Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. antloukidis

    antloukidis

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      3.821


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      7.394


  3. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      9.046


  4. Harvester

    Harvester

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      38


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 21/09/2021 in Δημοσιεύσεις

  1. Αυτό είναι το πιό απλό.... Δίπλα στο μετρητή βάζεις τον Γενικό Πίνακα, που θα έχει τις κατάλληλες αναχωρήσεις για όλους τους υποπίνακες των διαμερισμάτων, ΚΧ, ασανσέρ, κήπο, κλπ Γιατί ασχολείσαι εσύ (σαν αρχιτέκτων) με αυτά???
    2 points
  2. Το θέμα είναι μεγάλο! Τα κείμενα παρακάτω είναι μια πρώτη μικρή επαφή με το αντικείμενο. Για όσους το πιάνουν για πρώτη φορά. aigialos kai paralia me calor.pdf AIGIALOS-PARALIA.pps
    1 point
  3. Απλώς η συμβολαιογράφος δεν γνωρίζει τη δουλειά της και λέει σαχλαμάρες!!!
    1 point
  4. ας μην το μπερδευουμε με εικασιες. Φορολογικα στοιχεια προς αποδειξη της παλαιοτητας ειναι και το Ε9 Το αναγνωριζει ρητα ο νομος. Ο οποιοσδηποτε ελεγχος γινει, ειναι αυτος υποχρεωμενος να αποδειξει το "αναληθες" εάν και οταν γινει και εάν εχει σχετικα αποδεικτικα στοιχεια... ας κανει αναλυση με ανθρακα 14... "Νομεας και κατοχος" ειναι ξεχασμενο απο τον προηγουμενο νομο. Καποιος δεν καταλαβε τι εννοουσε και καλου κακου το εσβησε απο τον 4495..
    1 point
  5. Επαναδιατύπωσε το ερώτημά σου με σαφήνεια δίνοντας περισσότερες πληροφορίες. Δεν πειράζει αφού κανείς μας από ότι φαίνεται δεν κατάλαβε. Συμφωνώ απολύτως.
    1 point
  6. @Giallou Για το πρώτο ερώτημα, όχι. Για το δεύτερο, θα χρησιμοποιήσεις την ονομασία του τίτλου ιδιοκτησίας.
    1 point
  7. Ενδεχομένως να αναφέρεσαι στη δικιά μου ανάρτηση συνάδελφε. Πράγματι πήρα αυτή την απάντηση από το helpdesk του Εξοικονομώ, ΑΛΛΑ ανακάλυψα τις τελευταίες μέρες το ΦΕΚ που επισυνάπτω (πρόσεχε το τμήμα που έχω κάνει highlight). Εν ολίγοις: δηλαδή μπορεί να συνδεθεί κάποιος στο δίκτυο, χωρίς απαραίτητα να εγχέει ενέργεια σ' αυτό - γκρικ πατέντα, βεληνεκούς παλαιού πασοκ, απαραίτητη όμως για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν επέλθει σχεδόν το σύνολο των αιτούντων net-metering με το τελευταίο εξοικονομώ (δίκτυο κορεσμένο). Από πληροφορίες από τον τοπικό ΔΕΔΗΕ, οι ιθύνοντες είναι ενήμεροι για το ΦΕΚ και περιμένουν λεπτομέρειες επί του διαδικαστικού για να προχωρήσουν σε χορηγήσεις προσφορών σύνδεσης. Τίποτα όμως επίσημο - δεν ξέρουμε κιόλας αν θα το δεχτεί και το Εξοικονομώ. Αν έχεις πελάτες που έχουν περάσει φωτοβολταϊκά σε κορεσμένο νομό, κάνε υπομονή, θα έχουμε εξελίξεις στο προσεχές διάστημα. 3971b-21.pdf EDIT: Διευκρινίζω ότι αυτό που μου είπαν στο helpdesk δεν είναι ότι οι νέες παρεμβάσεις με τις οποίες θα αντικαταστήσεις το φωτοβολταϊκό θα πρέπει να εξοικονομούν την ίδια ενέργεια με το τελευταίο, αλλά ότι πρέπει να πιάσεις την κατηγορία στην οποία δικαιούσαι χρηματοδότηση για φ/β (Β+) χωρίς τις έξτρα παρεμβάσεις με τις οποίες θα το αντικαταστήσεις.
    1 point
