Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/03/2020 in all areas

 1. Version 3

  13,035 downloads

  Πίνακας Συντεταγμένων για Διαγράμματα Δόμησης, Τοπογραφικά, Διανομές, κλπ. Πρόβλημα με τα Ελληνικά; Κοίταξε το https://www.michanikos.gr/files/file/644-toposyntlsp-πίνακας-συντεταγμένων-για-διαγράμματα-δόμησης-τοπογραφικά-διανομές-κλπ/?do=findComment&comment=11485&tab=comments Συνάδελφοι, Βλέποντας την μεγάλη αποδοχή που έχει αυτό το πραγματικά πολύ χρήσιμο προγραμματάκι (900 εμφανίσεις, 200 downloads και 18 σχόλια σε 3 μέρες), αφιέρωσα ένα Σαββατοκύριακο για να το βελτιώσω όσο μπορούσα, ενσωματώνοντας όσο ήταν δυνατόν και τις επιθυμίες που εκφράσατε στα αρχικά σας σχόλ
  1 point
 2. Δεν με εκπλήσσει τίποτα στην μπανανία. Απλά η ακαδημαϊκή κοινότητα και γενικά τα θέματα παιδείας είναι σε επίπεδο Zιμπάμπουε στην Ελλάδα. Και δεν είμαι αυτός που θα τα λύσει. Απλά κάνω μια επιβεβαίωση.
  1 point
 3. Όταν πρώτο μπήκα στην σχολή μου( τει πολιτικών μηχανικών) το 2015 μας έλεγαν οι καθηγητές δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα δικαιώματα σας αλλά θα βρεθεί κάτι δεν γίνεται...όταν τελείωσα μας είπαν ότι δεν υπάρχουν και έτσι άρχισα να απορώ και να αναρωτιέμαι ότι τι ? είναι σαν να μην έχω τελειώσει κάποια σχολή? μου φαινόταν πολύ περίεργο ...έτσι μπήκα στην διαδικασία να παίρνω τηλεφωνά..ξεκίνησα με την γραμματεία μου που δεν ήξερε φυσικά κάτι και με ''έστειλε'' στο υπουργείο παιδείας το οποίο με έστειλε με την σειρά του στο υπουργείο υποδομών το οποίο με έστειλε στην εετεμ και μετά πάλι τηλέφωνα στο
  1 point
 4. Από το site του ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορείς να τα βρεις. Αν υπάρχει οφειλή θα πρέπει να απευθυνθείς στο ΕΤΑΑ για να σου δώσουν την ταυτότητα πληρωμής της οφειλής σου.
  1 point
 5. Σωστά! Κτυπογενείς και στερεόφερτοι. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που ενοχλεί σε μια καινούρια πολυκατοικία, αλλά δυστυχώς τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτοψία ενός ειδικού. Το πρόβλημα δεν λύνεται με απλούς τρόπους, είναι πολυπαραμετρικό και χρειάζεται λεπτομέρεια. Δεν είναι, για παράδειγμα, υποχρεωτικό να κατασκευάσεις ηχοαπορροφητικό κλωβό σε ένα δωμάτιο, μπορεί να τη γλυτώσεις με ένα πλωτό δάπεδο, αλλά όλα εξαρτώνται από την πραγματική κατάσταση. Εξαρτάται από το ποια είναι η πιο ενοχλητικά ομάδα ήχων, από που έρχονται, από τους "πολλαπλασιαστές" τους κλπ.
  1 point
 6. 1) Ναι είναι από τον Πίνακα 2.5 της ΤΟΤΕΕ . Στη μια στήλη σου δίνει τιμή lt/ατομο/ημέρα και στην άλλη m3/υπνοδωμάτιο/έτος. Εσύ ανάλογα με τη χρήση και τα άτομα ή τα υπνοδωμάτια που έχει το εξεταζόμενο κτίριο πρέπει να κάνεις αναγωγή σε m3/έτος. Αν έχεις δηλαδή 2 άτομα είναι (2x50x365)/100=36,50 m3/έτος ή γενικά να ξέρεις ότι 1 υπνοδωμάτιο αντιστοιχεί σε 1,5 άτομα. 2)Αν θες να αποφύγεις να βάλεις 500 τοίχους εγώ θα σου έλεγα να υπολογίζεις τι εμβαδόν της όψης καταλαμβάνει το Ο/Σ τι εμβαδόν καταλαμβάνει η πλινθοδομή και να κάνεις σταθμισμένο μέσο όρο. Uτελ = (UΟ/Σ x EΟ/Σ + Uπλινθ x Eπλινθ)
  1 point
 7. Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Είτε θέσεις τον ενδιάμεσο τοίχο εσωτερικό (κτιριακή μονάδα) έιτε προς όμορο κτίριο (κτίριο) δεν θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά το αποτέλεσμα του ΠΕΑ. Από την οικοδομική άδεια μπορείς να συμπεράνεις εάν πρόκειται για κτιριακή μονάδα (πολυκατοικία) ή κτίριο (μονοκατοικία). Επίσης μπορείς να το συμπεράνεις από το σύστημα θέρμανσης (π.χ. να υπάρχει κεντρική θέρμανση που τροφοδοτεί και τις 2 κατοικίες => κτιριακή μονάδα).
  1 point
 8. Τι βλέπει ο ε.ε. στην επιθεώρηση; Ένα ενιαίο χώρο με χρήση κατάστημα. Άρα εκδίδεις ΠΕΑ για κατάστημα. Δεν εξαρτάται η έκδοση ΠΕΑ από το τι γράφουν τα συμβόλαια ή η Σ.Ο.Ι, ούτε καν η Ο.Α. Εκδίδεται ΠΕΑ και σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα και σε ακίνητα χωρίς Σ.Ο.Ι και σε ακίνητα που δεν υπάρχουν καν συμβόλαια.
  1 point
