Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      9.165


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.348


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      7.497


  4. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      17.557


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 10/06/2020 in Δημοσιεύσεις

  1. Για τη δήλωση στο κτημ/γιο αρκεί η ένορκη σε συμβ/φο Για την οριστική καταχώριση, θα χρειαστεί δικαστική απόφαση
    2 points
  2. αφου δεν υπάρχουν συμβολαια, το τοπογραφικο το ζηταει το ΕΚ για να μπορεσει να το βρει. δξ τι γραφουν οι συναδελφοι αλλα θεωρω οτι αν γραψεις: "Τα ορια υποδειχθησαν απο τον ταδε. Δεν μου προσκομισε συμβολαια αλλά ένορκες βεβαιωσεις οτι τα κατεχει απο χρησικτησια" θα ειναι ολα σωστα.
    2 points
  3. Ανασύσταση φακέλλου ΟΑ, όπως ορίζει ο νόμος, ή "στρίβειν δια του αρραβώνος" (δηλαδή, υπαγωγή του ακινήτου στην Κατηγορία 1 του 4495, για πολλούς και διαφόρους λόγους).
    2 points
  4. Καλησπέρα! Το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπως και αρκετά ακόμη χωριά στην Κασσάνδρα, δεν έχουν τιμή ζώνης. Συνεπώς, πηγαίνουν με την ελάχιστη της Π.Ε., δηλαδή τα 500€.
    1 point
  5. janna πως προκύπτει ότι είναι μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο ? Κατά κανόνα με την κήρυξη των παραδοσιακών δίνεται παρέκκλιση αρτιότητας με όποιες διαστάσεις είχαν πριν από κάποια ημερομηνία . Αν είσαι στο ΦΕΚ 594/Δ/1978 των παραδοσιακών , δες τις παρεκκλίσεις του άρθρου 2 . β) Κατά παρέκκλισιν από του προηγουμένου εδαφίου α’ θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα, τα οικόπεδα με τας διαστάσεις και το εμβαδόν τα οποία είχαν κατά την 2α Ιουλίου 1968 ημέραν δημοσιεύσεως του ως άνω από 15.6.68 Β.Δ. (ΦΕΚ 111 Δ’). και όπως συμπλήρωσε ο dimitris GM Σε χαρακτηριζόμενους παραδοσιακούς οικισμούς τα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και εφόσον υπάρχει διαμορφωμένος παραδοσιακός ιστός είναι οικοδομήσιμα όταν έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο οποιουδήποτε πλάτους.
    1 point
  6. Γειά σου, αν είναι εντός είναι εκτός ΑΠΑΑ οπότε 800 αν είναι τελικά εκτός 600.
    1 point
  7. Γειά σου, στο ΟΤ 32 με 900 ευρώ για πρόσοψη στην Αναργύρων.
    1 point
  8. Γειά σου, αν είναι εντός είναι εκτός ΑΠΑΑ οπότε 1750. Αν είναι εκτός, 900 ή 1.250 αναλόγως τι λέει η διαπιστωτική πράξη.
    1 point
  9. και από σήμερα το απόγευμα μπορεί να πληρωθεί δια μέσω i - bank της ΕΤΕ και μόνο .
    1 point
  10. Για το ΕΚ, θεωρω οτι θελει "δυο" μαρτυρες που θα καταθεσουν ενορκως. και παντοτε το Ε9 Μπορεις να συμπεριλαβεις στην μια και τους δυο και για τα δυο ακινητα [ή να κανεις δυο ενορκες εάν θα ορκισθει καθε ενας ξεχωριστα, σε διαφορετικο Ειρονοδικειο] Το τοπογραφικο γινεται "καθ' υποδειξη" των οριων απο τον πελατη. υποδειγματα https://www.eirinodikeio-patras.gov.gr/node/28273
    1 point
  11. και σε εμένα έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για Β2015. ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ενημέρωσαν το φόρουμ σχετικά με το θέμα
    1 point
  12. @spafent Συνάδελφε, σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα ανησυχίας ή ησυχίας ή πανηγυρισμών για την μη έκδοση ειδοποιητηρίου (ως τώρα τουλάχιστον). Απλά μοιράστηκα στο forum την πληροφόρηση που είχα από το tsmede.gr για μένα. Είχα την αίσθηση πως ένας από τους λόγους ύπαρξης του forum είναι η διάχυση πληροφορίας μεταξύ των μηχανικών............. Επίσης πιο πριν αναδημοσίευσα post του πάντα τεκμηριωμένου georgegaleos για να υπενθυμίσω δεδομένα σε ότι αφορά τα αναδρομικά των Α και Β του 2015 (ευνοούνται όσοι επέλεξαν χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση τότε). Ή μήπως δεν έπρεπε να το κάνω ούτε αυτό????................
    1 point
  13. όντως έχει βγει ειδοποιητήριο Β 2015 αναδρομικά για τους προ 93 με καταληκτική 30/6/20 χωρίς καμία προειδοποίηση..... αυτά δεν έχουν έκπτωση, παράταση?
    1 point
  14. Γειά σου, η Αγχίαλος είναι εκτός ΑΠΑΑ εντός - εκτός 500 ευρώ. Στο ΟΤ 133 του οικισμού ΔΥ, Παλλήνη με 1.250 ευρώ, καλησπέρα.
    1 point
  15. Εννοώ ότι πιθανά δεν σώζεται μέσα στα οικονομικά επιτρεπτά πλαίσια.
    1 point
  16. επιπλέον βρήκα αυτή τη σειρά εγγράφων που ίσως βοηθούν όποιον δεν έχει γνώση για συνύπαρξη ορόφου και παταριού στην ίδια στάθμη ΔΑΟΚΑ.pdf
    1 point
  17. Στην command line γράφεις bpoly , κλικ στο pick point , επιλέγεις σημείο εσωτερικά του πολυγώνου και σου δημιουργεί μια polyline , απο την οποία βρίσκεις εμβαδόν και περίμετρο.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Παράταση έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου
      Παράταση για ένα χρόνο, δηλαδή έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2026, δίνει το κράτος στην εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου. Η εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων διέπεται από τον νόμο 5024/2023, ο οποίος προβλέπει τη διαδικασία μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στο gov.gr. Ωστόσο, η εξαγορά δεν επιτρέπεται σε δασικές εκτάσεις ή άλλες περιοχές που είναι κοινόχρηστα αγαθά, εξαιρουμένων των «πραγμάτων εκτός συναλλαγής», όπως ορίζονται στο Αστικό Κώδικα.
      • 0 απαντήσεις
    • Ο πρώτος εικονικός ψηφιακός βοηθός μουσείου από το ΝΟΗΣΙΣ
      Έχει το ύψος ...μπασκετμπολίστα, όμως η δουλειά του δεν είναι να βάζει καλάθια, αλλά να σχεδιάζει προσωποιημένες περιηγήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ο λόγος για το διαδραστικό κιόσκι ενημέρωσης, στο οποίο «κατοικοεδρεύει» ο «NOE515», ο εικονικός ψηφιακός βοηθός του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο NOE515, που αποτελεί τον πρώτο εικονικό βοηθό με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) σε μουσείο στην Ελλάδα, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους του ΝΟΗΣΙΣ. Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο ΤΝ, που βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη, προσφέροντας προσωποποιημένη πληροφόρηση και θα αποτελέσει μέρος των δραστηριοτήτων, που το ΝΟΗΣΙΣ θα παρουσιάσει στην 89η ΔΕΘ, στις 6-14 Σεπτεμβρίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.