Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Σερίφης

    Σερίφης

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      209


  2. ΚΑΝΑ

    ΚΑΝΑ

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      11.957


  3. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.305


  4. killertomato

    killertomato

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.518


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 07/12/2023 in Δημοσιεύσεις

  1. όσο υπάρχει αυτή η λογική ΔΕΝ πρόκειται ποτε να πάμε μπροστά ως κλάδος. Είναι σαν να ανακαλύπτουμε μια "ληστεία" και όχι μόνο να μην την καταγγέλουμε αλλά να συνεχίζουμε το λάθος αυτό. Σκέψου οτί πριν ο καμικάζι μηχανικός δώσει τη βεβαίωση ίσως κάποιος άλλος τίμιος μηχανικός πήγε, έκανε την αυτοψία του, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη για το πρόβλημα και αυτός για να προχωρήσει βρήκε τον καμικάζι και έκανε μια χαρά τη δουλειά του ενώ ο τίμιος μηχανικός έχασε μια ανασύσταση-μια τακτοποίηση γιατί αποφάσισε να κάνει σωστα τη δουλειά του. Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει αυτός φαύλος κύκλος και να μην προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη αλλά να τα καταγγέλουμε. Την διαδικασία την περιέγραψε ο Ιάσονας και προτείνω να γίνει έτσι.
    2 points
  2. Για μένα αυθαίρετο δεν έχεις-επομένως τι ψάχνεις! Απλά έχεις μια νομική διαφορά η οποία δεν λύνεται μέσω αυθαιρετονόμων Μάλιστα υπήρχε παλιά-1988-93 μια εγκύκλιος που έλεγε ότι οι Πολεοδομίες δεν είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν αν υπάρχει κάθετος ή όχι πριν την έκδοση της Ο.Α, αλλά αν στο τοπογραφικό εμφανίζονταν κάθετες (υ.γ ή υπήρχε καταγγελία) τότε ή Πολεοδομία υποχρεούνταν σε παρεμπίπτοντα έλεγχο (αν θυμάμαι καλά τον όρο)
    2 points
  3. α] το παραρτημα προβλεπει για οσα γηπεδα /οικοπεδα εγιναν μικροτερα λογω "μεταγενεστερης κατατμησης" [σε σχεση με την εκδοθεισα αδεια] Εσυ ειχες ηδη την συσταση των καθετων και την απεκρυψες. Επομενως παμε σε ψευδη αδεια. β] το "αποκλειστικα" αφορα αυθαιρετες κατασκευες που εγιναν καθ' υπερβαση δομησης/καλυψης/υψους/θεσης, που προβλεπονταν στην ΟΑ. [στην νομιμη αδεια] Συμφωνω με τον ιασονα
    2 points
  4. Ρύθμιση της αυθαίρετης κατασκευής δεν μπορεί να γίνει καθότι αυτή υλοποιήθηκε μετά τις 28.7.2011. Να απευθυνθείς σε μηχανικό που μπορεί να αναλάβει τη νομιμοποίησή της.
    2 points
  5. Φίλε ΙΑΣΟΝΑ άλλο θέμα είναι το νομικό (αν μπορεί να το μεταβιβάσει ή αν ο άλλος του ζητήσει αποζημίωση) και άλλο το πολεοδομικό (δεν έχει αυθαίρετα-αφού βάσει Ο.Α το εξετάζουμε και βάσει του τοπογραφικού της Αυτό έλεγε και η εγκύκλιος που προανέφερα στο περίπου- ότι η Ο.Α δεν ανακαλείται αλλά ότι ο άλλος μπορεί να προσφύγει νομικά κατά του εκδότη της Ο.Α κτλ (δεν έχω χρόνο να την βρω!)
    1 point
  6. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διάταξη μπήκε σφήνα το 2020 (αν θυμάμαι καλά) και όντως αφήνει θολό το τοπίο. Πάντως κατ'εμέ, να μιλάει για όλο το κτίριο το θεωρώ πολύ δύσκολο, γιατί δεν θα έχει εφαρμογή σχεδόν ποτέ π.χ. σε πολυκατοικίες. Θα έχει εφαρμογή μόνο σε επίπεδο μονοκατοικίας...
    1 point
  7. Ορθή υπαγωγή => "χωρίς οικοδομική άδεια" => ΚΑΤ5 => Δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση.
    1 point
