Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      7.367


  2. desptsouk

    desptsouk

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      574


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.900


  4. Πυθέας

    Πυθέας

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      22


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/10/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. Όχι. Οι αυθαιρεσίες ήταν μεν στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου (π.χ. κοινόχρηστη αποθήκη στο ισόγειο, δεξιόστροφη αντί αριστερόστροφη κλίμακα, κλειστό πάρκινγκ στον ακάλυπτο κ.λπ.) αλλά δεν είχε καμια απαίτηση "ιδοκτησιακή". Ο αγαραστής γνώριζε ότι, αγοράζοντας π.χ. το διαμέρισμα του 5ου ορόφου ταυτοχρόνως αναλάμβανε και το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ως ιδιοκτήτης ΟΙ, στις ενυπάρχουσες αυθαιρεσίες των κοινόχρηστων χώρων... Οπότε απαίτησε πρωτίστως οι ιδιοκτήτες να ρυθμίσουν τα των κοινόχρηστων και στη συνέχεια αυτός θα προχωρούσε στην αγορά.... Τα βρήκαν μεταξύ τους κι όλα μια χαρά!
    2 points
  2. Υπάρχει επίσης και αυτή η σημείωση στην κατηγορία 5: Αυθαίρετες κατασκευές εντός προκηπίων, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες 1, 2 ή 3, υπάγονται στην κατηγορία 5 και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξαιρεθούν οριστικά της κατεδάφισης Άρα είσαι κατηγορία 5 εφόσον η κατασκευή είναι εντός πρασιάς
    2 points
  3. @OLINAPAL Συγνώμη δεν έχω το πρωτότυπο αλλά σου παραθέτω τι αναγράφει: Θέμα: Δίνονται οδηγίες. Σχετ.: 1) Το με αρίθμ. πρωτ. 115/18.03.2021 έγγραφο σας. 2) Το άρθρο 35 του Ν.4067/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 3) Η §4 του άρθρου 9 του ΓΟΚ 1985. 4) ΥΑ.14129/14.07.2015 (ΦΕΚ.1476/Β΄) Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων, αναφορικά με το ερώτημα σας (σχετ. 1) σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: Οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (Camping) ανεγείρονται σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις και τους όρους και περιορισμούς δόμησης που καθορίζονται για την περιοχή από τις γενικές και ειδικές πολεοδομικές και κτηριοδομικές διατάξεις. Οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις είναι υπαίθρια κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης ββ της περίπτωσης α της §2 του άρθρου 1 του Ν.4276/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4759/2020. Με την Υπουργική Απόφαση (σχετ. 4) καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των τουριστικών κατασκηνώσεων. Σύμφωνα με αυτήν στον πίνακα 1.6 προδιαγραφών καθορίζεται ελάχιστο πλάτος βοηθητικών οδών μεταξύ των θέσεων 3,50μ.. Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν.4067/2012 όπως διευκρινίστηκε με το τεύχος τεχνικών οδηγιών εφαρμογής του ΝΟΚ και ισχύει, πολεοδομικές διατάξεις οι οποίες δεν είναι αντίθετες με τις ρυθμίσεις του ΝΟΚ εξακολουθούν να ισχύουν. Επομένως εξακολουθεί να ισχύει η §4 του άρθρου 9 που εφαρμόζεται και σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου σχεδίου «…όταν κατασκευάζονται περισσότερα από ένα κτήρια, η μεταξύ τους απόσταση καθορίζεται από την σχέση Δ=3+0,10xΗ (όπου Η το ύψος του υψηλότερου κτηρίου)…». Στην περίπτωση των campings το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ορίζεται σε 4,50μ.. Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η απόσταση μεταξύ των κτηρίων δεν δύναται να είναι μικρότερη των 3,45μ.. Η Αναπληρώτρια προϊσταμένη Δ/νσης Περ/ντος & Χωρικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Ευγενία ΚΟΥΤΣΙΔΟΥ Περ/λόγος με βαθμό Α΄
