Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      18.925


  2. jbosdas

    jbosdas

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      2.555


  3. ppanag

    ppanag

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      2.010


  4. sdtopo

    sdtopo

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.162


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 01/06/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Το συναντώ συχνά στα πλαίσια ελέγχων μου. Δυστυχώς επαληθεύεται ότι γράφαμε εδώ προ διετίας. Πολλοί είδαν φως και μπήκαν αγνοώντας παντελώς τις συνέπειες και τις ευθύνες που απορρέουν από την σύνταξη της ΗΤΚ και μετέτρεψαν αυτό το δύσκολο έργο σύνταξης της Η.Τ να φαίνεται στα μάτια των ιδιοκτητών σαν ένα διεκπεραιωτικό έγγραφο το οποίο κατά τη γνώμη τους θα πρέπει να εκδίδεται γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες.. Προφανώς και δεν θα μπορούσες να ολοκληρώσεις μια Η.Τ με λανθασμένη υπαγωγή καθώς αν το έκανες θα έφερες εσύ την ευθύνη της νομιμότητας του ακινήτου. Αυτό που προσωπικά κάνω (μαζί μου και πολλοί άλλοι συνάδελφοι) είναι αρχικά να ζητάμε (ή να αναζητούμε επί πληρωμή φυσικά) πλήρη φάκελο από όλα τα απαιτούμενα για να μελετήσουμε την υπόθεση. Επιπλέον και ίσως αυτό είναι το πιο σοβαρό, όταν υπάρχει δήλωση υπαγωγής από άλλο συνάδελφο ενημερώνω τον ιδιοκτήτη ότι το κόστος ελέγχου θα είναι μεγάλο καθώς το ακίνητο θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από την αρχή και εφόσον βρεθούν λάθη και ανακρίβειες ενδέχεται να υπάρξει πρόστιμο , εάν και εφόσον βεβαίως η υπάρχουσα δήλωση μπορεί να διορθωθεί. Αν όχι ή αν αυτός διαφωνεί, η υπόθεση απορρίπτεται και ας τα βρει με τον προηγούμενο που προσέλαβε.
    2 points
  2. Καλησπέρα, τρίτη φορά σε ένα μήνα σήμερα που κάνω αυτοψία σε ακίνητο με τακτοποίηση άλλου συναδέλφου, πάνω στην οποία έχει γίνει συμβόλαιο και βλέπω πολλά τραντχτά θέματα. Συγκεκριμένα ακίνητο με χρήση αποθήκης που έχει γίνει διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί για υπέρβαση δόμησης λίγων τετραγωνικών λόγω επέκτασης σε κοινόχρηστο, χωρίς να αναφέρεται καν η χρήση! Ενημερώνω τους ιδιοκτήτες, η υπόθεση προφανώς "κολλάει" λόγω του συμβολαίου και οι ιδιοκτήτες για να μην μπλέξουν δίνουν την ΗΤΚ στο συνάδελφο που έχει κάνει την τακτοποίηση. Είναι σαν να επιβραβεύεται η προχειρότητα και η άγνοια. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις?
    1 point
  3. μια μικρή διόρθωση πράγμα που, για πολυκατοικία, το βλέπω εντελώς απίθανο...
    1 point
  4. Αν η υπόγεια αποθήκη μετράει στη δόμηση και πληροί τις προδιαγραφές χώρου κύριας χρήσης (πχ ύψος, φωτισμός, αερισμός κτλ) τότε γίνεται. Επιπλέον ορέπει να ελέγξεις και το καταστατικό, όχι μόνο τις χρήσεις γης.
    1 point
  5. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσεις αριθμό παροχής νερού και ρεύματος.
    1 point
