Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Απαιτείται ΗΤΚ για τροποποίηση της σύστασης ΟΙ, η οποία δεν ανταποκρίνεται σήμερα στην πραγματικότητα, σε διώροφο κτίριο με υπόγειο. Η σύσταση περιγράφει υπόγειο, μια κατοικία ισογείου κ μελλοντική δόμηση ενώ σήμερα υπάρχει υπόγειο, 2 κατοικίες στο ισόγειο εκ των οποίων η μια είναι μεζονέτα (ισόγειο, α'όροφος), και ένας κοινόχρηστος χώρος. Έχει βγει άδεια νομιμοποίησης για το εν λόγω κτίριο. Τι ΠΕΑ θα βγάζατε για τις 3 ΗΤΚ της κάθε σύστασης εφόσον η δομή του κτιρίου είναι σήμερα διαφορετική?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επομένως αρχικά θα γίνει ένα ΠΕΑ για ολόκληρη την οικοδομή? και εφόσον τροποποιηθεί η σύσταση και ανταποκρίνεται στη σημερινή εικόνα -εφόσον χρειαστεί- μπορούν να γίνουν και ξεχωριστά ΠΕΑ για την κάθε ιδιοκτησία?

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς έτσι είναι, είχα να φτιάξω μια ΗΤ για μια κλειστή θέση στάθμευσης σε pilotis, (ΓΟΚ 85, όπως τροποποιήθηκε το 2000. Σύμφωνα με τον οποία στην pilotis δημιουργήθηκαν κάποιες κλειστές ατομικές θέσεις στάθμευσης που μπορούσε να παρκάρει ένα αυτοκίνητο στην καθεμία και η καθεμία ήταν ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία με χιλιοστά). Εφτιαχνα την ΗΤ για την θέση, για αυτές ΠΕΑ δεν χρειάζεται να εκδοθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Για αποπεράτωση-ολοκλήρωση εργασιών μεζονέτας, με άδεια 2006, απαιτείται για την ΗΤΚ να κάνω και ΠΕΑ; (που το αναφέρει ο νόμος σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται ΠΕΑ;  )

Link to comment
Share on other sites

Για σύσταση Ο.Ι. τριών διαμερισμάτων στην ΗΤΚ εκδίδω ΠΕΑ για το συνολικό κτίριο.

Στην συνέχεια θα κάνω τρις χωριστές ΗΤΚ μία ανά Ο.Ι. μπορώ να χρησιμοποιήσω το συνολικό ΠΕΑ  ή θέλει νέα ΠΕΑ ανά Ο.Ι. ?

Δηλαδή για τις δικαιοπραξίες υπάρχει η λογική του ενοικιοστάσιου που μπορείς με το ΠΕΑ του κτιρίου να κάνεις επιμέρους ενοικιάσεις?

Δεν είναι και πολύ λογικό..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συνολικό ΠΕΑ για κάθε ταυτότητα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.