Jump to content

atsalovergas

Core Members
 • Content Count

  404
 • Joined

 • Days Won

  6

atsalovergas last won the day on November 10 2018

atsalovergas had the most liked content!

Community Reputation

392 Πολύ καλή

About atsalovergas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλώς έγινε. Ίσως να είναι και αποτελεσμα πιέσεων του FEANI προς το ΤΕΕ.
 2. Οι εκλογές έχουν νόημα μόνο σε ανεξάρτητες πολιτείες. Το ελληνικό κράτος δεν είναι μία τέτοια. Οπότε οι "εκλογές" με τις δεδομένες συνθήκες δεν είναι παρά μία "βιτρίνα" της σύγχρονης τυραννίας. Το κακό είναι ότι η ψευδάισθηση της συμμετοχής στα κοινά, δημιουργεί τύψεις στους αφελείς συμμετέχοντες.
 3. Ο μηχανικός σου τι σου λέει?
 4. Το πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι στατικό. Διότι από την ανάλυση θα προκύψουν πάχη πλακών και Τ.Α. της τάξεως των 40-60cm. Eπίσης καλό είναι να προστεθούν φορτία κυκλοφορίας στην υπό επίχωση επιφάνεια. Προσοχή, στην φάση κατασκευής, στα πλευρικά τοιχεία η επίχωση πρέπει να γίνει αφού έχει πέσει και η πλάκα, ώστε τα τοιχεία να αναλάβουν ροπές πλαισίου (όπως έγινε και η μοντελοποίηση) και όχι τοίχου αντιστήριξης.
 5. Λογικά θα ανανεώσουν και το αρχείο εκδόσεων (στην ιστοσελίδα) που θα αναφέρονται στις αλλαγές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχουν κάνει.
 6. Προσωπικά το θεωρώ ίσως το καλύτερο ελληνικό λογισμικό στην κατηγορία του. Βέβαια αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Κάποιος για παράδειγμα, που θέλει ταχύτητα στις μελέτες του, ίσως να μην του κάνει.
 7. Ναι καλύπτει και την φέρουσα τοιχοποιία. Βέβαια έχω τις ενστάσεις μου ως προς την μέθοδο προσομοίωσής της. Θα ήθελα επιφανειακά πεπερασμένα.
 8. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Τα μειονέκτηματά του μέχρι στιγμής είναι τα σχέδια εξαγωγής των μεταλλικών και ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες των συνδέσεων. Επίσης μειονέκτημα η απουσία ικανοτικού στα μεταλλικά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μου είπαν πως αυτήν την άνοιξη θα κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις-προσθήκες. Γενικότερα βελτιώνουν συνεχώς το πρόγραμμα. Θυμάμαι ότι παλαιότερα τους είχα ζητήσει να προσομοιώνονται οι σπαστοί οπλισμοι δοκών και η συνεισφορά τους στην διατμητικη αντοχή κατά την διαδικασία αποτίμησης υφισταμένων κτιρίων, πράγμα που έκαναν. Σαν πρόγραμμα έχει πολλά θετικά, που θα τα ανακαλύπτεις σιγά σιγά με την χρήση του.
 9. Gp1 σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες. Έχω ήδη προχωρήσει στην αγορά της υπομοναδας που μου έλειπε.
 10. Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι θέλετε να πείτε εσείς και ο BAS που επαναλαμβάνετε το παραπάνω. Προς το παρόν δεν έχω πεθάνει.
 11. Καλά όλα αυτά που συζητάτε, αλλά δεν είναι δυνατόν το θεωρητικά καλύτερο συνεργείο σιδεραδων σε κοσμοπολιτικο νησί, να σου λένε ότι πρώτη φορά τους ζητάνε τα αυτονόητα (αγκυρωσεις οπλισμων σε δοκούς και των αναμονων υποστυλωμάτων στο δώμα). Υπάρχει τεράστιο mismatch στην παραγωγή έργων, μεταξύ μηχανικών και συνεργείων και εκεί πρέπει κατά την γνώμη μου να εστιάσει το ΤΕΕ. Σε επίπεδο μελετών θα συμφωνήσω με Ted.
