Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. ειναι κανονικά διασυνδεδεμένο, οτι παράγεται καταναλώνεται σε πραγματικό χρόνο, οταν υπάρχει παραπάνω ζήτηση τραβάω κανονικά απο δίκτυο, όταν υπάρχει περίσσια ρεύματος ο ινβερτερ κοβει (μεσω power meter)για να μην γράψει ο αναλογικός μετρητής ανάποδα, η ο ψηφιακός μετρητής παραγώμενη ενέργεια..
  3. Χθες
  4. Η ΥΔΟΜ αποφασίζει κάτι για ένα ακίνητο ή Οικόπεδο και πάντα η αρχική ευθύνη πάει στον ιδιοκτήτη. Τώρα αν εσύ ως ιδιοκτήτης έχεις περιφρουρήσει τα δικαιώματα σου με ενυπόγραφα χαρτιά με τον ενοικιαστή σου, μπορείς να του ζητάς αποζημιώσεις ή ότι άλλο δεις με τον δικηγόρο σου και ενδεχόμενα δικαστήρια. υπάρχουν και περιπτώσεις που εμπλέκονται και ενοικιαστές και εργολάβοι ή κα. Πας σε δικηγόρο
  5. Αν κατάλαβα καλά πάλι το χειρίζονται υπάλληλοι ομωσ. Το θέμα είναι όχι απλά να γίνει η εφαρμογή αλλά να μη χρειάζεται συμμετοχή της εκάστοτε τοπικής υπηρεσιας . Ας γίνονται έλεγχοι από μια κεντρική υπηρεσία . Στα βόρεια τουλάχιστον έχουμε αναμονές μηνών για ένα ΠΕΚ σε κάποιες υπηρεσίες , η εφαρμογή από μόνη της δε λύνει το πρόβλημα .
  6. Γεια σας δεν είμαι μηχανικός αλλά θα ήθελα την βοηθειά σας, Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος έχει ευθύνη σε περίπτωση που μια άδεια μικρής κλίμακας ελεχθεί από την πολεοδομία (ύστερα από καταγγελία γείτονα) και βρεθούν παραβάσεις? Ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου ή ο ενοικιαστής του? Στη περιπτωσή μου, ο ενοικιαστής του αγροτεμαχίου μου έβγαλε άδεια μικρής κλίμακας για κατασκευές στο αγροτεμαχιό μου. Ο γείτονας όμως πήγε στην πολεοδομία και έκανε καταγγελία ότι αυτή η άδεια μικρής κλίμακας είναι παράνομη. Αν η πολεοδομία, μετά από έλεγχο της άδειας μικρής κλίμακας και των κατασκευών που έγιναν με αυτήν, την κρίνει παράνομη και επιβάλλει πρόστιμο, αυτό επιβαρύνει τον ενοικιαστή μου ή έμενα τον ιδιοκτήτη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. akis73
  7. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε διώροφη οικοδομή, με οριζόντια σύσταση ιδιοκτησίας, ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει το δικαίωμα σε ύψος, το οποίο εχει ξεχωριστά χιλιοστά. Υπάρχει ένα μικρό υπολοιπο συντελεστη περιπου 30τμ. Πάνω από τους ορόφους, στην ταράτσα, υπάρχει το δώμα στο οποίο βρίσκεται η απόληξη του κλιμακοστασίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστο. Το κλιμακοστάσιο εχει μεγαλώσει και συνεπως αυτό το δώμα ειναι λίγο μεγαλύτερο. Μπορώ να εκδόσω ΗΤΚ για το δικαίωμα σε ύψος? Σε αυτή την περίπτωση είναι σωστό να δηλώσω αδόμητο όπως ορίζουν οι οδηγίες?
  8. Πρέπει να μειώσεις ανάλογα τα υπολειπόμενα απρόβλεπτα.
