Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      26.393


  2. maneni

    maneni

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.677


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      7.661


  4. Ghostrider

    Ghostrider

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      398


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 10/05/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. [όπως σταλθηκε για δημοσιευση] https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=2d2016aa-ebb1-43cf-a88b-aba7018724bc το οριστικο κειμενο, μαζι με τον αριθμο ΦΕΚ, μαλλον σε 2-3 μερες Ως προς εμας, εχουν γινει σημαντικες τροποποιησεις, ωστε μετα 10-15 μερες να πρεπει να χρησιμοποιούμε τους νομους υπο την νεα κωδικοποίηση. τροποποιηθεντες νόμοι, περιληπτικα. 4014/11, 3468/06, ΑΠΕ, πδ 59/18 χρησεις 1650/86, ζωνες προστασιας, 998/79 δασικος νομος, 3889/10 δασικα/οικιστικες πυκνωσεις 4122/13 Ενεργειακη με πολλες αλλαγες, 4001/11 φυσικο αέριο, 4512/18 και 2664/98 κτηματολόγιο, 3937/11 ΕΖΔ και ΖΕΠ, 4042/12 αποβλητα/συλλογη κλπ, πλαστικες σακκούλες, [!!!!] 4047/16 χωρικα σχεδια, 4495/17 τροποποιησεις για ΠΕΣΑ, ΠΕΣΥΠΟΘΑ και στα αρθρα 102/116/117/36/38, ξανα 998/79 περι δασων, 4258/14 υδατορεματα. εδιτ ΦΕΚ Α 92/2020 ν 4685/2020
    1 point
  2. Mitso , πριν χρόνια σε ένα corolla που είχα εμφανιζόταν ξαφνικό κόψιμο του κινητήρα , το οποίο συνέβαινε όταν πάταγες απότομα γκάζι. Σε διαδοχικές επισκέψεις στο συνεργείο ( εξουσιοδοτημένο ) ελέγθηκαν όλες οι πιθανές και απίθανες περιπτώσεις , αλλάχτηκαν διάφορα, το πρόβλημα παρέμενε και ο μάστορας άρχισε να τραβάει τα μαλλιά του. Η όλη φάση μαζί με τα μπες-βγες και λόγω ταξιδιών εκτός κράτησε κανα μήνα. Την τελευταία φορά που με είδε να ξαναμπαίνω μέσα κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό ! Εχει ανοίξει το καπό , έχει ανάψει τσιγάρο και κοιτά σα χαμένος τη μηχανή με βλέμμα απόγνωσης. Ξαφνικά μονολογεί ένα "ρε μπας και .." , βουτάει από ένα διπλανό starlet τα μπουζοκαλώδια και τα φορά στο δικό μου για τεστ. Αυτό ήταν. Τα καταραμένα μπουζοκαλώδια.. Από τότε το ΄μαθα. Οταν αρχίζουν διακοπές στο γκάζωμα , πρώτα αυτό ψάχνω.
    1 point
  3. Να δεις που θα είναι τα μπουζοκαλώδια & θα ξεμπερδεύεις (όχι πως είναι φθηνά & αυτά, αλλά υπάρχουν και χειρότερες βλάβες που κοστίζουν).
    1 point
  4. δεν έχει σημασία αν θα πωληθούν ξεχωριστά.
    1 point
  5. το είχα πρόχειρο αλλά με πρόλαβε ο συν. pirsogiannis έχει κάποια ζόρια στο καλούπωμα αλλά, με λίγη καλή θέληση, όλα γίνονται
    1 point
  6. Δες στα σχόλια της Β.2.2.5, "...ομοίως το σκυρόδεμα που έχει άλλες επικαλύψεις π.χ πλάκες κλπ θεωρείται ανεπιχριστο και ισχύουν οι τιμές του πίνακα Β2-7"
    1 point
  7. να μην πας πουθενα και διαγραφω την απαντηση μου.
    1 point
  8. η επιλογή είναι δική σου ή του ιδιοκτήτη. Μπορείς να κάνεις είτε 1 ΠΕΑ (ολόκληρο κτίριο) είτε 2 (κτιριακή μονάδα)
    1 point
  9. όλα αυτά που λες έχουν ακυρωθεί στην πράξη. Οπότε η εισαγωγή γραπτών εξετάσεων θα επιφέρει μια αποκατάσταση. Θα λειτουργήσει σαν ανάδραση. Δηλ όσο οι αποτυχίες είναι μεγάλες τόσο ποιο πολύ θα πιέζεται το πανεπιστήμιο να αποκαταστήσει τη διαφορά. Οπότε κάποια στιγμή θα φθάσουμε να λέμε αυτά που λες και πραγματικά να αξίζουν.....
    1 point
