Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Past hour
 2. (ΦΕΚ Β΄ 428/15.02.2017) Τεχνικές προδιαγραφές σύνταξης του περιεχομένου του φακέλου οριοθέτησης κατ' εφαρμογή της παραγράφου 5 του άρθρου 2 του ν. 4258/2014 - Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της διαδικασίας οριοθέτησης.
 3. Σήμερα
 4. Στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ με την Alpha και μου είπαν στο κατάστημα ότι θα τους στείλουν τις εγκρίσεις από τα κεντρικά από τη ΔΕ 20/8. Υπομονή, λοιπόν.
 5. Γεια σας, ειμαι πολιτικος μηχανικος και μου ζητηθηκε να κανω μια μελετη(προσωρινη οριοθετηση ρεματος) σε ενα γηπεδο 25 στρεμ. με λεκανη <1 κμ2 θα ηθελα να μου πειτε πια ειναι η διαδικασια εκτος απο τις απαρετητες αποτυπωσεις που χρειαζονται, ενημερώστγε με σχετικα με την υδραυλικη και υδρολογικη μελετη. Η μελετη θα εκπονηθει στη Καρπαθο (δωδεκαννησα).
 6. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος που έχει υπαχθεί στον Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ έχει μεταβεί σε κατάστημα της Eurobank ώστε να υπογράψει την Δανειακή Σύμβαση ώστε να προχωρήσει στην καταχώρηση των προμυθευτών. Έχω υπαχθεί στις 03-08-2018 και ώς σήμερα στο κατάστημα συνεργασίας της Eurobank δεν έχει πάει η Δανειακή Σύμβαση. Γνωρίζει κάποιος πότε θα τις υπογράψουμε; Ευχαριστώ
 7. μέχρι κάποιος νόμος να παύσει την ισχύ του 6§5γ Ν3843/10. Αυτός ο νόμος σήμερα δεν υπάρχει.
 8. Μουστάκας Β.

  Υπαγωγή στις 120 δόσεις

  Συνάδελφοι Καλησπέρα σας, Ανήκω και εγω στους χρωστούντες του πρωην ΤΣΜΕΔΕ. Εχω ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγης στις 120 δόσεις. Οπως θα γνωρίζετε στο ΚΕΑΟ εχει σταλεί μονο η Κυρια Συνταξη και ο Κλάδος Υγείας απο τα χρωστούμενα. Δεν εχει σταλεί το Επικουρικο και το Εφαπαξ καθως αυτα δεν ανηκουν στον ΕΦΚΑ. Πηγα εχτες στο ΤΣΜΕΔΕ να παρω συγκεντρωτικη κατασταση των χρεων μου ωστε να ενημερωσω τη φορμα για να προχωρησω την αίτηση μου. Εκει λοιπόν μου αναφέρανε οτι το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ και το ΕΦΑΠΑΞ δεν μπαίνουν στις 120 δόσεις και πρέπει να πληρωθεί εφαπαξ!!!! Σε εμενα αυτα τα δυο ποσα ειναι περιπου το 25% του συνολικού ποσου. Πως μιλάμε λοιπον για δόσεις οταν το 25% του πσοου πρέπει να πληρωθει άμεσα!!! Γνωρίζετε κατι επιπλεον επι του θέματος?
 9. δεν εχουν υποχρεωση να πληρωνουν ταπ ως ποτε ομως?
 10. Εγώ συνάδελφοι λυπάμαι αλλά θα προτιμήσω να μην συμμετάσχω σε αυτό το γαϊτανάκι (να κρίνω δηλαδή, αν οι διαδικασίες είναι σωστές ή όχι, αν η προκήρυξη είναι παράνομη ή μη κ.ο.κ.), υπεύθυνοι είναι άλλοι για αυτό. Ούτως ή άλλως η προθεσμία εξέπνευσε. Κάποιες απορίες μου ήθελα να λύσω, μέσω των υπολοίπων συναδέλφων που ενδεχομένως να ήξεραν κάτι παραπάνω από εμένα.
 11. Ως πάγια τακτική στο φόρουμ συστήνουμε να μην δημοσιοποιούνται εύλογες ή συμφωνηθείσες αμοιβές μηχανικών για ευνόητους λόγους. Ρώτησε τον πολιτικό μηχανικό με τον οποίο συνεργάζεσαι στην περιοχή σου.
