Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Το ΤΕΥΔ μπορεις να το διαμορφωσεις εσυ. Με την προυποθεση οτι θα περιλαμβανει ολες τις πληροφοριες που ζητουνται. Ιδιως προσεχε την συμπληρωση του μερους IV B6 (δηλωση ανεκτελεστου) ..Αν παραλειψεις πραγματα που δεν ζητουνται δεν αποκλειεσαι
 3. Καλησπέρα, Διαμέρισμα με Ο.Α. του 1995, έχει αυθαιρεσίες κατ3, όπου εξαιρούνται της ΜΣΕ. Έχει μία επέκταση εξωτερικού τοίχου και κατάληψη χώρου του εξώστη, 4,2 τμ, όπου είναι μικρότερο των 25τ.μ. οπότε βάση του ι, άρθρο 2, του 1643/2018, εξαιρείτε και αυτό. Έχει ένα κλείσιμο ανοίγματος, όπου μπορεί να πάει με το ια, άρθρο 2, του 1643/2018, και να πούμε ότι το κλείσιμο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20%. Τέλος έχω Υ.Υ. κατά 15εκ εντός του επιτρεπόμενου, (αυξήθηκε το εσωτερικό ύψος όλων των ορόφων) που θα χρεωθεί με αναλυτικό. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείτε ΜΣΕ? Και αν όχι, που μπορώ να βασιστώ ώστε να εξαιρεθεί. Ευχαριστώ.
 4. Στο ΤΕΥΔ στις σελιδες 18 εως 26 οπου αναφερεται σε κυκλους εργασιών κτλ , τα συμπληρώνουμε μόνο εαν το ζητάει η Διακηρυξη. Εαν δεν το ζηταει η Διακηρυξη και δεν τα συμπεριλάβουμε καθόλου στο ΤΕΥΔ που θα υποβάλουμε, ειναι λόγος ακυρότητας? Δηλαδη να υποβάλουμε ΤΕΥΔ με τις σελιδες 1-17 και 27 (με την υπογραφη της δηλωσης) και παραλείψουμε εντελώς τις σελιδες 18-26, να μην τις συμπεριλαβουμε καθολου, ουτε καν κενές
 5. Γνωρίζει κάποιος αν σε αλλαγή χρήσης ενός μικρού καταστήματος που τα απόβλητα δεν γεμίζουν ούτε μισό κάδο, πρέπει να γίνει σύμβαση με ΑΕΚΚ και να υποβληθεί έντυπο ΣΔΑ; Ευχαριστώ
 6. Ήσουν ξεκάθαρος! Ευχαριστώ! Μια παρατήρηση έχω να κάνω μόνο, Όταν λές "εξαίρεση" εννοείς οτι δεν υπήρχε λόγος να γραφτούμε σε κάποιο επιμελητηριο-σύλλογο μέχρι τώρα για να ανοίξουμε βιβλία? Γιατί το 2017 που πέρασα απο αυτή την διαδικασία για την εκδοση άδειας και άνοιγμα βιβλίων ήταν υποχρεωτικό, θέλω να πω πότε ακριβώς αναφέρεσαι ?
 7. Το 2007 αγόρασε γνωστός μου μια έκταση 2 στρεμμάτων εξ αδιαιρέτου σε Οικοδομικό Συνεταιρισμό. Από ότι με ενημέρωσε στην πορεία (δεν ξέρει πότε ακριβώς) η περιοχή χαρακτηρίστηκε natura 2000, χωρίς να έχει προλάβει ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός να προβεί στην κλήρωση των αναλογούντων αγροτεμαχίων. Λίγο που το έψαξα είναι η περιοχή GR2420012 στη Νότια Εύβοια. Κάθε τόσο μαζεύονται τα μέλη του Συνεταιρισμού και με ρώτησε αν μπορούν να κάνουν κάτι για τις εκτάσεις που αγόρασαν ή ουσιαστικά έχουν απαξιωθεί και είναι πλήρως ανεκμετάλλευτες? Τι λέτε οι εμπειρότεροι?
