Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Όταν όμως θεμελιώνεται η οικοδομή πιο ψηλά αλλά τηρείται το ύψος της οικοδομής τότε έχουμε όλο το κτίριο μέσα στο νόμιμο ύψος, αλλά τμήμα εκτός νομίμου υψομέτρου!

Κι όταν αυτό είναι  από τη μια πλευρά ξεμπαζωμένο τότε αρχίζεις και μπερδεύεσαι. Υπάρχουν βέβεαια και άδειες που μας ''βοηθάνε'' γιατί δεν αναγράφουν υψόμετρα. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσαμε να πάρουμε τις ισοϋψείς και από κει να κανουμε εικασίες. Τραβηγμένο σενάριο . Επομένως αφού η άδεια δεν αναγραφει μας ''λύνει'' τα χερια, αφού βάσει αδείας ελέγχουμε?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

΄΄τότε έχουμε όλο το κτίριο μέσα στο νόμιμο ύψος, αλλά τμήμα εκτός νομίμου υψομέτρου!΄΄. Αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θεμελιώθηκε πιο ψηλά η οικοδομή αλλά τα ύψη των ορόφων είναι πιο χαμηλά από της άδειας και το συνολικό ύψος είναι ίδιο;

Link to comment
Share on other sites

Αν η οικοδομή θεμελιωθεί πιο ψηλά αλλά τηρηθεί το ύψος του κτιρίου από το νέο (''αυθαίρετο'' επίσης) διαμορφωμένο έδαφος τότε απλά δεν τηρούνται τα απόλυτα υψόμετρα και τα υψόμετρα του περιβάλλονται χώρου. Είναι όμως σύνομμο? Λογικά ναι.

Επίσης η βεβαίωση λέει για δόμηση κάλυψη ύψος και όχι υψόμετρο. όπως τα ανοίγματα πολλές φορές πολλοί δεν τα τακτοποιούν, έτσι και αυτό ίσως να περνιέται στα ψιλά . . .

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είναι σύννομο. Έχεις ένα απόλυτο μηδέν. Την στάθμη του πεζοδρομίου ή κάποιον ασφαλτοστρωμένο δρόμο στα εκτός σχεδίου. Εκεί είναι η αφετηρία μέτρησης του ύψους και όχι το αυθαίρετο νέο διαμορφωμένο έδαφος. Ότι είναι πάνω από τα εγκεκριμένα της άδειας από την αφετηρία μέτρησης ύψους της άδειας έχει ΥΥ. 

 

Προσοχή. Η βεβαίωση μεταβίβασης λέει για δόμηση, κάλυψη, ύψος της οριζόντιας σε περίπτωση που δεν γίνεται δήλωση αυθαιρέτου, σε περίπτωση που για κάποιον λόγο γίνει δήλωση αυθαιρέτου η βεβαίωση που βγάζει το σύστημα λέει πως δεν υπάρχουν καθόλου αυθαιρεσίες γενικά. Οπότε και το άνοιγμα θα πρέπει να ρυθμιστεί.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Αξιότιμοι συνάδελφοι, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.


 


Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο η άδεια προέβλεπε την κατασκευή κατοικίας με ημιυπόγειο (στάθμη οροφής υπογείου +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο).


Στην πράξη έγινε πριν την κατασκευή της κατοικίας συνολική υπερύψωση του αγροτεμαχίου (ώστε να απομακρυνθεί η κατασκευή από τον υδροφορέα) κατα +1,50μ.

Στη συνέχεια υλοποιήθηκε η κατοικία ορθή στην τομή της αλλά με κύρια χρήση και στο ημιυπόγειο.

Περιμετρικά τέλος δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επιχωματώσεις για να βρεθεί η οροφή του υπογείου στο +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά βρίσκεται στο +1,50μ απο αυτόν (υλοποιήθηκε δηλαδή επίχωση 0,80μ και υπολείπεται 0,70μ σε σχέση με την άδεια). 

Το ερώτημα αφορά:

α) το κατα πόσο η αλλαγή χρήσης του ημιυπογείου θα υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης με τον μειωτικό συντελεστή ή λόγο της υπερύψωσης (+1,50μ) κάτω απο τη θεμελίωση του κτηρίου έχει χαθεί αυτό το δικαίωμα. Το ημιυπόγειο παραμένει περιμετρικά εγκυβοτισμένο σε επίχωση 0,80μ.

