Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/03/2020 in all areas

 1. Version 3

  13,832 downloads

  Πίνακας Συντεταγμένων για Διαγράμματα Δόμησης, Τοπογραφικά, Διανομές, κλπ. Πρόβλημα με τα Ελληνικά; Κοίταξε το https://www.michanikos.gr/files/file/644-toposyntlsp-πίνακας-συντεταγμένων-για-διαγράμματα-δόμησης-τοπογραφικά-διανομές-κλπ/?do=findComment&comment=11485&tab=comments Συνάδελφοι, Βλέποντας την μεγάλη αποδοχή που έχει αυτό το πραγματικά πολύ χρήσιμο προγραμματάκι (900 εμφανίσεις, 200 downloads και 18 σχόλια σε 3 μέρες), αφιέρωσα ένα Σαββατοκύριακο για να το βελτιώσω όσο μπορούσα, ενσωματώνοντας όσο ήταν δυνατόν και τις επιθυμίες που εκφράσατε στα αρχικά σας σχόλια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χρήστη agior που μοιράστηκε μαζί μας το αρχικό korkth.lsp που είναι και ο πυρήνας αυτού του προγράμματος Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο και Καλές Δουλειές Κάλυμνος 3/12/2012 Νικόλας Ρεΐσης Πολιτικός Μηχανικός Σύντομη Περιγραφή Σε κλειστή polyline AutoCAD : εκτελεί αυτόματη αύξουσα ονομασία κορυφών (κατ'επιλογή είτε με Γράμματα (Ελληνικό αλφάβητο true type) είτε με Αριθμούς - με η χωρίς Πρόθεμα/Επίθεμα). Η ονοματοδοσία δηλαδή μπορεί να είναι του τύπου Α,Β,Γ,Δ,... ή του τύπου 1,2,3,4 με επιλογή του πρώτο αριθμού που θα χρησιμοποιηθεί Με πρόθεμα η επίθεμα μπορεί να είναι του τύπου κΑ,κΒ,κΓ,... ή κ1,κ2,κ3 η του τύπου Ακ,Βκ,Γκ,... η 1κ,2κ,3κ όπου κ οποιοσδήποτε χαρακτήρας ή ακολουθία χαρακτήρων αναγράφει την ονομασία στις κορυφές, προσθέτει σημεία (προαιρετικά), υπολογίζει και αναγράφει τις αποστάσεις μεταξύ κορυφών πάνω στις πλευρές συντάσσει Πίνακα Συντεταγμένων των κορυφών και αναγράφει τις Αποστάσεις μεταξύ τους, το εμβαδόν και την περίμετρο της polyline Πως το ενεργοποιείτε: Μεταφορτώνετε (Κατεβάζετε, download) το επισυναπτόμενο αρχείο και το σώζετε κατά προτίμηση στο \Program Files\AutoCAD χχχ\Support (η όπου αλλού θέλετε αν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε μετά). Φορτώνετε το πρόγραμμα στο Autocad γράφοντας στην γραμμή εντολών (load "Toposynt "). Προσοχή: γράφουμε ακριβώς αυτό που βλέπουμε - δηλαδή μέσα σε παρενθέσεις και εισαγωγικά Εναλλακτικά το φορτώνουμε με την εντολή APPLOAD Αφού φορτωθεί το τρέχουμε όπως τρέχουμε οποιαδήποτε εντολή του Autocad γράφοντας στην γραμμή εντολών toposynt και enter η tps και enter
  1 point
 2. Δεν με εκπλήσσει τίποτα στην μπανανία. Απλά η ακαδημαϊκή κοινότητα και γενικά τα θέματα παιδείας είναι σε επίπεδο Zιμπάμπουε στην Ελλάδα. Και δεν είμαι αυτός που θα τα λύσει. Απλά κάνω μια επιβεβαίωση.
  1 point
 3. Όταν πρώτο μπήκα στην σχολή μου( τει πολιτικών μηχανικών) το 2015 μας έλεγαν οι καθηγητές δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα δικαιώματα σας αλλά θα βρεθεί κάτι δεν γίνεται...όταν τελείωσα μας είπαν ότι δεν υπάρχουν και έτσι άρχισα να απορώ και να αναρωτιέμαι ότι τι ? είναι σαν να μην έχω τελειώσει κάποια σχολή? μου φαινόταν πολύ περίεργο ...έτσι μπήκα στην διαδικασία να παίρνω τηλεφωνά..ξεκίνησα με την γραμματεία μου που δεν ήξερε φυσικά κάτι και με ''έστειλε'' στο υπουργείο παιδείας το οποίο με έστειλε με την σειρά του στο υπουργείο υποδομών το οποίο με έστειλε στην εετεμ και μετά πάλι τηλέφωνα στο υπουργείο παιδείας και τέλος στο τεε...