Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ευχαριστώ πολύ siaom είναι η μόνη λύση .Εγώ έλεγα και με απλή συναίνεση για όλα τα ευρισκόμενα εντός ακάλυπτου ως κοινόχρηστα οπότε το ποσοστό να το συγκρίνω με όλη την επιτρεπόμενη δόμηση.
 3. 1. Μα αφού δεν υπάρχουν κάθετες, τι θα δείξεις στο VSΤ ; 2. Αν επιλέξεις ΔΓΜ διόρθωσης θα σου ζητήσει το σύστημα το DGM_PROP_FINAL και ένα τουλάχιστον από τα AREA_A ή AREA_D, αλλιώς δεν θα προχωράει.
 4. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στους χρήστες των βοηθητικών χώρων. Αν ο χώρος κύριας χρήσης του υπογείου λειτουργεί με το ισόγειο ως μια κατοικία και οι βοηθητικοί χώροι προορίζονται γι αυτή την κατοικία, τότε ναι, μπορείς να έχεις πρόσβαση μόνο μέσα από τον χώρο κύριας χρήσης του υπογείου. Αν όμως έχεις περισσότερες από μία λειτουργικά ανεξάρτητες κατοικίες που θα εξυπηρετούνται από τον βοηθητικό χώρο, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσεις και την πρόσβαση όλων σε αυτόν.
 5. Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό και επιτρεπτό να ανοίξω ένα παράθυρο στο μπάνιο του (οροφο)διαμερίσματός μου. Επειδή ο λόγος που το θέλω είναι κυρίως για να μπαίνει φως και λίγο αέρας στο μπάνιο, δε με ενδιαφέρει σώνει και καλά να είναι κανονικό παράθυρο (μιας που κάτι τέτοιο ίσως δεν επιτρέπεται -επειδή πρόκειται για την πίσω όψη/πλάτη της πολυκατοικίας που βλέπει/εφάπτεται στο διπλανό οικόπεδο-κήπο μια άλλης πολυκατοικιας) ή και δεν είναι εφικτό για τεχνικούς ή άλλους λόγους -π.χ. ασφαλείας-, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτό να τοποθετηθεί υαλότουβλο (με ανοίγματα/αεραγωγούς) στη θέση των τούβλων τα οποία υπάρχουν. θα χρειαστώ άδειες, μελέτες, εγκρίσεις, άδεια μικρής κλίμακας κλπ Τι θα χρειαστώ γενικά; Σας ευχαριστώ.
 6. Today
 7. αυτό αναφέρεται ενδεικτικά στον τρόπο αναζήτησης, στα προηγούμενα post επισυνάπτονται απαράδεκτες κατ΄εμέ βάσει ΝΟΚ εγκεκριμένες ( από προέγκριση ) μάλιστα σοφίτες.....
 8. Πολύ χρήσιμο, ευχαριστώ!
 9. Καλησπέρα, Είμαι αποφοιτη του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογραφων Μηχανικων και κατεχω την Αδεια Ασκησεως Επαγγελματος εδω στην Ελλαδα χωρις να εχω κάνει έναρξη. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η υπηρεσία που θα πρεπει να απευθυνθω στη Γερμανια στο κρατίδιο της Βαδης Βυρτεμβεργης για την αντιστοιχη Αδεια Επαγγελματος εκει? Μετα απο ερωτηση στο ΤΕΕ με ενημερωσαν οτι αυτοί μπορούν να μου χορηγησουν μια ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2005/36, οποτε θα ηθελα να απευθυνθω και στην αρμοδια υπηρεσια εκει για να ρωτησω πιο συγκεκριμενα τι χρειαζεται να κάνω.
 10. Τί μπορεί να σου δώσει; Σίγουρα πίνακα της Π.Ε. και σχεδιάγραμμα αυτής. Αποτυπώνεις με επίγειες μεθόδους την υφιστάμενη κατάσταση και τη συγκρίνεις με πίνακα και σχεδιάγραμμα. Βλέποντας και κάνοντας από κει και πέρα...
 11. Σε συνέχεια του συνάδελφου @spafent, επισυνάπτω το παρακάτω διάγραμμα δόμησης, που αν η δική μου δεν θεωρείται σοφίτα μία φορά, η σοφίτα του σχήματος που επισυνάπτω δεν θα έπρεπε να θεωρείται σοφίτα 10 φορές. Επίσης σε άλλα threads του φορουμ έχω βρει και τις παρακάτω φωτογραφίες από σημειώσεις της λεμπέση σε ό,τι αφορά τον ορισμό της σοφίτας.. Υ.Σ. Συνάδελφε spafent δεν κατάλαβα τί πρέπει δούμε στην άδεια δόμησης της Χαλκιδικής που επισύναψες μιας και δεν έχει καν σοφίτα η συγκεκριμένη άδεια. 12345.pdf
 12. Με τους ορους απο προεδρικο διαταγμα 78/88 ΦΕΚ_Α-3425.2.1988 αποστασεις 10 μ Σ.δ.=0.9 καλυψη=0.30 κτλπ. δεν εχω το υλικο για την πυρ/κη μελετη
 13. Οχι δεν ηταν εκκαθάριση στην πραγματικότητα. Πχ δεν λάμβανε υποψη οσους ηταν μισθωτοί εκείνη την περίοδο και βεβαιωσε οφειλές και σε αυτούς. Το μόνο που κανανε στην πραγματικότητα ήταν να επιβάλλουν εισφορές σε όλους. Και τώρα το διορθώνουν αυτό. Πέρασαν μόνο 4 (!!) χρόνια από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΤΕΑΕΠ..
