Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. hkamp

    hkamp

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      2.676


  2. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      5.016


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      7.380


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.919


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 12/12/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Στο τέλος της σελ. 109, ΤΟΤΕΕ 1 (παραδοχή): <Στην περίπτωση που η υπολογιζόμενη μέγιστη θερμική ισχύς Pgen είναι μικρότερη από 20 kW, τότε λαμβάνεται ίση με 20kW.> Επειδή είναι τοπικό σύαστημα με Ρ<20 kW, (μερικό φορτίο 30% = 4,80 KW => πλήρες φορτίο ~ 15,80 KW), εγω δεν κάνω υπερδιαστασιολογηση και θα έβαζα τη τιμή της (4.0) ανάλογα με τη τιμή nsΑΘ που δίνει ο κατασκευαστής. Σημ. Τα παραπάνω συνάδελφε, ισχύουν αν έχω καταλάβει σωστά το προβληματισμό σου.
    2 points
  2. σου απάντησα για το δ . Το Δ ναι τόσο είναι. Όσο για το παραπάνω ερώτημα προφανώς στα δίνει για να αναπτυχθείς καθ' ύψος εξαντλώντας το σ.δ-χωρίς αν μειώσεις το φωτισμό τυχόν παρακείμενων οικοδομών!
    1 point
  3. Δεν μπορείς να κάνεις τακτοποίηση εάν δεν διαθέτεις φάκελο με εγκεκριμένα σχέδια ή αν δεν έχεις κάνει πρώτα ανασύσταση φακέλου. Πρώτα θα κάνεις ανασύσταση (αφού από ότι φαίνεται η συνιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει) και μετά υπαγωγή αυθαιρεσιών. Από την στιγμή που αποφασίζεται από την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας με το 100% των ψήφων να γίνει τροποποίηση της ΠΣΟΙ, θα σου δοθούν και οι αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις-αναθέσεις. Οι κοινόχρηστοι χώροι της οικοδομής θα υπαχθούν σε ξεχωριστή δήλωση, οπως το ίδιο θα γίνει (ήτοι ξεχωριστή ιδιοκτησία) κατά την σύνταξη της ΗΤΚ. Για τις περιπτώσεις καταπάτησης Κ.Χ από Ο.Ι θα διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο 98 του νόμου.
    1 point
  4. Ο έλεγχος του ακινήτου γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια που προσαρτώνται στην οικοδομική άδεια και όχι με τα σχέδια της ΠΣΟΙ. Τα σχέδια της ΠΣΟΙ χρειάζονται μόνο για την διαπίστωση ενδεχόμενης διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Η αναφορά που γίνεται στο νόμο σχετικά με την χρήση σχεδίων ΠΣΟΙ έχει να κάνει με την διευκόλυνσή μας, όταν η κάτοψη της ΠΣΟΙ και η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζονται, ώστε να μην χρειάζεται να ξανασυνταχθεί σχέδιο κάτοψης. Για τις συναινέσεις που αναφέρεις δεν γίνεται κατανοητό το ερωτημά σου. Κάπου με όλα όσα ρωτάς δείχνεις μια σύγχυση για την όλη διαδικασία. Για παράδειγμα, η τροποποίηση της σύστασης απαιτεί σύνταξη ΗΤΚ και προφανώς πλήρη νομιμότητα.
    1 point
  5. Συνάδελφε καλημέρα. Ο υπάλληλος σου απαντάει σωστά. Τα πάντα πλέον είναι με ευθύνη ιδιώτη μηχανικού. Ειδικά αν η υπόθεση λύνεται με άδεια κατηγορίας 3, έχεις δικαίωμα να μην ελεγχθείς ΚΑΘΟΛΟΥ. Αυτό που καταλαβαίνω από την προσέγγισή σου είναι ότι ψάχνεις συμβουλευτική. Δεν νομίζω ότι υποχρεώνεται η πολεοδομία να παρέχει δωρεάν συμβουλευτική, αυτό αφήνεται στην κρίση του καθενός υπαλλήλου να το διαχειριστεί αν θέλει να στο προσφέρει ή όχι. Αν θέλεις συμβουλευτική από την πολεοδομία και έχεις να κάνεις με δύσκολο άνθρωπο, τότε καταθέτεις ερώτημα επίσημα γραπτώς. Αυτό υποχρεώνονται να στο απαντήσουν σε κάθε