β) η υπέρβαση ύψους που έχει συντελεστεί (+1,50μ) θα καταχωρηθεί στη στάθμη του ημιυπογείου ή του ανωγείου;

Επισημαίνω ότι το καθολικό μπάζωμα κάτω από το αγροτεμάχιο, η επίχωση των 0,80μ που έχει υλοποιηθεί και των 0,70μ που δεν εχει υλοποιηθεί θα καταχωρηθεί μέσω αναλυτικού προυπολογισμού.

 

%CE%A3%CE%A7%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%

Edited by nikosdi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

σε 2οροφη οικοδομη με αδεια ο Α οροφος εχει ΥΥ 20 εκ, ο Β εχει ΥΥ 10 εκ + ενας αυθαιρετος οροφος 2,7 μ.

Τη συνολικη ΥΥ υψους3 μ τη χρεωνω στο εμβαδου του τελευταιου οροφου, που εχει και την υπερβαση δομησης, καταλαβα καλα?

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα!

σε τριώροφο χωρίς σύσταση οριζοντίων που έχει κρατηθεί το τελικό ύψος χωρίς υπέρβαση αλλά

έχουν αλλάξει τα εσωτερικά ύψη των ορόφων, πως το χειρίζομαι σε περίπτωση που γίνει οριζόντια σύσταση?

 

υποθέτω τώρα δε βάζω υπέρβαση ύψους γιατί το ελέγχω συνολικά το κτίριο.

αλλά μετα;

τακτοποιώ μετα τον κάθε όροφο χωριστά; χμ.

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει σύσταση θα δώσεις καταρχάς βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες σε ολόκληρο το κτίριο. Στην συνέχεια θα γίνει η σύσταση και μετά η κάθε Ο.Ι. θα μεταβιβαστεί σε κάθε ιδιοκτήτη οπότε θα βγάλει τότε πάλι βεβαίωση για κάθε Ο.Ι. ξεχωριστά όμως. 

 

Άρα ό,τι είναι να κάνεις, κάντο στην αρχική φάση που θα βγάλει την βεβαίωση για ολόκληρο το κτίριο. Μπορείς να κάνεις μία ρύθμιση με αναλυτικό της διαφορετικής εσωτερικής διαρρύθμισης του ύψους του κτιρίου με 500 ευρώ. Μπορεί τώρα να σου πει κάποιος δεν είναι απαραίτητο γιατί μιλάμε για εσωτερική διαρρύθμιση όταν όμως θα πρέπει μετά να δώσεις βεβαίωση για κάθε Ο.Ι. ξεχωριστά θα έχεις πρόβλημα. Κάντο έτσι με αναλυτικό. 

 

Αλλιώς μην κάνεις τίποτα, δώσε βεβαίωση για όλο το κτίριο να γίνει η σύσταση και όταν γίνουν οι μεταβιβάσεις  των Ο.Ι. κάνε τακτοποίηση με αναλυτικό της αλλαγής στάθμης ή ύψους της κάθε ιδιοκτησίας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα είπε ο συνάδελφος Nik .Συντομος περιεκτικός κατανοητός +1 από μενα. Αν βάλεις αναλυτικό για τα ύψη βάλε και οτι άλλο μπορείς, αλλιώς αν δεν 'εχεις κάτι άλλο  βάλε κατ 3  παρ ιστ αν καλύπτεσαι

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Σε περίπτωση οικοδομικής αδείας ισόγειας αποθήκης 105τμ αντί 3,00 το ύψος της έγινε 3,70 και το επιτρεπόμενο στην περιοχή είναι 9. Έχουμε υπέρβαση ύψους ή μία λοιπή παράβαση με αναλυτικό αφού δεν παραβιάστηκαν ουσιαστικά τα επιτρεπόμενα βάσει των όρων δόμησης?Ούτε έγινε άλλος όροφος. Γιατί να βάλω στην υπέρβαση δόμησης όλα τα μέτρα του ισογείου και να πληρώσει αρχικό παράβολο 2000?????????? αντί 500?δεν είναι παράλογο αυτό..αφού είναι νόμιμα??!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.