Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      9.031


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      7.383


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.930


  4. ppanag

    ppanag

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      2.011


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 20/11/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    1.054 downloads

    Στο αρχείο υπολογίζεται : Προσμέτρηση επιφανειών Υπολογισμός ανά κατηγορία επιφανειών Έλεγχος πολεοδομικών μεγεθών Προσδιορισμός απόκλισης ΚΑΕΚ Άρθρα 10 και 25 Πίνακας 1 ΙΚΑ Διάγραμμα Κάλυψης Προτείνω την εισαγωγή δεδομένων μέσω data extraction από το σχεδιαστικό πρόγραμμα(θεωρώ τα επίπεδα polylines ορθότερη επιλογή διότι μια επιφάνεια μπορεί να προκύψει με μικρές διαφορές ανάλογα με το τρόπο επιμερισμού της σε απλά σχήματα και την στρογγυλοποίηση). Ωστόσο στο αρχείο υπάρχει η δυνατότητα να εισάγονται πληκτρολογημένα τα δεδομένα στα πεδία με την γαλάζια γραμματοσειρά.
    1 point
  2. Η απάντηση είναι απλή. Επειδή στο buffer πέφτει και η επιστροφή του ζνχ δεν θέλει να μπλέξει το καλοκαίρι την ανάμιξη κρύου νερού (δροσισμός) και ζεστού (ζνχ). Η πσρατήρησή σου σχετικά με τα κολλεκτερ δεν μου λέει κάτι. Η ερώτηση είναι ζεσταίνεσαι ή όχι;
    1 point
  3. Σωστά έχεις καταλάβει. Δεν έχω να επιχειρηματολογήσω υπέρ, ξέρω απλά ότι το μέτρο έγινε επειδή μαγαζιά που πούλαγαν κατά κύριο λόγο κινητά, λαπτοπ και παιχνιδομηχανές έδιναν χαμηλές τιμές και μετά βαρούσαν κανόνι, μη αποδίδοντας ΦΠΑ. Έτσι για τα είδη υψηλού κινδύνου απάτης ΦΠΑ, κατά το υπουργείο, τον ΦΠΑ τον αποδίδει ο αγοραστής.
    1 point
  4. βοηθαει αυτό; https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"αδεια glamping "&page=0&sort=relative
    1 point
  5. Επειδή βλέπω πολλές "ταρζανιές" στη μόρφωση του φορέα, και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με το σχέδιο,αν θέλεις στείλε μου (με π.μ.) τις κατόψεις για να κάνω στατικό μοντέλο.
    1 point
  6. 1ον Πληρώνεις στον ορισθέντα ως επιβλέποντα (ή στους κληρονόμους του) την υποχρεωτική εκ του νόμου αμοιβή επίβλεψης. 2ον αναθέτεις σε Τεχνικό γραφείο Μηχανικών να ελέγξουν την υφιστάμενη στέγη για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης που θα απαιτηθούν και τι Μελέτες και Άδειες θα απαιτηθούν για αυτό.
    1 point
  7. α)2, β)2, γ)2 Καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ανάγνωση της ΗΤΚ, να δείτε και κανά - δύο παρουσιάσεις, επειδή δεν πρόκειται περί απλής καταχώρησης πολεοδομικών μεγεθών. Επηρεάζει την νομική υπόσταση των ακινήτων και καλό είναι να έχουμε άποψη.
    1 point
  8. Να ξεκινήσω από τον τίτλο Ο όρος "μπετονένια κατασκευή" μπορεί να είναι συνήθης μεταξύ ασχέτων με το επάγγελμα, αλλά μεταξύ μηχανικών είναι αδόκιμος. Στη θέση σου θα έγραφα: "Απορίες για κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος" Πάμε στα υπόλοιπα 1. Ο όρος "κρυφοκολώνα" υφίσταται μεταξύ των μαστόρων. Εμείς το λέμε διαφορετικά (τοπική διαμόρφωση υποστυλώματος). Για το αν και που απαιτούνται, θα το δεις στους κανονισμούς. 2. Αν αναφέρεσαι σε ακραία στήριξη δοκού, θα πρέπει να εξασφαλίσεις το απαιτούμενο πάχος για αγκύρωση. 3. Εξαρτάται από το στατικό μοντέλο που έχει επιλέξει. 4. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, εφάρμοσε τους κανονισμούς. 5(α). Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, τίποτε δεν είναι υπερβολικό 5(β). Θα σου συνιστούσα να μην κάνεις "ματίσεις" οπλισμού (υποστυλωμάτων και τοιχίων) στη στάθμη της θεμελίωσης, όσο κι αν αυτό βολεύει τα μαστόρια. Ο ανωτέρω κατακόρυφος οπλισμός θα πρέπει να φτάνει (μαζί με τις αναμονές) έως την επόμενη στάθμη σκυροδέτησης (πλάκα ισογείου).
    1 point
  9. Μιλάμε για το έσχατο της γελοιότητας. Είχαν 10 χρόνια (αρχή από το ν. 3843/10) να φτιάξουν μια πλατφόρμα της προκοπής. Έστω να έχουν μεριμνήσει για τις πιο συχνές περιπτώσεις καταχώρησης ακινήτων και τις πιο συχνές δικαιοπραξίες. Αντί αυτού, έχουμε ένα σύστημα που ούτε για τα μπάζα δεν κάνει, το οποίο βγάζει bug (όπως η περίπτωση του Βασίλη και άλλων συναδέλφων) και σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να είσαι μάγος για να βρεις "πατέντα" καταχώρησης και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ζητείται και το ποσό των 20 Ευρώ για κάθε ΠΠΗΤ. Με τις υγείες μας παιδιά.
    1 point
  10. 309 downloads

