Jump to content

Leaderboard

 1. Gousgounis

  Gousgounis

  Συντονιστής


  • Points

   10

  • Posts

   1,351


 2. antloukidis

  antloukidis

  Core Members


  • Points

   9

  • Posts

   3,217


 3. zavi@tee.gr

  [email protected]

  Core Members


  • Points

   6

  • Posts

   2,662


 4. tetris

  tetris

  Core Members


  • Points

   4

  • Posts

   4,393


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/26/2021 in all areas

 1. Η δική μου προσέγγιση είναι, να κάνω δυο προμετρησεις για το ίδιο βαρος (πριν βάσει αδειας και μετά βάσει αποτύπωσης) σκυρόδεματος και τοιχοποιιας και μετά προσθέτω μόνιμα και κινητά στις πλάκες. Αν w2/w1 < 1.20 τότε ok. Θεωρητικά ο έλεγχος μπορεί να γίνει είτε στην οριζόντια είτε σε ολόκληρο το κτισμα. Σωστότερη προσέγγιση θεωρώ πως είναι ανά κτίριο. Τους υπολογισμούς τους περνάω στην έκθεση στατικού ελέγχου ως τεκμηρίωση.
  3 points
 2. Αν το χαγιάτι είναι κλειστό, τότε το υπολογίζεις συμβατικά ανά τμ. Αν είναι ανοικτό τότε με αναλυτικό. Όσον αφορά τη ΜΣΕ, η ευκολότερη προσέγγιση εξαίρεσης είναι αυτή των 25τμ, υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλες που μπορεί να εμπίπτεις (πχ αύξηση των κατακόρυφων κατά 20%).
  3 points
 3. Version 1.0.0