από όλα αυτά τα τηλεφωνήματα μόνο μια κυρία προσπάθησε να με βοηθήσει και άνοιξε ταυτόχρονα τους νόμους μπροστά της και μου είπε πως για να έχω τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός πολιτικού μηχανικού( υπο περιορισμούς εννοείται) πρέπει η σχολή μου να έχει κάνει δυο μετονομασίες στο παρελθόν..η μια να είναι δομικών έργων και η άλλη να είναι έργων υποδομής όπου έπειτα η τελευταία του να είναι πολιτικός μηχανικός ...εμένα λοιπόν η σχολή μου ήταν 1η ονομασία την οποία δεν θυμάμαι τώρα αλλα είχε να κάνει με αναπαλαίωση έπειτα έγινε πολιτικός δομικών έργων και από το 2015 και έπειτα ήταν πολικών μηχανικών...εν τελη η κυρία αυτή μου είπε οτι με βάση τον νόμο οπου τα επαγγελματικά δικαιώματα μεταφέρονται όταν αλλάζουν και οι ονομασίες έχω τα εδ που έχει και ένας υπομηχανικός αλλά περιορίζομαι μόνο σε δομικά έργα (υπογραφή,σφραγίδα και κτίρια μέχρι 3 ορόφους) και κανένα δικαίωμα για έργα υποδομής....τα άφησα έτσι διότι λέγοντας αυτά στην γραμματεία μου είπαν δεν ξέρουμε εαν ισχύει αυτό!! έτσι ήρθε η αγανάκτηση και η απόφαση για κατατακτήριες διότι δεν θέλω να με περιορίζει κάποιος νόμος η να μην γίνεται τίποτα για όλα αυτά τα τει που χάθηκαν...και επίσης δεν ξέρω ποιος λέει οτι δεν λέγονται..ακόμα και τώρα που καταργήθηκαν τει λέγονται!! όπως και το πτυχίο μου μπορεί να έχει αριστερά δεξιά πανεπιστήμιο θεσσαλιας αλλά απο κάτω υπάρχουν οι λέξεις πρώην τει θεσσαλιας!!! συγνώμη που βγήκε σχετικά εκτός θέματος !
  1 point
 4. Από το site του ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορείς να τα βρεις. Αν υπάρχει οφειλή θα πρέπει να απευθυνθείς στο ΕΤΑΑ για να σου δώσουν την ταυτότητα πληρωμής της οφειλής σου.
  1 point
 5. Σωστά! Κτυπογενείς και στερεόφερτοι. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που ενοχλεί σε μια καινούρια πολυκατοικία, αλλά δυστυχώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτοψία ενός ειδικού. Το πρόβλημα δεν λύνεται με απλούς τρόπους, είναι πολυπαραμετρικό και χρειάζεται λεπτομέρεια. Δεν είναι, για παράδειγμα, υποχρεωτικό να κατασκευάσεις ηχοαπορροφητικό κλωβό σε ένα δωμάτιο, μπορεί να τη γλυτώσεις με ένα πλωτό δάπεδο, αλλά όλα εξαρτώνται από την πραγματική κατάσταση. Εξαρτάται από το ποια είναι η πιο ενοχλητικά ομάδα ήχων, από που έρχονται, από τους "πολλαπλασιαστές" τους κλπ.
  1 point
 6. 1) Ναι είναι από τον Πίνακα 2.5 της ΤΟΤΕΕ . Στη μια στήλη σου δίνει τιμή lt/ατομο/ημέρα και στην άλλη m3/υπνοδωμάτιο/έτος. Εσύ ανάλογα με τη χρήση και τα άτομα ή τα υπνοδωμάτια που έχει το εξεταζόμενο κτίριο πρέπει να κάνεις αναγωγή σε m3/έτος. Αν έχεις δηλαδή 2 άτομα είναι (2x50x365)/100=36,50 m3/έτος ή γενικά να ξέρεις ότι 1 υπνοδωμάτιο αντιστοιχεί σε 1,5 άτομα. 2)Αν θες να αποφύγεις να βάλεις 500 τοίχους εγώ θα σου έλεγα να υπολογίζεις τι εμβαδόν της όψης καταλαμβάνει το Ο/Σ τι εμβαδόν καταλαμβάνει η πλινθοδομή και να κάνεις σταθμισμένο μέσο όρο. Uτελ = (UΟ/Σ x EΟ/Σ + Uπλινθ x Eπλινθ)/ Εόψης .Εμβαδόν συνολικό εννοώ το καθαρό αφού έχεις αφαιρέσει τα ανοίγματα. 3) Τις διαστάσεις του κελύφους τις μετράμε εξωτερικά.
  1 point