 8. Today
 9. Version 1.0.0

  6 downloads

  ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΦΩΛΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΙΟΝΗΣΗΣ
 10. Συγνωμη, το καταλαβα λαθος.. Αφου θα βγαλω εγκριση κατεδαφισης, τι γλιτωνω με το να επιλεξω την οδο αυτη απο τις αλλες που ανεφερα σε προηγουμενο post?
 11. Βάση του άρθρου 96, κατηγορία 3, και του άρθρου 100 παράγραφος 5, βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να συσχετίσουμε την κατ3 με την λοιπή παράβαση.
 12. Στο Βύρωνα είναι το σπίτι!Και είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ! 'Έχω ξεκινήσει ήδη και ψάχνω όλα τα χαρτιά των συγγενών που ήταν στην οριζόντια σύσταση. Και απο βδομάδα ξεκινάω με πολεοδομία!
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε εκκρεμη δηλωση οπου εχω 3 ακινητα στον ιδιο Δημο, θελω να διαγραψω το 1 από αυτά - ο ιδιοκτητης εκ παραδρομης μου εδωσε τιτλους για αυτό ενώ από περσι το εχει πουλησει. Το θεμα είναι ότι δε βρισκω πώς να το διαγραψω! Οι οδηγιες λενε ότι παω στο ακινητο, παταω επεξεργασια και μετα διαγραφη. Μονο που η επιλογή διαγραφη δεν υπαρχει πουθενα! Γνωρίζετε τί μπορω να κανω για να μη ξανανοίξω νεα δηλωση;
 14. @ΙΑΣΟΝΑΣ Ήρεμα τίγρη. Πρέπει να είχες δύσκολη μέρα. Δεν υπάρχει λόγος να απαντάς σε τέτοιο τόνο και ύφος! Τώρα, αυτά με τα ψάρια, τους πεινασμένους, τι είναι βλάκας και λοιπά τσιτάτα για το θεαθήναι, ποσώς ενδιαφέρουν, αλλά αφού εσένα σου αρέσουν, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Τέλος πάντων,σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σε κάθε περίπτωση.
 15. @RoukatΑν έχουν πάρει σύνταξη, απαγορεύεται να πληρωθούν. Αν έχουν πληρωθεί, μπορούν κανονικά να υπογράψουν. Πρακτικά θες όλες τις παλιές μελέτες, οπότε.... @elanadeisΜπορεί να χρειαστεί να κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να σου την ανοίξει με email, αν δεν υπάρχει αυτοματοποιημένο, προφανώς με ΥΔ ότι δεν έχεις δώσει πουθενά κάποιο από τα εγκεκριμένα / ανεβασμένα / παραγώμενα έντυπα.
 16. Δεν χρειάζεσαι κάτι τυποποιημένο. Σου έχουν στο κείμενό τους τι θέλουν να δηλώσεις. Αν χρειαστεί να το κάνεις πιο συγκεκριμένο, το κάνεις. Απλά αναφέρεις και τα παραστατικά και τους αριθμούς κινήσεων / συναλλαγών και όλο το ποιηματάκι, (για το πρόγραμμα, τάδε δήλωση, τάδε ωφελούμενος, επι πιστώσει, και ότι άλλο θέλει το μήνυμα και ο οδηγός του προγράμματος).
 17. Το 2 μου το δέχτηκαν. Επίσης σωστό είναι καθώς πολλές επιχειρίσεις όντως πουλάνε κάτι το οποίο φέυγει από την αποθήκη που είναι οι χοντρέμπορες. Οπότε σωστό το βλέπω.
 18. Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα! Στο μέλλον πιστεύω να αναδειχθεί λίγο παραπάνω και απο τους αρμόδιους φορείς γιάτι με τόσες εγκαταστάσεις που έχουμε στην ελλάδα θα υπάρχει πρόβλημα όντως!
