Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΥΑ - Οδηγός Εφαρμογής Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

Ρε παιδιά αυτά σκεφτόμουνα χτες ακριβώς ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, εφκα κλπ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ στα ΠΕΑ.

 

Δηλαδή για 40τμ, έχουμε 62+40*1,86= 136,4 γιουρα το καθε ΠΕΑ με ΦΠΑ. Δηλαδή 50κατι ευρώ κέρδος στο ένα ΠΕΑ μετά φόρων κλπ....

 

Τί λέμε τώρα και παιδευόμαστε και αγχωνόμαστε αν θα ανοίξει το σύστημα;;;; 

Edited by Rumpelstiltskin
Link to comment
Share on other sites

Μια και αρχίσαμε τη γενική συζήτηση.

Εμένα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση μερικά σημεία του οδηγού.

Ενα απ' αυτά είναι το θέμα της ριζικής ανακαίνησης που αντιμετωπίζεται με περίεργο τρόπο. Κάνεις δήλωση σαν 2ος ενεργειακός επιθ. > με αναφορά σε αριθμό οικ. άδειας αν αφορά, μετά την υλοποίηση των επεμβάσεων!

Μια περίεργη αντιμετώπιση που παραπέμπει στο >.

Φύγε κακό απ' τα μάτια μου, μακριά απ' τον κεφάλι μου κι όπου να ναι.

Σοβαρή αντιμετώπιση προβλημάτων από ένα σοβαρό κράτος.

 

Το άλλο είναι με την χρηματοδότηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά), υποστηρίζει το πρόγραμμα με χρηματοδότηση 0 ευρώ!!!!!

Η Κρήτη με 6 εκατ.

Οτι και να πεις θα είναι λίγο!!

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση στους συναδέλφους πολιτικούς μηχανικούς. Εχω περίπτωση που έκανα το ΠΕΑ για ένταξη στο πρόγραμμα. Το διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί με τον 4178/2013. Ο συνάδελφος που έκανε την τακτοποίηση έγραψε λάθος τμ (11τμ παραπάνω από την πραγματικότητα). Ενώ το σχέδιο δηλαδή που κατέθεσε είναι σωστό, έχει γράψει κ στην κάτοψη αλλά κ στο έντυπο υποβολής λάθος τμ. Τώρα στο πρόγραμμα θα φαίνεται η διαφορά του ΠΕΑ με την τακτοποίηση κ το πυθανότερο είναι να έχουμε πρόβλημα. (αν κ στο ΠΕΑ θα είναι λιγότερα). Ο συνάδελφος δεν έχει την διάθεση να ασχοληθεί κ να το αλλάξει. Μπορεί η ιδιοκτήτρια να απευθυνθεί αλλού? Τι πρέπει να κάνει?

Link to comment
Share on other sites

Να καταγγείλει, μηνύσει κλπ τον συνάδελφο και να προχωρήσει σε νέα τακτοποίηση.

Και να μην ξαναψάξει, με μοναδικό κριτήριο, τους > της αγοράς.

 

Θα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις αλλά αυτές μου έρχονται στο μυαλό.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

 

Ενα απ' αυτά είναι το θέμα της ριζικής ανακαίνησης που αντιμετωπίζεται με περίεργο τρόπο. Κάνεις δήλωση σαν 2ος ενεργειακός επιθ. <<το έργο που υλοποιήθηκε αφορά ή δεν αφορά ριζική ανακαίνηση..>> με αναφορά σε αριθμό οικ. άδειας αν αφορά, μετά την υλοποίηση των επεμβάσεων!

Μια περίεργη αντιμετώπιση που παραπέμπει στο <<κάντε ότι πρέπει με 100 - 200 ευρώ απ' το πρόγραμμα και πάρτε όλη την ευθύνη>>.

Φύγε κακό απ' τα μάτια μου, μακριά απ' τον κεφάλι μου κι όπου να ναι.

Σοβαρή αντιμετώπιση προβλημάτων από ένα σοβαρό κράτος.

 

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ!!! Το είδαμε αρκετοί. Τα περί ριζικής ανακαίνισης είναι μετέωρα στο πρόγραμμα.. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση στους συναδέλφους πολιτικούς μηχανικούς. Εχω περίπτωση που έκανα το ΠΕΑ για ένταξη στο πρόγραμμα. Το διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί με τον 4178/2013. Ο συνάδελφος που έκανε την τακτοποίηση έγραψε λάθος τμ (11τμ παραπάνω από την πραγματικότητα). Ενώ το σχέδιο δηλαδή που κατέθεσε είναι σωστό, έχει γράψει κ στην κάτοψη αλλά κ στο έντυπο υποβολής λάθος τμ. Τώρα στο πρόγραμμα θα φαίνεται η διαφορά του ΠΕΑ με την τακτοποίηση κ το πυθανότερο είναι να έχουμε πρόβλημα. (αν κ στο ΠΕΑ θα είναι λιγότερα). Ο συνάδελφος δεν έχει την διάθεση να ασχοληθεί κ να το αλλάξει. Μπορεί η ιδιοκτήτρια να απευθυνθεί αλλού? Τι πρέπει να κάνει?Σ

Στο παράρτημα Ι γράφει:

 

"Για διαμέρισμα, η διαφορά (m2) μεταξύ ωφέλιμης επιφάνειας ΠΕΑ και επιφάνειας κύριων χώρων που έχει δηλωθεί στο Ε9, αθροιζόμενης στην τελευταία τυχόν επιφάνειας κύριας χρήσης (m2) για την οποία προσκομίζεται βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών και δεν έχει δηλωθεί στο Ε9, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7m2"

 

Αν αυτός που το έγραψε ξέρει ελληνικά, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί εσύ δεν τα υπερβαίνεις καθόλου, το αντίθετο μάλιστα σου λείπουν 11m2. Αν όμως έγραψε "δεν υπερβαίνει" και κάποιο σαΐνι από το υπουργείο το ερμηνεύσει ως "δεν μπορεί να διαφέρει κατά"  τότε θα υπάρχει θέμα...

Edited by emnikol
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο ΠΕΑ μπορούμε να βάζουμε τα ίδια τετραγωνικά με το συμβόλαιο ή το Ε9 όπως κάνουν πολλοί στα απλά ΠΕΑ για ενοικίαση?

Αν δεν υπάρχει βέβαια μεγάλη διαφορά με αυτά που μετρήσαμε....

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι συνάδελφε emnikol .

 

 

Η "διαφορά....δεν μπορεί να υπερβαίνει", αναφέρεται. Και όχι η μία επιφάνεια υπέρ της άλλης. Με άλλα λόγια, θα έχει πρόβλημα.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι, ένα πελάτης μου θέλει να μπει στο πρόγραμμα και είναι στο επάγγελμα ψυκτικός. Θελει να κάνει εγκατάσταση αντλίας θερμότητας μόνος του και split μονάδες, θέλει να αγοράσει στο όνομα της εταιρίας του τον εξοπλισμό δηλαδή. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?

Edited by silverhawk
Link to comment
Share on other sites

Και στα διώροφα με ισόγειο κατάστημα και όροφο κατοικία, που το αντιμετωπίζουμε σαν τμήμα κτιρίου και αφαιρούμε από το ΠΕΑ την σκάλα και τα κοινόχρηστα ενώ ο ιδιοκτήτης στο Ε1 το δηλώνει μεικτά τι γίνεται θα μας κόψουν;

Νομίζω το προς τα κάτω του ΠΕΑ σε σχέση με το Ε1 δεν μπαίνει στον περιορισμό των 7 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.