Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Στο εξοικονομώ δεν είναι το συμβόλαιο στα δικαιολογητικά. Η Εεδμκ είναι. Εφόσον την έχεις προχωράς. Γιατί να μην μπορει να χτισει μετά; Θα ξηλώσει την μόνωση κ θα χτισει. Μπορεί να περιγράφεται μ αυτό στο συμφωνητικό.
 3. Από πού προκύπτει ότι δε θα μπορεί να χτίσει για 15 - 20 - 100 χρόνια λόγω της θερμοπρόσοψης;
 4. Μην συγχέουμε δυο διαφορετικα πραγματα. Η παραπανω απαντηση της μελισσας αναφερεται στην λειτουργικη συνενωση, όπου δυο ιδιοκτητες, συμφωνουν αυτα που συμφωνουν , με ιδιωτικη συμβαση και τα αναγνωριζει ο νομος. Αλλο ειναι ο περιορισμος του δικαιωματος ανοικοδομησης υπερ ιδιοκτητη διπλανου, που θελει να "απλωθει" με την θερμομονωση στον διπλανό του, για διαστημα 2 ή 5 ή 15 ή 55 χρόνια.... Αυτο δεν γινεται. [ούτε θα του εγκριθει κατι τετοιο στο εξοικονομώ, που απαιτει συμβολαιο κτησης ούτε θα βρεθει ιδιοκτητης που θα συναινέσει να μην μπορει να χτισει ...]
 5. Today
 6. Η ιδιωτική σύμβαση είναι ακόμη πιο εύκολη από την Υδ. Γράφεται το κείμενο κ υπογράφεται κ από τις 2 πλευρές. Πια η δυσκολία εφόσον υπάρχει συναινεση; Μπορεί να έχει διάρκεια για παράδειγμα 50 χρόνια.
 7. - Η λειτουργικη ενοποίηση, δεν εχει καμμια σχεση με το συζητουμενο θεμα. - Ως προς τις δουλείες, εδω υπαρχει η σχετικη συζητηση https://www.michanikos.gr/forums/topic/55698-παράθυρο-σε-γειτονικό-οικόπεδο/?do=findComment&comment=1016330
 8. πρόσεξε:" για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από την ιδιωτική σύμβαση. " Αυτή η ιδιωτική σύμβαση είναι που δίνει και το έννομο συμφέρον. Η υπεύθυνη δήλωση, δεν είναι ιδιωτική σύμβαση. Αν ενοικιάσεις το μαγαζί του διπλανού οικοπέδου, ναι, το ενοικιαστήριο σου δίνει το δικαίωμα για έκδοση άδειας. (Παρεμπιπτόντως, πρέπει να αναφέρεται στο ενοικιαστήριο ότι επιτρέπεται στον ενοικιαστή η έκδοση άδειας.)
 9. Το άρθρο 9 του ΝΟΚ δεν καταργεί τις άλλες δουλείες σε κάθε περίπτωση. Λέει το απλό, ότι δεν πρέπει να περιορίζεται η δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης κτιρίων και εγκαταστάσεων, με μόνη εξαίρεση τη δουλεία διόδου. Όταν λοιπόν δεν προκύπτει από πουθενά περιορισμός της δυνατότητας ανέγερσης ή επέκτασης, από πού προκύπτει η απαγόρευση σύστασης δουλείας με άλλο περιεχόμενο; Επίσης, ο Α.Κ. δεν θέτει κάποιον περιορισμό στο περιεχόμενο που μπορεί να έχει μία σύσταση δουλείας και αναφέρει ότι μπορεί να συσταθεί με δικαιοπραξία. Εξάλλου μου φαίνεται παράδοξο, π.χ. ένα δικαστήριο να μπορεί να επιβάλει δουλεία φωτισμού ή αερισμού, ακόμα κι αν περιορίζεται η δυνατότητα ανέγερσης, ενώ δε μπορείς να συναινέσεις στην ανέγερση μιας θερμοπρόσοψης πάχους 10 εκ, η οποία στην τελική σε καμία περίπτωση δεν περιορίζει τις δυνατότητες αξιοποίησης του οικοπέδου σου.
