Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Past hour
 2. Για τις μπαταρίες ένα δίκιο το έχεις. Αλλά από την άλλη: 1. Μπορούν να πάνε παντού (ενώ το τρολευ θέλει την υποδομή των καλωδίων) 2. Μπορεί να γίνει διαχείριση ζήτησης κτλ (πχ φόρτιση νύχτα) 3. Η ανάκτηση της κινητικής γινεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για το τρόλεϊ δεν ξέρω
 3. υπάρχει κάποια επίσημη και αποδεκτή μέθοδος με την οποία να διαπιστώνεται ο χρόνος σκυροδέτησης μιας κατασκευής από Ο.Σ?
 4. να προσθεσω παταρι σε ισογειο καταστημα μπαινει σαν να ειναι σε αλλο οροφο (ημιοροφο) ?
 5. όπου το δείχνει το σχετικό σχέδιο κάτοψης ορόφου στον τίτλο ιδιοκτησίας. (το θέμα σας μεταφέρθηκε στη ενότητα για ιδιώτες)
 6. Σίγουρα μπορείς αλλά ίσως από την ΥΔΟΜ (κατά το ...κάθε ΥΔΟΜ τα δικά της!) σου ζητήσουν νέο τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ 87'
 7. ΕΦΚΑ και εισφορές

  Δες (αν και νομίζω ότι ήδη θα το είδες) εδω. Υ.Γ. Δες λίγο την υπογραφή σου ... κάποιο θέμα υπάρχει από εκεί που την διαβάζει.
 8. Για κάθε συγκεκριμένο αντικείμενο επίβλεψης απαιτείται πάντοτε ξεχωριστή σύμβαση ανάθεσης-ανάληψης μεταξύ του έχοντος την υποχρέωση και του μηχανικού. Αυτό κυρίως για να αναληφθεί η ευθύνη απέναντι στο νόμο για τα ποινικά και αστικά δικαστήρια και όχι για να κατοχυρωθεί ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ στην πληρότητα της ΕΕΜΚ. Για τη διαδικασία, άρθρο 3 του ΠΔ305/96. ΠΔ_305_1996.pdf
 9. Ορθά σκέφτεσαι. Και εγώ κάπως έτσι θα το χειριζομουν. Απλα γράψε 2-3 λέξεις στο τοπογραφικό αναλύοντας το τρόπο εργασίας σου.
 10. Σήμερα
 11. Δηλαδή καν62, θα πρέπει να τηρούνται μέτρα ασφαλείας και να κοπεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Όπως το καταλαβαίνω, λαμβάνουμε καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας. Μήπως πρέπει να βάζουμε το βιβλίο;
 12. Σε win 8.1 με δικαιωματα διαχειριστη δεν υπαρχει κανενα θεμα.
 13. Η ανάθεση και η ανάληψη της επίβλεψης των ικριωμάτων είναι μόνον για τα ικριώματα και όχι για τις εργασίες ΕΕΜΚ. Η υποχρέωση προκύπτει από τη νομοθεσία περί ασφαλείας των έργων και αναφέρεται αποκλειστικά στην ανάληψη της ευθύνης και την επίβλεψη της σκαλωσιάς. Χαρακτηριστικό η εργασία για τους ανελκυστήρες που αναφέρθηκε παραπάνω, όπου την ευθύνη μελετών και εργασιών αναλαμβάνουν άλλοι μηχανικοί με δηλώσεις και ο μηχανικός της σκαλωσιάς μόνος του και ξεχωριστά.
 14. Για Μαραθώνα εκτός σχεδίου, παραμένει 600, άσε τι γράφει η ΔΕΗ.
 15. Πάντως και μένα μου ζητήσανε κανονικά δήλωση ανάθεσης ανάληψηςη σε ΕΕΜΚ για εξωτ. ανελκυστήρα, προβλέπεται στα δικαιολογητικά λόγω ικριωμάτων.
 16. Σε ποιό email ρε παιδιά επικοινωνείτε με το ΕΦΚΑ για τις οφειλές γιατί εδώ και 1,5 χρόνο δεν μου έχουν σβήσει κάτι οφειλές που δεν υφίστανται.
 17. Γενικά, όχι. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ. ικριώματα), απαιτείται - το γράφει ο Νόμος.
 18. Σε εργασίες που απαιτούν ικριώματα πχ., γράφει ο Νόμος ότι απαιτείται δήλωση ανάθεσης/ανάληψης. Για αυτό ρωτάω...
 19. pipakos Διακεκριμένο Μέλος Core Members 275 837 Δημοσιεύσεις Τοποθεσία: Ανατολική Αττική Ειδικότητα: Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός Αναφορά περιεχομένου Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2014 Δες αυτό ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.pdf 3
 20. Η μικρής κλίμακας δεν απαιτεί ανάθεση-ανάληψη. Για το λόγο αυτό δεν έχει φορολογικά, αμοιβές κλπ. Δεν είναι άδεια κατά τη νομική έννοια. Είναι μια έγκριση της υπηρεσίας που ο ιδιώτης μπορεί να πάρει και μόνος του αν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το όνομα του μηχανικού στο έντυπο μπορεί να το γράψει και μόνος του σαν στοιχείο επικοινωνίας για την ΥΔΟΜ. Ποιός μηχανικός ; Αυτός που μπορεί να απαντήσει στο τηλέφωνο ...
 21. Εκτιμήσεις ακινήτων

  Έχω την εξής περίπτωση: Οικόπεδο 800τμ σε περιοχή με χαμηλό συτελεστή δόμησης, 0,20. Μετά την πράξη τακτοποίησης η οποία δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, θα μείνει 500,00τμ. Και μάλιστα τα 500,00 αυτά εναπομείναντα τμ τα κάνει η πράξη χώρου πράσινου. Ο Δήμος αποζημειώνει με βάση την αντικειμενική αξία , η οποία είναι χαμηλή. Εγώ θα κάνω την εκτίμηση απο την πλευρά του οικοπεδούχου. Το οικόπεδο είναι σε πάρα πολύ καλή θέση. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την υπολειματική μέθοδο για τα εναπομείνοντα απο την πράξη τμ , δηλ. τα 500,00τμ. Η ερώτηση μου είναι εαν με κάποιο τρόπο στην αξία ,πρέπει να υπολογίσω και τα τμ που θα αποζημιονόταν ο οικοπεδούχος απο τα 800,00-500,00=300,00τμ όταν θα υλοποιούταν η πράξη. Διότι λογικά αυτό το δικαίωμα θα μεταβιβαζόταν στον νέο αγοραστή , εάν αυτό το οικοπεδο υποθετικά πήγαινε προς πώληση σήμερα. Δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.
 22. Σε όλες τις περιπτώσεις ΕΕΜΚ πρέπει να γίνει " Δήλωση ανάθεσης/ανάληψης επίβλεψης " ?
 23. ΕΦΚΑ και εισφορές

  Αρα να φανταστώ ότι σε 2-3 ήμερες θα μας έρθουν, ετσι? Υπάρχει περίπτωση να μη μας έρθουν μέχρι τέλη του μηνα και μετα να πρέπει να πληρώσουμε και κάποιο πρόστιμο (σαν εκπροθεσμο)?
 1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.