 12. Geoste ανέδειξες ωραίο θέμα. Η τεχνολογία και η γνώση εξελίσσεται. Η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων (παρ'ότι παλαιά), έχω την εντύπωση ότι διδάσκεται στα ελληνικά ΑΕΙ τις 2 τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που υποστηρίζεις θα σήμαινε ότι οι πολιτικοί-απόφοιτοι του παρελθόντος, που δεν διδάχθησαν την εν λόγω μέθοδο είναι ανίκανοι για τα συνήθη κτιριακά έργα και κακώς δραστηριοποιούνται. Προσωπικά, δίνω ελαφρυντικό σε αυτούς τους συναδέλφους, από την στιγμή που κάνουν έλεγχο των εντατικών μεγεθών με τις κλασσικές μεθόδους, με τις ελεγχόμενες και αναμενόμενες αποκλίσεις που προκύπτουν να οφείλονται στην ακρίβεια της μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων του λογισμικού. Πάντως σε όσες σχολές πολιτικών μηχανικών δεν διδάσκονται, πρέπει να προσαρμοστούν και να διδάξουν τις γνώσεις του σήμερα. Το ίδιο και στο ΤΕΙ Πειραιά στο μάθημα της Στατικής 3. Το ίδιο συμβαίνει και στο διάδοχο τμήμα του ΠΑΔΑ.
 13. Didonis δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Αν καμιά φορά κάποιος συνάδελφος μηχανικός του τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ παρεκτρέπεται, σας παρακαλώ να δείξετε κατανόηση. Είναι η φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση ενός ανθρώπου που μάλλον έχει μοχθήσει ακαδημαϊκά κι επαγγελματικά και παλεύει μόνος του με το ίδιο το ελληνικό κράτος και τους δημόσιους φορείς που τον περιπαίζουν. Άνθρωποι 4ετών BSc, πολλοί δε εξ'αυτών με τίτλους MSc, να μην μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα στην ίδια την χώρα που δημιούργησε τα αντίστοιχα ιδρύματα. Η ανθρώπινη παρεκτροπή, ο άκομψος λόγος, δεν είναι παρά η προβολή-αποτέλεσμα των παραπάνω αιτιών και της βίας που τους ασκείται.
 14. Δεν θα ήταν κακό να αντιγράψουμε τους Ιταλούς, δεδομένου ότι σαν αγορά δεν διαφέρουμε και πολύ (didonis μην γελάς ). Με μια πρόχειρη έρευνα στο Sapienza είδα ότι δίνουν 2 επιλογές στον υποψήφιο μηχανικό και 1 για τους αρχιτέκτονες (πλην λακεδαιμονίων). http://www.ing.uniroma1.it/didattica/offerta-formativa Κάνοντας κλικ σε κάθε επιλογή, φαίνονται οι αντίστοιχες σχολές που υποστηρίζουν την κάθε περίπτωση. 5 ετές αδιασπαστο (μόνο στους αρχιτέκτονες) 3ετές BSc 3 (BSc) + 2 (MSc) Πάντως το ίδιο ζήτημα απασχολεί και τους Ιταλούς από ότι φαίνεται εδώ https://www.scuolaonline.com/2017/09/12/laurea-triennale-o-laurea-magistrale/. Μάλιστα μας λέει ότι το 1999 ξεκίνησε το 3+2 για όλες τις σχολές μηχανικών. Να και το αντίστοιχο michanikos.gr της Ιταλίας: http://www.ingegneri.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=45754 Tα παραπάνω αφορούν αυστηρώς την ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, όλοι οι Ιταλοί μηχανικοί δίνουν εθνικές εξετάσεις (διοργανώνονται σε κάθε ΑΕΙ ανά την επικράτεια) οι οποίες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. http://www.ingegneri.info/news/professione-e-previdenza/esami-di-stato-ingegneri-2017-date-prove-requisiti-la-guida/ Στην πρώτη κατηγορία συμμετέχουν οι απόφοιτοι όλων των βαθμίδων και στην δεύτερη μόνο οι απόφοιτοι που έχουν και MSc (δηλαδή το +2) και οι απόφοιτοι του ενιαίου αδιάσπαστου τίτλου σπουδών των παλαιότερων διατάξεων (λογικά εννοεί προ του 1999) με διαφορές στην τεχνική ευθύνη και τα ΕΔ. https://www.prontoprofessionista.it/articoli-prontoprofessionista/ingegneri-e-ingegneri-junior-quali-differenze.html
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.