  9. Τάμα έκαναν ότι, μέσα σ' αυτούς τους μήνες δεν θα πέσει "κάτι" στα κεφάλια κ.λπ. κι αντί για τραίνο, θα έχουμε γήπεδο, που θα είναι πιο δύσκολο το μπάζωμα;
  10. Θεωρώ πως, πρώτα πρέπει να ρυθμιστεί το αυθαίρετο "ξεχείλωμα" της απόληξης του κλιμακοστασίου με δήλωση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και όλες τις ενυπάρχουσες αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου κι όταν περαιωθεί η δήλωση αυτή, μπορεί να προχωρήσει η έκδοση Πιστοποιητικού ΗΤΑ για το δικαίωμα υψούν, βεβαίως με ρυθμισμένες αυθαιρεσίες.
  11. Μια ιδέα: Όταν πελάτης μου είναι ο ιδιοκτήτης π.χ. του οροφοδιαμερίσματος του 5ου και τελευταίου ορόφου ενός ακινήτου δεν ασχολούμαι με το συνολικό ύψος του ακινήτου κι απλώς ασχολούμαι με το ύψος της ιδιοκτησίας του πελάτη μου (δεν κάνω τα στραβά μάτια, απλώς δεν θέλω να ξύνω πληγές κ.λπ.). Αυτό αποτυπώνω και στη δήλωση υπαγωγής! Αφήνω όλα τα υπόλοιπα ν' αντιμετωπιστούν αν κι όταν υποβληθεί δήλωση για ρύθμιση των αυθαιρεσιών των κοινόχρηστων χώρων του εν λόγω ακινήτου. Κοιμάμαι δε ήσυχος νοιώθοντας ότι, "εκμεταλλεύομαι" με τον καλύτερο τρόπο τις ασάφειες (ή κοινώς παπαριές κ.λπ.) των νόμων του Ελλαδιστάν...
  12. Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 28 days

    • ΠΩΛΗΣΗ
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Γεωδετικός σταθμός ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε εργοτάξιο, με παρελόμενα : έξτρα μπαταρία,τρίποδας αλουμινίου, τηλεσκοπική ράβδος (2,15μ) με πρίσμα topcon με την θήκη μεταφοράς του, τριποδίσκος mini, φορτιστής και καλώδια μεταφοράς δεδομένων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6988329548. Περιοχή Αθήνας.

    3.000 €

  13. Η συμβ/φος σωστά ζήτησε βεβαίωση ότι δεν καταλαμβάνεται κ.χ.. Ο μηχανικός έπραξε σωστά δείχνοντας ψευδή στοιχεία?
  14. Αν η τελική στάθμη του ανακατασκευασμένου πεζόδρομου είναι ίση με την υπάρχουσα, τότε πρέπει όχι μόνο να αποξηλωθεί το υπάρχον σκυρόδεμα, αλλά και να γίνει εκσκαφή σε επαρκές βάθος. Ανεξαρτήτως σύστασης εδάφους (που δεν είναι θέμα απλής υπόθεσης, αλλά ελέγχου) προτείνω τη λύση βάσης από σκυρόδεμα πάχους >=15 εκ. (με πλέγμα ή ίνες πολυπροπυλενίου). Αλφάδιασμα και σφράγιση κενών με άμμο. Όπως προείπα, η λύση υπόβασης από θραυστό υλικό έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.
  15. Πώς αυξάνεται η σύμβαση αφού το επί πλέον ποσό το παίρνεις από τη "δεξαμενή" των απροβλέπτων?