  9,251 downloads

  Περιλαμβάνει τα παρακάτω αρχεία: Ιδιωτικό συμφωνητικό - ειδική συγγραφή υποχρεώσεων Ιδιωτικό συμφωνητικό - επιχρίσματα Ιδιωτικό συμφωνητικό - σκυροδέματα, τοιχοποιίες Ιδιωτικό συμφωνητικό - υδραυλικός Ιδιωτικό Συμφωνητικό (εργοδότης-εργολάβος) Ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεση εκπόνησης πλήρους μελέτης για την ανέγερση κτηρίου Ιδιωτικό συμφωνητικό κατασκευής οικοδομής Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου σε εργολάβο (1) Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου σε εργολάβο (2) Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης υπεργολαβίας Συμφωνητικό για ανάληψη μελέτης-επίβλεψης Από το αρχείο των παλαιότερων downloads του michanikos.gr
  1 point
 4. Εκτός από το metering έχει και μια επαφή πάνω του. Το 10Α έχει να κάνει με αυτή την επαφή Δεν είναι υποχρεωτικό να τη χρησιμοποιήσεις. Επίσης αν θες πάνω από 10Α μπορείς απλά να βάλεις να οπλίζει ένα ρελέ ισχύος. Εγώ πχ που έχω τον αντίστοιχο μονοφασικό με ένα ρελέ ισχύος ανοιγοκλείνω το θερμοσίφωνα.
  1 point
 5. Γενικώς τα συστήματα έχουν αρχίσει και διασυνδέονται. Ανεξαρτήτως Κτηματολογίου, σε αλλαγή Δ.Α.Τ, ενημερώνονται αυτόματα τα στοιχεία σου στο ταξινετ. Αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να απευθυνθείς στη ΔΟΥ για να κάνεις το αίτημα μεταβολής. Τώρα, για την ενημέρωση του κτηματολογίου, αν βρίσκεται σε φάση υποβολής δηλώσεων η περιοχή σου, τότε κάνεις μια συμπληρωματική αίτηση αλλαγής στοιχείων σου. Αν είναι σε φάση προανάρτησης κάνεις το σχετικό αίτημα διόρθωσης στοιχείων. Σε πρώτη φάση έλεγξε αν έχεις λάβει μήνυμα στο τάξινετ περί αλλαγής του αριθμού σου στο νέο Δ.ΑΤ.
  1 point
 6. Ναι φυσικά, οι μικροαυτόματες της Siemens με ενσωματ. Wifi βγήκαν μόλις στην αγορά. Τα καταστήματα ακόμα δεν τα έχουν, είμαι κατόπιν παραγγελίας, αλλά σε λίγο καιρό θα είμαι στα ράφια ηλεκτρολογικών καταστημάτων. Πχ 16ΑΡΑ είναι η 5SL6016-7MC. Επίσης έχουν βγάλει και μικροαυτόματες wifi με ενσωματωμένη προστασία από ηλεκτρικό τόξο (Arc fault detector), παράδειγμα η 5SV6016-7MC16. Αυτές όλες (μέχρι 24 ασφάλειες, τις στέλνεις σε ένα 7KN1110-0MC00 και από εκεί μετά τις στέλνεις είτε σε ένα LOGO8!, είτε σε αλλά συστήματα διαχείρισης ενέργειας.
  1 point
 7. Δεν έχει σχέση με τη μέτρηση. Εννοεί ότι έχει μία επαφή, που μπορεί να διακόπτει κάποια κατανάλωση μέχρι 10Α (φυσικά με ένα ρελέ ισχύος, μπορεί να διακόπτει οτιδήποτε). Δεν είδα CE ούτε σε αυτό όμως....
  1 point
 8. Καμμία εμπιστοσύνη σε υλικά χωρίς σήμανση CE.
  1 point
 9. Με τα no name άντε να βγάλεις άκρη... δείτε εδώ η Siemens τι έχει βγάλει... μικροαυτοματο με ενσωματωμένο wifi https://new.siemens.com/global/en/products/energy/low-voltage/components/sentron-protection-devices/capable-circuit-protection-devices-communication.html
  1 point
 10. Ναι αλλά καλώντας 112, σε συνδέουν με το 100 ή 166 ή 199 κλπ Και το 112 το καλείς ακόμα και αν δεν υπάρχει sim κάρτα μέσα στο κινητό!
  1 point
 11. "τι νουμερο εχει το ...100;;;" καλησπερα Κωνσταντινε
  1 point
 12. χμ δεν ξέρω αν το ξέρετε. Καταρχήν να συστηθώ ξανά. Ο Arche είμαι απλά κάπου είχα βάλει το passw για να συνδεθώ και δεν το βρίσκω Τελος πάντων την υγεία μας να έχουμε και ξέρει κανένας να μου πει, αν βρούμε παράθυρο στο πλαινο όριο του οικοπέδου, υπόψη βρίσκεται πάνω από στοα (που υπάρχει στο ισόγειο και τον Α') εγώ είμαι ένα όροφο παραπάνω. Τακτοποιώ αλλαγή χρήσης στο εσωτερικό από επαγγελματικό σε κατοικία, το παράθυρο στον όροφο αυτό που άνοιξε στο πλάι δηλώνεται κάπως???
  1 point
 13. Νεα χρονιά δεν θα πάει. Είναι και θέμα πρεστιζ. Αλλά αφού τωρα τελείωσε η διαβούλευση και έχει και πολλές αλλαγές με τα παλιά προγραμματα , λογικό να θέλει απο τώρα ένα μιση μήνα τουλάχιστον.
  1 point
 14. Αυτό είναι το πιό απλό.... Δίπλα στο μετρητή βάζεις τον Γενικό Πίνακα, που θα έχει τις κατάλληλες αναχωρήσεις για όλους τους υποπίνακες των διαμερισμάτων, ΚΧ, ασανσέρ, κήπο, κλπ Γιατί ασχολείσαι εσύ (σαν αρχιτέκτων) με αυτά???
  1 point
 15. 1. 1.5 μ. - 58W, 1.2 μ. - 36W, 0.6 μ. - 18W (όλα αυτά για φθορισμού, ...οι led είναι σε λιγότερα Watt) 2.Ναι 3.Ναι 4.Όχι 5.Ναι όπως το λες (Υπάρχουν και κυκλικές φθορισμού και οι αντίστοιχες led)
  1 point
