Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      26.299


  2. makis

    makis

    Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      68


  3. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.510


  4. laxanos

    laxanos

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.713


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 28/08/2018 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    11.591 downloads

    Προϋπολογισμός σε excel του παραρτήματος Β του Ν. 4495/2017
    4 points
  2. 2.610 downloads

    ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ Ν 4495 /2017 - Α3
    1 point
  3. αφου λες οτι, υπαρχει κανονισμος και τον ειδες και δεν οριζει την καθε καθετη "ολοκληρη" και δεν γραφει τπτ για αποκλειστικες χρησεις [οπερ σημαινει οτι κανενας δεν εκανε σωστα τη δουλεια του απο μηχανικο μεχρι δικηγορο και συμβ/φο]... θα δειτε με τον συμβ/φο και αυτο στην παρ. 11 ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 και θα κανετε καθορισμο αποκλειστικων χρησεων και τακτοποιηση ωστε να μπορειτε να κανετε χωρις προβλημα μεταβιβαση στο μελλον
    1 point
  4. Για ποίο λόγο να πάει κάποιος κατόπιν εξωτερικό ενώ έχει τελειώσει εφάμιλλο μπατσελορ με το εξωτερικό? Μόνο για μαστερ αν χρειαστεί θα πάει έξω. Το πιό γρήγορο απο θέμα χρόνων είναι οι κατατακτήριες κατ' εμέ αλλα προυποθέτουν διάβασμα και δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να μπεις μετά σε πολυτεχνείο. Θα μπεις αν δε κάνω λάθος 3 ετος αρα σε μαξ 3 χρόνια αν ασχολείσαι έχεις πάρει δίπλωμα πολυτεχνείου. Αν τωρα είναι στο να πας εξω για bachelor πήγαινε εξαρχής έξω. Και μη νομίζεις οτι μετα θα ρθείς εδώ και θα σε υποδεχθούν μετά βαίων και κλάδων. Υπάρχει κόσμος απο κολέγια Αγγλίας που τρώει καμιά 5ετια να περάσει τα μαθήματα του ΔΟΑΤΑΠ.
    1 point
  5. Διότι δεν υπάρχει "δικό του" αφού δεν υπάρχει ορισμός περιοχών αποκλειστικής χρήσης.
    1 point
  6. Αφού δεν υπάρχει στο ΦΕΚ, μάλλον δεν είναι επαρχιακός Άρα, θα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασία αναγνώρισής του ως μοναδικού δημοτικού Σε κάθε περίπτωση όμως συμβουλέψου, είτε την υπηρεσία, είτε κάποιον πιο έμπειρο συνάδελφο
    1 point
  7. δες την εγκυκλιο 472/14 που αφορα τον αρθρο 51του 4178 και τα ΠΜ [και βεβαια, θα δεις και την ΥΔΟΜ τι στοιχεια εχει...για αυτον τον δρομο.]
    1 point
  8. Με άδεια του 1974 αποκλείεται ο φωταγωγός να μην συμπεριλαμβάνεται στον ΣΔ ... χρειάζεται επανέλεγχος.
    1 point
  9. δεν λες το ετος "δημιουργιας" και τι εμβαδον εχει το γηπεδο και τι αναφερει σαν όριά του. κατα τα λοιπα βλεπεις το Δ 270/85 Ως Δημοτικοί ή Κοινοτικοί οδοί για την εφαρμογή του παρόντος θεωρούνται οι οδοί που ενώνουν οικισμούς του αυτού δήμου ή κοινότητας μεταξύ των ή οικισμούς ομόρων δήμων ή Κοινοτήτων ή με Διεθνείς Εθνικές ή Επαρχιακές οδούς. Σε περίπτωση που μεταξύ των προαναφερομένων οικισμών υπάρχουν περισσότερες της μιας Δημοτικοί ή κοινοτικοί οδοί που συνδέουν αυτούς οι διατάξεις της παρούσης περίπτωσης έχουν εφαρμογή μόνο σε γήπεδα που έχουν πρόσωπο στην κυριώτερη από τις οδούς αυτές. Η αναγνώριση των οδών αυτών σε κυριότερους ή μοναδικούς γίνεται με απόφαση του οικείου Νομάρχη μετά από γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού. υγ βρηκα μονον αυτο Αριθμ. 7895/2007 ΦΕΚ ΑΑΠ 160/7.5.2008 Αναγνώριση και διατήρηση αγροτικής οδού ως προϋπάρχουσα του έτους 1923 στη θέση "Εικονοστάσι" ή "Αγραπιδιά" ή "Μαζόλακκα" στην αγροτική περιοχή του Δ.Δ. Χαβαρίου του Δήμου Αμαλιάδος, που ξεκινάει από την επαρχιακή οδό Αμαλιάδας - Χαβαρίου και καταλήγει στο Δ.Δ. Κρυονερίου Αμαλιάδος.
    1 point
  10. Σε καμία περίπτωση δεν ελέγχεται το ακίνητο με σχέδια συμβολαίου. Ελέγχεται πάντοτε με το σύνολο των εγκεκριμένων σχεδίων (κατόψεις, τοπογραφικό, δ. κάλυψης, τομές) της οικοδομικής άδειας. Θα ξεκινήσεις την έρευνά σου από την Πολεοδομία με στοιχεία ιδιοκτητών προκειμένου να βρεις το στέλεχος της Ο.Α. Κοστολόγησε κατάλληλα την αμοιβή σου για κάθε στάδιο παροχής υπηρεσιών που θα παρέχεις.
    1 point
  11. Θα το πήγαινα με αναλυτικό. Ακόμη και με κατηγορία 3. Αν δεν είχα άλλες παραβάσεις Κατηγορία 3 και είχα αναλυτικό θα το έβαζα.
    1 point
  12. το συγκεκριμένο σαν παλιό ανωδιομένο αλουμίνιο μοιάζει, ρώτα και κανένα αλουμινά, αν δεν βρεις σκέψου να ξηλώσεις και το ζευγάρι του και να βάλεις άλλο χρώμα που βρίσκεις
    1 point
  13. Leroy Merlin πιθανότατα. Merlin gerin με τίποτα!
    1 point
  14. Η δική μου άποψη είναι ότι, ο περιορισμός της συνολικής επιφάνειας της Κύριας Κατοικίας, με την οποία πληρούνται οι προϋποθέσεις των στεγαστικών αναγκών του συνόλου των μελών μιας "οικογένειας" κι οδηγούν στη μείωση ή όχι του προστίμου προς καταβολή για τη ρύθμιση αυθαιρεσιών αυτής μέσω του Ν.4495, αναφέρεται κι αφορά και στους τρίτεκνους (δηλαδή, μείωση προστίμου για τα πρώτα 70+20+15=105 τ.μ.). Δεν ασχολούμαστε βεβαίως με το "μοναδική"....
    1 point
  15. Για να τον επιβαρύνει φορολογικά η σύζυγος (να είναι δηλαδή εξαρτώμενο μέλος αυτού) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ αυτή να έχει "φορολογούμενο εισόδημα" από οποιαδήποτε πηγή....
    1 point
  16. Έτσι ακριβώς! Το Sap είναι προσανατολισμένο στην ανάλυση, παρέχει δυνατότητες προσομοίωσης αδιανόητες για τα συνήθη εμπορικά προγράμματα, αλλά η δουλειά που τα άλλα την κάνουν αυτόματα στο Sap γίνεται με το χέρι. Για την εισαγωγή δεδομένων χρειάζεται χαρτί, μολύβι, κομπιουτεράκι. Για του ελέγχους τα πράγματα είναι πολύ εύκολα με το Excel. Περνάς τα εντατικά μεγέθη, περνάς και τους τύπους από τον κανονισμό και καθαρίζεις...
    1 point
  17. Και γιατί να μην κάνει μια δήλωση με όλες τις αυθαιρεσίες μόνο στο όνομα του αδελφού με αναπηρία για να πάρει όλη την έκπτωση, σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ 4;
    -2 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
    • Τα προγράμματα επιδότησης για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών για το 2025
      Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελληνικών κατοικιών είναι παλιά κτίρια κατασκευασμένα πριν το 1990, που έχουν φθαρεί από το χρόνο και χρειάζονται άμεσα ανακαίνιση.

