Jump to content
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
 • HoloBIM Structural
  HoloBIM Structural


 • Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών για τα επενδυτικά σχέδια φωτοβολταϊκών έως 100 KWp

   Share


  Με την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 41766 (που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 15.10.2013) και την έναρξη λειτουργίας της αντίστοιχης εφαρμογής του πληροφορικού συστήματος, δρομολογείται από σήμερα η οριστική επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KWp.

   

  Η διαδικασία που έχει επιλεγεί συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας απλουστεύοντας τις σχετικές διαδικασίες και δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της ταχείας έκδοσης των απαραίτητων αποφάσεων της διοίκησης. Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το πληροφορικό σύστημα, προωθήθηκε η σύντμηση των διοικητικών διαδικασιών καθώς σε μια απόφαση υλοποιούνται δύο διοικητικές πράξεις: της υπαγωγής και της ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων.

  Παράλληλα, διασφαλίζονται πλήρως το δημόσιο συμφέρον και οι κανόνες διαφάνειας καθώς καθορίζονται με σαφήνεια τόσο ο τρόπος καταβολής της σχετικής επιχορήγησης όσο και η διαδικασία ελέγχου των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

   

  Σημειώνεται, ότι οι φορείς υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού είναι πλέον συνυπεύθυνοι στη διαδικασία ελέγχου καθώς για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην πράξη ο θεσμός της αυτοβεβαίωσης (υπεύθυνης δήλωσης) σχετικά με την πληρότητα και την ορθότητα των υποβληθέντων από αυτούς στοιχείων και την τήρηση των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

   

  Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για την υποβολή των δικαιολογητικών των μικρών Φ/Β, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

   

  «Αυτονόητος στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι να αντιμετωπιστούν όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως θεσπίζουμε απλοποιημένες διαδικασίες που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στην τήρηση των κανόνων διαφάνειας για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον».

   

  Πηγή: http://www.pedmede.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1108:100-kwp&catid=99:2013-04-11-23-43-32&Itemid=610&lang=el

  Engineer
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

    ποιος είναι αυτός ο ΤΡΕΛΟΣ που θα διαθέσει τα χρηματα του για σύμβαση πώλησης παραγωγής ηλεκτρικης ενέργειας  από μικρο φ/β με το σημερινό κράτος που έχουμε  με όλα αυτά που συμβαίνουν στον συγκεκριμένο κλάδο

  Link to comment
  Share on other sites

  Άλλο θέμα ειναι τι δικαιολογητικα να καταθεσεις αφου ολες οι διαδιακασιες εχουν παγωσει.

  Το υποργουγειο μας δουλευει και το αφερεγγυο κρατος μειωνει την γραφειοκρατια.

  Ερχεται η αναπτυξη συναδελφοι. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Ερχεται η αναπτυξη συναδελφοι. 

  ΝΑΙ,ΝΑΙ ,ολοταχώς..... με την όπισθεν!!!!  μα καλά, δεν ντρέπονται να μας κοροϊδεύουν μες τα μούτρα μας

  Link to comment
  Share on other sites

  αν δεν κάνω λάθος, αφορά επενδυτικά σχέδια που είχαν κατατεθεί την εποχή (2007-2008) που επιδοτούνταν τα ΦΒ πάρκα και στην ουσία τους οφείλουν χρήματα από τότε....... δεν αφορά νέες αιτήσεις...

  Link to comment
  Share on other sites

  @ astrah

   

  Αν αφορα μονο αυτα τα σχεδια και δεν προβλεπει για μελλοντικα επενδυτικα προγραμματα για οποιαδηποτε ΑΠΕ, τότε δυστυχως εκει στο υπουργειο δεν κανουν για τιποτα.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.