Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Πώς λαμβάνουμε γνώση της απόφασης, όταν δεν έχουμε πρόσβαση στο κτηματολογικό γραφείο της περιοχής;;; "" Σας ενημερώνουμε ότι για το αίτημά σας για επανεξέταση των στοιχείων κτηματογράφησης με ΑΡ.ΠΡΩΤ: ....στο ΚΑΕΚ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: ..... η οποία είχε προωθηθεί σε Επιτροπή εκδίκασης υποθέσεων, εκδόθηκε σχετική απόφαση η οποία πρωτοκολλήθηκε στο οικείο Κτηματολογικό Γραφείο της περιοχής του ακινήτου."" Δεν θα πρέπει να κοινοποιείται στον ενιστάμενο;;; Γιατί να τρέχει κάποιος στο γραφείο της περιοχής;; Αυτό δεν είναι ουσιαστική παρεμπόδιση του πολίτη, να ασκήσει τα δικαιώματά του;;
  3. Σήμερα
  4. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα που αφορούν αριθμητικά δεδομένα επανάλυσης του κλίματος, τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr / Ε.Α.Α., το καλοκαίρι του 2025 ήταν το 3ο θερμότερο από το 1960 για την Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2025 ξεπέρασε τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Ο Ιούνιος καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 1960, ενώ ο Ιούλιος ως ο 4ος θερμότερος. Πιο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ήταν ο Αύγουστος. Συνολικά, για τις 92 ημέρες του καλοκαιριού του 2025, οι 70 ήταν λίγο έως πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 για την ίδια εποχή. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η μέση θερμοκρασία για το διάστημα του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) από το 1960 μέχρι το 2025 για ολόκληρη την Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2025 καταγράφεται ως το 3ο θερμότερο, ξεπερνώντας κατά +1.5°C τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 (μαύρη διακεκομμένη γραμμή). Είναι πολύ κοντά στο καλοκαίρι του 2021 και μόλις 0.3°C ψυχρότερο από το 2ο θερμότερο, το 2012. Το θερμότερο καλοκαίρι παραμένει, με μεγάλη διαφορά από το 2ο, το περσινό καλοκαίρι του 2024. Εικόνα 1. Μέση θερμοκρασία για την περίοδο του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2025. Η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού έχει αυξηθεί κατά 2.4°C από το 1960 έως το 2025. Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η κατάταξη του καλοκαιριού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας με βάση τη μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού από το 1960 έως το 2025. Παρατηρούμε πως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας, το καλοκαίρι του 2025 ήταν το 2ο θερμότερο από το 1960, ενώ στα ηπειρωτικά ήταν το 4ο θερμότερο. Στη Κεντρική Μακεδονία, στον νομό Αττικής και στη νότια Πελοπόννησο καταγράφηκε το 3ο θερμότερο. Λιγότερο θερμό ήταν σε περιοχές των Κυκλάδων, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Κρήτης. Εικόνα 2. Κατάταξη του καλοκαιριού 2025 σε κάθε σημείο της Ελλάδας με βάση τη μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού κάθε έτους από το 1960. View full είδηση
  5. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα που αφορούν αριθμητικά δεδομένα επανάλυσης του κλίματος, τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr / Ε.Α.Α., το καλοκαίρι του 2025 ήταν το 3ο θερμότερο από το 1960 για την Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2025 ξεπέρασε τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Ο Ιούνιος καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος από το 1960, ενώ ο Ιούλιος ως ο 4ος θερμότερος. Πιο κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ήταν ο Αύγουστος. Συνολικά, για τις 92 ημέρες του καλοκαιριού του 2025, οι 70 ήταν λίγο έως πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 για την ίδια εποχή. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η μέση θερμοκρασία για το διάστημα του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) από το 1960 μέχρι το 2025 για ολόκληρη την Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2025 καταγράφεται ως το 3ο θερμότερο, ξεπερνώντας κατά +1.5°C τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 (μαύρη διακεκομμένη γραμμή). Είναι πολύ κοντά στο καλοκαίρι του 2021 και μόλις 0.3°C ψυχρότερο από το 2ο θερμότερο, το 2012. Το θερμότερο καλοκαίρι παραμένει, με μεγάλη διαφορά από το 2ο, το περσινό καλοκαίρι του 2024. Εικόνα 1. Μέση θερμοκρασία για την περίοδο του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2025. Η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού έχει αυξηθεί κατά 2.4°C από το 1960 έως το 2025. Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η κατάταξη του καλοκαιριού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας με βάση τη μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού από το 1960 έως το 2025. Παρατηρούμε πως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας, το καλοκαίρι του 2025 ήταν το 2ο θερμότερο από το 1960, ενώ στα ηπειρωτικά ήταν το 4ο θερμότερο. Στη Κεντρική Μακεδονία, στον νομό Αττικής και στη νότια Πελοπόννησο καταγράφηκε το 3ο θερμότερο. Λιγότερο θερμό ήταν σε περιοχές των Κυκλάδων, σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Κρήτης. Εικόνα 2. Κατάταξη του καλοκαιριού 2025 σε κάθε σημείο της Ελλάδας με βάση τη μέση θερμοκρασία του καλοκαιριού κάθε έτους από το 1960.