 16. Οι λάμπες είναι 58W, άρα πρέπει να ψάξεις για περισσότερα Watt από 58. Οι νέου τύπου λάμπες, παρότι έχουν το ίδιο σχήμα δεν χρειάζονται starter γιατί είναι led (με λιγότερα Watt και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής).
  1 point
 17. Συνάδελφοι μην τα ανακατεύετε, το διαβάζουν και άλλοι το forum.
  1 point
 18. Αξιοπιστία! Συνήθως ακούς "μην παίρνεις κινέζικα, γιατί χαλάνε γρήγορα". Έχω ένα Noyafa που το χρησιμοποιώ περισσότερο από το Bosh και δεν έχει βγάλει τίποτα. Αλλα και να χαλάσει τουλάχιστον δεν θα κλαίω τα λεφτά του.
  1 point
 19. Αν διορθώνεται με μικροεπεμβάσεις, θα γίνει. Διαφορετικά, ιδίως αυτή την περίοδο, δε προλαβαίνω να ασχοληθώ. Όπως το κόβω, με τις αλλαγές που έκανε το ΤΕΕ, μάλλον θα χρειαστεί ριζική ανακαίνηση το script.
  1 point
 20. από το FAQ της εταιρίας: Which views do I get when using the DXF data capturing function? Depending on the measurements you will receive 2 or 3 different DXF files: 2DG --> this is the floor plan (view from the top) 2DW --> this is the front view. This file will only be created if between first and second measurement the horizontal movement was at least 10cm. Otherwise no horizontal axis can be defined for presentation. 3D --> this is the 3D drawing οπότε ψάξε για το 2DG αρχείο
  1 point
 21. Με τον πρόσφατο Ν.4759/21 τροποποιείται ο 4067 χωρίς τον περιορισμό των 6εκ: ιθ. Η επιφάνεια της θερμομόνωσης ή του θερμομο- νωτικού στοιχείου πλήρωσης, όπως θερμομονωτικά λιθοσώματα και λοιπά θερμομονωτικά στοιχεία, στο σύνολό της, οι επενδύσεις του κτιρίου, όπως διακοσμη- τική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρ- μαρόπλακες και λοιπές επενδύσεις, πάχους έως είκοσι (20) εκατοστά πέραν της θερμομόνωσης και τα επιχρί- σματα. Τα παραπάνω δύνανται να βρίσκονται εντός των πλαγίων αποστάσεων Δ ή δ και εκτός της οικοδομικής γραμμής. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με την ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τριών (3) τουλάχιστον μέτρων από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχω- ρημένου χώρου.
  1 point
 22. Εννοείται κανείς δε θα πείσει τον άλλον για κάτι που πιστεύει και όπως καταλαβαίνεις αρκετοί μιλάνε από πρώτο χέρι. Όλες οι απόψεις δεκτές και αυτό είναι το νόημα ενός φόρουμ. Κυρίως εγώ σκέφτομαι νέους μηχανικούς που επειδή μπαίνουν σε μία διαδικασία(σικέ κατ'εμένα) τους δημιουργούνται ελπίδες/όνειρα που όμως δεν είναι υπό νορμάλ συνθήκες(πχ του φίλου από Ολλανδία ή παιδιά που είχα γνωρίσει να δουλεύουν σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου κτλ). Δυστυχώς όμως όταν βλέπεις άτομα (μηχανικοί) να έχουν διοριστεί σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες(...) και μετά να διορίζονται στα πετρέλαια(δημόσια υπηρεσία από τη στιγμή που εμπλέκονται σωματεία και πολιτικοί) είναι ότι και να λέμε ακραίο και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Επίσης ανέκδοτη ιστορία σε κουβέντα μέσα στα πετρέλαια να λέει ο ένας και ο άλλος εγώ μπήκα χωρίς βύσμα κτλ κτλ και τελικά ένας να λέει καλά τελικά μόνο εγώ μπήκα με βύσμα και όλοι να λιώνουν στα γέλια, ήταν αξία ανεκτίμητη. Φαντάζομαι το παραπάνω ανέκδοτο γίνεται σε όλες τις μονάδες ανα την Ελλάδα.
  1 point
 23. Το πώς λειτουργεί το πράγμα στα ελπε είναι γνωστό. Εννοείται χαίρομαι για όποιον έλυσε το πρόβλημα της ζωής του, παρόλα αυτά να μείνει και αυτός στη χαρά του και να μην προκαλεί του στύλ "έβγαλα 19500 μόρια χωρίς να διαβάσω και διάβαζα με πρόγραμμα". Υπάρχουν 2 τρόποι : 1)το σωματείο, 2)πολιτικοί. Αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι κάποιες χρονιές το σωματείο έπεφτε στην απέξω(ιδίως τα τελευταία 4 χρόνια) και προχωρούσαν οι πολιτικές προτάσεις, προκαλώντας νεύρα κτλ κτλ. Παραδοσιακά πάντως είναι χωρισμένα με προτεραιότητα στα τέκνα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται(υποκατηγορία του σωματείου - άλλωστε στις αιτήσεις υπάρχει κουτάκι που αναγράφεις μέχρι και μητρώο εργαζομένου...) ώστε να συνεχιστεί η οικογενειοκρατεία, και μετά με καλή αναλογία σωματείο-πολιτικοί. Όσοι δεν έχουν ιδία άποψη, όταν με το καλό μπούν ας ξαναμπούν στο thread ας γράψουν 2-3 πραγματάκια και ας μήν εξαφανιστούν και ας αναλογιστούν πώς μπήκα;
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
 • Our picks