 10. Διαβάζοντας το άρθρο 23 παράγραφο 5 του Ν4067/2017 που μιλάει για λειτουργική ενοποίηση των κτισμάτων ιδιοκτητών όμορων οικοπέδων όπου αναφέρει: "Σε περίπτωση συναίνεσης ιδιοκτητών όμορων οικοπέδων είναι δυνατή η λειτουργική ενοποίηση των κτισμάτων των ιδιοκτησιών για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από την ιδιωτική σύμβαση εφόσον διασφαλίζεται η στατική επάρκεια των κτισμάτων μετά τις προβλεπόμενες διαρρυθμίσεις. '' Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι με συναίνεση μπορούν να κάνουν οποιεσδήποτε διαρρυθμίσεις. Να γκρεμίσουν τον μεταξύ τους τοίχο. Να φτιάξουν μία πόρτα που θα ανήκει μισή στον ένα κι μισή στον άλλο. Να χτίσουν κάτι που θα ανήκει μισό στον ένα κ μισό στον άλλο. Σωστά? Άρα γιατί να μην μπορεί κάτι αντίστοιχο να γίνει κ με την θερμοπρόσοψη. Δεν έχω καταλάβει που το απαγορεύει ξεκάθαρα ο νόμος. Δεν λέει ο ιδιοκτήτης που θα κάνει την θερμοπρόσοψη ότι του ανήκει αυτή η λωρίδα οικοπέδου.
 11. Συνάδελφε, η κατάθεση αμοιβών μέσω ΤΕΕ (κωδικοί πληρωμής) έχει πεθάνει Αυτό που ελέγχει η ΥΔΟΜ, είναι να έχουν περαστεί σωστά στο σύστημα οι συντελεστές του έργου. Αν λοιπόν έχεις κάνει οποιοδήποτε λάθος, άνοιξε ένα καινούργιο έργο και πέρνα τα σωστά στοιχεία. Μην ασχολείσαι καθόλου με κωδικούς πληρωμής
 12. Ο νόμος προβλέπει για την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας η αίτηση να είναι " του ιδιοκτήτη ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα" . Δεν έχει να ερμηνεύσει κάτι ο μηχανικός. Δεν προκύπτει ούτε ιδιοκτησία ούτε νόμιμο δικαίωμα με μια υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης. Ελπίζω δηλαδή....
 13. Γιαυτό και είπα "ενδεχόμενη". Αν και δεν νομίζω πως (στη συγκεκριμένη περίπτωση) η μεταβίβαση τμήματος σε όμορο αλλάζει κάτι προς το χειρότερο.
 14. Αν η κατασκευή σας είναι του 2002 (άδεια 1999-2000), τοτε υπάρχει σίγουρα στο φάκελο της οικοδομικής άδειας πλήρης μελέτη θέρμανσης (θερμικών απωλειών και μονοσωληνίου συστήματος). Από τη μελέτη θερμικών απωλειών θα βρείτε την "ωφέλιμη ισχύ" σε kw της μονάδας παραγωγής θερμότητας που απαιτεί η κατοικία σας. Στη μελέτη μονοσωληνίου θα βρείτε τη θερμοκρασία λειτουργίας των θερμαντικων σωμάτων , η οποία -όταν πρόκειται για πετρέλαιο ή ΦΑ είναι υψηλή (θερμαντικά σώματα "υψηλών θερμοκρασιών") με προσαγωγή στους 75°-90° C (πετρέλαιο) / 65°-80°C (ΦΑ) και επιστροφή κατά 20°C χαμηλότερη, αντίστοιχα. Τώρα, ποιά είναι η σχέση της "ωφέλιμης" με την "ονομαστική" ισχύ της ΑΘ, καθώς και των θερμαντικων σωμάτων που απαιτούνται ή ποια είναι η βέλτιστη λύση για τη διασκευή της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης της κατοικίας σας, είναι κάτι που θα σας υποδείξει εξειδικευμένος επαγγελματίας, όπως ανέφερε και ο κύριος @antloukidis.
 15. διατηρω τις αμφιβολιες μου...[γι' αυτο και δεν το προτεινα] διοτι, εχει γινει μια τακτοποιηση για καποιο αυθαιρετο κτισμα σε ενα συγκεκριμενο κατα θεση, εμβαδο και όρια, γηπεδο. Δεν βλεπω να μπορει στη συνεχεια να κοψει ενα τμημα... [τις καλησπερες μου...]