 14. Version 1.0.0

  53 downloads

  Οι τιμές ζώνης των όλων πόλεων και οικισμών σε αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο. Μπορεί να γίνει αναζήτηση μέσα στο Pdf.
 15. Ακριβώς. Πρέπει να αξιολογείται και η ποιότητα της εταιρίας, το ιστορικό της στην κατασκευή, το ιστορικό της σε θέματα Α/Υ και γενικά να υπάρχει αξιολόγηση των υποψηφίων αναδόχων με βάση και το portfolio τους. Δεν είναι λογικό να εμπιστεύεσαι σα Δήμος την εκτέλεση προϋπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον κάθε εργολήπτη με πτυχίο κατ. Α1, Α2, 1ης, 2ας κτλ με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά. Πόσω μάλλον τις ΑΤΕ που διαχειρίζονται εκατομμύρια, εκεί και αν θα έπρεπε να βαθμολογείται και η ποιότητα τους ως κατασκευαστριες εταιρίες. Και πιστεύω ότι μια τέτοια απαίτηση από το Δημόσιο θα ωθούσε και τους εργολήπτες να συνάπτουν εταιρικά σχήματα (και όχι Κ/Ξ σχήματα μεταξύ ιδιωτών) και να δημιουργείται έτσι μια οικονομία κλίμακας με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό (θέσεις εργασίας, ποιότητα, ανταγωνισμός κτλ). (Παρομοίως, δουλεύω στο Η.Β. και αν και ούτε κι εδώ η βαθμολόγηση εξασφαλίζει πάντα τη βέλτιστη επιλογή, ωστόσο ακόμη και τα τοπικά συμβούλια κάνουν την αντίστοιχη έρευνα όταν προκηρύσσον έργο - δε μιλάω για μεγάλα δημ. έργα που αυτό είναι αυτονόητο.)
 16. Στο ΕΤΕΑΕΠ, η 15η δόση των 2017/2018 πλέον φαίνεται με προθεσμία μέχρι 15/06/2020. Σε αναμονή και για τα τρέχοντα.
 17. Και εφόσον τοποθετηθεί ο μετασχηματιστής, πώς θα ικανοποιήσουμε στην πράξη την απαίτηση για διακοπή τροφοδότησης σε 0,4sec σε περίπτωση διπλού σφάλματος στο αγείωτη κύκλωμα; Μήπως είναι πιο εύκολο πρακτικά να μπει 2ος ΔΔΡ στον κεντρικό πίνακα μόνο για τον κήπο έτσι ώστε σε περίπτωση σφάλματος να κοπεί το ρεύμα μόνο στο κύκλωμα του κήπου (και να συνδεθεί ο αγωγός PE του ρευματοδότη κήπου με τη μπάρα γειώσεων του κτιρίου); Και να μην μπλέξουμε με αγείωτα κυκλώματα; 2 φορές έχω συναντήσει μετασχηματιστή για κήπο, και στις δύο περιπτώσεις οι ρευματοδότες του κήπου είχαν γείωση που συνδέονταν με τη μπάρα γειώσεων του πίνακα του κτιρίου.
 18. αφορα μονον τις "καθετες" επιφανειες. υγ υπαρχει και σχετικη συζητηση... στο φορουμ https://www.michanikos.gr/forums/topic/58856-έγκριση-εργασιών-δόμησης-μικρής-κλίμακας-άδεια-μικρής-κλίμακας-από-μάιο-2020/?do=findComment&comment=1065209
 19. Το θέμα είναι ότι η επέκταση ισογείου, προφανώς ιδιοχρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη ισογείου. Άρα η δήλωση θα αφορά την ιδιοκτησία ισογείου. Μην σε μπερδεύει ότι ο ίδιος άνθρωπος έχει και άλλη ιδιοκτησία, εσύ εξετάζεις ιδιοκτησίες χωρίς να έχει σημασία ποιος τις έχει. Είναι 2 διαφορετικές ιδιοκτησίες, οπότε δεν μπορείς να τις παντρέψεις. Αυτό που θα γλίτωνες αν εξέταζες όλο το ακίνητο είναι η υπέρβαση > 200%, που οφείλεται στο ότι στο ισόγειο έχουν αποδοθεί λίγα χιλιοστά ιδιοκτησίας. Αν οι δύο ιδιοκτήτες έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και επικοινωνούν, κάνεις δήλωση για όλο το ακίνητο, έχεις μικρότερα ποσοστά υπερβάσεων και επιμερίζεις τα πρόστιμα που θα προκύπτουν στους 2 ιδιοκτήτες. Αν ο ένας μόνο χρησιμοποιεί τα αυθαίρετα, θα τα πληρώσει όλα αυτός. Αυτό προϋποθέτει όμως να μπορούν να επικοινωνήσουν.
 20. Καλησπέρα σε όλους , Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για κατασκευές όπου η θέρμανση γίνεται με αντλία θερμότητας και άρα το φυσικό αέριο δεν αποτελεί την βέλτιστη λύση;
 21. Η θερμομόνωση δώματος εντάσσεται στην περίπτωση ιθ στις άδειες μικρής κλίμακας ή όχι??ή μόνο η περίπτωση αυτή ισχύει για θερμομόνωση των όψεων??? ακούω απόψεις...
 22. Γράψε σε μια Υπ δήλωση: βεβαίωνω ότι πληρούνται οι κτιριολογικές προϋποθέσεις και υποχρεώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το κατάστημα, ότι πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης, ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για τη συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τον Οικοδομικό και τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας"
 23. σωστα τα λες.... ειναι συνδυασμος των [περίπλοκων] αρθρων 18 και 19 με το αρθρο 6 του ν.2662/98 [και εχουν τροποποιηθει πλειστακις] Παντοτε ρωταμε.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.