Jump to content

Leaderboard

 1. Gousgounis

  Gousgounis

  Συντονιστής


  • Points

   10

  • Posts

   1,423


 2. antloukidis

  antloukidis

  Core Members


  • Points

   9

  • Posts

   3,410


 3. zavi@tee.gr

  [email protected]

  Core Members


  • Points

   6

  • Posts

   2,669


 4. tetris

  tetris

  Core Members


  • Points

   4

  • Posts

   5,184


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/26/2021 in all areas

 1. Η δική μου προσέγγιση είναι, να κάνω δυο προμετρησεις για το ίδιο βαρος (πριν βάσει αδειας και μετά βάσει αποτύπωσης) σκυρόδεματος και τοιχοποιιας και μετά προσθέτω μόνιμα και κινητά στις πλάκες. Αν w2/w1 < 1.20 τότε ok. Θεωρητικά ο έλεγχος μπορεί να γίνει είτε στην οριζόντια είτε σε ολόκληρο το κτισμα. Σωστότερη προσέγγιση θεωρώ πως είναι ανά κτίριο. Τους υπολογισμούς τους περνάω στην έκθεση στατικού ελέγχου ως τεκμηρίωση.
  3 points
 2. Αν το χαγιάτι είναι κλειστό, τότε το υπολογίζεις συμβατικά ανά τμ. Αν είναι ανοικτό τότε με αναλυτικό. Όσον αφορά τη ΜΣΕ, η ευκολότερη προσέγγιση εξαίρεσης είναι αυτή των 25τμ, υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλες που μπορεί να εμπίπτεις (πχ αύξηση των κατακόρυφων κατά 20%).
  3 points
 3. Version 1.0.0