 7. Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Είτε θέσεις τον ενδιάμεσο τοίχο εσωτερικό (κτιριακή μονάδα) έιτε προς όμορο κτίριο (κτίριο) δεν θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα του ΠΕΑ. Από την οικοδομική άδεια μπορείς να συμπεράνεις εάν πρόκειται για κτιριακή μονάδα (πολυκατοικία) ή κτίριο (μονοκατοικία). Επίσης μπορείς να το συμπεράνεις από το σύστημα θέρμανσης (π.χ. να υπάρχει κεντρική θέρμανση που τροφοδοτεί και τις 2 κατοικίες => κτιριακή μονάδα).
  1 point
 8. Τι βλέπει ο ε.ε. στην επιθεώρηση; Ένα ενιαίο χώρο με χρήση κατάστημα. Άρα εκδίδεις ΠΕΑ για κατάστημα. Δεν εξαρτάται η έκδοση ΠΕΑ από το τι γράφουν τα συμβόλαια ή η Σ.Ο.Ι, ούτε καν η Ο.Α. Εκδίδεται ΠΕΑ και σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα και σε ακίνητα χωρίς Σ.Ο.Ι και σε ακίνητα που δεν υπάρχουν καν συμβόλαια.
  1 point
 9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Μας έπαιρναν χρόνια τις εισφορές μας χωρίς να είναι όλες ανταποδοτικές. Και τώρα που καθυστερημενα σε σχέση με άλλους κλάδους θέλουμε να συνταξιοδοτηθούμε δεν απαντούν καν στα τηλεφώνα. Κάνουμε αιτήσεις αναγνώρισης των χρόνων σπουδών και περνούν τα χρόνια χωρίς να διεκπεραιωθούν. Στέλνουμε fax, emails γιατί βρισκόμαστε μακριά από την Αθήνα και δεν κάνουν τον κόπο να μας ενημερώσουν. Τα τοπικά γραφεία σηκώνουν τα χέρια γιατί και εκείνα αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά για να μας εξυπηρετήσουν. Κάνουμε αιτήσεις για συνταξιοδότηση και μας υποχρεώνουν να δηλώσουμε παύση επαγγέλματος ενώ γνωρίζουν ότι θα κάνουν χρόνια να μας τη δώσουν. Λες και θα ζήσουμε με το μάννα εξ ουρανού. Τι θα πείραζε να δουλεύαμε έως όταν έβγαινε κάποτε η σύνταξη? Υπάρχουν συνάδελφοι που ενώ πλήρωσαν εκατομμύρια σε εισφορές πέθαναν περιμένοντας να βγει η σύνταξη. Και αν κάποτε εξετασθεί η αίτηση, μετά από χρόνια, σου στέλνουν 360,.. ευρώ σαν να σου λένε κατάμουτρα "σκάσε και περίμενε". ΕΛΕΟΣ κ.κ. υπεύθυνοι του ΤΣΜΕΔΕ.
  1 point
 10. 1. Αερόψυκτη γιατί το ψυκτικό κύκλωμα ψύχεται με τον αέρα (ανεμιστήρες). Γι'αυτό λέγεται αέρα/νερού. Ο όρος "αερόψυκτη" δεν έχει σχέση με το θερμαντικό μέσο του κυκλώματος θέρμανσης. 2. Η αντλία θερμότητας εγκατάσταση θέρμανσης είναι κατηγορία αυτοματισμών Γ σε περίπτωση που δεν μπουν οι θερμοστατικές κεφαλές ? Ναι 3. Δεν μπορείς, δες εδώ: https://exoikonomisi.ypen.gr/-/dieukrineseis-gia-ten-epileximoteta-elektromechanologikon-systematon-thermanses-psyxes-kai-paroches-zestou-nerou-chreses-zn-ch-
  1 point
 11. Μετράει η συλλεκτική επιφάνεια (3,65) και όχι η μικτή επιφάνεια του συλλέκτη με το περιμετρικό πλαίσιο.
  1 point
 12. Α) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. Β) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. Γ) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. αμα είσαι αγοράκι ξεχνάς τον στρατό και τα άλλα τραγελαφικά. ... Συμβουλές της πλάκας, από δήθεν επαγγελματία σύμβουλο καριέρας. Σόρρυ κιόλας ...
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Η αλπική περιοχή της Δρακολίμνης στον Σμόλικα σε υψόμετρο 2.050 μέτρα
   Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο 2.637 μέτρα. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών.