  8. Ασαφής η διατύπωση της σχετικής διάταξης, οπότε είναι θέμα ερμηνείας. Ακίνητο είναι όλο το κτίριο, αλλά ακίνητα είναι και οι επιμέρους ιδιοκτησίες.
    1 point
  9. Kαλησπέρα και καλή σταδιοδρομία στο νέο σου (και πολύ ενδιαφέρον) αντικείμενο. Αναφέρεις για πιστοποίηση από το Υπουργείο. Εικάζω εννοείς εγγραφή στο μητρώο πιστοποιημένων εκτιμητών του Υπ. Οικονομικών. Για την εγγραφή σου δεν πληρώνεις κάτι. Αυτό που θα πληρώνεις ετησίως είναι η λεγόμενη συντήρηση της πιστοποίησης και η ετήσια συνδρομή στον ΣΕΚΕ + το κόστος σεμιναρίων για τις 20 ώρες cpd. Auτά ζητούνται κάθε χρόνο και στην πενταετία γίνεται επαναπιστοποίηση, ανεξαρτήτως εγγραφής στο Υπ. Οικ. Να σε ενημερώσω ότι είναι πάγια πολιτική μας στο φόρουμ να μην δημοσιοποιούνται αμοιβές για ευνόητους λόγους. Το ερώτημά σου δεν είναι σαφές, διότι από την στιγμή που είσαι πιστοποιημένος μπορείς να υπογράφεις τις εκτιμήσεις. Αυτό που δεν μπορείς, εάν δεν εγγραφείς στο μητρώο Υπ. Οικ. είναι εκτιμήσεις για δικαστικούς σκοπούς και πλειστηριασμούς. Ενημερωτικά σου αναφέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία εκτιμήσεων για πλειστηριασμούς ανατίθενται είτε απευθείας μέσω των εταιριών διαχείρισης (servicers) είτε μέσω των εταιριών r.e αλλά και ένα μικρότερο πλέον κομμάτι (λόγω του ότι έχουν ξεφορτωθεί to μεγαλύτερο κομμάτι από κόκκινα δάνεια στα funds) από τις τράπεζες. Αναφορικά με το ερώτημα της συνεργασίας αυτό προφανώς είναι συζητήσιμο και εξαρτάται κυρίως από το ποιός αναθέτει και αυτό διότι, συνήθως υπάρχει συγκεκριμένος τιμοκατάλογος από τις αναθέτουσες εταιρίες για εκτιμήσεις που εμπίπτουν στο ΠΔ 59/2016.
    1 point
  10. Στον βαθμο που διαχωριζει κατα θεση εμβαδον και ορια, διαφορα "τμηματα" σε οικοπεδο, με δικαιωμα ανοικοδομησης για το καθε "τμημα" εντος αυτου, οπως και να το ονομασεις, υπαρχει "κατατμηση." Εξ αλλου, το δικαιωμα σου με βαση την διατυπωση στο παραρτημα, εξαρταται απο την "μεταγενεστερη" της αδειας κατατμηση. Οχι για "προηγηθεισα" συσταση /κατατμηση, η οποια ειχε ηδη συντελεσθει και μεταγραφει πριν την αδεια και την οποια δεν εμφανισε στην πολεοδομια
    1 point
  11. Πάνο μία πρόταση, χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα για το δίκτυο (π.χ. τα FCU έχουν ή όχι ηλεκτροβάνες? δίοδες ή τρίοδες κλπ) Θα ρύθμιζα τον κυκλοφορητή σε σταθερές στροφές π,χ. στο 50% και τις βάνες των FCU να μη ανοιγοκλείνουν (αν υπάρχουν) και θα προσπαθούσα να ρυθμίσω θερμοκρασίες έτσι ώστε να ..."ινβερτάρει" (αστεία η λέξη κατά τη γνώμη μου!!!) ο συμπιεστής. Όταν το πετύχεις, (αν θέλεις) παίζεις και με τα υπόλοιπα....
    1 point
  12. Από την στιγμή που θα δηλώσεις σαν λόγο έκδοσης του ΠΕΑ την διενέργεια επιθεώρησης για το Β ΠΕΑ τότε αυτόματα σου ζητάει τον ΑΠ κι ΑΑ του Α ΠΕΑ και σου επιστρέφει τα δεδομένα από το Α ΠΕΑ … Αυτό είναι το σωστό…..
    1 point
  13. Με πρόσωπο (μόνο αυτό εξετάζοντας) 6 μ, δεν μπορείς να κάνεις κατάτμηση, διότι για 500 μ² θέλεις ελάχιστο πρόσωπο 10 μ
    1 point