  6. 1. Στις πράξεις αναγράφεις: την πράξη τακτοποίησης του 4495/17 ( και ανεβάζεις και τα σχετικά αρχεία ) 2. Σωστά και αν θες γράφεις και στα σχόλια δίπλα την περιγραφή 3. Λοιπές χρήσεις 4. Η επιφάνεια του γηπέδου αναγράφεται στα αρχικά στοιχεία οικοπέδου/γηπέδου.
    1 point
  7. Αν δεν σε ενδιαφέρει μεγάλη ακρίβεια, μπορείς να σχεδιάσεις τον κύκλο και τις γωνίες σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα (π.χ. AutoCAD) και να χαράξεις επιτόπου τις γωνίες με τα μήκη των χορδών.
    1 point
  8. Οφείλουμε να ψάχνουμε με όλα τα κριτήρια με σκοπό να μην υπάρχουν πολλαπλές καταχωρήσεις. Το πως όμως θα εντοπίσουμε ακίνητα με ελλιπή στοιχεία (διεύθυνση, ΚΑΕΚ κλπ) είναι ζήτημα που έχει προβληματίσει, δεν έχει αντιμετωπιστεί και έχει μετατεθεί στο μέλλον με υποβιβασμό του σε θέμα δευτερεύουσας σημασίας. Το ΤΕΕ έχει να αντιμετωπίσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
    1 point
  9. Αφού έχει ολοκληρωθεί, θα πάρεις μία πέτρα θα την βάψεις μαύρη και θα την πετάξεις πίσω σου. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το ΤΕΕ.
    1 point
  10. Προφανώς και δεν μπορούν να είναι ταυτόσημα, αφού: - Το κτίριο δεν υφίσταται, άρα δεν μπορείς να δημιουργήσεις την αντίστοιχη polyline - Τα περιγράμματα των θέσεων στάθμευσης δεν εμπίπτουν σε κάποιο συγκεκριμένο layer Εννοείται ότι στο pdf θα γίνεται αναφορά σε "προς ανέγερση κτίριο"
    1 point
  11. @the_topo Όχι, μια χαρά σωστό είναι, γιατί στα εντός σχεδίου γίνεται και κατανομή εκ των υστέρων ακόμα και με δικαστική εντολή με κάθετες... Στα εκτός σχεδίου δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτά, οπότε ας τα βρουν μεταξύ τους πρώτα !!!!
    1 point
  12. Ότι να'ναι απάντησαν..Δείτε εδώ..https://exoikonomo2021.gov.gr/-/systaseis-se-technika-zetemata
    1 point
  13. Το να γράψεις στον οδηγό εφαρμογής την φράση "παρέχεται η δυνατότητα εγγυοδοσίας του Δημοσίου για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς" δεν κοστίζει απολύτως τίποτα και ακούγεται πολύ ωραίο επίσης. Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου δε νομίζω να τους απασχολεί και πολύ αν και πότε θα λήξει το παζάρι με τις τράπεζες ώστε να μπορέσουν να κάνουν αίτηση δανείου οι πλέον φτωχοί ωφελούμενοι του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 κι ας έχουμε φτάσει στα μισά του 2023... Εδώ πάνε για αναθεώρηση συντάγματος, με την πλέμπα θα ασχολιούνται;
    1 point
  14. κι εδώ που τα λέμε (μη μας ακούσουν και όλοι), αν είχαν αφήσει παραθυράκι να βγάλεις άδεια για αυτά σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα ή γήπεδα.... θα είχε γεμίσει η Ελλάδα με χιλιάδες τετραγωνικά εκτάρια με "στέγαστρα" που σιγά σιγά όλο και θα έκλειναν μερικές πλευρές τους να μη μπάζουν αέρα .....
    1 point
  15. Ο όγκος της στέγης είναι (0,61+2)/2*(μήκος)*(πλάτος) Από εκεί και κάτω είναι όγκος του τελευταίου ορόφου (τον όγκο της Σοφίτας δεν υπάρχει λόγος να τον υπολογισεις και ούτε αφαιρείται το κενό κατοψικα από τον όγκο)
    1 point