   Περικλείεται από τον Γράμμο στα βόρεια, την Τύμφη στα νότια και την Πίνδο στα νότια και ανατολικά. Ουσιαστικά πρόκειται για τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που καταλαμβάνει ολόκληρη την δυτική Ελλάδα.

   Στον Σμόλικα βρίσκονται μερικά από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας, όπως η Σαμαρίνα,η Σμίξη,η Φούρκα, οι Πάδες, το Παλαιοσέλλι και άλλα.

   Απο τον Σμόλικα πηγάζουν οι παραπόταμοι του Αλιάκμονα, Βενέτικος και Γρεβενιώτικος.

   Ο Σμόλικας καλύπτεται από πλούσια βλάστηση που περιλαμβάνει κυρίως μαυρόπευκο, ρόμπολο, οξιά και διάφορα φυλλοβόλα. Κάτω από την υψηλότερη κορυφή του σχηματίζεται η δρακόλιμνη. Μικρότερες παροδικές αλπικές λίμνες σχηματίζονται σε λοιπά σημεία του βουνού.  

    
   • 1 reply
  • Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχετική με τους σεισμούς
   Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την ονομασία «ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – Ε.Α.Α» παρουσίασε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα σεισμικά γεγονότα στον ελλαδικό χώρο.

   Η εφαρμογή αποτελεί ένα άμεσο σημείο επαφής του κοινού, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα στη χώρα μας. Χάρη στη συμμετοχική δράση των χρηστών, η εφαρμογή προβάλλει μια συνολική εικόνα του μεγέθους και των επιπτώσεων ενός σεισμού.

   Κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά, είναι:

   Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.


   Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.


   Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη).


   Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.


   Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις των χρηστών.
   Μπορεί κανείς να «κατεβάσει» την εφαρμογή σε συσκευές Android μέσω του Google Play και σε συσκευές iOS μέσω του Apple Store.

   Η εφαρμογή εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noa.gein.seismicity
   • 0 replies
  • Ερχεται «τακτοποίηση» καταπατημένων του Δημοσίου - Πώς θα δοθούν τίτλοι κυριότητας
   Η πλειονότητα των δημοσίων ακινήτων στην Αττική είναι μερικώς ή εξ ολοκλήρου καταπατημένα, σε ποσοστό που φτάνει το 80% - Από το 1998 και μετά σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις επεδίωξαν τη νομιμοποίηση καταπατημένων ακινήτων.

   άξη στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δημοσίου αντιμετωπίζοντας το χρόνιο πρόβλημα των καταπατημένων ακινήτων, γαιών και οικισμών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα.

   Στόχος του νέου σχεδίου νόμου είναι η οριστική αντιμετώπιση των αυθαίρετων καταπατήσεων της περιουσίας του Δημοσίου, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κόστος της απόκτησης των οριστικών τίτλων κυριότητας από τους καταπατητές, η οποία αναμένεται να είναι ένα ποσοστό επί της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας.