 12. υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος υπολογισμού της αμοιβής της ΜΣΕ? πχ. για αυθαίρετο 3ο όροφο ~100τ.μ. κατασκευή 2007 από μεταλλικό, πάνελς , ξύλινη στέγη σε οικοδομή κατοικίας συμβατικής κατασκευής Ω.Σ. του '80, πόσο είναι μια εύλογη μέση τιμή?
 13. Ν3843/10 αρθρο 6§5γ. (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν3889/11 αρθρο 33§2: "Η αλλαγή της χρήσης του ακινήτου που επέρχεται με την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν-3843/10 δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό "του τέλους του Αρθ-24 του Ν-2130/93, καθώς και" των τελών του Ν-25/75 και του Αρθ-25 του Ν-1828/89, όπως ισχύουν. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν αναδρομικά από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν-3843/10." Οι διατάξεις του Νόμου αυτού είναι σε ισχύ, και καμιά απόφαση - εγκύκλιος δεν μπορεί να ακυρώσει τον νόμο. Οι χώροι που τακτοποιήθηκαν με τον Ν3843/10 δεν υποχρέωση πληρωμής ΤΑΠ
 14. Τράπεζα Πειραιώς. Σε 8 με 10 μέρες περίπου από την καταχώρηση των δικαιολογητικών μου (εκκαθαριστικό κτλ)στο σύστημα μου ήρθε μήνυμα προ έγκρισης δανείου. Όταν έγινε η υπαγωγή μου έκανα αποδοχή. Πέρασα από την Τράπεζα την επόμενη ημέρα που είχα επιλέξει αποδοχή αλλά μου είπαν ότι ακόμα δεν εχουν το Οκ απο το Υπουργείο (θελουν 3-4 μερες απο την στιγμή που θα κανεις αποδοχή για να πάρουν το Οκ απο το υπουργείο- πιθανον να στελνουν καποια λιστα στις Τραπεζες με τις αιτησεις που έκαναν αποδοχή). Ξαναπέρασα μετα απο 3 μέρες και ημουν έτοιμος- υπεγραψα την συμβαση. Μου ζήτησαν βεβαια και νεο εκκαθαριστικο και αποδειξη μισθοδοσιας αλλα μου είπαν οτι δεν εχει να κάνει με το δανειο απλα για επικαιροποιηση των στοιχειων μου στην Τραπεζα. Την ίδια ημέρα της υπογραφής είδα στο σύστημα το 70% του δανειου που είχα αιτηθει.
 15. Αυτός ο τελείως αμεθόδευτος & ανοργάνωτος τρόπος που γίνονται όλα στην Ελλάδα (ενίοτε σκόπιμα) είναι το θέμα (συμπεριλαμβάνεται και η 5νθήμερη προθεσμία σε αυτό). Συμφωνώ απολύτως με όσα έγραψες.
 16. το αν υπάρχουν άλλες προκηρύξεις με 5ημέρη προθεσμία να καταθέσεις είναι το θέμα? πως, στη βάση ποιου οργανωμένου σχεδίου δηλαδή, αποφασίζει το υπουργείο να προσλάβει άμεσα ογδόντα (80)!!! άτομα με 8 μήνη σύμβαση? υπάρχει οργανόγραμμα? υπάρχει υποστελέχωση μόνο στην Αττική? αυτό το ''κυρίως'' στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική και η άσαφεια στο- που και ποσοι- απο κάθε ειδικοτητα θα προσληφθούν είναι, και σε συνδυασμό με το χρόνο που έγιναν οι αιτήσεις, για να μην κατατεθούν πολλές αιτήσεις και για να αιτιολογηθεί επαρκώς σε μεταγενέστερο χρόνο η πρόσληψη π.χ. κάποιου ΄΄τυχαία΄΄ ημέτερου σε μια άλλη περιφέρεια από τις παραπάνω. ε σιγά μωρέ αφου θα ανέβουν οι προσλήψεις στη διαύγεια, πως κάνουμε έτσι.... πάντως αυτό το 8 μήνο θα εκπνέει λογικά κάπου εκεί στο πολυφορεμένο εκλογικά Μαιο του 2019 ΤΕΕ αλήθεια υπάρχει?Γιατί???Μόνο για να πληρώνουμε τη συνδρομή ,Α και για να ''αναδεικνύονται'' αστέρες τύπου σπίρτζη επιπέδου σούπερ λίγκας και αστεράκια Α' τοπικού, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημ συμβουλίων κ.α.