  11,324 downloads

  Περιλαμβάνει τα παρακάτω αρχεία: Ιδιωτικό συμφωνητικό - ειδική συγγραφή υποχρεώσεων Ιδιωτικό συμφωνητικό - επιχρίσματα Ιδιωτικό συμφωνητικό - σκυροδέματα, τοιχοποιίες Ιδιωτικό συμφωνητικό - υδραυλικός Ιδιωτικό Συμφωνητικό (εργοδότης-εργολάβος) Ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεση εκπόνησης πλήρους μελέτης για την ανέγερση κτηρίου Ιδιωτικό συμφωνητικό κατασκευής οικοδομής Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου σε εργολάβο (1) Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου σε εργολάβο (2) Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης υπεργολαβίας Συμφωνητικό για ανάληψη μελέτης-επίβλεψης Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
  1 point
 4. Εκτός από το metering έχει και μια επαφή πάνω του. Το 10Α έχει να κάνει με αυτή την επαφή Δεν είναι υποχρεωτικό να τη χρησιμοποιήσεις. Επίσης αν θες πάνω από 10Α μπορείς απλά να βάλεις να οπλίζει ένα ρελέ ισχύος. Εγώ πχ που έχω τον αντίστοιχο μονοφασικό με ένα ρελέ ισχύος ανοιγοκλείνω το θερμοσίφωνα.
  1 point
 5. Γενικώς τα συστήματα έχουν αρχίσει και διασυνδέονται. Ανεξαρτήτως Κτηματολογίου, σε αλλαγή Δ.Α.Τ, ενημερώνονται αυτόματα τα στοιχεία σου στο ταξινετ. Αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να απευθυνθείς στη ΔΟΥ για να κάνεις το αίτημα μεταβολής. Τώρα, για την ενημέρωση του κτηματολογίου, αν βρίσκεται σε φάση υποβολής δηλώσεων η περιοχή σου, τότε κάνεις μια συμπληρωματική αίτηση αλλαγής στοιχείων σου. Αν είναι σε φάση προανάρτησης κάνεις το σχετικό αίτημα διόρθωσης στοιχείων. Σε πρώτη φάση έλεγξε αν έχεις λάβει μήνυμα στο τάξινετ περί αλλαγής του αριθμού σου στο νέο Δ.ΑΤ.
  1 point
 6. Ναι φυσικά, οι μικροαυτόματες της Siemens με ενσωματ. Wifi βγήκαν μόλις στην αγορά. Τα καταστήματα ακόμα δεν τα έχουν, είμαι κατόπιν παραγγελίας, αλλά σε λίγο καιρό θα είμαι στα ράφια ηλεκτρολογικών καταστημάτων. Πχ 16ΑΡΑ είναι η 5SL6016-7MC. Επίσης έχουν βγάλει και μικροαυτόματες wifi με ενσωματωμένη προστασία από ηλεκτρικό τόξο (Arc fault detector), παράδειγμα η 5SV6016-7MC16. Αυτές όλες (μέχρι 24 ασφάλειες, τις στέλνεις σε ένα 7KN1110-0MC00 και από εκεί μετά τις στέλνεις είτε σε ένα LOGO8!, είτε σε αλλά συστήματα διαχείρισης ενέργειας.
  1 point
 7. Δεν έχει σχέση με τη μέτρηση. Εννοεί ότι έχει μία επαφή, που μπορεί να διακόπτει κάποια κατανάλωση μέχρι 10Α (φυσικά με ένα ρελέ ισχύος, μπορεί να διακόπτει οτιδήποτε). Δεν είδα CE ούτε σε αυτό όμως....
  1 point
 8. 1 point
 9. Με τα no name άντε να βγάλεις άκρη... δείτε εδώ η Siemens τι έχει βγάλει... μικροαυτοματο με ενσωματωμένο wifi https://new.siemens.com/global/en/products/energy/low-voltage/components/sentron-protection-devices/capable-circuit-protection-devices-communication.html
  1 point
 10. Ναι αλλά καλώντας 112, σε συνδέουν με το 100 ή 166 ή 199 κλπ Και το 112 το καλείς ακόμα και αν δεν υπάρχει sim κάρτα μέσα στο κινητό!
  1 point
 11. "τι νουμερο εχει το ...100;;;" καλησπερα Κωνσταντινε
  1 point
 12. χμ δεν ξέρω αν το ξέρετε. Καταρχήν να συστηθώ ξανά. Ο Arche είμαι απλά κάπου είχα βάλει το passw για να συνδεθώ και δεν το βρίσκω Τελος πάντων την υγεία μας να έχουμε και ξέρει κανένας να μου πει, αν βρούμε παράθυρο στο πλαινο όριο του οικοπέδου, υπόψη βρίσκεται πάνω από στοα (που υπάρχει στο ισόγειο και τον Α') εγώ είμαι ένα όροφο παραπάνω. Τακτοποιώ αλλαγή χρήσης στο εσωτερικό από επαγγελματικό σε κατοικία, το παράθυρο στον όροφο αυτό που άνοιξε στο πλάι δηλώνεται κάπως???
  1 point
 13. Νεα χρονιά δεν θα πάει. Είναι και θέμα πρεστιζ. Αλλά αφού τωρα τελείωσε η διαβούλευση και έχει και πολλές αλλαγές με τα παλιά προγραμματα , λογικό να θέλει απο τώρα ένα μιση μήνα τουλάχιστον.
  1 point
 14. Αυτό είναι το πιό απλό.... Δίπλα στο μετρητή βάζεις τον Γενικό Πίνακα, που θα έχει τις κατάλληλες αναχωρήσεις για όλους τους υποπίνακες των διαμερισμάτων, ΚΧ, ασανσέρ, κήπο, κλπ Γιατί ασχολείσαι εσύ (σαν αρχιτέκτων) με αυτά???
  1 point
 15. 1. 1.5 μ. - 58W, 1.2 μ. - 36W, 0.6 μ. - 18W (όλα αυτά για φθορισμού, ...οι led είναι σε λιγότερα Watt) 2.Ναι 3.Ναι 4.Όχι 5.Ναι όπως το λες (Υπάρχουν και κυκλικές φθορισμού και οι αντίστοιχες led)
  1 point
 16. Οι λάμπες είναι 58W, άρα πρέπει να ψάξεις για περισσότερα Watt από 58. Οι νέου τύπου λάμπες, παρότι έχουν το ίδιο σχήμα δεν χρειάζονται starter γιατί είναι led (με λιγότερα Watt και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