  • Η αλπική περιοχή της Δρακολίμνης στον Σμόλικα σε υψόμετρο 2.050 μέτρα
   Σμόλικας είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, με υψόμετρο 2.637 μέτρα. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του νομού Γρεβενών.

   Περικλείεται από τον Γράμμο στα βόρεια, την Τύμφη στα νότια και την Πίνδο στα νότια και ανατολικά. Ουσιαστικά πρόκειται για τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που καταλαμβάνει ολόκληρη την δυτική Ελλάδα.

   Στον Σμόλικα βρίσκονται μερικά από τα ορεινότερα χωριά της Ελλάδας, όπως η Σαμαρίνα,η Σμίξη,η Φούρκα, οι Πάδες, το Παλαιοσέλλι και άλλα.

   Απο τον Σμόλικα πηγάζουν οι παραπόταμοι του Αλιάκμονα, Βενέτικος και Γρεβενιώτικος.

   Ο Σμόλικας καλύπτεται από πλούσια βλάστηση που περιλαμβάνει κυρίως μαυρόπευκο, ρόμπολο, οξιά και διάφορα φυλλοβόλα. Κάτω από την υψηλότερη κορυφή του σχηματίζεται η δρακόλιμνη. Μικρότερες παροδικές αλπικές λίμνες σχηματίζονται σε λοιπά σημεία του βουνού.  

    
   • 1 reply
  • Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχετική με τους σεισμούς
   Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την ονομασία «ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – Ε.Α.Α» παρουσίασε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα σεισμικά γεγονότα στον ελλαδικό χώρο.

   Η εφαρμογή αποτελεί ένα άμεσο σημείο επαφής του κοινού, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα στη χώρα μας. Χάρη στη συμμετοχική δράση των χρηστών, η εφαρμογή προβάλλει μια συνολική εικόνα του μεγέθους και των επιπτώσεων ενός σεισμού.

   Κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά, είναι:

   Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο.


   Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.


   Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη).


   Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.


   Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις των χρηστών.
   Μπορεί κανείς να «κατεβάσει» την εφαρμογή σε συσκευές Android μέσω του Google Play και σε συσκευές iOS μέσω του Apple Store.

   Η εφαρμογή εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noa.gein.seismicity
   • 0 replies
  • Ερχεται «τακτοποίηση» καταπατημένων του Δημοσίου - Πώς θα δοθούν τίτλοι κυριότητας
   Η πλειονότητα των δημοσίων ακινήτων στην Αττική είναι μερικώς ή εξ ολοκλήρου καταπατημένα, σε ποσοστό που φτάνει το 80% - Από το 1998 και μετά σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις επεδίωξαν τη νομιμοποίηση καταπατημένων ακινήτων.

   άξη στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δημοσίου αντιμετωπίζοντας το χρόνιο πρόβλημα των καταπατημένων ακινήτων, γαιών και οικισμών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα.

   Στόχος του νέου σχεδίου νόμου είναι η οριστική αντιμετώπιση των αυθαίρετων καταπατήσεων της περιουσίας του Δημοσίου, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κόστος της απόκτησης των οριστικών τίτλων κυριότητας από τους καταπατητές, η οποία αναμένεται να είναι ένα ποσοστό επί της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας.