 9. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Μας έπαιρναν χρόνια τις εισφορές μας χωρίς να είναι όλες ανταποδοτικές. Και τώρα που καθυστερημενα σε σχέση με άλλους κλάδους θέλουμε να συνταξιοδοτηθούμε δεν απαντούν καν στα τηλεφώνα. Κάνουμε αιτήσεις αναγνώρισης των χρόνων σπουδών και περνούν τα χρόνια χωρίς να διεκπεραιωθούν. Στέλνουμε fax, emails γιατί βρισκόμαστε μακριά από την Αθήνα και δεν κάνουν τον κόπο να μας ενημερώσουν. Τα τοπικά γραφεία σηκώνουν τα χέρια γιατί και εκείνα αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά για να μας εξυπηρετήσουν. Κάνουμε αιτήσεις για συνταξιοδότηση
  1 point
 10. 1. Αερόψυκτη γιατί το ψυκτικό κύκλωμα ψύχεται με τον αέρα (ανεμιστήρες). Γι'αυτό λέγεται αέρα/νερού. Ο όρος "αερόψυκτη" δεν έχει σχέση με το θερμαντικό μέσο του κυκλώματος θέρμανσης. 2. Η αντλία θερμότητας εγκατάσταση θέρμανσης είναι κατηγορία αυτοματισμών Γ σε περίπτωση που δεν μπουν οι θερμοστατικές κεφαλές ? Ναι 3. Δεν μπορείς, δες εδώ: https://exoikonomisi.ypen.gr/-/dieukrineseis-gia-ten-epileximoteta-elektromechanologikon-systematon-thermanses-psyxes-kai-paroches-zestou-nerou-chreses-zn-ch-
  1 point
 11. Μετράει η συλλεκτική επιφάνεια (3,65) και όχι η μικτή επιφάνεια του συλλέκτη με το περιμετρικό πλαίσιο.
  1 point
 12. Α) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. Β) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. Γ) Κάνεις 200 αιτήσεις για υποτροφία στο εξωτερικό και βρίσκεις και μια δουλεια. Οι ΗΠΑ είναι ιδανικές. αμα είσαι αγοράκι ξεχνάς τον στρατό και τα άλλα τραγελαφικά. ... Συμβουλές της πλάκας, από δήθεν επαγγελματία σύμβουλο καριέρας. Σόρρυ κιόλας ...
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020
   Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

   Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

   Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

   Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

   Κηρύξεις 2020

   Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Τοπικά & Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης κλπ.: Αναλυτικά, όλες οι δράσεις του ΥΠΕΝ
   Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε την Τετάρτη 07/04 το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

   Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης


   Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών


   Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών    


   • 0 replies
  • Γεωχωρικά δεδομένα δασικών χαρτών 2021
   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.         Για την υλοποίηση του ΕΓΣΑ’87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. και του Εργαστηρίου Ανώτερης Γεωδαισίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
    • Upvote
   • 2 replies
  • Έγκριση συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ»
   Εγκρίθηκε το συνημμένο Παράρτημα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος.

   Η απόφαση στην Διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο8Φ4653Π8-8Λ4

   Το παράδοξο της απόφασης είναι ότι έρχεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.
   • 2 replies
  • Κλήρωση για 2 δωρεάν συμμετοχές στο online εργαστήριο: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις»
   Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.

   Στόχος του Εργαστηρίου είναι:

   Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.

   Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 

   Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

   1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες

   2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή

   5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή

   6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων

   7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)

   8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

   9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ

   Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

   Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika

   Συμμετοχές

   Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.

   Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.

   Όροι Συμμετοχής

   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.

   Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.

    • Thanks
   • 126 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.