  1 point
 17. Συνάδελφοι μην τα ανακατεύετε, το διαβάζουν και άλλοι το forum.
  1 point
 18. Αξιοπιστία! Συνήθως ακούς "μην παίρνεις κινέζικα, γιατί χαλάνε γρήγορα". Έχω ένα Noyafa που το χρησιμοποιώ περισσότερο από το Bosh και δεν έχει βγάλει τίποτα. Αλλα και να χαλάσει τουλάχιστον δεν θα κλαίω τα λεφτά του.
  1 point
 19. Αν διορθώνεται με μικροεπεμβάσεις, θα γίνει. Διαφορετικά, ιδίως αυτή την περίοδο, δε προλαβαίνω να ασχοληθώ. Όπως το κόβω, με τις αλλαγές που έκανε το ΤΕΕ, μάλλον θα χρειαστεί ριζική ανακαίνηση το script.
  1 point
 20. από το FAQ της εταιρίας: Which views do I get when using the DXF data capturing function? Depending on the measurements you will receive 2 or 3 different DXF files: 2DG --> this is the floor plan (view from the top) 2DW --> this is the front view. This file will only be created if between first and second measurement the horizontal movement was at least 10cm. Otherwise no horizontal axis can be defined for presentation. 3D --> this is the 3D drawing οπότε ψάξε για το 2DG αρχείο
  1 point
 21. Με τον πρόσφατο Ν.4759/21 τροποποιείται ο 4067 χωρίς τον περιορισμό των 6εκ: ιθ. Η επιφάνεια της θερμομόνωσης ή του θερμομο- νωτικού στοιχείου πλήρωσης, όπως θερμομονωτικά λιθοσώματα και λοιπά θερμομονωτικά στοιχεία, στο σύνολό της, οι επενδύσεις του κτιρίου, όπως διακοσμη- τική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρ- μαρόπλακες και λοιπές επενδύσεις, πάχους έως είκοσι (20) εκατοστά πέραν της θερμομόνωσης και τα επιχρί- σματα. Τα παραπάνω δύνανται να βρίσκονται εντός των πλαγίων αποστάσεων Δ ή δ και εκτός της οικοδομικής γραμμής. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με την ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τριών (3) τουλάχιστον μέτρων από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχω- ρημένου χώρου.
  1 point
 22. Εννοείται κανείς δε θα πείσει τον άλλον για κάτι που πιστεύει και όπως καταλαβαίνεις αρκετοί μιλάνε από πρώτο χέρι. Όλες οι απόψεις δεκτές και αυτό είναι το νόημα ενός φόρουμ. Κυρίως εγώ σκέφτομαι νέους μηχανικούς που επειδή μπαίνουν σε μία διαδικασία(σικέ κατ'εμένα) τους δημιουργούνται ελπίδες/όνειρα που όμως δεν είναι υπό νορμάλ συνθήκες(πχ του φίλου από Ολλανδία ή παιδιά που είχα γνωρίσει να δουλεύουν σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου κτλ). Δυστυχώς όμως όταν βλέπεις άτομα (μηχανικοί) να έχουν διοριστεί σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες(...) και μετά να διορίζονται στα πετρέλαια(δημόσια υπηρεσία από τη στιγμή που εμπλέκονται σωματεία και πολιτικοί) είναι ότι και να λέμε ακραίο και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Επίσης ανέκδοτη ιστορία σε κουβέντα μέσα στα πετρέλαια να λέει ο ένας και ο άλλος εγώ μπήκα χωρίς βύσμα κτλ κτλ και τελικά ένας να λέει καλά τελικά μόνο εγώ μπήκα με βύσμα και όλοι να λιώνουν στα γέλια, ήταν αξία ανεκτίμητη. Φαντάζομαι το παραπάνω ανέκδοτο γίνεται σε όλες τις μονάδες ανα την Ελλάδα.
  1 point
 23. Το πώς λειτουργεί το πράγμα στα ελπε είναι γνωστό. Εννοείται χαίρομαι για όποιον έλυσε το πρόβλημα της ζωής του, παρόλα αυτά να μείνει και αυτός στη χαρά του και να μην προκαλεί του στύλ "έβγαλα 19500 μόρια χωρίς να διαβάσω και διάβαζα με πρόγραμμα". Υπάρχουν 2 τρόποι : 1)το σωματείο, 2)πολιτικοί. Αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι κάποιες χρονιές το σωματείο έπεφτε στην απέξω(ιδίως τα τελευταία 4 χρόνια) και προχωρούσαν οι πολιτικές προτάσεις, προκαλώντας νεύρα κτλ κτλ. Παραδοσιακά πάντως είναι χωρισμένα με προτεραιότητα στα τέκνα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται(υποκατηγορία του σωματείου - άλλωστε στις αιτήσεις υπάρχει κουτάκι που αναγράφεις μέχρι και μητρώο εργαζομένου...) ώστε να συνεχιστεί η οικογενειοκρατεία, και μετά με καλή αναλογία σωματείο-πολιτικοί. Όσοι δεν έχουν ιδία άποψη, όταν με το καλό μπούν ας ξαναμπούν στο thread ας γράψουν 2-3 πραγματάκια και ας μήν εξαφανιστούν και ας αναλογιστούν πώς μπήκα;
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • «Ελλάδα 2.0»: 372 έργα με προϋπολογισμό 13,5 δισ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης
   Σε 13,5 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των 372 έργων που έχουν ενταχθεί, προς το παρόν, στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