      Όμως η πλειονότητα των ιδιοκτητών δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα επισκευάσει και προσπαθεί να βρει τρόπους για να επιδοτηθεί για τις απαιτούμενες εργασίες. Αυτό μάλιστα δείχνει και το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τα προγράμματά ανακαίνισης και «Εξ οικονομώ».

      Η πολιτεία στα πλαίσια αυτά δίνει τη δυνατότητα σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να επιδοτηθούν με διάφορους τρόπους για τις κατάλληλες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους.

      Ποιοι είναι οι τρόποι επιδότησης κατοικίας για ανακαίνιση;

      Οι τρόποι για να πετύχουμε ανακαίνιση με επιδότηση όπως ισχύουν σήμερα είναι οι εξής:

      Α. Ένταξη στο πρόγραμμα «Eξ’Οικονομώ2025» για ανακαίνιση και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενεργειακής αναβάθμισης

      Β. Ένταξη στο πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

      Γ. «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

      Δ. «Αναβαθμίζω το σπίτι μου»

      Ε. Ενεργειακή αναβάθμιση και έκπτωση του προστίμου από τακτοποιήσεις για κτίσματα, τα οποία είναι αυθαίρετα ή έχουν αυθαίρετες προσθήκες.

      Ποιες θεωρούνται ενεργειακές επεμβάσεις που επιδοτούνται;

      Μόνωση της ταράτσας




      Αν το νερό απειλεί εξωτερικούς χώρους του ακινήτου σας, όπως η ταράτσα, τότε πρέπει να γίνει μόνωση για να σταματήσετε την εισβολή της υγρασίας στις οροφές της κατοικίας. Αν δεν αντιμετωπίσετε την υγρασία στην πηγή της, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε καμία εργασία ανακαίνισης στο εσωτερικό του σπιτιού.
      • 2 απαντήσεις
    • ΑΣΕΠ: 1Κ/2025- Η προκήρυξη για την πλήρωση 314 θέσεων στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)- Ποιες ειδικότητες μηχανικών περιλαμβάνονται
      Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται για δημοσίευση η 1Κ/2025 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ η οποία αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων δεκατεσσάρων (314) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

      Πιο συγκεκριμένα οι ειδικότητες Μηχανικών που θα ζητηθούν, άρα θα έχουν και το δικαίωμα να κάνουν αίτηση είναι οι παρακάτω: 

      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών


      ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Χημικών Μηχανικών


      ΠΕ Περιβάλλοντος Ειδ. ΠΕ Περιβάλλοντος


      ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Ηλεκτρονικών


      ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών


      ΤΕ Περιβάλλοντος Ειδ. ΤΕ Περιβάλλοντος


      ΔΕ Τεχνικού Ειδ. ΔΕ Μηχανολόγων




       

      Οι λεπτομέρειες που αφορούν τον αριθμό και τις θέσεις της Προκήρυξης έχουν καταχωρισθεί στο παρακάτω αρχείο: https://info.asep.gr/sites/default/files/2025-02/Πίνακες κατανομής θέσεων 1Κ_2025.pdf
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.