 16. Μερικές φορές θα πρέπει να ξεφεύγουμε από τα "θέλω" των ιδιοκτητών, και να προτείνουμε αρτιότερες, τεχνικά και οικονομικά, λύσεις. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, θέλουν να πάρουν ισεμβαδικά εδαφικά τμήματα. Εδώ ίσως συμφέρει η λύση των ανεξάρτητων γεωτεμαχίων, με ενδεχόμενη μεταβίβαση τμήματος του μεγαλύτερου προς το μικρότερο.
 17. Παιδιά καλησπέρα! Μια ερώτηση, πελάτης έχει αγροτεμάχιο με κτήριο, που το κτήριο απέχει απόσταση 35μ από αιγιαλό. Το κτήριο έχει χρήση κατοικία. Το κτήριο έχει νόμιμη άδεια και έχουν γίνει τακτοποιήσεις. Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο ή χρειάζεται 50μ??? Επίσης στην περίπτωση που θελήσει να ανεγείρει ξενοδοχείο στο ίδιο οικόπεδο, αν αυτό απέχει 50μ από τον αιγιαλό θα έχει θέμα?? Θεωρώ πως όχι. Ποια η γνώμη σας??? Σας ευχαριστώ!!!
 18. Οι ΥΔΟΜ δεν εχουν καμμια αρμοδιοτητα να αναγνωριζουν ιδιωτικα εγγραφα που αλλαζουν το καθεστως ιδιοκτησιας σε ενα οικοπεδο. Εξ άλλου, με το ΦΕΚ Β251/12, απαιτουν παντοτε τιτλο κυριότητας. Οσο για την ΥΔΟΜ Θεσσαλονικης, αυτη δεχονταν ΕΕΔΜΚ και για διαχωρισμο ΟΙ. Επρεπε να παει το θεμα στα Δικαστηρια για να αλλαξουν γνωμη. Στο θεμα της θερμομόνωσης, προκειται για "ανοικοδομηση" σε ξενο οικοπεδο. Μονο με συμβόλαιο μεταβίβασης της σχετικης λωριδας και αποκτηση κυριοτητας απο τον διπλανο, μπορει να γινει. Ούτε συμβολαιο "δουλείας" επιτρεπεται.
 19. Στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης πάντως δεχοντουσαν να βγει μικρής κλίμακας για τέτοια περίπτωση με συναινεση. Μου έχει τύχει. Την συναινεση την αποδεικνύεις με Υδ. Σε άλλες πολεοδομιες όχι. Πλεον με το ηλεκτρονικό σύστημα των αδειών είναι στην κρίση του μηχανικού να ερμηνεύσει τον νόμο κ να βγάλει η όχι την άδεια.
 20. πολυ σωστα...[+1] Και, κατ' αρχας, το θεμα μας ηταν οτι ο γειτονας ηθελε... ζορ ζουρνα να βαλει την θερμοπροσοψη να "παταει" πανω απο ξενο οικοπεδο, όπου υπηρχε ηδη και καποιο κτισμα, αλλά ο ιδιοκτητης του -και ερωτών- δεν ηθελε. Σε αυτο συμφωνουμε οτι δεν γινεται. Και βεβαια, επιμενω οτι δεν μπορει να το κανει, ούτε με συναινεση... Οπότε εξεταζουμε την περιπτωση , τι γινεται εάν καποιος αποδεχεται και συναινει να γινει κατι τετοιο στη διπλανη οικοδομη σε βαρος του οικοπεδου του, και επιτρεπει να παει ο γειτονας και να ζητησει αδεια να κολησει την θερμοπροσοψη πανω απο το οικοπεδό του... Να μας πει τι συμβολαιογραφικο εγγραφο εχει κανει και εάν και τι ειδους αδεια εβγαλε, για "εργασιες επι ξενου οικοπεδου..."...