    1 point
  4. Εφόσον έχει παρέλθει ο χρόνος αποποίησης, μπορεί. Το ίδιο μου έχουν απαντήσει (τηλεφωνικά) και από το ΤΕΕ. Στην δήλωση άλλωστε υπάρχει επιλογή "Νομέας & κάτοχος χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας"
    1 point
  5. @avgoust Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου κατά περισσότερο από είκοσι (20) εκατοστά Η παρούσα περίπτωση που αναφέρει παραπέμπει σε όλη την παράγραφο κατηγορίας 4..
    1 point
  6. οι ΥΔ του προσωπικού που απασχολήθηκε γίνονται ανά μήνα
    1 point
  7. Ναι, εμπίπτει. Αφού δεν αφορά παράταση ισχύος η αναθεώρηση που έκανες, η χρονική ισχύς καθορίζεται από την οικοδομική άδεια.
    1 point
  8. Για ευχερή επικοινωνία με τα μαστόρια (ιδίως τα κάποιας ηλικίας) ΛΑΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ.pdf
    1 point
  9. 1. Οι κάθετες ΔΕΝ καταργούνται με την ΠΕ. Όποιος σου είπε κάτι τέτοιο δεν ξέρει τι του γίνεται. Απλώς, μετά την ΠΕ, τροποποιούνται 2. Από τη στιγμή που το αυθαίρετο κτίσμα έγινε πριν την κύρωση της ΠΕ, σωστά το τακτοποίησε ως εντός των ορίων της κάθετης ιδιοκτησίας του. Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να υπάρξει, είναι αν το κτίσμα παραβίασε Ο.Γ. ή Ρ.Γ.. Σε αυτή την περίπτωση η τακτοποίηση πάσχει. 3 . Δεν μπορείς να αποφύγεις τη νομική διαδικασία
    1 point
  10. Καλημέρα @nikosnt Έχεις και την επιλογή της παρ. δγ " αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση" --Στα ανωτέρω ποσοστά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους ν.3775/2009 (Α122), 3843/2010 (Α62), 4014/2011 (Α204) και 4178/2013 (Α174). Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια. Για το αν η φράση "εντός σχεδίου" αφορά και τα εντός προ 23 ή οριοθετημένου οικισμού, σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί. Η γνώμη μου είναι ότι αφορά και τα εντός οικισμού, κατ' αναλογία της περίπτωσης του παραρτήματος Α, για τον υπολογισμό προστίμου, ότι εντός σχεδίου θεωρούνται και τα εντός οικισμού. Δεν βλέπω κάποιο λόγο διάκρισης για την μη προσμέτρηση υπογείου, αν αυτό είναι σε εντός σχεδίου ή σε εντός οικισμού αφού και στις δυο περιπτώσεις θα γίνει εφαρμογή του ίδιου κανονισμού εννοώντας ότι τα υπόγεια στους οικισμούς δεν ανεγείρονται υπό ευεργετικότερες διατάξεις, έναντι αυτών στις εντός σχεδίου περιοχές. Αντιθέτως και για παράδειγμα, στους οριοθετημένους οικισμούς, η κατασκευή τους ακολουθεί δυσμενέστερους όρους.
    1 point
  11. Ιάσονα κάνεις λάθος. Όπως είπα πιο πάνω, υπάρχει συνιδιοκτησία ως προς το οικόπεδο και αποκλειστική χρήση της κάθε κάθετης. Η επιφάνεια κάθε κάθετης είναι κοινόκτητη και ιδιόχρηστη, Γιαυτό και απαγορεύονται οι περιφράξεις μεταξύ καθέτων. Άλλωστε, έχουμε και νομικό στο φόρουμ για επιβεβαίωση...
    1 point