   Στα 230 έργα, που είχαν ανακοινωθεί έως τον Μάιο του 2022, προστέθηκαν ακόμη 142 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3,28 δισ. ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στο «Ελλάδα 2.0», με αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίησή του, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

   Από τα 142 έργα, 21 αφορούν στην «Πράσινη μετάβαση», 10 στην «Ψηφιακή μετάβαση», 43 σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» και 68 έργα σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας».

   Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών πέντε ακόμη «πακέτων» εντάξεων έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι εντάξεις και ο προϋπολογισμός αυτών, με χρονολογική σειρά:

   Ιούλιος 2021: 12 έργα (1,42 δισ. ευρώ)
   • 0 replies
  • Ανακοινώθηκαν δύο (2) νέα προγράμματα «Εξοικονοµώ-Ανακαινίζω» για νέους ηλικίας 18-29 και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» για κενές κατοικίες
   Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου «Σπίτι μου», το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ενεργειακή αναβάθμιση – ανακαίνιση παλαιών κατοικιών τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για μίσθωση.

   Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους

   Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναβαθμιστεί μια παλαιά πατρογονική κατοικία με μικρό κόστος, έτσι ώστε οι νέοι να κατοικήσουν σε αυτή. Το πρόγραμμα αυτό κινείται σε δύο άξονες: να αναβαθμιστεί ενεργειακά το παλαιό σπίτι και να ανακαινιστεί για να αξιοποιηθεί από τους νέους ιδιοκτήτες του.
   • 2 replies
  • ΕΑΓΜΕ: 501 κατολισθήσεις στην χώρα την τελευταία διετία
   Η ΕΑΓΜΕ στο πλαίσιο ενημέρωσης των Αρμόδιων Αρχών εξέδωσε τα απολογιστικά Δελτία Κατολισθήσεων για τα έτη 2020 και 2021 με τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη χώρα μας. Τα Δελτία Κατολισθήσεων συντάχθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνικής Γεωλογίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και κοινοποιήθηκαν στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Μεταφορών.   
   • 0 replies
  • Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Αλθέα… το φάντασμα της δικτατορίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
   Κάποιοι το αναφέρουν ως το ξενοδοχείο της Χούντας. Μάλιστα κουβαλάει και το παρατσούκλι Δέσποινα από το όνομα της συζύγου του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και αυτό επειδή η θεμελίωση και η κατασκευή αυτής της πρωτοπόρας για την εποχή της ξενοδοχειακή μονάδα έγινε κατά την περίοδο της δικτατορίας.

   Την περίοδο της 7ετούς δικτατορίας ξεκίνησαν αρκετά έργα που σχετίζονταν με τον τουρισμό και την οικοδόμηση νέων μονάδων. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκαν και τα περίφημα θαλασσοδάνεια που δίνονταν απευθείας στον ενδιαφερόμενο «φίλο» επιχειρηματία. Οι καταγγελίες  στη μεταπολίτευση αποκάλυψαν μια σειρά από επιλεκτικές δανειοδοτήσεις που δημιούργησαν πολλά κουφάρια ξενοδοχείων που οι ιδιοκτήτες τους πήραν «ζεστό» χρήμα» αλλά δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την επένδυση. Τα δάνεια είχαν διάρκεια 18 χρόνια με χαριστική περίοδο μια πενταετία και κάλυπταν από το 20% έως και το 70% του συνόλου της πραγματοποιούμενης επένδυσης...
   • 1 reply
  • Μελέτη της άνευ προηγουμένου υδρολογικής ξηρασίας παγκοσμίως υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής
   Ξηρασίες που υπερβαίνουν τα μεγέθη των ιστορικών διακυμάνσεων θα μπορούσαν να συμβαίνουν όλο και πιο συχνά υπό μελλοντικές κλιματικές συνθήκες. Ωστόσο, ο χρόνος εμφάνισης άνευ προηγουμένου ξηρασίας υπό την κλιματική αλλαγή δεν έχει εξεταστεί ενδελεχώς. Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature στις 28 Ιουνίου 2022 χρησιμοποίησε υδρολογικές προσομοιώσεις πολλαπλών μοντέλων ώστε να διερευνήσει τις αλλαγές στη συχνότητα της υδρολογικής ξηρασίας υπό σενάρια υψηλής και χαμηλής συγκέντρωσης αερίων θερμοκηπίου παγκοσμίως.
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.