Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. παλικαράκια, εκεί που θέλω και με την φάτσα μου ξέρουν τι πιστεύω. Ντεμέκ ανώνυμα πολλά λέει ο καθένας.... Παπάρια δεν έγλειψα ποτέ και ούτε πρόκειται να γλείψω. Τι θέλω και ασχολούμαι με μαλακίες όμως.... Άμα μπλεχτείς με τα σκατά θα λερωθείς......
 3. Ο χώρος αυλισμού από ότι αντιλαμβάνομαι είναι η αυλή για κάθε δωμάτιο φιλοξενίας. Χώρος ασκεπής, άρα ουσιαστικά διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Αν είναι έτσι δεν έχεις πρόβλημα να τον σχεδιάσεις και εντός Δ.
 4. Στο άρθρο 16 του ΝΟΚ ο περιορισμός αναφέρει ότι Δεν επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτών εξωστών σε προέκταση κλειστών εξωστών. Είναι δυνατή όμως η κατασκευή ανοικτών εξωστών δίπλα (σε επαφή ή σε απόσταση) από κλειστό εξώστη" δηλαδή στο επίπεδο της πλάκας δαπέδου του α ορόφου, δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί ΕΡΚΕΡ και κατ επέκταση αυτού ανοικτός εξώστης. Δεν θεωρώ ότι ο περιορισμός αυτός σχετίζεται με την προέκταση της πλάκας οροφής του έρκερ, η οποία στη συνέχειά της θα αποτελεί πρόβολο. Από πρακτική άποψη τώρα, αυτό το κενό που πρέπει να αφεθεί (όπως ισχυρίζεται η ΥΔΟΜ) πάνω από την πλάκα οροφής του έρκερ και την υπερκείμενη πλάκα προβόλου είναι βέβαιο ότι θα είναι αντιαισθητικό.
 5. Θα ήθελα να ρωτήσω το φόρουμ αν μπορώ εντός των πλαγίων αποστάσεων σε εκτός σχεδίου δόμηση να κάνω μία κατασκευή, Αναλυτικότερα: Σε μελέτη για κατάλυμα φιλοξενίας ζώων (σκύλων) πρέπει να έχω ατομικά "δωμάτια" 2χ2μ. κλειστά (4 τοίχους σαν σπιτάκι) και 2χ2 μ χώρο αυλισμού εξωτερικό σε συνέχεια με το "σπιτάκι". Ο χώρος λοιπόν του αυλισμού (2χ2μ) θα είναι περιφραγμένος με πλέγμα. Μπορεί αυτός ο χώρος ο περιφραγμένος (όχι το κτιστό σπίτι) να είναι εντός των πλαγίων αποστάσεων του οικοπέδου μου; Οι πλάγιες αποστάσεις μου (κατα παρέκκλιση) είναι 5μ.
 6. Το κτίριο συνολικά έχει υπερβεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής (7,50 μ) κατά 3,50 μ. Οπότε έχεις ποσοστό ΥΥ πάνω από 40%. Αυτή η υπέρβαση θα αφορά επιφάνεια σοφίτας (ΥΔ+υυ για τον χώρο της "σοφίτας" η οποία ελέγχεται σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΝΟΚ για το αν είναι όντως σοφίτα και δικαιούται μειωτικό) και ΥΥ για το υπερβάλλον, από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής δηλαδή τα 7,50 μ, που αφορά την επιφάνεια α ορόφου. Αν όμως, στον α όροφο δεν έχεις υδ, τότε για την εν λόγω ΥΥ (0,5 μ υπέρβαση ύψους σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο) θα κάνεις χρήση των συντελεστή 0,40 (παρ 10 άρθρο 100). Ενδεχομένως την ΥΥ που αφορά τον α όροφο να την γλυτώνεις καθώς από το σχήμα φαίνεται ότι ένα μέρος από το μηδέν μέχρι το +1,50 προέρχεται από μη επιχωματωση και σύμφωνα με την παρ 11 άρθρου 100: 11. Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου που αφορά την υπέρβαση ύψους, στην περίπτωση οικοδομής με οικοδομική άδεια, δεν προσμετράται το πρόσθετο ύψος αυτής, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το ειδικό πρόστιμο για το ύψος, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις, υπολογίζεται αναλυτικά σύμφωνα με την παράγραφο 5. Άρα, από το 0.00 μέχρι το +1,50 πρέπει να δείξεις ποιο ύψος αφορά την υπερύψωση του κτιρίου και ποιο την εκχωμάτωση και να προσαρμόσεις τα παραπάνω ύψη που αναφέρω, ώστε να γλυτώσεις πρόστιμο. Βεβαίως μην παραλείψεις το πρόστιμο μιας λοιπής παράβασης για την εκχωμάτωση
 7. υποδειγματα εδω http://www.e-ktima.gr/kavala/ipodeigmata
 8. Ποιο είναι το πολεοδομικό καθεστώς στην έκταση του οικοδομικού συνεταιρισμού. Μήπως προβλέπεται κάποιο τοπικό σχέδιο (ρυμοτομικό ίσως); Από αυτό θα ξεκινήσεις την έρευνά σου.