  6. @flora_k καλημέρα, σε 1η φάση δες αν στο λύνει αν απλά κλείσεις το παράθυρο και το εκτελέσεις. Επίσης δες αν στο λύνει αν ανεβάσεις το xml στο Buildingcert. Κάποιοι συν/φοι στο παρελθόν έχουν αναφέρει επίσης ότι ξεπέρασαν το συγκεκριμένο εισάγοντας ένα διαφανές με πολύ μικρή επιφάνεια (πχ. 0.001) στην καρτέλα του μθχ.
  7. Συνάδελφε, μην απελπίζεσαι. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε κι εμείς οι παλιοί (α.μ. ΤΕΕ 32...). Βλέπεις, έχουμε την ατυχία να είμαστε πολίτες ενός άθλιου (για να μην πω τίποτε χειρότερο) κράτους. Που δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να διασφαλίσει τη νομιμότητα των πράξεών του. Και για να τα πάρουμε με τη σειρά: Το ΠΔ του 85 (για την εκτός σχεδίου δόμηση) σαφώς ΔΕΝ αναφέρει υποχρέωση προσώπου. Και, όπως κάθε ΠΔ, είχε την έγκριση του (τότε) ΣτΕ. Η απαίτηση προσώπου ήρθε με το Ν 3212/13. Ξαφνικά, οι "σοφοί" του Συμβουλίου ανακάλυψαν ότι η απαίτηση για ύπαρξη προσώπου εννοείται στο ανωτέρω ΠΔ !!! Και αποφάσισαν αναλόγως. Και το σοβαρό κράτος μας έκανε την πάπια. Προφανώς διότι υπάρχει αλισβερίσι μεταξύ τους και δεν ήθελαν να χαλάσουν την κολληγιά. Η ουσία είναι ότι η νομοθεσία ΔΕΝ έχει αλλάξει. Κάποιες ΥΔΟΜ αγνοούν τις αποφάσεις στε κι εκδίδουν κανονικά άδειες. Κάποιες άλλες όχι. Γιαυτό και βλέπεις στις δηλώσεις "άρτιο και οικοδομήσιμο". Αλλά για να μη βρεθούμε μπλεγμένοι, η σωστή δήλωση πρέπει να γίνεται και με την επιφύλαξη των αποφάσεων στε. Κουράγιο, κι εδώ είμαστε για κάθε σου απορία. Μην το βάζεις κάτω.