   Το χρονικό των καταπατήσεων

   • 0 replies
  • Κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή στο 2ο σεμινάριο AutoCAD 2D με πιστοποίηση Autodesk
   Η εταιρία GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρια (3) σεμινάρια με αντικείμενο το AutoCAD 2D Modeling.

   Η GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center διεξάγει μαθήματα σε προγράμματα υπολογιστών και κυρίως σε προγράμματα ψηφιακής σχεδίασης.

   Έκπτωση 15% σε όλα τα σεμινάρια

   Για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία των κληρώσεων όλα τα μέλη της κοινότητας μας κερδίζουν μια έκπτωση 15% με το κουπόνι: michanikosgr σε οποιοδήποτε σεμινάριο.

   Μαθήματα AutoCAD 2D με πιστοποίηση Autodesk®

   Στα μαθήματα AutoCAD 2D που θα παρακολουθήσετε αναφέρονται όλες οι εντολές που θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε τα σχέδιά σας με ευκολία και άνεση.

   Οι χρήστες που μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το AutoCAD 2D μπορούν να δημιουργήσουν σχέδια και να τα εκτυπώσουν σε συγκεκριμένη κλίμακα. Τα σχέδια αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, για το σχεδιασμό ηλεκτρoλογικών κυκλωμάτων και το σχεδιασμό κτιρίων.

    • Thanks
   • 77 replies
  • Γεωπληροφοριακός χάρτης της ΕΛΕΤΑΕΝ με όλα τα αιολικά πάρκα της Ελλάδας
   Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΛΕΤΑΕΝ η ηλεκτρονική εφαρμογή με τον γεωπληροφοριακό χάρτη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021.

   Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χάρτη της Ελλάδας και να επιλέγει πολύγωνα αιολικών πάρκων ή ανεμογεννήτριες που επιθυμεί. Επιλέγοντας κάποιο πολύγωνο θα του εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με πληροφορίες του αιολικού πάρκου, μεταξύ των οποίων η ισχύς του, το πλήθιος και ο τύπος των ανεμογεννητριών, η βεβαίωση παραγωγού, η εταιρεία έργου, το έτος έναρξης λειτουργίας, κ.ο.κ.

   Ομοίως και αν επιλέξει κάποια ανεμογεννήτρια. Κάθε αιολικό πάρκο έχει ένα μοναδικό κωδικό ή και υποκωδικό. Οι υποκωδικοί υποδηλώνουν τις περιπτώσεις επέκτασης, αποξήλωσης, repowering ή συνδυασμό αυτών για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο.

   Στη δεξιά πλευρά του χάρτη εμφανίζεται μία μπάρα που δίνει δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει το υπόβαθρο του χάρτη, να εμφανίσει το υπόμνημα του χάρτη, να μετρήσει αποστάσεις, να εκτυπώσει τον χάρτη και να διαμοιραστεί τον σύνδεσμο. Επιπλέον, δίνονται ενδιαφέρουσες στατιστικές πληροφορίες σχετικά με την συνολική εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, πού βρισκόμαστε συγκριτικά με τον εκτιμώμενο στόχο για το 2030, πόσα MW αιολικής ενέργειας προστέθηκαν ανά έτος κλπ.

   Η βάση δεδομένων του χάρτη αποτελεί συνδυασμό στοιχείων από τα ανοιχτά δεδομένα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και από τη βάση δεδομένων της Στατιστικής Αιολικής Ενέργειας που δημοσιεύει η ΕΛΕΤΑΕΝ και στόχος είναι να επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο.

   Η ΕΛΕΤΑΕΝ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασταυρώσει και να επιβεβαιώσει τα δεδομένα. Ωστόσο, δεν εγγυάται την ακρίβειά τους. Ο χάρτης δημιουργήθηκε μέσω της εφαρμογής ArcGIS Pro της ESRI.


   Δείτε τον χάρτη: https://eletaen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=875b7ea838cf4fe6a937c4be90fa8edd&extent=2070592.4486%2C4027438.181%2C3489263.6936%2C5196618.9657%2C102100
    • Like
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.