Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

atsalovergas

Core Members
  • Περιεχόμενα

    429
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

atsalovergas last won the day on Νοέμβριος 10 2018

atsalovergas had the most liked content!

11 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

atsalovergas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Very Popular Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

408

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χρήσιμο βιβλίο (Economic Concrete Frame Elements to Eurocode 2) για την διαδικασία προμελέτης.
  2. ...Και το Φ10 των πλακών στις δοκούς-στηρίξεις που θα αγκυρωθεί ρε μάστορα? Επίσης οι περιμετρικές δοκοί καταπονούνται και σε στρέψη. Γενικότερα είναι πολλοί οι λόγοι για να απορρίψεις δοκό πλάτους 20cm.
  3. Ναι αυτό είναι το σκεπτικό. Αλλά όχι να συνεχίζουν πίσω ένα μέτρο, αλλά τουλάχιστον κατά ένα άνοιγμα. Ιδανικά και οι 2 δοκοσειρές (με όλα τα ανοίγματα των 2 συγκεκριμένων αξόνων) πρέπει να είναι αντεστραμμένες. Αυτό απαγορεύει μπαλκονόπορτες στις 2 άλλες πλευρές του κτιρίου. Αν πάλι πέραν του ενός άξονα της αντεστραμμένης δοκού είναι εσωτερικός χώρος, αυτό δημιουργεί σκαλοπάτια και υπερύψωση μέρους των εσωτερικών χώρων. Επίσης ιδανικά το πρώτο κατακόρυφο στοιχείο που θα συναντούν οι εν προβόλω αντεστραμμένες δοκοί πρέπει να είναι τοίχωμα ή τέλοσπάντων κατακόρυφο στοιχείο μεγάλης δυσκαμψίας. Αυτό και για τους 2 άξονες των εν προβόλω αντεστραμμένων δοκών.
  4. Παύλο, στις κάθετες διευθύνσεις. Στην εσωτερική προς το κτίριο προέκταση των αντεστραμμένων δοκών. Εκεί δεν θα μπορεί να έχει μπαλκονόπορτα. Η δοκός του ανοίγματος(μπαλκονόπορτα), που οδηγεί στον ανοικτό χώρο με το μεγάλο άνοιγμα, θα είναι η συνήθης, δηλαδή με κρέμαση.
  5. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου είπε ο didonis. Δηλαδή αντί για πρόβολο να έχεις μία 3έρειστη πλάκα της οποίας οι 2 κάθετοι και παράλληλοι δοκοί (φουρούσια) να είναι αντεστραμμένοι. Δηλαδή αντί να έχουν κρέμαση, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία από την οικοδομή που επισύναψε ο συνάδελφος, να έχουν κάτω ένα επίπεδο σαν να ήταν πρόβολος, διατηρώντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ταυτοχρόνως οι αντεστραμμένοι δοκοί θα λειτουργήσουν και ως στηθαία. Προϋπόθεση: οι αντεστραμμένοι δοκοί να συνεχίζουν πίσω τουλάχιστον κατά 1 άνοιγμα το οποίο να είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το άνοιγμα του προβόλου. Πράγμα που σημαίνει ότι στις εκατέρωθεν κάθετες περασιές, δεν πρέπει να έχεις μπαλκονόπορτες. Κατ'αυτόν τον τρόπο (με τις αντεστραμμένες δοκούς και την 3έρειση πλάκα) θα περιορίσεις το βέλος, που σε περιπτώσεις μεγάλων προβόλων πιο κρίσιμη είναι η ΟΚΛ που θα σου έδινε μεγάλα πάχη πλακός αν πήγαινες σε πρόβολο.
  6. Πάντως η ορθή λύση σε συνεχείς δοκούς, είναι τα γωνιακά διαμήκη σίδερα των δοκών να φθάνουν μέχρι τα γωνιακά κωλονοσίδερα, και να ματίζονται με τσόντες ίδιου Φ που να διέρχονται ακριβώς δίπλα εντός του κόμβου. Ο λόγος που δεν συμβαίνει συχνά είναι διότι ο μηχανικός πρέπει να επέμβει σε όλες τις δοκοσειρές του κτιρίου και να τροποποιήσει όλους τους οπλισμούς των δοκοσειρών και τα μήκη των οπλισμών. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αυτοματοποιημένος πίνακας κοπής και κάμψης που παράγει το εκάστοτε λογισμικό είναι άχρηστο και πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου με τα νέα μήκη και τους πρόσθετους οπλισμούς. Την ίδια λογική εξυπηρετεί και η φουρκέτα στην περίπτωση ακραίου υποστυλώματος που παρουσιάζει ο συνάδελφος.
  7. Με αφορμή την πρώτη φωτογραφία, το μάτι δεν μπορούσε να μην πέσει στο γεγονός ότι ο πάγκος του νιπτήρα έρχεται εκτός της κάσας της πόρτας της τουαλέτας. Ότι κάτω από τον νιπτήρα είναι εμφανείς οι σωληνώσεις της αποχέτευσης και δεν κρύβονται πχ, με κάποιο ντουλάπι. Ότι το καπάκι του συλλέκτη είναι και αυτό σε εμφανές σημείο μέσα στο wc και δεν έχει τοποθετηθεί σε μη εμφανές σημείο (πχ κάτω του νιπτήρα εντός ντουλαπιού). Η μπανιέρα δεν έρχεται περασιά με τον τοίχο αλλά κάνει δόντι εκτός. Επίσης οι κλιματιστικές μονάδες και τα ηχεία, είναι και αυτά εμφανή. Κατά τ'άλλα, ωραία τοποθεσία και ωραίο σπίτι.
  8. H λύση στο ενεργειακό πρόβλημα λέγεται πυρηνική ενέργεια. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση το ρεύμα θα είναι ακριβό.
  9. Φοβερός! Ακολουθεί καραντινέικη εκτέλεση και από Σταρόβα.
  10. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, για πόσα db μιλάμε? Τα 100 db είναι εκτίμηση ή έχουν μετρηθεί με ηχόμετρο? Αν θέλετε να μετρήσετε το μέγεθος του θορύβου, μπορείτε να εγκαταστησετε μία εφαρμογή ηχομέτρου στο κινητό σας και να μετρήσετε τις στιγμές που θα υπάρχει όχληση. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους.
  11. Συνάδελφε αν η μελέτη είναι με EC2 και όχι με ΕΚΩΣ, τότε και μόνο τότε, υπάρχει η δυνατότητα έως 7cm επικάλυψη χωρίς απαίτηση επιδερμικού οπλισμού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.