    Οδηγίες Απόδοσης Συμβολισμών Ρυμοτομικών Σχεδίων από το ΥΠΕΝ
    1 point
  11. Εγώ θα έβαζα το στέγαστρο στα "Σχόλια" του αντίστοιχου ορόφου, στην καρτέλα "Επιφάνειες". Την πιλοτή την έχεις βάλει ήδη έτσι κι αλλιώς..
    1 point
  12. @ΚΑΝΑ στις χρήσεις ελέγχει μόνο με το άθροισμα κύριων και βοηθητικών χώρων, οπότε σβήσε απο τις χρήσεις το στεγαστρο και την πυλωτή.
    1 point
  13. Καλησπέρα. Είμαι ελεγκτής σε ένα έργο ΦΒ. Με ενημέρωσαν ότι όταν ολοκληρώσουν το έργο δεν θα έχουν κατασκευάσει την περίφραξη. Την περίφραξη την έχω δει στο τοπογραφικό (ΕΕΔΜΚ δεν μου έστειλαν). Σε άλλες δύο περιπτώσεις ΦΒ πάρκωνπου είχα πάει η περίφραξη είχε πραγματοποιηθεί. Από ότι είδα στο ΦΕΚ δεν εξετάζουμε καλωδιώσεις, συστήματα παρακολούθησης κλπ. Άραγε ισχύει το ίδιο και για την περίφραξη;
    1 point
  14. @Pavlos33 η χρήση είναι κατοικία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δηλώνεται η επικρατούσα χρήση στον όροφο. Δηλαδή σε μια πολυκατοικία με διαμερίσματα, που στο υπόγειο έχουμε ΘΣ, λεβητοστάσια και αποθήκες, τότε η χρήση είναι "κατοικία" και στο υπόγειο. Για να επιλέξω αποθήκευση θα πρέπει να έχω κτίριο με επαγγελματικές αποθήκες από την άδεια και όχι διαμερίσματα κατοικιών με αποθήκες στους βοηθητικούς χώρους.
    1 point
  15. Αναφέρω ότι και η λίστα χρήσεων στην ενότητα χρήσεις είναι δομημένη μόνο στις χρήσεις που αναφέρονται στον κτιριοδομικό. Το εγχειρίδιο αναφέρει το ίδιο και προφανώς το εγχειρίδιο δεν αποτελεί νόμο, αλλά στην παρούσα φάση πέραν αυτού και των ημερίδων δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Οι χρήσεις αντιστοιχίζονται ανά όροφο και σε ένα κτίριο που δεν είναι μικτής χρήσης ίσως η λογική είναι να μπει σε όλα τα επίπεδα η κύρια χρήση του κτιρίου σύμφωνα με τον κτιριοδομικό και να μην μπουν και βοηθητικές (πχ στάθμη υπογείου που μπορεί να περιλαμβάνει αποθήκες, λεβητοστάσια, θέσεις στάθμευσης). Η όλη μοντελοποίηση του συστήματος αυτό δείχνει ως τώρα. Τώρα, για την άδεια που λες και δεν στην αναγνωρίζει δεν κάνει κάποιο έλεγχο. Δες το μέγεθος αρχείου σου μήπως είναι υπερβολικά μεγάλο ή μήπως έχεις κάνει κάποια επεξεργασία στο pdf. Συγκεντρωτικά για το ανέβασμα ενός εγγράφου η διαδικασία είναι η εξής: 1. Επιλογή κατηγορίας εγγράφου (π.