 19. Ναι, τα views εννοούσα. Δηλαδή ότι υπάρχουν 4700 άτομα που δεν ψήφισαν όμως είχαν την περιέργεια να μπουν στο νήμα. Αρκεί βέβαια να μη μας ξαναμετράει κάθε φορά που ξαναμπαίνουμε εμείς οι ίδιοι. Φαέθον το αν ψήφισες ή όχι είναι άσχετο με την ταύτιση του προφίλ σου με μια πολιτική τοποθέτηση, διότι οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε αν ψήφισες, ούτε θα βλέπαμε τι ψήφισες αν ψήφιζες. Δηλαδή πιο λογικό θα ήταν να μη σχολίαζες παρά να μην ψήφιζες.. Πάντως ενώ σε παλιότερες εκλογές υπήρχε καφενειακό κλίμα από όλες τις πλευρές και γινόταν και καλαμπούρι, τώρα υπάρχει σοβαρότητα, μυστικοπάθεια και καχυποψία..
 20. Αν θέλεις να ασχοληθείς με άδειες οικοδομής ή ενεργειακά πιστοποιητικά θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ άρα είτε είσαι εγγεγραμμένος στην ΕΕΤΕΜ ή όχι, θα πληρώνεις συνδρομή στο ΤΕΕ. Επιπλέον μιας και είσαι και εσύ ηλεκτρολόγος, η ΕΕΤΕΜ χρεώνει την σφραγίδα της στις ΥΔΕ 3€.Το ΤΕΕ σφραγίζει τις ΥΔΕ δωρεάν και σε λίγο θα βγει και το ηλεκτρονικό μητρώο άρα δε θα χρειάζεσαι καν σφραγίδα. Τέλος το βασικότερο, ως τώρα οι Μηχανικοί ΤΕ παίρναμε εξαίρεση από την εγγραφή σε επιμελητήριο για να ανοίξουμε βιβλία. Πλέον με την δημιουργία του μητρώου αυτού και σε εμάς είναι πλέον επιβεβλημένη η εγγραφή.
 21. Έχεις δίκιο. Η πρότασή μου για δήλωση ήταν για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την πρόβλεψη για μονομερή τροποποίηση της σύστασης του 4495. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέργεια του 100% των συνιδιοκτητών. Φυσικά το πρόβλημα είναι αρμοδιότητας του συμβολαιογράφου και ίσως να μην πρέπει να το φορτωθεί ο συνάδελφος.
 22. Άρα..τακτοποιώ κανονικά την αυθαίρετη αποθήκη και μετά κατεδαφίζω -κατά παρέκκλιση που λέει και ο νόμος -ένα τμήμα της διχως επιπλέον άδειες, εγκρίσεις κλπ... Σωστά;
 23. Α μα γεια σου... ως τέτοια τα έδωσα κι εγώ σε έναν σκραπατζή και ησύχασα (έφυγαν από την εγκατάσταση)
 24. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε περίπτωση που έχουμε παραβάσεις αναλυτικού κατ. 4 και αποθήκη που πληρεί τους όρους ένταξης στην κατ.3, μπορούμε να την εντάξουμε και αυτή στον αναλυτικό της κατ.4 ή πρέπει να την δηλώσουμε σε άλλο φ.κ.? Ο λόγος του ερωτήματος είναι καθαρά οικονομικός, μιας και αν δηλωθεί και άλλο φ.κ. (κατ.3 ή εμβαδομετρικό υπολογισμό) το πρόστιμο διπλασιάζεται.
 25. To 4 στον τύπο τι έναι? σε τι απευθείνεται ?? Πόλοι του Κινητήρα?
 26. τι να τα κάνουμε τα γκουκλ αναλιτικ αφου εχουμε τα δικά μας εργαλεία .... (άνευ αλγόριθμο)
 27. Αν δεν με απατά η μνήμη μου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις είναι 4% και για τα μηχανήματα είναι 10%
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.