Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΑΣΟΝΑΣ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    17.258
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    162

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δεύτερο σύννεφο δεξιά κοιτώντας προς το Βορρά!
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

40.451 profile views

ΙΑΣΟΝΑΣ's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,5k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να το "πειράζεις"! Για να υπάρχει εκεί, υπάρχει κάποιος λόγος, που δεν μπορείς ούτε εσύ να καταλάβεις, ούτε και ο οποιοσδήποτε άλλος από εμάς βλέποντας μια φωτογραφία... Προφανώς του έχεις κάνεις ζημιά! Διότι το περισσότερο το εξαφάνισες.... Καλό είναι που δεν βρήκες οπλισμό... Οφείλεις βεβαίως να το αποκαταστήσεις... Άρχισε να σκέφτεσαι λύσεις πρακτικές, που θα ομορφύνουν το χώρο σου, δίνοντάς του πρακτικότητα και ενυπάρχοντος του "σκαλοπατιού".... Υπάρχουν λύσεις! Φαντασία θέλει μόνο.... Π.χ. μεγάλωσέ το και φτιάξε εκεί ένα χτιστό κρεβάτι ή έναν χτιστό καναπέ κ.λπ.
  2. Εγώ πάντως δεν θα αποφάσιζα πριν μάθω που πήγαν αυτά τα 0,16 τ.μ. ...
  3. Kαι η μη ύπαρξη "κύριου χώρου" στο οικόπεδο; Νοείται "βοηθητικός χώρος" (αποθήκη) χωρίς την ύπαρξη "κύριου";
  4. Κι αν βρε λεβέντες αυτά τα 0,16 τ.μ. οφείλονται σε κατάληψη π.χ. κοινόχρηστου χώρου κ.λπ.; Το έχει "ψάξει" κάποιος;
  5. Καλημέρα... Δικαίωμά σου είναι το να διαφωνείς! Λυπάμαι όμως, αλλά ο νόμος είναι σαφής και δεν χωράει αμφισβήτηση! Αν ο νομοθέτης ήθελε να πει κάτι άλλο, θα το έλεγε! Ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί για να "κοιμάται ήσυχος"! Οι διάφοροι "φορείς κ.λπ." δεν έχουν απολύτως κανένα νομικό δικαίωμα γνωμοδότησης! Οι απόψεις τους δεν αποτελούν νομοθεσία προς εφαρμογή! Και στο κάτω κάτω της γραφής για ποιόν ακριβώς λόγο να το ρισκάρει ένας επαγγελματίας; Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!
  6. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα ακίνητο προϋφιστάμενο του 1955 να μην έχει μεταγενέστερες αυθαιρεσίες!!! Ψάξτο.... Σε κάθε περίπτωση η μάντρα θα είναι Κατηγορία 5 και δεν μπορείς να κάνεις τώρα δήλωση γι' αυτή....
  7. Nαι αφορά αποκλειστικά και μόνο στον ιδιοκτήτη! Ευκαιρία λοιπόν, να το σκεφτείς και να του κάνεις μια προσφορά για τη συνολική εργασία σου "πακέτο"!
  8. Έχεις συμφωνήσει προκαταβολικά ειδική extra αμοιβή γι' αυτή την εργασία με τον ιδιοκτήτη - πελάτη σου; Αν όχι δεν βλέπω το λόγο για να το κάνεις!
  9. Βρείτε το εγκεκριμένο σχέδιο του ισογείου από το φάκελο της οικοδομικής άδειας και θα δείτε ότι, δεν υφίσταται σε αυτό κανενός είδους "εσωτερική περίφραξη" εντός του συνολικού οικοπέδου.
  10. Αυτό δεν είναι νόμιμο κι αποτελεί αυθαιρεσία! Προσέξτε το.... Ναι κι όχι μόνο αυτό, αλλά να σας δώσουν τη συναίνεση για τροποποίηση της Σύστασης Οριζόντιας Ιδιοκτησίας σε συμβολαιογράφο και την συμπερίληψη σε αυτή της νέας χρήσης (π.χ. αποθήκη Χ τ.μ. κ.λπ.) στο τμήμα αποκλειστικής χρήσης που έχετε... Στη συνέχεια βεβαίως να εκδώσετε, αν εκδίδεται, την ανάλογη οικοδομική άδεια από την οικεία πολεοδομία.
  11. Αυτό που επισύναψες δεν είναι "Τεχνική Έκθεση Μηχανικού"!!! Κείμενο δηλαδή, που συνοδεύει Δήλωσης Υπαγωγής κ.λπ. Μόνο ως παραμύθι μπορείς να το λάβεις υπόψην σου!!! Συστήνω, αφού ο ιδιοκτήτης - πελάτης, σου έχει αναθέσει τη δημιουργία απλώς της ΗΤΑ και την έκδοση στη συνέχεια του Πιστοποιητικού ΗΤΑ, δηλαδή, μια εργασία η οποία μπορεί να σου αποφέρει στο σύνολό της π.χ. maximum 500 ευρώ, να την ..."κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια" και να του συστήσεις με τη σειρά σου ν' απευθυνθεί στον λεβέντη μηχανικό που του έκανε τη δήλωση υπαγωγής κ.λπ. Ο λόγος απλός: Όλα τα "προηγούμενα" του λεβέντη είναι ...."παραμύθια" και στερούνται της οποιασδήποτε νομιμότητας! Μην μπλέξεις κι ασ' τον να χωθεί βαθύτερα... Υ.Γ. Αν ο πελάτης σου απευθύνονταν σε εμένα, θα τον ενημέρωνα για τον ακριβή λόγο της μη ανάληψης της εργασίας του!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.