  8. Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για μία οριζόντια ιδιοκτησία εντός σχεδίου την οποία ρυθμίζω και βρίσκεται στο υπόγειο διώροφης οικοδομής. Σύμφωνα με την αρχική άδεια έπρεπε να κατασκευαστεί μία ισόγεια κατοικία με υπόγεια αποθήκη με οροφή στο +1,50μ από το διαμορφωμένο έδαφος αλλά και από το δρόμο. Με άδεια νομιμοποίησης, νομιμοποιήθηκε α όροφος που εξαντλεί το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Στα σχέδια της άδειας νομιμοποίησης φαίνεται και πάλι ότι το υπάρχον υπόγειο φτάνει μέχρι το +1,50μ από το δρόμο. Ο πελάτης μου έχει την οριζόντια ιδιοκτησία ΥΠΟΓΕΙΟ, την οποία έχει μετατρέψει από αποθήκη σε κατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι, σε σχέση με το δρόμο (!!!) η κάτω πλάκα ισογείου είναι στο +2,20μ και όχι στο +1,50μ. ενώ από τις υπόλοιπες όψεις είναι στο +1,50μ. Επιπλέον το εσωτερικό ύψος του υπογείου είναι 2,70μ αντί για 2,40μ που προέβλεπε η άδεια. Ποια είναι η γνώμη σας Μπορώ να χρησιμοποιήσω μειωτικό συντελεστή?
  9. Αυτή που ανέφερες (μπατική) αλλά με κατακόρυφα διαζώματα (κολωνάκια)
  10. Καλημέρα, έχω ένα ΠΕΑ σε λιθόκτιστο κτίσμα προ του 55, που είναι ισόγεια κατοικία με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο που δεν επικοινωνούν εσωτερικά. Εξετάζω τον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο ως ΜΘΧ. Έχω μια διαχωριστική επιφάνεια που είναι το δάπεδο του ισογείου προς το ΜΘΧ. Στο ΜΘΧ δεν έχω διαφανείς επιφάνειες. Έχω μόνο μια μεταλλική πόρτα που αποτελεί και τη μοναδική πρόσβαση στο υπόγειο. Στην εκτέλεση του ΠΕΑ μου βγαίνει το σφάλμα "Πρέπει να ορίσετε διαφανείς επιφάνειες στον Μη Θερμαινόμενο χώρο 1 στο Υπάρχον Κτίριο". Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Έχω κάνει κάποιο λάθος; Ευχαριστώ πολύ
  11. Τα 14 μ. ήταν το ύψος από τους όρους δόμησης, όχι τον ΓΟΚ. Επίσης το 1 μ. το πήρε λόγω πιλοτής που ίσχυε και τότε. Τέλος στο δώμα μπορούσε να κατασκευαστεί χώρος Κ.Χ. που ήταν ένα ποσοστό της δόμησης και μπορούσε να είναι από 12 έως 60 τμ. Μπορούσες και να ενσωματώσεις και μέρος της απόληξης του κλιμακοστασίου, εφ΄ όσον δεν επηρέαζε το ελεύθερο ύψος άνω των σκαλοπατιών. Το πιθανότερο είναι να είναι όλα νόμιμα. Για ανασύσταση πρέπει να διαβάσεις καλά τον ΓΟΚ/73. Εχει εντελώς άλλη λογική από τους επόμενους.
  12. periklissig

    iGUIDE PLANIX Core

    Υπολειπόμενος Χρόνος: 1 μήνας and 29 days

    • ΠΩΛΗΣΗ
    • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

    Πωλείται λόγω αναβάθμισης εξοπλισμού. Σε καλή κατάσταση μαζί με τον τριποδά του και όλα τα παρελκόμενα.

    1.600 €

  13. Χθες
  14. Ευχαριστώ για τις πολύτιμες απαντήσεις! Ο διαχειριστής της αίτησης είναι πτυχιούχος μηχανικός δομικών έργων ΤΕ και η άδεια αφορά νέα 4οροφη οικοδομή. Πως να εξηγήσω στον ελεγκτή αυτό που μου έγραψες; Άλλη λύση είναι να μπει ως συντονιστής μέτρων ασφαλείας, να κάνει τα ΣΑΥ-ΦΑΥ ή να δω μήπως μπορούμε να αλλάξουμε τον διαχειριστή της άδειας...
  15. Ευχαριστώ πολύ!