  12. Το ΕΓΣΑ, καταρχήν, δεν έχει καμία σχέση με την ακρίβεια αποτύπωσης. Θα μπορούσαν και τα δύο τοπογραφικά να ταυτίζονται ως προς την γεωμετρία και την επιφάνεια, απλώς το ΕΓΣΑ εντάσει το ακίνητο στο Κρατικό Σύστημα ΑΝαφοράς. Οι ανεκτές αποκλίσεις αναφέρονται στο αρθ. 39 παρ.2 του Ν.4495/17.
    1 point
  13. Άρθρο 3 (παράγραφος γ) της υπ. απόφασης 43266/1174/2020. ββ. Προϋπολογισμός εργασιών μόνο για τις περιπτώσεις όπου απαιτείται έλεγχος υπέρβασης ή μη του οριζομένου ποσού των 25.000 ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, υπολογιζόμενος σύμφωνα με το Παράρτημα Β του ν. 4495/2017.
    1 point
  14. @Παναγιωτα Φέρτη μία δήλωση, γιατί η διαμερισμάτωση αναφέρεται στον όροφο και όχι σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Άρθρο 100 (8η παρ/φος) του N 4495/17: Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. @dimitris GM δεν έγινε λειτουργική συνένωση αλλά πλήρης. Όταν δύο χώροι συνενώνονται λειτουργικά παραμένουν δύο ξεχωριστοί χώροι που, όμως, επικοινωνούν μεταξύ τους. Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός «λειτουργική». Ακολουθεί η περιγραφή της λειτουργικής συνένωσης. Άρθρο 9 (10η παρ/φος) του Κτιριοδομικού Κανονισμού: Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η διάνοιξη ανοιγμάτων σε εξωτερικούς τοίχους […] για τη λειτουργική συνένωση χώρων […].
    1 point
  15. ΥΔΟΜ αποκλειστικά υπεύθυνη όπως λέει και ο συνάδελφος βέβαια, το επίσημο σπορ των ΥΔΟΜ ως γνωστόν είναι το πινγκ-πονγκ
    1 point
  16. παρ. 1β άρθρου 2 του ΒΔ 465/7 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει: Ως οικισμός νοείται κάθε διακεκριμένο οικιστικό σύνολο το οποίο αναφέρεται σε απογραφή πριν από την 14-3-83 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν-1337/83) ως οικισμός, ανεξάρτητα εάν ο δήμος ή η κοινότητα στον οποίο υπάγεται έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 2000 κατοίκους (Αρθ-1 του ΠΔ/24-4-85 και το Αρθ-79 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας) καθώς και κάθε οικισμός προϋφιστάμενος του έτους 1923. Η νομοθεσία αφορά στις εκτός σχεδίου ή οκισμού εγκαταστάσεις για τις οποίες, κατά περίπτωση, απαιτείται είτε κυκλοφοριακή σύνδεση, είτε έγκριση εισόδου-εξόδου Για εντός σχεδίου ή οικισμού εγκαταστάσεις, απαιτείται έγκριση απότμησης πεζοδρομίου (από την Τ.Υ. του οικείου Δήμου)
    1 point
  17. Καλησπέρα. (Κατά την προσωπική μου γνώμη) δεν απαιτείται έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης για ξενοδοχείο εντός ρυμοτομικού ή εντός οικισμού προϋφιστάμενου του 23. Αν το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός ορίου, οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων (αλλά εκτός κάποιου τμήματος με ρυμοτομικό η κάποιου συνεκτικού τμήματος προ 23), τότε και πάλι το αντιμετωπίζεις ως εκτός σχεδίου, όπου για όλες τις "εγκαταστάσεις" απαιτείται η εξέταση απαίτησης κυκλοφοριακής σύνδεσης.
    1 point
  18. @Louk Ναι, μπορεί να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής.
    1 point
  19. Οκ πάντως είναι άλλο ένα αντικίνητρο να βγάλει κάποιος άδεια για ανακαίνιση. Δηλαδή για ένα ντουβάρι που θα πήγαινε στον κάδο να τελειώνουμε, πρέπει ο μηχανικός τώρα να ψάχνει να βρει διαχειριστή ΑΕΚΚ και να εξηγεί στον πελάτη όλα αυτά.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.