   Το χρονικό των καταπατήσεων

   • 0 replies
  • Κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή στο 2ο σεμινάριο AutoCAD 2D με πιστοποίηση Autodesk
   Η εταιρία GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center προσφέρει εντελώς δωρεάν στα μέλη του Michanikos.gr τρια (3) σεμινάρια με αντικείμενο το AutoCAD 2D Modeling.

   Η GAELEARNING LAB - Autodesk Training Center διεξάγει μαθήματα σε προγράμματα υπολογιστών και κυρίως σε προγράμματα ψηφιακής σχεδίασης.

   Έκπτωση 15% σε όλα τα σεμινάρια

   Για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία των κληρώσεων όλα τα μέλη της κοινότητας μας κερδίζουν μια έκπτωση 15% με το κουπόνι: michanikosgr σε οποιοδήποτε σεμινάριο.

   Μαθήματα AutoCAD 2D με πιστοποίηση Autodesk®

   Στα μαθήματα AutoCAD 2D που θα παρακολουθήσετε αναφέρονται όλες οι εντολές που θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε τα σχέδιά σας με ευκολία και άνεση.

   Οι χρήστες που μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το AutoCAD 2D μπορούν να δημιουργήσουν σχέδια και να τα εκτυπώσουν σε συγκεκριμένη κλίμακα. Τα σχέδια αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού, για το σχεδιασμό ηλεκτρoλογικών κυκλωμάτων και το σχεδιασμό κτιρίων.

    • Thanks
   • 77 replies
  • Γεωπληροφοριακός χάρτης της ΕΛΕΤΑΕΝ με όλα τα αιολικά πάρκα της Ελλάδας
   Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΛΕΤΑΕΝ η ηλεκτρονική εφαρμογή με τον γεωπληροφοριακό χάρτη της ΕΛΕΤΑΕΝ. Ο χάρτης περιλαμβάνει όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021.

   Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χάρτη της Ελλάδας και να επιλέγει πολύγωνα αιολικών πάρκων ή ανεμογεννήτριες που επιθυμεί. Επιλέγοντας κάποιο πολύγωνο θα του εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με πληροφορίες του αιολικού πάρκου, μεταξύ των οποίων η ισχύς του, το πλήθιος και ο τύπος των ανεμογεννητριών, η βεβαίωση παραγωγού, η εταιρεία έργου, το έτος έναρξης λειτουργίας, κ.ο.κ.

   Ομοίως και αν επιλέξει κάποια ανεμογεννήτρια. Κάθε αιολικό πάρκο έχει ένα μοναδικό κωδικό ή και υποκωδικό. Οι υποκωδικοί υποδηλώνουν τις περιπτώσεις επέκτασης, αποξήλωσης, repowering ή συνδυασμό αυτών για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο.

   Στη δεξιά πλευρά του χάρτη εμφανίζεται μία μπάρα που δίνει δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει το υπόβαθρο του χάρτη, να εμφανίσει το υπόμνημα του χάρτη, να μετρήσει αποστάσεις, να εκτυπώσει τον χάρτη και να διαμοιραστεί τον σύνδεσμο. Επιπλέον, δίνονται ενδιαφέρουσες στατιστικές πληροφορίες σχετικά με την συνολική εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, πού βρισκόμαστε συγκριτικά με τον εκτιμώμενο στόχο για το 2030, πόσα MW αιολικής ενέργειας προστέθηκαν ανά έτος κλπ.

   Η βάση δεδομένων του χάρτη αποτελεί συνδυασμό στοιχείων από τα ανοιχτά δεδομένα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και από τη βάση δεδομένων της Στατιστικής Αιολικής Ενέργειας που δημοσιεύει η ΕΛΕΤΑΕΝ και στόχος είναι να επικαιροποιείται κάθε εξάμηνο.

   Η ΕΛΕΤΑΕΝ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασταυρώσει και να επιβεβαιώσει τα δεδομένα. Ωστόσο, δεν εγγυάται την ακρίβειά τους. Ο χάρτης δημιουργήθηκε μέσω της εφαρμογής ArcGIS Pro της ESRI.


   Δείτε τον χάρτη: https://eletaen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=875b7ea838cf4fe6a937c4be90fa8edd&extent=2070592.4486%2C4027438.181%2C3489263.6936%2C5196618.9657%2C102100
    • Like
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.