  16. Ποιος είναι ο ρόλος του μπλεντάζ σε καλώδια TV ? 1. λειτουργεί οπως ο ουδέτερος 2. χρειάζεται για ηλεκτρομαγνητική θωρακιση 3. το 1. και το 2. μαζί συγκλινω πως το 3. αλλα δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος
      • 1
      • Like
  17. Ενσωματώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «e-Άδειες» τα προβλεπόμενα στο άρθρο 47 του ν. 4495/2017 «Αποπεράτωση έργου και σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας» για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για έκδοση Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και θεώρηση της Οικοδομικής Αδείας. Η διαδικασία αφορά την έκδοση Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και τη θεώρηση Αδείας για Οικοδομικές Άδειες που εκδόθηκαν μέσω «e-Άδειες», καθώς και για Οικοδομικές Άδειες/Άδειες Δόμησης που εκδόθηκαν εντύπως. Στη διαδικασία υπάρχουν τρείς (3) περιπτώσεις: Υποβολή αίτησης συνολικά για Έκδοση Π.Ε.Κ. & Θεώρηση αδείας. Υλοποίηση διαδικασίας σε δύο βήματα: αρχικά υποβολή αίτησης για Έκδοση Π.Ε.Κ. και, μετά την ολοκλήρωσή της, υποβολή αίτησης για Θεώρηση αδείας. Υποβολή αίτησης απευθείας για Θεώρηση αδείας, εφόσον, είτε το Π.Ε.Κ. έχει εκδοθεί εκτός συστήματος «e-Άδειες», είτε πρόκειται για έντυπη άδεια για την οποία δεν προβλέπεται η έκδοση Π.Ε.Κ. Οι αιτήσεις για «Αποπεράτωση εργασιών Ο.Α./έντυπης αδείας (αρθ. 47 ν.4495)» υποβάλλονται από τον διαχειριστή-μηχανικό στην αρμόδια Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έλεγχο με τις προβλεπόμενες στο «e-Άδειες» διαδικασίες και εκδίδει τη σχετική πράξη. Δείτε αναλυτικά τις Οδηγίες ηλεκτρονικής θεώρησης αδειών.
  18. Ενσωματώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «e-Άδειες» τα προβλεπόμενα στο άρθρο 47 του ν. 4495/2017 «Αποπεράτωση έργου και σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας» για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για έκδοση Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και θεώρηση της Οικοδομικής Αδείας. Η διαδικασία αφορά την έκδοση Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και τη θεώρηση Αδείας για Οικοδομικές Άδειες που εκδόθηκαν μέσω «e-Άδειες», καθώς και για Οικοδομικές Άδειες/Άδειες Δόμησης που εκδόθηκαν εντύπως. Στη διαδικασία υπάρχουν τρείς (3) περιπτώσεις: Υποβολή αίτησης συνολικά για Έκδοση Π.Ε.Κ. & Θεώρηση αδείας. Υλοποίηση διαδικασίας σε δύο βήματα: αρχικά υποβολή αίτησης για Έκδοση Π.Ε.Κ. και, μετά την ολοκλήρωσή της, υποβολή αίτησης για Θεώρηση αδείας. Υποβολή αίτησης απευθείας για Θεώρηση αδείας, εφόσον, είτε το Π.Ε.Κ. έχει εκδοθεί εκτός συστήματος «e-Άδειες», είτε πρόκειται για έντυπη άδεια για την οποία δεν προβλέπεται η έκδοση Π.Ε.Κ. Οι αιτήσεις για «Αποπεράτωση εργασιών Ο.Α./έντυπης αδείας (αρθ. 47 ν.4495)» υποβάλλονται από τον διαχειριστή-μηχανικό στην αρμόδια Υπηρεσία, η οποία διενεργεί έλεγχο με τις προβλεπόμενες στο «e-Άδειες» διαδικασίες και εκδίδει τη σχετική πράξη. Δείτε αναλυτικά τις Οδηγίες ηλεκτρονικής θεώρησης αδειών. View full είδηση
  19. Σε περίπτωση που προκύψουν ΑΕΚΚ παραπάνω από ότι έχει υπολογιστεί στην αρχική μελέτη μπορούμε να αυξήσουμε τα απολογιστικά απορροφώντας από τα απρόβλεπτα; Γιατί στον έλεγχο επί έλασσον προκύπτει αύξηση σύμβασης.
  20. Εντάξει τότε κάντο έτσι όπως λες, εννοείς δηλαδή στην απογραφή να δηλώσεις έναρξη τον Σεπτέμβριο, η ΕΕΔΜΚ όμως θα βγει τώρα. Αυτό σημαίνει ότι επί 3 μήνες δεν θα κάνεις ΑΠΔ, προσωπικά θα πήγαινα στο αρμόδιο υποκ/μα να ξεκαθαρίσω τα ως άνω πριν εκδώσω την πράξη.
  21. έχετε γράψει λάθος το λινκ στον τίτλο.
  22. Και δεν αγοράζει μία δεύτερη; και πάλι ποιο φθηνά θα του έρθει.
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.