  14. Φίλε Πάνο ευχαριστώ που με αναφέρεις, αλλά ...δευτερεύον κύκλωμα δεν είναι απαραίτητο πάντα! Και για να μη το παίζω ...μάγος που βλέπω την κρυστάλλινη μπάλα και βγάζω χρησμούς, ξεκαθαρίζω πότε το προτείνω και γιατί. 1. Όταν έχουμε θερμαντικά σώματα, από τα φυλλάδια των αποδόσεών τους, βλέπουμε ότι (θέλουν να) δουλεύουν με ένα ΔΘ = 15 - 20 οC. Οι ΑΘ από την άλλη δουλεύουν με ΔΘ 3 - 5 οC. Καθώς η θερμότητα (U = m x c x ΔΘ) που παράγει η ΑΘ είναι ίση (σχεδόν) με την θερμότητα που καταναλώνουν τα σώματα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η παροχή που "θέλει" η ΑΘ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θέλουν τα σώματα. Αν στείλουμε αυτή την μεγάλη παροχή στα σώματα έχουμε θόρυβο αλλά χρειάζεται και μεγάλο μανομετρικό, που είναι σχεδόν αδύνατο να διαθέτει ο ενσωματωμένος κυκλοφορητής της ΑΘ. Αν μειωθεί η παροχή στην ΑΘ (όση θέλουν τα σώματα) έχουμε alarm και γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας νερού με αποτέλεσμα λειτουργία ON - OFF. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, σε δίκτυα με FCU ή ενδοδαπέδια, δεν είναι ίσως απαραίτητο το δευτερεύον. 2. Δεύτερη "παραξενιά" των ΑΘ είναι ότι θέλουν είτε σταθερή παροχή νερού είτε ρυθμιζόμενη από τον δικό τους κυκλοφορητή (ανάλογα τον κατασκευαστή), χωρίς αυτή η παροχή να επηρεάζεται από το δίκτυο κατανάλωσης. Άρα αν έχουμε FCU με τρίοδες ηλεκτρο-βάνες ή χωρίς καθόλου βάνες αλλά με ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα είμαστε ΟΚ. Αν έχουμε όμως δίοδες ηλεκτρο-βάνες????.... πάμε πάλι σε δευτερεύον. (το ίδιο και σε ενδοδαπέδιο με θερμοστατικές σε κάθε κλάδο)
    1 point
  15. Κατασκευάστηκε καμινάδα ενώ δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη; Τότε υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, προκύπτει ζήτημα συναίνεσης γιατί η όψη είναι κοινόκτητη. Εάν υπήρχε στην άδεια αλλά κατασκευάστηκε χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές του Κτιριοδομικού, είναι κατηγορία 3.
    1 point
  16. τι υλικό είναι και ποιες οι προδιαγραφές; εγόσον είναι του 2023 δεν θα έχει κάποια εγγυηση; Υπάρχει ένα υλικό της sika αν θυμαμαι καλά, αλλά δεν θεωρώ ότι θα σου δώσει πολλά, θα το ψάξω
    1 point
  17. Εδάφιο ιζ της παραγράφου 6 του άρθρου 11 του ΝΟΚ: «Ο ελεύθερος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (πιλοτή)». Εδάφιο ι της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του ΓΟΚ: «Ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (PILOTIS)». Η πιλοτή, λοιπόν, είναι χώρος. Οι χώροι δεν είναι μόνο κλειστοί αλλά και ανοιχτοί (στεγασμένοι ή μη).
    1 point
  18. Με την ΕΕΔΜΚ μπορείς να κάνεις και νομιμοποίηση του παραθύρου και της διαρρύθμισης (Ν4495, άρθρο 29, παρ. 5). Έτσι δεν έχεις και ΣΔΑ. Ένσημα νομίζω θα θες και πάλι. Πιο σωστό και για εσένα καθώς με την πρώτη περίπτωση της ΕΕΔΜΚ υποτίθεται πως οι εργασίες δεν έχουν γίνει ακόμη.
    1 point
  19. Βγάλε μια ΕΕΔΜΚ για τις διαρρυθμίσεις και για το παράθυρο. Την καταχωρείς στην ΗΤΚ και όλα καλά. Κανένα πρόβλημα και με την προηγούμενη βεβαίωση. Μοναδικό πρόβλημα πως για το παράθυρο θα χρειαστείς συναίνεση συνιδιοκτητών.
    1 point
  20. Προφανως και μπορεις να εργαστεις ως οτιδηποτε και να παρεις οτι μισθο κανονισεις. Και ναι μπορεις να εισαι ασφαλισμενος μονο στο ΙΚΑ. Αν δεν εργαζεσαι ως δηλωμενος μηχανικος , δε χρειαζεται να πληρωνονται οι επιπλεον εισφορες.
    1 point
  21. Η τελική, όμως, ιδιοκτησία είναι μία. Μία δήλωση με υπέρβαση δόμησης 52 τ.μ. λόγω αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε κύρια. Συν μία λοιπή για τη συνένωση.
    0 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.