  16. λειτουργεί νομίμως ή άτυπα; Κτίριο υπάρχει;
  17. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι αρκετά νέος στο χώρο οπότε συγχωρέστε με για πιθανά λάθη μου. Έχω διαβάσει και διαβάζω αρκετά κάθε μέρα αυτή τη χαοτική νομοθεσία (μαζί με τις νομολογίες του ΣτΕ). Με βοήθησαν πολύ όσα διάβασα εδώ οπότε και μετά την απόφαση του ΣτΕ συμπερανα ότι για τυφλό οικόπεδο εκτός σχεδίου πλέον δεν υπογράφουμε άρτιότητα και οικοδομησιμότητα. Έτυχε να δω 3 διαφορετικά τοπογραφικά, πολύ πρόσφατα, για εκτός σχεδίου (εκτος ΓΠΣ ΣΧΟΟΑΠ κλπ) σε τελείως τυφλά ή με δουλεία διόδου τα οποία πήραν δήλωση αρτιότητας "ως προυφιστάμενα του 2003"( έτσι αναφερόταν). Διαβάζοντας τα νιώθω ότι ανόητος. Λέω τι δεν έχω καταλάβει; και αρχίζω ξανά να αναζητώ τη νομοθεσία. Είμαστε εμείς πολύ συντηρητικοί; Έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι ότι για το παραμικρό πρέπει να τρέξω στην ΥΔΟΜ της περιοχής μου αλλά και πάλι έχω την ανασφάλεια. Είναι λογικό όλο αυτο που βιώνω; Τα καταθέτω ως νέος και άπειρος για να δω αν συμπάσχει κι άλλος.
  18. Σε αδόμητο οικόπεδο που λειτουργεί ως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και θέλω να ηλεκτροδοτηθεί για να φωτιστεί, με ποια αιτιολογία μπορεί να εκδοθεί η βεβαίωση.
  19. Καλησπέρα Δεν θα υπάρχουν κατακόρυφα διαζώματα, μόνο 1 η 2 σεναζ , ποια θα είναι η καλύτερη τοιχοποιια κατά την γνώμη σας
  20. Ούτε σε μένα έχουν ζητηθεί, ποιός ιδιώτης ξέρει να τα ζητήσει; Την αμοιβή όλοι την παίρναμε για όλα αυτά, (Μελέτη Εφαρμογής), δες τους συντελεστές που χρησιμοποιεί το πρόγραμμά σου, εγώ έχω 15 χρόνια να βγάλω άδεια και δεν έχω τίποτα σχετικό. Πάντως όταν έβγαζα άδειες, και πίνακα κουφωμάτων και λεπτομέρειες και ένα στοιχειώδες GANTT έδινα.
  21. τεχνική εταιρεία= Τεχνολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε ή Υπομηχανικοί
  22. Δεν υπαρχει πρόβλημα, αρκεί να μελετηθεί (με αντισεισμικό) και να κατασκευαστεί (και με κατακόρυφα διαζώματα) σωστά
  23. Πάντως, στα 40 χρόνια εργασίας μου, ουδέποτε έχουν ζητηθεί (τόσο από μένα, όσο κι από τους λοιπούς συναδέλφους). Αν, όμως, εσύ τα εφαρμόζεις (παίρνοντας και την αντίστοιχη αμοιβή), μπράβο σου...
  24. δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί μια τεχνική εταιρεία που δεν έχει καμια σχέση με το έργο να μπορει να αναλάβει την αίτηση και όχι ένας άσχετος μηχανικός...
  25. Αριθμ. απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/ΦΕΚ 2090β’/20-5-21 ΑΡΘ 2 ε)... Διαχειριστής της αίτησης νοείται ένας εκ των μηχανικών του έργου ή τεχνική εταιρεία, στους οποίους ανα- τίθεται από τον κύριο του έργου η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για την έκδοση της διοικητικής πράξης.
  26. καλησπέρα και καλό μήνα, ΥΔΟΜ μας γύρισε φάκελο για προέγκριση οικοδομικής άδειας κατ3 με παρατήρηση ότι ο διαχειριστής της προέγκρισης δεν συμμετέχει στις μελέτες. Ισχύει αυτό;
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.