Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης επιλέγεται ο συντελεστής "χωρίς άδεια" (προστίθεται έτσι μια επιβάρυνση στο πρόστιμο) αλλά κατά τα άλλα ο υπολογισμός των προστίμων γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Πολλοί συνάδελφοι έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας εδώ σχετικά με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης καθώς δεν θεραπεύει την εν δυνάμει ακυρότητα της άδειας που επιφέρει η μεταγενέστερη κατάτμηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις κατα τη γνώμη μου η ορθότερη λύση είναι η αναθεώρηση η έκδοση νέας άδειας νομιμοποίησης προκειμένου να δειχθεί το σωστό οικόπεδο.
 3. Η κατηγορία 2 μπορεί να συνυπάρξει με τις υπόλοιπες. Έφοσον έχεις αυθαίρετα τμήματα που κατασκευάστηκαν πριν το 83 τότε αυτά υπάγονται στην κατηγορία 2 ενώ τα υπόλοιπα υπάγονται στην κατηγορία 4 ή 5. Για την εύρεση της κατηγορίας των μεταγενέστερων αθαιρεσιών θα αθροίσεις όλα τα αυθαίρετα τετραγωνικά (και αυτά που υπάγονται στην κατηγορία 2) και θα τα διαιρέσεις με τα επιτρεπόμενα. Δηλαδή (55+140)/290 = 67% > 40% -> άρα τα υπόλοιπα θα πάνε κατηγορία 5. Αντίστοιχα το ποσοστό υπέρβασης θα είναι και στα 2 φύλλα >50%
 4. αυτό το ήξερα αλλά δεν ήξερα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω το Print του Browser για να το εκτυπώσω, έψαχνα μήπως το site gsis.gr έχει επιλογή εκτύπωσης ευχαριστώ που απάντησες, ελπίζω να το δεις πριν γίνει delete
 5. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ο Μ/Σ γαλβανικής απομόνωσης είναι ένα μέτρο προστασίας έν;αντι έμμεσης επαφής ενώ ο ΔΔΕ αποτελεί μέτρο πρστασίας τόσο έμμεσης όσο και έναντι άμεσης (συμπληρωματικά) επαφής. Άρα η ύπαρξη ΔΔΕ καθιστά προαιρετική τη χρήση Μ/Σ γαλβανικής απομόνωσης. Προφανώς ο ΔΔΕ θεωρείτε ανώτερο αλλά δεν παύει ο συνδυασμός των 2 να αποτελεί μια πρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα. Κανένα μέτρο προστασίας δεν έιναι πανάκεια αφού μπορεί να αστοχήσει. Ο συνδυασμός μέτρων αυξάνει το συντελεστή ασφαλείας.
 6. Καλό μήνα και ευχαριστώ για την συμβουλή! Ναι και μένα, αυτό μου φαίνεται και το λογικό, αλλά βγαίνει ένας Προυπολογισμός στα ύψη, για αυτό προβληματίστηκα...!!
 7. Ναι αυτό έβαζα, "να πατάει καλά"να είναι μέσα το καλώδιο της κεραίας;
 8. Σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας, την έχω δοκιμάσει σε υπνοδωμάτιο και με ή χωρίς τον διακλαδωτή και τίποτα. (Σκέφτομαι να την πάω σε άλλο σπίτι να δοκιμάσω). Θα ξανακοιτάξω και αυτό με τη χώρα που μου είπατε και τις άλλες ρυθμίσεις αν και πιστεύω ότι έκανα ότι συνδυασμό μπορούσα! και ο τεχνικός που ήρθε δεν βρήκε κανάλια. Φαίνεται παράδοξο! Την τηλεόραση την έχω ήδη από 28/4 και δεν έχω καταφέρει να τη λειτουργήσω!!!!
 9. Ναι πέραν της απαλλαγής, έστω ότι απαιτείται, σαν προυπολογισμό εργασιών έχω μπερδευτεί λίγο στο τι βάζω. Όταν έχω μια εξ' όλοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή ότι επιφάνεια έχω στην Εργασία για την Ρύθμιση στο Νόμο , έχω και για τις υπόλοιπες εργασίες και χρησιμοποιώ αυτόν τον προυπολογισμό που μου δίνει. Όταν όμως έχω μια επέκταση σε νόμιμο χώρο, ο προυπολογισμός που χρησιμοποιώ, π.χ. για την αποτύπωση αρχιτεκτονικών ή στατικών ή για τον έλεγχο σε φορτία , είναι για τον χώρο που νομιμοποιώ ή για το σύνολο του χώρου?
 10. Καλησπερα σας Σε ακίνητο εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια εχω 55τμ αυθαίρετα κατ.2 και 140 τμ αυθαίρετα μετα το 2004.Η επιτρεπόμενη δόμηση τόσο στην άδεια όσο και σήμερα είναι 290τμ. Σαν κατηγορία μπορώ να έχω τα 55τμ κατ2 και τα 144κατ4 'η τα βάζω όλα κατηγορία 5 και αλλάζω τις χρονολογίες κατασκευής? Στο ποσοστό υπέρβασης τι κάνω?
