Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου για τα αυθαίρετα


    Πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσφυγές κατά του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (Ν.4137/2013), λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4014/2011 για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων νέας γενιάς.

     

    Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4137/2013 και οι αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Στ.Καλαφάτη, με τις οποίες καθορίζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, κ.λπ., είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

     

    Οι πολίτες υπογραμμίζουν ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα «επιβραβεύει κάθε εγκληματική ενέργεια εις βάρος του νόμιμου πολεοδομικού σχεδιασμού και εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

     

    Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες σημειώνουν ότι ο νέος νόμος προσκρούει στη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς τίθενται σε μειονεκτική θέση όσοι δεν παρανόμησαν και σεβάστηκαν τη πολεοδομική νομοθεσία, έναντι αυτών των οποίων τα κτίσματα εξαιρούνται, καίτοι οι ίδιοι είχαν προηγουμένως αυθαιρετήσει και κτίσει χωρίς οικοδομική άδεια.

     

    Αντίθετα, όπως προσθέτουν, οι νομοταγείς πολίτες θα πρέπει να ανέχονται στο διηνεκές τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες των αυθαιρέτων κατασκευών.





    ΚΑΝΑ

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    αναθεωρηση  του  συνταγματος  ειναι  η  μοναδικη  λυση  ,  και  απο  την  αλλη 

    η  συμφωνια  των  κομματων  ,  δηλαδη  πολιτικη  βουληση  για  κοκκινες  γραμμες  στα  αυθαιρετα

    οπως  ο  σεπτε  2011  να περασει  μεσα  στο  συνταγμα  ως  καταληκτικη  ημερομηνια  αυθαιρεσιων  ,  για  το

    διαστημα   μετα  το  2011  

    να  πιασουν  δουλεια  οι  μπουλτοζες  .  

    αυτο  βεβαια  δεν  θα  γινει  διοτι  αναιρειται  το    δικαωμα  ορισμενων   να 

    κανουν  οτι  θελουν .

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    ..και εσείς οι αφελείς αφού βάλατε τους πελάτες σας να πληρώσουν όλο το πρόστιμο του 4014 και θα τους ξαναβάλετε πάλι στο 4178 για να πληρώσουν συμπληρωματικό πρόστιμο και παράβολο του ΤΕΕ, θα τους πείτε άραγε ότι εφόσον υπάγονται στην κατηγορία 5 θα πρέπει μέσα σε 7 χρόνια να πληρώσουν ελεγκτή δόμησης να τους ελέγξουν ξανά και να αγοράσουν συντελεστή δόμηση από τις τράπεζες γης ένας θεός ξέρει σε τί τιμή?????

    Έχω αυτή την απορία....

     

     

    Μόλις το διαβασα και σας το κοινοποιώ........

    http://www.inews.gr/0/proedros-tou-tee-antisyntagmatikos-o-nomos-gia-ta-afthaireta.htm

    Να γελάσουμε, να κλάψουμε ή να πάμε για μπάνιο στη θάλασσα παρέα με τον ΙΑΣΟΝΑ????

    Edited by terry
    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Με λίγα λόγια ...

    Αν με αφήσετε "ακηδεμόνευτο" πρόεδρο, σας υπόσχομαι να πείσω το βαγγέλη να φοράει κάτι σε ριγέ για να μη δείχνει πολύ δίπλα μου ...

    Αν με διώξετε, να ξέρετε ότι πολύ θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτού του αχρη##*^ του αλεξιάδη ...

     

    Μπάνιο με τον Ιάσονα ... αν και το βουνό παίζει ...

    Edited by kan62
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Θεωρείτε ότι ο νόμος των αυθαιρέτων θα κριθεί αντισυνταγματικός;

    (Απαντάει ο πρόεδρος του ΤΕΕ)

    Είμαι βέβαιος. Είμαι βέβαιος και οι ευθύνες του ΥΠΕΚΑ και της πολιτικής τους ηγεσίας είναι τεράστιος. Καταρχάς είναι ένας νόμος που χρειάζεται τριάντα κανονιστικές διατάξεις για εφαρμοστεί. Έχουμε ένα υπουργείο που μόνο κάνουν εξαγγελίες και διαρροές στον τύπο. Απο δουλειά δεν κάνει τίποτα εδώ και αρκετά χρόνια.

    Έχουμε στείλει το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος έτοιμο για την ταυτότητα του κτιρίου εδώ και τρία χρόνια. Το καμαρώνουν. Εδώ και 2,5 - 3 χρόνια έχουμε βγάλει μια τεχνική οδηγία για τη στατική επάρκεια των κτιρίων και τον τρόπο εξέτασης τρωτότητας. Πριν ένα μήνα το έβγαλαν σε διαβούλευση να δουν ποτε θα το θεσμοθετήσουν. Δεν έχει γίνει τίποτα γύρω από τη χωροταξική πολεοδομική πολιτική της χώρας.

    Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως σε σχέση με το πως θα απλοποιήσουν διάφορες διαδικασίες γύρω από τη χωροταξική πολεοδομική πολιτική για να καθορίσουν επιτέλους που χτίζουμε πως χτίζουμε ποιες είναι οι προστατευμένες περιοχές για να μην αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη και απο την άλλη πλευρά να μην ξηλώνουν επί της ουσίας τις συνταγματικές επιταγές για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Υπάρχουν αυτή τη στιγμη νομοθετήματα που παρακάμπτουν και τους νόμους και το ΥΠΕΚΑ. Για παράδειγμα ο τελευταίος νόμος για την τουριστική κατοικία. Πρώτο απευθύνεται σε 5 μεγαλοξενοδόχους σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει σχέση με την άναπτυξη και τη διασύνδεση του τουρισμού και κοινωνίας και βάζει πολύ μεγάλα θέματα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κάθε περιοχή. Όλα αυτά τα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν έχουμε και να προχωρήσει μια άλλη λογική και στο χωροταξικό πολεοδομικό σχεδιασμό και στον τρόπο αδειοδοτήσεων και στις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που πρέπει να έχει η χώρα. Το ΥΠΕΚΑ κοιμάται.

     

     

    ....Και γιατί βρε φίλε:

     

    1on. Δεν σταματάς να εισπράττεις το ανταποδοτικό τέλος;;;;;

    2ον. Δεν "κατεβάζεις" την εφαρμογή των δηλώσεων;;;;;;

    3ον. Δεν διοργανώνεις συνέντευξη τύπου και να τους τα ...χώσεις επίσημα;;;;;

    Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Η τουριστική κατοικία ήταν κάτι που θα βοηθούσε πολύ τον χώρο μας , αλλά θεωρήθηκε σαν ανταγωνιστική από τους μεγαλοξενοδόχους και έτσι χάσαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα . Ελπίζουμε στο μέλλον .

    Link to comment
    Share on other sites

    Ποιός κοροϊδεύει ποιόν?Που πηγαίνουμε ?Καταλαβαίνομε τι κουβεντιάζουμε?

    εσεις ολοι οι οποιοι θεωρειτε οτι θα εκπεσει ο νομος, μην ασχολειστε καθολου με 4178. αφειστε εμας τους αφελεις να ασχοληθουμε!...και οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι!καλο ε?

    Σε ευχαριστεί το μπάχαλο που όλοι όχι μόνο διαισθανόμαστε αλλά διαπιστώνουμε κιόλας ?Μήπως και τον πρόεδρO του ΤΕΕ το συμφέρει να κάνει κακό στους μηχανικούς ειδικά προεκλογικά ? ?

    Edited by terry
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.