώ μόνη της, η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 83% αυτής της αύξησης, με πολλές χώρες να καταγράφουν νέα ρεκόρ.
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.