περίπτωση, απλά σου παίρνει πολύ χρόνο. Με καταγγελία δεν νομίζω ότι θα πετύχεις κάτι. Τέλος, αν θέλεις να ξέρεις τι σου γίνεται, δυστυχώς θα πρέπει να διαβάσεις και να ξαναδιαβάσεις άπειρες φορές τα ειδικά διατάγματα της περιοχής, καθώς και ΝΟΚ και κτιριοδομικό. Τώρα το ξέρω ότι αυτό δεν στο πληρώνει ο πελάτης, αλλά και εδώ είναι ένα θέμα που καλείσαι εσύ ως επιχειρηματίας πλέον να διαχειριστείς, και όχι ως μηχανικός. Ας πούμε ότι εγώ όταν βρίσκομαι στη θέση σου, τότε ρωτάω συναδέλφους που ξέρω ότι εμπιστεύομαι, και το ίδιο κάνω και εγώ προς αυτούς. Δωρεάν με άλλο τρόπο δεν νομίζω ότι βρίσκω, εκτός από εδώ μέσα στο φόρουμ, που πολλές φορές γίνεται κατάχρηση αυτής της ευκολίας που προσφέρει.
    1 point
  6. Είχες δίκιο, στο manual αυτός ο κατασκευαστής τον δίνει τον βαθμό, 92%
    1 point
  7. Θα απευθυνθείς στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Επειδή όμως πρόκειται για ανεπίσημη χάραξη, δεν ξέρω αν σου δώσουν το αρχείο .dwg
    1 point
  8. Και εννοείται ότι για να δουλέψει ο λέβητας σε μερικά φορτία είναι προϋπόθεση η ύπαρξη συστήματος αντιστάθμισης (πχ αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας).
    1 point
  9. Ίσως θα πρέπει να ψάξεις περισσότερο για το εγχειρίδιο του λέβητα. Αφου είναι κατηγορία Α, θεωρώ οτι είναι λέβητας συμπύκνωσης (nsΑΘ = 1,03 - 1,08) => ngen = nsΚΘ * ng1 * ng2 = ~ 1,08 - 1,10 Μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει λέβητας συμπύκνωσης, μόνο συμβατικοί. Αλλά γιατί να μην παίρνει τιμή > 1? Δοκίμασες στο xml και την απέρριψε?
    1 point
  10. Αμ εχουν εφαρμοστεί τα υλικά που αναφέρεις περιμένουμε 44n/mm2 και 116 s σκληρότητα επιφάνειας βαμμένης σε δοκιμη εκκρεμους, τα οποια μεγεθη ειναι ιδιαοτερως ψηλα και δεν δικαιολογουν την εικονα που στείλατε Προφανώς είτε έγινε λάθος εφαρμογή πχ υγρασία η παραπάνω νερό, είτε πολύ νωρίς φόρτιση (αναφέρει κάπου για 1 εβδομαδα), είτε λάθος αποθήκευση υλικών με συνέπεια απώλεια χαρακτηριστικών τους
    1 point
  11. Δεν υπάρχει διότι, πολύ απλά, πρόκειται για σίδερο Φ16 το οποίο έχει διαμορφωθεί ως αγκύριο
    1 point
  12. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Ο έλεγχος της ταχύτητας του συμπιεστή μέσω inverter έχει επινοηθεί αποκλειστικά για την επίλυση της σταθερής απόδοσης της ενδοδαπέδιας. Ο επιδαπέδιος εναλλάκτης έχει μεγάλη θερμική αδράνεια και η οποιαδήποτε αλλαγή της ενεργειακής του κατάστασης είναι αντιμετωπίσιμη με μικρές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας προσαγωγής. Μόλις επιλέξουμε στο δευτερεύον mode "λειτουργία με FCU" μετατοπίζεται το set point προς τα άνω (π.χ. 45οC) και αλλάζει ο έλεγχος. Όμως είναι απολύτως λογικό, λόγω της μηδενικής αδράνειας του FCU, να μην είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες οι μεταβολές αυτές. Συνεπώς σωστά το πρόγραμμα μερικές φορές κόβει τον συμπιεστή. Εδώ μπορείς να βάλεις και δευτερεύον κύκλωμα και τριτεύον και όσα θέλεις. Μερικοί φοβόμαστε την λειτουργία των συχνών επανεκκινήσεων αλλά αν μην ξεχνάμε ότι οι σημερινές πλακέτες εκτός αυτό αυξομειωτές στροφών είναι και ομαλοί εκκινητές (soft starters) και μπορούν να μειώνουν πάρα πολύ το ρεύμα εκκίνησης, ακόμη και στο 1 Α.
    1 point
  13. DIMITRIS_71: Παρόμοιο Μνμ βγάζει αν δεν έχουν οριστεί μήκη για τα αδιαφανή προς μθχ. Δοκίμασε κάτι σαν 0.0001 m.
    1 point