  16. @gamvro στρογγυλή σφραγίδα σε αντίγραφο άδειας σημαίνει επικυρωμένο αντίγραφο και όχι θεώρηση άδειας. Η θεώρηση είναι αυτή που περιγράφει ο Άκης και μάλιστα πρέπει να την διαβάσουμε και να βεβαιωθούμε ότι αφορά κάθε οριζόντια ιδιοκτησία με την οποία θα ασχοληθούμε, γιατί μπορεί να είναι τμηματική θεώρηση ή εργοταξιακή ή οτιδήποτε άλλο από αυτό που θέλουμε!!! Επίσης καλό είναι να κινούμαστε με βάση το θεωρημένο στέλεχος της υπηρεσίας (του αρχείου) και όχι του ιδιοκτήτη, το οποίο μπορεί να μην είναι ενημερωμένο. Και σε καμία περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε φωτοτυπίες ή σκαναρισμένα στελέχη χωρίς την ανάγλυφη σφραγίδα αφού πρώτα διαβάσουμε προσεχτικά τη σφραγίδα της θεώρησης. Γενικά συνιστώ μεγάλη προσοχή στην έκδοση βεβαιώσεων σύνδεσης με τα δίκτυα. Αν έχετε έστω και 1% αμφιβολία για την εγκυρότητα των εγγράφων ή των διαδικασιών τότε να είστε σίγουροι 100% ότι θα προκύψει πρόβλημα πολύ σύντομα. Στην πραγματικότητα πολύ κακώς μετέφεραν την ευθύνη ελέγχου των θεωρημένων αδειών (δηλαδή πόσων ετών νομοθεσίες οφείλουμε να γνωρίζουμε ???) σε εμάς τους ιδιώτες μηχανικούς χωρίς καμία οδηγία σε αντίθεση με τις ΥΔΟΜ οι οποίες είχαν δεκάδες εγκυκλίους για κάθε νέα νομοθεσία που αφορούσε οικοδομικές άδειες και συνδέσεις με δίκτυα. Τέλος όταν έχουμε κτίσμα με Ο.Α. στο οποίο έγιναν και τακτοποιήσεις, πρώτα θα θεωρηθεί η άδεια και μετά θα γίνει οποιαδήποτε σύνδεση με τα δίκτυα. Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που προβλέπονταν από την άδεια συνδέονται βάσει της άδειας (περίπτωση 1β) σε συνδυασμό με την τακτοποίηση (κατατίθεται στα λοιπά στοιχεία αν απαιτείται), ενώ μόνο οι Ο.Ι. που είναι ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ αυθαίρετες συνδέονται με την τακτοποίηση (περίπτωση 1ε) αφού πρώτα θεωρηθεί η οικοδομική άδεια και φυσικά ανεβαίνει και αυτή στα λοιπά στοιχεία. *** Εδώ να σημειώσουμε ότι αν οι αυθαιρεσίες έγιναν ενώ η άδεια δεν είχε θεωρηθεί (και άρα ήταν σε ισχύ), τότε όλα τα ανωτέρω καλό είναι να γίνουν σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα μηχανικό ή ακόμα καλύτερα μόνο από αυτόν. Προσωπικά σε μη θεωρημένη άδεια ούτε τακτοποίηση αναλαμβάνω (εκτός και αν το ζητήσει ο επιβλέποντας μηχανικός), ούτε σύνδεση με τα δίκτυα, αν δεν φροντίσει πρώτα ο ιδιοκτήτης να λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα με τον επιβλέποντα που έχει ήδη.
    1 point
  17. Ο νόμος είναι σαφής, και ο συνάδελφος kan62 σαφέστατος
    -1 points
  18. Ευχαριστώ Οπότε σε κάθε οικοδομή που θα σχεδιάζουμε από εδώ και στο εξής Για να προστατέψουμε τους πελάτες μας και την πόλη μας, δημιουργώντας μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των κτιρίων Θα βάζουμε σε όλα μας τα διαγράμματα, στις περιπτώσεις που αφήνουμε απόσταση μεγαλύτερη του δ, 2 κολώνες δεξιά και αριστερά ελεύθερες στον ακάλυπτο 10χ10εκ προσμετρόμενες στη δόμηση, ακριβώς στο δ, για να εξασφαλίσουμε τον "αέρα" στους πελάτες μας και στην πόλη Wow! ΜΦΧ Βάλε ειδικότητα στο προφίλ σου Βάζε τονισμό στο κείμενο σου. Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες. Didonis
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.