 17. Καλημέρα & καλό Σαββατοκύριακο συνάδελφοι, Έκανα ένα γρήγορο search, αλλά δεν βρήκα να έχει αναφερθεί παρόμοια κατάσταση από συνάδελφο. Πρόσφατα προσλήφθηκα με ΣΟΧ σε δημόσιο φορέα. Ο φορέας πρόσληψης, στο έντυπο αναγγελίας πρόσληψης Ε3 νέου εργαζομένου, στα πεδία με τίτλο «Ειδικότητα (Ακριβής περιγραφή)» και «Κωδ.», ανέγραψε εκ παραδρομής «Μηχανολόγος Μηχανικός» μαζί με τον σχετικό κωδικό «223300» αντιστοίχως, αντί για την ειδικότητα βάσει της οποίας προσλήφθηκα μέσω της προκήρυξης, ήτοι «Ηλεκτρολόγος Μηχανικός» και σχετικό κωδικό «223100». Σε σχετική ερώτηση υπαλλήλου του φορέα πρόσληψης στο φορέα όπου κατατέθηκε ηλεκτρονικά το έντυπο αναγγελίας πρόσληψης, του ανέφεραν πως, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο λάθος σε σύνολο μεικτών αποδοχών ή/και κωδικό πακέτου κάλυψης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για κανένα άλλο λόγο πέραν των δύο παραπάνω δε δύναται να γίνει τροποποιητική δήλωση. Αντιλαμβάνομαι πως αν με είχαν αναφέρει ως μάγειρα (με ίδιο μισθό & πακέτο κάλυψης), θα συνέχιζα να αναφέρομαι με ειδικότητα μάγειρα. Από πλευράς μου, αυτό που με απασχολεί (μιας που δε γνωρίζω σε ποιους φορείς καταλήγει αυτό το έντυπο πρόσληψης) είναι εάν, βάσει των παραπάνω λανθασμένων αναφορών στα πεδία με τίτλο «Ειδικότητα (Ακριβής περιγραφή)» και «Κωδ.», προκαλείται οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα στην προσωπική μου καρτέλα στο ΤΣΜΕΔΕ (πλέον ΕΦΚΑ). Πιο συγκεκριμένα, με προβληματίζει η πιθανότητα να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα είτε σε σχέση με αναγνώριση προϋπηρεσίας και συντάξιμου χρόνου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή με αναγνώριση των εισφορών που θα καταβάλλονται από το φορέα πρόσληψης για το χρονικό διάστημα που θα απασχολούμαι εκεί. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος παρόμοια κατάσταση; Κάθε γνώμη / βοήθεια δεκτή.
 18. Στις δηλώσεις οπου οι παραβάσεις τ.μ αφορούν Κατ1 η Κατ.2 και υπάρχει και 1 λοιπή μεταγενέστερη παράβαση τί ανεβάζετε απο σχέδια? Ρωτώ γτ ο νόμος για Κ1 και Κ2 ζητά μόνο κατόψεις, ενώ όταν δηλώνεται μόνο 1 λοιπή δεν απαιτείται ΔΚ, τομες και κατόψεις. Ομως, σε μια δήλωση σαν αυτή που αναφέρω αρχικώς ζητά το σύστημα όλα τα σχέδια.
 19. Ποιοί υπογράφουν τη ΜΣΕ? μπορεί να είναι αρχιτέκτονας ή πρέπει πολιτικός μηχανικός και απλά αρχιτέκτονας να συνυπογράφει? αφορά σε κτήριο κατοικίας
 20. Eίσαι σωστός! Και εγώ έτσι σκέφτομαι! Οτι μπορούμε να απαλλάξουμε το πάμε όσο δεν πάει. Αλλωστε οι ιδιοι οι νομοθέτες, εξαίρεσαν απο απαιτηση ΜΣΕ ενα αυθαίρετο 200τ.μ Κ2. Γιατι να μη την γλιτώσει το ίδιο ακίνητο με εμβαδόν με μια αυθαίρετη προέκταση 15τ.μ μεταγενέστερη του 82....
 21. Άποψή μου είναι ότι αφού είσαι στα δικαστήρια, τα όποια τιμολόγια έχουν κοπεί (και προφανώς έχεις πληρώσει ΦΠΑ???). Άρα δεν σου χρειάζονται βιβλία.