 11. https://www.mywestnet.com/pdfs/Kydos_manual.pdf Επίσης Βάζεις DTV στα κανάλια και dvb-t κατω? Αν παίζουν οι παλιές αλλα οχι η νέα τοτε δεν εχει θεμα το καλώδιο.. Ψάξου με το συγχρονισμό και να πατάει καλα η σύνδεση. Οτι απορίες εχειςς στείλε φωτο να δουμε Επίσης υπάρχει και μια ρύθμιση για ''Ενεργή κεραία'' η κάπως έτσι αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς τώρα να την πειραξεις
 12. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό, ούτε καν ιστοσελίδα ούτε user manual. Δεν έχει και την καλύτερη υποστήριξη θα έλεγα... Οπότε κοίταξε μήπως έχει κάποια ρύθμιση με βάση την χώρα ή είσαι σε κάποιο άλλο mode. Επίσης δοκίμασε αν μπορείς στην θέση που είναι η άλλη τηλεόραση ή και πριν τον διακλαδωτή.
 13. Καλησπέρα, Έχω την εξής περίπτωση. Το 1982 εκδίδεται οικοδομική άδεια εντός σχεδίου για ισόγεια αποθήκη (μέτρησε στην δόμηση και κάλυψη) για τη οποία αργότερα έγινε αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Από την στιγμή που η αποθήκη μέτρησε στην δόμηση, η αλλαγή χρήσης θα αντιμετωπισθεί με αναλυτικό προϋπολογισμό. Το πρόβλημα μου είναι πώς το οικόπεδο είναι μικρότερο σε σχέση με την άδεια λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης (παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο). Βάση του παραρτήματος του 4495, λόγω της κατάτμησης, θεωρώ πως δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Θεωρείτε πως ο υπολογισμός του προστίμου της αλλαγής χρήσης στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό ή λόγω της κατάτμησης (και κατ' επέκταση της επιλογής "χωρίς οικοδομική άδεια") θα πρέπει να υπολογιστεί το πρόστιμο με Υπέρβαση Δόμησης???
 14. Σε κάθε περίπτωση η ακίνητη περιουσία σας,όποια κι αν είναι αυτή ,δεν συσχετίζεται με την δυνατότητα σας να χτίσετε κάτι νέο εφόσον το επιθυμείτε,παρά μόνον φορολογικά όπως σας αναφέρουν οι συνάδελφοι παραπάνω...Άρα,αν θέλετε να χτίσετε κάτι αλλά προβληματίζεστε για το τεκμήριο κλπ.,δλδ πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα σας φορολογικά,πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα στον λογιστή σας και αφού καταλήξετε στο τι μπορείτε να κάνετε επιπλέον και πού,τότε θα απευθυνθείτε σε μηχανικό...
 15. Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Στο εξοχικό μου, προκάτ (λυόμενο) της δεκαετίας του '70, έχω μεγάλο θέμα υγρασίας απο την ταράτσα. Παλιότερα είχε περαστεί με πίσσα, πισσόπανα κλπ (δεν γνωρίζω καλά), μετά από χρόνια περάστηκε με κάποιο ελαστομερές και πριν απο 1,5 χρόνο με Hyperdesmo, αλλά προφανώς δεν ξηλωσε ο τεχνίτης τα προηγούμενα στρώματα οπότε έχει μπει νερό απο κάτω. Η ταράτσα είναι επίπεδη, αλλά τα σημεία σύνδεσης μεταξύ των πλακών είναι ανυψωμένα (συγγνώμη δεν γνωρίζω την ορολογία). Επίσης, εχω την εντυπωση ότι επειδή είναι προκάτ δεν θα αντέξει μεγάλο βάρος στην ταράτσα. Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνετε κάποια οικονομική λύση για υδρομόνωση; Αν μπορεί να συνδυαστεί και με θερμομόνωση ακόμα καλύτερα... Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνελ δίνοντας κάποια μικρή κλίση προς την πίσω μεριά του σπιτιού (δεν θέλω να φαίνεται σκεπή); Ευχαριστώ!
 16. Today
 17. Καρτέλα : Προσωπική πληροφόρηση ...... αριστερή στήλη: στοιχεία μητρώου (φυσικού προσώπου ή επιχείρησης)
 18. Όχι λάθος διατύπωση το εξ αδιαιρέτου. Έχει γίνει γονική παροχή σε μένα το 50% της ιδιοκτησίας του ακινήτου. Στην πρώτη περίπτωση τα 58τ.μ του ακινήτου στη δεύτερη περίπτωση τα 37 τ.μ του ακινήτου.
 19. Η τηλεόραση είναι Kydos 40 FHD NON SMART. Έχουμε με διακλαδωτή και μια τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και παίζει κανονικά (στο σημείο-βύσμα που έχουμε βάλει τη νέα τηλεόραση) έπαιζε μια άλλη τηλεόραση επίσης κανονικά. H Kydos δεν βρίσκει ούτε ένα κανάλι, ούτε ψηφιακό ούτε αναλογικό!
 20. Αν έδινες καμία πληροφορία ακόμα όπως μοντέλο TV θα ήταν καλύτερα. Δηλαδή δοκιμάζεις με την "παλιά" όλα νορμάλ, βάζεις την νέα και δεν μπορεί να βρει κανένα κανάλι;
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.