  8. Πρώτα θα συνεννοηθείς με την αντιπροσωπία. Στο λέω γιατί ήδη μερικοί κορυφαίοι κατασκευαστικοί οίκοι, ασχέτως αν ο όγκος του νερού στην εγκατάσταση είναι μεγάλος ή μικρός και ασχέτως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό ισχύος τύπου inverter, δεν δίνουν εγγύηση αν δεν υπάρχει Buffer εν σειρά με την αντλία. Προτείνω: 1) Στην είσοδο (επιστροφή). 2) Στην έξοδο ακριβαίνει το μαλλί γι' αυτό η μέθοδος αυτή υποστηρίζει ειδικές εφαρμογές. 3) ;;;; 4) Το είπαμε παραπάνω. 5) Η γνώμη μου "στο γόνατο" είναι 150 lt. 6) Το inverter συνάδελφε είναι εκεί δεν φεύγει. Εξ' άλλου και τώρα που το έχεις, λειτουργεί περισσότερο σαν ομαλός εκκινητής παρά σαν μηχανισμός εξοικονόμησης ενέργειας.
    1 point
  9. Ας προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω Η ζώνη παραλίας είναι απαλλοτριωτέα. Μέχρι τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης (αν ποτέ γίνει), ανήκει στο γεωτεμάχιο.
    1 point
  10. Δεν διίστανται καθόλου οι απόψεις, αν το πρόβλημα είναι μόνο ο όγκος. Στην περίπτωση όπως εδώ, που έχουμε θερμ. σώματα, το πρόβλημα είναι και στην παροχή. Το δίκτυο των Θ σωμάτων, επειδή δουλεύει με ΔΘ 15 - 20 οC, απαιτεί παροχή 1/4 - 1/3 από την παροχή που απαιτεί η ΑΘ, που λειτουργεί με ΔΘ 4-5 οC για την ίδια θερμική ισχύ. ( θερμ. Ισχύς = c x Παροχή x ΔΘ)
    1 point
  11. Η σωστή εγκατάσταση απαιτεί το ΔΑ να έχει όγκο που να εξασφαλίζει τον ελάχιστο όγκο που απαιτεί η ΑΘ, και να είναι στο πρωτεύον κύκλωμα και τα σώματα στο δευτερεύον με δεύτερο κυκλοφορητή .
    1 point
  12. Όχι. Αντιθέτως, πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό. Απλά επειδή το συγκεκριμένο πεδίο του ΦΕΜ είναι τυπικό κ πλέον έχουν καταργηθεί νόμιμες αμοιβές κ κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ κ ΤΣΜΕΔΕ, έχω σταματήσει να υπολογίζει τις αμοιβές ΤΕΕ.
    1 point
  13. Ξεκίνησε τενόρος, κατέληξε παλιάτσος μάλλον το είχε η εποχή κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν σοσιαλιστές, και κατέληξαν ληστές
    1 point
  14. Η εμπειρία μετράει από την προηγούμενη αναβάθμιση, και συνεχώς, έως την επόμενη. Αν παραλείψεις κάποια χρονιά, δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αργότερα. Η μόνη ελπίδα σου (αφού δηλώσεις όλες τις χρονιές) είναι μήπως θεωρηθεί ως πλεονάζουσα για την επόμεη αναβάθμιση. Ρώτα την αρμόδια δ/νση του υπουργείου
    1 point
  15. Στο autocad γενικότερα δεν σχεδιάζουμε υπό κλίμακα, σχεδιάζουμε την πραγματικότητα (δηλαδή αν χρησιμοποιούμε ως μονάδα μέτρηση το μέτρο, σχεδιάζουμε σε μέτρα, αν χρησιμοποιούμε ως μονάδα μέτρησης το χιλιοστό --π.χ. μηχανολογικό σχέδιο--, σχεδιάζουμε σε χιλιοστά, δηλαδή σχεδιάζουμε υπό κλίμακα 1:1, δηλαδή στο autocad 1unit=1mm) και τυπώνουμε υπό την κλίμακα που θέλουμε. Δηλαδή αν ο κάναβός θέλεις να έχει τις κάθετες (ή τα σημεία) ανά 50μέτρα και τις οριζόντιες (ή τα σημεία) αν 50 μέτρα, θα σχεδιάσεις παράλληλες (ή σημεία) και κάθετες (ή σημεία) γραμμές ανά 50μέτρα [1] και μετά θα εκτυπώσεις στην κλίμακα που θες. [1] Δηλαδή όταν θα μετρήσεις (π.χ. με το dist) την απόσταση μεταξύ δύο συνεχόμενων σημείων τομής (ή σημείων αν έχεις σχεδιάσει σημεία) θα δεις το νούμερο 50. Αρα αν εκτυπωθεί το σχέδιο από το model σε 1:1 βγαίνει 1000 φορές μικρότερο, οπότε στο παράθυρο της εκτύπωσης αλάζουμε τη μονάδα γράφοντας 1unit=1000mm για κλίμακα 1:1 --> 1000:1, για κλίμακα 1:100 --> 1000:100, για κλίμακα 1:50 --> 1000:50, για κλίμακα 1:20 --> 1000:20, κλπ
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.