 21. Νομίζω δεν θα μπορέσει να βγάλει άδεια για εργασίες σε οικόπεδο που δεν του ανήκει. Άρα μιλάμε για εκτέλεση αυθαίρετων εργασιών. Αν θέλει κάποιος να θερμομονώσει κτίριο που εφάπτεται με όριο εφαρμόζει εσωτερική θερμομόνωση και λήγει το θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια και οι νόμοι αλλάζουν ανάλογα με τα κέφια του καφετζή της βουλής. Σε μια τόσο ρευστή κατάσταση λοιπόν, καλό είναι να μην δημιουργούμε γκρίζες ζώνες στις ιδιοκτησίες.
 22. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθεια όποιων γνωρίζουν για ένα πρόβλημα που έχω σχετικά με διορθώσεις που έγινα στους υπολογιμούς Π/Υ και φορολογικών αφού έχει δημιουργηθεί το Έργο στο σύστημα αμοιβών και αφού έχουν γίνει οι πληρωμές των αμοιβών. Πιο συγκεκριμένα, έχω δημιουργήσει νέο έργο και έχω ανεβάσει αρχικά ένα αρχείο XML, βάσει του οποίου εκδόθηκε από το σύστημα αμοιβών η Αναφορά και οι Κωδικοί πληρωμής αμοιβής των μηχανικών. Ο εργοδότης πραγματοποίησε τις πληρωμές με αυτούς τους 'κωδικούς πληρωμής'. Στη συνέχεια όμως, κατά τον επανέλεγχο των εισφορών προς Εφορία ΕΦΚΑ κλπ, διαπιστώσα κάποια λάθη που είχαν γίνει στους υπολογισμούς των προυπολογισμών και φορολογικών και χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση τους. Ως εκ τούτου άλλαξαν λίγο όλα τα μεγέθη (αξία έργου, νόμιμες αμοιβές, εισφορές σε Εφορία ΕΦΚΑ κλπ). Η συμφωνηθείσες αμοιβές δεν έχουν αλλάξει άρα τα ποσά των πληρωμών που έχουν ήδη γίνει παραμένουν ως έχουν. Συνεπώς αυτή τη στιγμή έχω ένα διορθωμένο αρχείο XML που πρέπει να ανεβάσω στο σύστημα αμοιβών ΤΕΕ. Τι πιστέυετε πρέπει να γίνει στη προκειμένη περίπτωση που οι αμοιβές των μηχανικών έχουν ήδη πληρωθεί με τις εντολές και κωδικούς πληρωμής, που συσχετίζονται με το αρχικό/λανθασμένο XML/υπολογισμό; Θα δημιουργήσω Νέο Έργο και στη συνέχεια θα ψάχνω το ΤΕΕ στο τηλέφωνο για να τους ζητήσω να συσχετίσουν τις εντολές/κωδικούς πληρωμής του λάθους έργου με αυτούς του Νέου/διορθωμένου;
 23. σωστα Εδω εχουμε δυο γηπεδα μη αρτια και μη οικοδομησιμα...οι ιδιοκτητες τους εχουν χτισει απο ενα κτισμα και δηλωνει καθε ενας το 50% του γηπεδου και το 50% του κτισματος. Μπορουν να τακτοποιησουν ανα γηπεδο και να εχουν απο 50% ο καθε ενας σε καθε γηπεδο μετα του κτισματος. Μπορει στη συνεχεια να μεταβιβασει ο ενας στον αλλον το δικο του 50% στο καθε ενα γηπεδο και ετσι να τα "μοιρασουν". Σε αυτο που λες οτι: "Δεν εχουν άδεια. απλά είναι δύο αδέρφια και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ώστε να διαμοιραστούν τα περιουσιακά (περισσότερο αν μπορεί να γίνει κάθετη ιδιοκτησία)" Γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορουν να συνενωσουν τα δυο γηπεδα, διοτι ετσι θα δημιουργουσαν καθετες στο νεο, ενιαιο γηπεδο, το οποιο ο νομος δεν προβλεψε. Δες τι αναφερεται στην περιπτωση του αρθρου 98 παρ. 1, η οποία δεν αφορα εσενα. Το συζητας με τον συμβ/φο σου μηπως εχει καποια "καλυτερη" λυση.
 24. To "προφανώς" στην Ελλάδα χωράει συζήτηση. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας από κατατμήσεις μετά την έκδοση Ο.Α. μετατρέποντας άρτια σε μη άρτια.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.