 22. και ποια είναι ακριβώς η επείγουσα ανάγκη?? η ανάγκη να μη πάει μέσω ασεπ? 100 στο χώμα 80 στον "αγώνα"
 23. Με το ποσό των 31 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση και ανάδειξη 15 ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στη δεύτερη φάση της δράσης «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Ηδη στην πρώτη φάση του προγράμματος, τον Ιούνιο, εντάχθηκαν 12 ανενεργά εμβληματικά δημοτικά κτίρια, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Παρέμβαση Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση σημαντικών ανενεργών δημοτικών κτιρίων, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση αστικών περιοχών. Σε συνεργασία με τους δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση νέων έργων που αναδεικνύουν και μετατρέπουν αναξιοποίητα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας». Τα νέα έργα Αναλυτικά τα νέα έργα και οι χρήσεις τους είναι τα ακόλουθα: • Δημοτικό κτίριο στο Λαύριο (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δανουκάρα) - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Παλαιό Νοσοκομείο Ρόδου - υπηρεσίες δήμου. • Κτίριο Ησυχάκη στον Πλατανιά - πολιτιστικές δραστηριότητες και δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα. • Παλαιό Νοσοκομείο Θήβας - κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. • Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς στη βόρεια Κυνουρία - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάτων/Αρτέμιδος - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Δημοτικό κτίριο στα Αγραφα - υπηρεσίες δήμου. • Παλαιά βιομηχανική μονάδα της Ελαιουργικής ΚΣΕΠ στη Στυλίδα - υπηρεσίες δήμου. • Παλαιές Αποθήκες Οργανισμού Κωπαΐδας στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Αποθήκη ΚΣΟΣ στη Νεμέα - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Διοικητήριο ΑΕΒΑΛ στον Δήμο Εορδαίας - υπηρεσίες δήμου. • Τμήμα εργοστασίου σαπωνοποιίας Περδίκη στον Πειραιά - υπηρεσίες δήμου. • Αποθήκες ΑΣΣΟ στη Μεσσήνη - πολιτιστικές δραστηριότητες. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αυξήθηκε στα 90 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από τους δήμους, για την ανάδειξη και νέα χρήση παλιών κτιρίων. View full είδηση
 24. Με το ποσό των 31 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση και ανάδειξη 15 ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στη δεύτερη φάση της δράσης «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ). Ηδη στην πρώτη φάση του προγράμματος, τον Ιούνιο, εντάχθηκαν 12 ανενεργά εμβληματικά δημοτικά κτίρια, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Παρέμβαση Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες και χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αξιοποίηση σημαντικών ανενεργών δημοτικών κτιρίων, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση αστικών περιοχών. Σε συνεργασία με τους δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση νέων έργων που αναδεικνύουν και μετατρέπουν αναξιοποίητα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας». Τα νέα έργα Αναλυτικά τα νέα έργα και οι χρήσεις τους είναι τα ακόλουθα: • Δημοτικό κτίριο στο Λαύριο (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δανουκάρα) - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Παλαιό Νοσοκομείο Ρόδου - υπηρεσίες δήμου. • Κτίριο Ησυχάκη στον Πλατανιά - πολιτιστικές δραστηριότητες και δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα. • Παλαιό Νοσοκομείο Θήβας - κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. • Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς στη βόρεια Κυνουρία - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάτων/Αρτέμιδος - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Δημοτικό κτίριο στα Αγραφα - υπηρεσίες δήμου. • Παλαιά βιομηχανική μονάδα της Ελαιουργικής ΚΣΕΠ στη Στυλίδα - υπηρεσίες δήμου. • Παλαιές Αποθήκες Οργανισμού Κωπαΐδας στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Αποθήκη ΚΣΟΣ στη Νεμέα - πολιτιστικές δραστηριότητες. • Διοικητήριο ΑΕΒΑΛ στον Δήμο Εορδαίας - υπηρεσίες δήμου. • Τμήμα εργοστασίου σαπωνοποιίας Περδίκη στον Πειραιά - υπηρεσίες δήμου. • Αποθήκες ΑΣΣΟ στη Μεσσήνη - πολιτιστικές δραστηριότητες. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αυξήθηκε στα 90 εκατ. ευρώ από τα 50 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από τους δήμους, για την ανάδειξη και νέα χρήση παλιών κτιρίων.
 25. εγώ όπως το κατάλαβα τελικά Συνάδελφοι, δεν βλέπω να εξαιρούν το ΤΑΠ από μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για χώρους που άλλαξαν χρήση. Ισως να υπάρχει λίγο ενδιαφέρον στο "Β)" του εγγράφου που δημοσίευσες dimitri GM. Τα ποσά αυτά όμως που λέει ότι μπορούν να εξαιρεθούν είναι μέρος των ΔΤ και επίσης είναι σημαντικό μέρος?
 1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.