  10. Κάποια στιγμή παλιότερα είχα βρει αυτό για ΚΑΕ Δήμων. Όπου το έχω χρησιμοποιήσει ισχύει. Αλλά λογικά και ο Δήμος θα ξέρει το ΚΑΕ του. KAE_DHMVN.doc
    1 point
  11. Το σωστό και νόμιμο είναι να έχεις 4 ρολόγια (κάθε διαμέρισμα το δικό του)
    1 point
  12. δες αυτα https://www.michanikos.gr/forums/topic/5371-χαρακτηρισμός-οδού-ως-εθνικήεπαρχιακή-κτλ/?do=findComment&comment=712595 και τα λεμε
    1 point
  13. Εάν από την εκσκαφή του υπογείου έχει προκύψει "χαλαρό" έδαφος κάτω από την πεδιλοδοκό που έρχεται και "χτυπάει" πάνω στο τοιχείο του υπογείου τότε πως το αντιμετωπίζουμε ?
    1 point
  14. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανισοσταθμία, αρκεί να γίνουν σωστά οι αγκυρώσεις των οπλισμών. Κι επειδή, στην περίπτωση αυτή, δεν μπορούν να "τρέξουν" σε συνεχόμενη π/δ, μπορείς να δημιουργήσεις ενισχυμένο κατασκευαστικό κόμβο ως εξής: Καλουπώνεις (στο πλάτος του πέλματος της π/δ και σε ύψος έως την άνω παρειά της) και σκυροδετείς το κενό μεταξύ εκσκαφής και τοιχίου, οπλίζοντας σαν υποστύλωμα το αντίστοιχο τμήμα του κορμού της π/δ.
    1 point
  15. Η δική μου άποψη.......... Εάν στο ισόγειο κατάστημα δεν έχεις επάρκεια τοιχοπληρώσεων σε κάθε διεύθυνση μεγαλύτερη από το 50% των τοιχοπληρώσεων κατά την αντίστοιχη διεύθυνση του υπερκείμενου ορόφου, έχεις μαλακό όροφο. Επειδή λοιπόν έχεις μικρότερη επιφάνεια δεύτερου ορόφου, το παραπάνω κριτήριο δεν πληρείται, οπότε κατά τη γνώμη μου έχεις μαλακό όροφο. Η παράγραφος 6 που επικαλείσαι αναφέρεται ρητά σε μονώροφα ή σε κανονικά διώροφα ενώ παράλληλα πρέπει να εφαρμόζονται και ειδικές διατάξεις για την εξασφάλιση τοπικής πλαστιμότητας από τη στιγμή που έχεις και μαλακό όροφο. Λοιπόν: 1ον: Το διώροφό σου μάλλον δεν είναι κανονικό, διότι η μείωση της επιφάνειας του 2ου ορόφου έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση της δυσκαμψίας του σε σχέση με τη δυσκαμψία του ισογείου. Επίσης έχεις μείωση της μάζας του 2ου ορόφου σε σχέση με τη μάζα ισογείου (για ποσοστά δες ΕΑΚ 3.5.1[4]) 2ον: Άντε τώρα να εξασφαλίσεις κατασκευαστικά απαιτήσεις αυξημένης πλαστιμότητας για το μαλακό όροφο (δες και παράρτημα Β Ε.Α.Κ.) Από τη στιγμή που δεν έχεις κανονικό διώροφο, πάπαλα η παρ. 6 που επικαλείσαι. Ακόμα και το διώροφό σου να ήταν κανονικό, εγώ δεν θα το ρίσκαρα με δεδομένο και τον μαλακό όροφο του ισογείου. Συνεπώς θα έβαζα τοιχώματα στο ισόγειο για να πιάσω το nv (εξάλλου στο Fespa που έχεις σε ρωτάει σε ποιο ύψος θα μετρήσει την τέμνουσα και έχει default τιμή το μηδέν---> άρα κάνει τη μέτρηση στο ισόγειο) και στον όροφο αν δεν μπορούσαν να συνεχιστούν θα τα σταματούσα και εκεί που ναι μεν μπορούν να συνεχιστούν θα τα συνέχιζα ή θα τα έκανα υποστυλώματα. Εξάλλου ο τελευταίος όροφος, ο δεύτερος σε σένα δεν μας ενδιαφέρει να ικανοποιεί ούτε τον ικανοτικό έλεγχο. @AlexisPap Αν στην ίδια περίπτωση είχες Pilotis αντί για κατάστημα πως θα έλυνες?
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Προκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για το έργο «Ενοποίηση και Ανάδειξη Μνημείων της Θεσσαλονίκης»
      Ένα σημαντικό βήμα στην ανάδειξη της ιστορικής διαχρονίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για το εμβληματικό έργο της «Ενοποίησης και Ανάδειξης Μνημείων της Θεσσαλονίκης».

      Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ανάπλασης Δημοσίων Χώρων Α.Ε., με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, συνεκτικού και προσβάσιμου πλέγματος μνημείων, που θα αναδεικνύει τη μοναδική ιστορική διαστρωμάτωση της πόλης.


      Η Υπουργός Πολιτισμού δήλωσε σχετικά: «Η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την “Ενοποίηση και Ανάδειξη Μνημείων της Θεσσαλονίκης” αποτελεί ώριμο αλλά και καθοριστικό βήμα για την πόλη. Πρόκειται για ένα έργο  το οποίο  απασχολεί το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους αρμόδιους φορείς,  περισσότερα από 25 χρόνια. Τώρα, εισέρχεται στη φάση της δημιουργικής σύνθεσης. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα μοναδικό και πολυεπίπεδο πολιτιστικό απόθεμα — από ελληνιστικά και ρωμαϊκά κατάλοιπα έως τα βυζαντινά, οθωμανικά, εβραϊκά και νεότερα μνημεία — γεγονός που καθιστά αναγκαία μια απολύτως προσαρμοσμένη προσέγγιση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί  εδώ η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην Αθήνα, καθώς τα μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι πυκνά  και ενταγμένα στον ενεργό αστικό ιστό. Η διαμόρφωση ενός ενιαίου, λειτουργικού και αισθητικά αναβαθμισμένου πλέγματος μνημείων, το οποίο θα ενσωματώνεται αρμονικά στη σύγχρονη ζωή της πόλης, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την καθημερινή εμπειρία κατοίκων και επισκεπτών, είναι  ο στόχος του έργου. Ο πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο στοιχείο ταυτότητας και προβολής, αλλά βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής και ποιοτικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.
      • 0 απαντήσεις
    • Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Απόλλων»
      Υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Πρόγραμμα «Απόλλων».

      Με την υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ, τηρείται η δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για επανασχεδιασμό και επανεκκίνηση του προγράμματος «Απόλλων», με γνώμονα τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα ευάλωτα νοικοκυριά, μέσω της αξιοποίησης της πράσινης ενέργειας, με τρόπο που αποφέρει άμεσο όφελος σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Α’. Ταυτόχρονα, υλοποιείται το πρώτο από τα δύο σκέλη του προγράμματος Απόλλων, με διευρυμένη -μάλιστα- περίμετρο δικαιούχων του προγράμματος από την αρχική εκδοχή του, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα ακολουθήσει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επέκταση του «Απόλλων» (δεύτερο σκέλος) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, στους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και των διαδόχων τους.
      • 0 απαντήσεις
    • ΠΔ 94/2025: Το νέο πλαίσιο για τα Ειδικά Σχέδια Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων
      Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 94/2025, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 196/11.11.2025, θεσπίζεται ολοκληρωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αντιστάθμιση των κινήτρων δόμησης που παρέχει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

      Το νέο σύστημα στοχεύει στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ αυξημένης δόμησης και αστικού περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης και έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων Περιβαλλοντικού Ισοδυνάμου Αναβάθμισης Πόλεων (Ε.Σ.Π.Ι.Α.Π.).

      Το Π.Δ. εφαρμόζει τις προβλέψεις των άρθρων 66–71 του ν. 5197/2025 και εισάγει μια νέα διοικητική διαδικασία η οποία καθορίζει:

      τα μέτρα περιβαλλοντικού ισοδυνάμου,


      τη διαδικασία έγκρισης των Ειδικών Σχεδίων,


      το ύψος του περιβαλλοντικού ανταλλάγματος,


      τις προϋποθέσεις εκκίνησης οικοδομικών εργασιών για άδειες που αξιοποιούν αυξημένους συντελεστές.
      • 0 απαντήσεις
    • «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων 102.508 εγκεκριμένων και 13.351 απορριπτέων αιτήσεων
      Αναρτήθηκαν από το ΥΠΕΝ τα αποτελέσματα των πρώτων αποφάσεων που αφορούν στο πρόγραμμα «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ».

      Η απόφαση που αφορά με θέμα: Έγκριση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΔΙ34653Π8-1ΓΠ

      Σύμφωνα με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/140497/820/ 18.12.2024 (Β’ 6969) κοινή υπουργική απόφαση Προκήρυξης του Προγράμματος «ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης του RePowerEU 16994 «Ενεργειακή απόδοση και προώθηση των ΑΠΕ για αυτοκατανάλωση» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφασίστηκε:
      • 0 απαντήσεις
    • Οι αλλαγές στο απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών των τεχνικών ασφαλείας
      Δημοσιεύθηκαν στον Ν.5239/25 με τίτλο «Δίκαιη Εργασία για Όλους: Απλοποίηση της Νομοθεσίας – Στήριξη στον Εργαζόμενο – Προστασία στην Πράξη – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» στο ΦΕΚ 178/Α'/17.10.2025 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αλλαγές για το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και τις ειδικότητες μηχανικών που αφορούν τους τεχνικούς ασφαλείας.

      Πιο συγκεκριμένα:

      Άρθρο 30 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφαλείας - Τροποποίηση άρθρου 502 Κώδικα Εργατικού Δικαίου

      Tο άρθρο 502 διαμορφώνεται ως εξής:

      «Άρθρο 502 Απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων τεχνικού ασφάλειας

      1. Στις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της κατηγορίας Α’ του άρθρου 500, και σε εκείνες της κατηγορίας Β’ του ίδιου άρθρου, που απασχολούν εξακόσια πενήντα (650) άτομα και άνω, ο τεχνικός ασφάλειας πρέπει να έχει
      τα προσόντα της περ. α) ή β) της παρ. 1 του άρθρου 501.
        • Upvote
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.