  14. Δες στην Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2017 5.1.2.2. Βαθμός απόδοσης αντλιών θερμότητας Α. Τοπικές ή ημικεντρικές μονάδες απ’ ευθείας εκτόνωσης με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα 1. Για τις αντλίες θερμότητας με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα οι οποίες είναι σύμφωνες με τον κανονισμό Οικολογικού σχεδιασμού και συνοδεύονται από Ενεργειακή Σήμανση, σύμφωνα με τον κανονισμό Ενεργειακής Επισήμανσης της ΕΕ 626/2011, λαμβάνεται υπόψη ο Εποχιακής Συντελεστής Απόδοσης της μονάδας SCOPΕΣ στο μέσο κλίμα. Το SCOP της αντλίας θερμότητας με Ενεργειακή Σήμανση είναι ίσο με: SCOP = 0,93 ∙ SCOPΕΣ 2. Για τις αντλίες θερμότητας με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα οι οποίες δεν συνοδεύονται από Ενεργειακή Σήμανση λαμβάνεται υπόψη ο Συντελεστής Απόδοσης Θέρμανσης της μονάδας COP για εξωτερική θερμοκρασία 7Cκαι εσωτερική θερμοκρασία 20C. & 5.2.2.1. Βαθμός απόδοσης αντλιών θερμότητας και ψυκτών Α. Τοπικές ή ημικεντρικές μονάδες απ’ ευθείας εκτόνωσης με ψυχόμενο μέσο τον αέρα 1. Για τις αντλίες θερμότητας – ψύκτες με ψυχόμενο μέσο τον αέρα οι οποίες είναι σύμφωνες με τον κανονισμό Οικολογικού σχεδιασμού και συνοδεύονται από Ενεργειακή Σήμανση, σύμφωνα με τον κανονισμό Ενεργειακής Επισήμανσης της ΕΕ 626/2011, λαμβάνεται υπόψη ο Εποχιακός Βαθμός Ενεργειακής Απόδοσης της μονάδας SEERΕΣ στο μέσο κλίμα. O Μέσος Εποχιακός Δείκτης Ενεργειακής Αποδοτικότητας SEER της αντλίας θερμότητας με Ενεργειακή Σήμανση είναι ίσο με: SEER = 0,60 ∙ SEERΕΣ 2. Για τις αντλίες θερμότητας – ψύκτες με ψυχόμενο μέσο τον αέρα οι οποίες δεν συνοδεύονται από Ενεργειακή Σήμανση λαμβάνεται υπόψη ο Δείκτης Ενεργειακής Αποδοτικότητας της μονάδας EER για εξωτερική θερμοκρασία 35Cκαι εσωτερική θερμοκρασία 26C
    1 point
  15. Θα πρέπει να ομαδοποιήσεις τα δομικά σου στοιχεία. Δες αν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα το εμπορικό σου πρόγραμμα (π.χ. > αλλιώς θα το κάνεις μόνη σου. Τα στοιχεία ομαδοποιούνται σύμφωνα με τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/TEEKENAK_FAQ/Tab1) : Το λογισμικό ΤΕΕΚΕΝΑΚ έχει δυνατότητα εισαγωγής συγκεκριμένου αριθμού δομικών στοιχείων (αδιαφανών και διαφανών) που ανέρχεται σε 200 ανά θερμική ζώνη. Ο περιορισμός αυτός εφαρμόστηκε για τεχνικούς λόγους διαχείρισης των xml αρχείων από το κεντρικό σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών. Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι ακόλουθοι: 1. Τα επιμέρους αδιαφανή δομικά στοιχεία μιας επιφάνειας (δοκάρια, κολώνες,  τοιχοποιίες κ.τ.λ.), με ίδιο προσανατολισμό μπορούν να περιγραφούν ως ένα ενιαίο δομικό στοιχείο εισάγοντας ως: α) επιφάνεια, το σύνολο της επιφάνειας των δομικών στοιχείων, β) συντελεστή θερμοπερατότητας, τον μέσο σταθμισμένο συντελεστή θερμοπερατότητας, γ) συντελεστές σκίασης, τους μέσους σταθμισμένους συντελεστές σκίασης που αντιστοιχούν στη γεωμετρία της ενιαίας πλέον επιφάνειας των αδιαφανών στοιχείων.   2. Το υπό εξέταση κτήριο ορίζεται με μεγαλύτερο αριθμό θερμικών ζωνών, ώστε να κατανεμηθεί ο μεγάλος αριθμός αδιαφανών δομικών στοιχείων σε περισσότερες θερμικές ζώνες. Επισημαίνεται ότι, τα διαφανή δομικά στοιχεία σε περίπτωση σημαντικής διαφοροποίησης των τιμών των συντελεστών σκίασης, θα πρέπει να ορίζονται ξεχωριστά στην αντίστοιχη φόρμα του λογισμικού.>>
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.