χ. Έγγραφα πράξεων) 2. Επιλογή πράξης από τον πίνακα «Τύπος Πράξης» (γαλάζια σήμανση) 3. Επιλογή τύπου εγγράφου 4. Επιλογή Αρχείων 5. Αποστολή Τα ψηφιακά αρχεία περιγραφικών και όπου απαιτείται γεωγραφικών πληροφοριών, υποβάλλονται ως εξής:  Αρχεία από υπάρχοντα έγγραφα ή σχέδια που δεν είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή και δε δημιουργούνται από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς στο πλαίσιο της υποβαλλόμενης αίτησης: Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ψηφιοποιούνται σε μορφή PDF, με ανάλυση τουλάχιστον 300 x 300 dpi, να είναι ευανάγνωστα και να μην έχουν αλλοίωση των αναλογιών των διαστάσεων.  Αρχεία που παράγονται από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς στο πλαίσιο της υποβαλλόμενης αίτησης: Τα αρχεία αυτά πρέπει υποχρεωτικά να παράγονται σε εκτυπώσιμη μορφή PDF, να φέρουν σε ενσωματωμένη εικόνα την σφραγίδα και την υπογραφή των αντίστοιχων εξουσιοδοτημένων μηχανικών και να μην έχουν αλλοίωση των αναλογιών των διαστάσεων. Επισήμανση: 1. Το μέγιστο μέγεθος κάθε αρχείου που επισυνάπτεται μπορεί να είναι 30Μb. Ο μέγιστος αριθμός αρχείων ανά αποστολή: 8. 2. Για την ορθή αναπαραγωγή τους μετά τη έκδοση της πράξης, τα αρχεία να δημιουργούνται σε σωστό μέγεθος χαρτιού και να υποβάλλονται σε μορφή pdf, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία (π.χ. crop, κλείδωμα κτλ). Σε περίπτωση λάθους κατά την επισύναψη των αρχείων, υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής εγγράφου, με εξαίρεση το αρχείο εξουσιοδότησης του υπόχρεου στον μηχανικό.
    1 point
  16. Αρθρο 3 2. Ο υπολογισμός της Αξίας Κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ΑΚ) πραγματοποιείται πολλαπλασιάζοντας το Κόστος Οικοδόμησης (ΚΟ) επί την ωφέλιμη επιφάνεια του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας (ΩΦΕ), ως εξής: (ΑΚ) = (KO) * (ΩΦΕ) = 1709 * 225 = 384.525,00 Eυρώ 3. Το Οριακό Κόστος Ριζικής Ανακαίνισης (ΟΚΡΑ) υπολογίζεται ως ποσοστό της Αξίας Κτιρίου ή κτιριακής μονάδας (ΑΚ). (ΟΚΡΑ) = 0,25 * (ΑΚ) = 0,25 * 384525 = 96.131,25 Eυρώ Αρθρο 2 8. Μέγιστη Δαπάνη Ανακαίνισης (ΜΔΑ): Η μεγαλύτερη δαπάνη μεταξύ των «Δαπάνη Ανακαίνισης Κελύφους» (ΔΑΚ) και «Δαπάνη Ανακαίνισης Τεχνικών Συστημάτων»(ΔΑΤΣ) Συγκρίνεις (ΟΚΡΑ) ΚΑΙ (ΜΔΑ). Αν (ΜΔΑ) > (ΟΚΡΑ) τότε έχεις ριζική ανακαίνιση.
    1 point
  17. Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Τ.Ε πρέπει να πιάνουν το κατσαβίδι στο χέρι να είναι ενεργοί στις δουλείες τους το να κάνουν μόνο επίβλεψη και να δίνουν ΥΔΕ μου φαίνεται κάπως. Θεωρώ ότι σε σχέση με τους διπλωματούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι στην δουλεία γιατί αυτο κάνει την διαφορά στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία να τα ζεις απο κοντα!
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.