 9. Καλησπέρα, Θα ήθελα να επικαλεστώ την εμπειρία και την διορατικότητα όποιου συναδέλφου θα ήθελε να μοιραστεί τη γνώμη του για την παρακάτω περίπτωση. Μετά από πολύ διάβασμα και συνδυασμό των απόψεων σε θέματα των τελευταίων αυθαιρετονόμων δεν κατάφερα, παρ όλα αυτά, να καταλήξω σε μία ιδανική προσέγγιση, αλλά σε αρκετά (διαφορετικής λογικής) σενάρια. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγω τυχούσα υπερανάλυση της περίπτωσης μου, και αν διαβλέπετε μία "ξεκάθαρη" (οξύμωρο με τους συγκεκριμένους νόμους) λύση, ρωτώ: Στην περίπτωση διώροφης κατοικίας ενός ιδιοκτήτη (μονοκατοικίας) σε εκτός σχεδίου περιοχή και για τα δεδομένα του σχήματος, την Υπέρβαση Ύψους θα την αντιμετωπίζατε όπως παρακάτω; Συνολικά για όλο το κτίσμα με μέγιστο ύψος 11,00μ, δηλ. Υπέρβαση Ύψους (11,00 - 5,5) = 5,5μ, με συντελεστή επιβάρυνσης 11,00 > 10,4(1,2*8,7) => > 20% (συντ. 1,4), τα οποία "χρεώνονται" στο εμβαδό της σοφίτας. Χωρίς να χρεωθεί άλλο πρόστιμο για Υπέρβαση Ύψους (π.χ. για κάθε όροφο ξεχωριστά).
 10. Today
 11. Δλδ τώρα σοβαρά καποιοι στο φόρουμ σκιάζονται να ψηφίσουν για να μη μάθουν οι μοντς ή τους υποκλέψουμε τα άλλα μέλη αυτή την τόσο χρήσιμη και ευαίσθητη πληροφορία. Δλδ λες και δε χεστήκαμε οι υπόλοιποι μοντς και μελη για το τι ψηφίζει ο χ και ο ψ εδώ μέσα.... Να φανταστώ είστε εσείς οι ίδιοι που περιμένετε να δείτε ποιος είναι πρώτος για να πάτε να του γλύψτε τα π@π@ρι@.... Δλδ ολοι μπαίνουν απ τη κλειδαρότρυπα και μετά την κάνουν για να είναι με όποιον συμφέρει κατα το δοκούν. Ε, ο κλασικός μέσος Ελλην.
 12. Πολύ καλές οι απορίες σου, θα ήθελα και εγώ να ξέρω!
 13. Ναι. Αυτό θα συμπληρώσεις. Υποθέτω ότι δεν μιλάμε για οικισμό με ρυμοτομικό σχέδιο ή να έχει γίνει κάποια πολεοδόμηση περιοχής. Αναφερόμαστε σε οικισμό του ΦΕΚ 181/Δ/85 με απόφαση οριοθέτησης Νομάρχη.
 14. Τελικά δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με το "γουρουνι" Η/Ζ αυτό σχετικά με την επιλογή των καλωδίων.
 15. Από τη στιγμή που σε κανένα εγκεκριμένο σχέδιο της άδειας δεν εμφανίζεται πατάρι δεν μπορείς να θεωρήσεις νόμιμο το πατάρι παρά το ότι με τη νομοθεσία του ΓΟΚ 73 θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί μια οικοδομή με πατάρια. Ο έλεγχος αυθαιρεσιών γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια. Τομές και σχέδια Η/Μ (κατόψεις τους) κοίταξες; Πολλές φορές έχουμε δει σχέδια διαφορετικών μελετών να έχουν διαφορές μεταξύ τους.
 16. Σε άδεια του 78 κατάστημα δεν φαίνεται στα σχέδια να έχει πατάρι....όμως όλα τα καταστήματα ( 5) έχουν κατασκευάσει πατάρι το μισό του καταστήματος. Είναι τελικά νόμιμα ή παράνομα; μπορώ να δώσω βεβαίωση; για άδεια λειτουργίας;
 17. ...άντε να δούμε ποιά χρονιά θα καταφέρουμε να μπορούμε να κάνουμε και αίτηση για το κτηματολογικό διάγραμμα... *** Sorry ξέχασα ότι έχει προτεραιότητα το διαστημικό μας πρόγραμμα !!!
 18. Εννοείς παλιό πλυσταριό (οικοδομές χτισμένες σύμφωνα με ΓΟΚ 55/73); Σήμερα η χρήση είναι αποθήκη;
 19. Αν κατάλαβα σωστά, το προς μεταβίβαση διαμέρισμα σε τμήμα μεσοτοιχίας με όμορο διαμέρισμα έχει υποχωρήσει κατά 10 εκ; Αν ναι, λογικά έχεις περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης (αφού το όμορο κέρδισε αυτή την μικρή επιφάνεια. Το σχέδιο κάτοψης της σύστασης δείχνει υφιστάμενη κατάσταση;
 20. Καλησπέρα, Έχω περίπτωση που πρέπει να δηλώσω ακίνητα για μία Ο.Ε. και μία Α.Ε. Τι δικαιολογητικά χρειάζεται σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις;
 21. Nαι και από μένα. Με βάση την εγκ. 4 Ν. 4178 την οποία θεωρούμε ότι ισχύει κατ αναλογία αποθήκες που πληρούν τα κριτήρια κατηγορίας 3 και αν το άθροισμα των επιφανειών τους δεν ξεπερνά τα 15 τμ υπάγονται όλες στην κατηγορία 3.
 22. Συμφωνώ με αυτό και εγώ και ας έχουν περάσει 10 χρόνια. Η διατομή που θα έχεις σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολυ μικρότερη απο 95mm2 που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ίσως 50mm2. Η χαμηλή τάση σε συνδιασμό με τις μεγάλες αποστάσεις είναι ασύμφωρη οικονομικά αλλά και τεχνικά για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά παρουσιάζω τους παρακάτω. Απώλειες Μεγάλες διατομές στα καλώδια Μεγάλη πτώση τάσης Μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των καλωδίων κτλ
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.