Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      9.017


  2. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      8.975


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.900


  4. Latg

    Latg

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      425


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 01/08/2024 in Δημοσιεύσεις

  1. Ναι και προσοχή με το περίφραγμα Αρ. 17 παρ. 9γ γ) Τα περιφράγματα του οικοπέδου ή γηπέδου σε κανένα σημείο δεν έχουν ύψος μεγαλύτερο από τρία (3,00) μ. και το συμπαγές τμήμα τους μεγαλύτερο από ενάμισι (1,50) μ. Τα αυλόθυρα πορτασιές για την είσοδο πεζών και οχημάτων, που κατασκευάζονται σε συνέχεια της περίφραξης, έχουν μέγιστο ύψος τρία (3,00) μ. και μπορεί να αποτελούνται από συμπαγή στοιχεία. Αφετηρία μέτρησης των υψών είναι η υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες του εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος. Για τα περιφράγματα που βρίσκονται στο πρόσωπο του οικοπέδου, τα παραπάνω ύψη μετρούνται από τη στάθμη του πεζοδρομίου. Επιτρέπεται παρέκκλιση των παραπάνω διατάξεων όσον αφορά την κατασκευή συμπαγούς περιφράγματος έως ύψους τριών (3,00) μ. ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Στην περίπτωση οικοπέδων εντός οικισμών χωρίς σχέδιο, αφετηρία μέτρησης των υψών για τα περιφράγματα που βρίσκονται στο πρόσωπο του οικοπέδου είναι η υψηλότερη από τις οριστικές στάθμες του εδάφους εκατέρωθεν του περιφράγματος.
    2 points
  2. από τις πιο καλές επιλογές για θερμοχωρητικότητα (αφού δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα) είναι η πέτρα... όσο πιο μεγάλο πάχος τόσο πιο καλά.... και 80εκ δεν την χαλάει.... Και αποβάλει τον δροσισμό ή την ζέστη .... είναι και ο λόγος που η ευεξία ζωής σε πέτρινα σπίτια (μη σου πω σε σπηλιά που διαμορφώθηκε σε σπίτι, είναι ιδιαίτερα καλή.... Όμως και ανάλογα την θέση του ακινήτου σου και τις θερμοκρασίες που έχει περιοχή μπορεί να μη επαρκεί. Υπάρχουν και συμπληρωματικές αρχιτεκτονικές παθητικού κλιματισμού στο κτήριο που θα βοηθούσε.... πχ "καμινάδα /ες" στο δώμα που πάει μόνος του εκεί ο πιο ζεστός αέρας.... ή αν έχεις αρκετή επιφάνεια ακαλύπτου χαμηλού βάθους γεωθερμία σε επικοινωνία με το κτήριο Φυσικά τα στάνταρ αριστα ενεργειακά κουφώματα και προσανατολισμό κλπ αναγκαία....
    2 points
  3. Μου ηρθε mail ότι με τους νεους ορους χρησεις το pos ειναι χωρίς χρέωση μεν, με ελαχιστη όμως μηνιαια χρέωση 4.99. Άρα πλέον ψάχνουμε κάτι καινούργιο.
    1 point
  4. @natali.soutz Τα ένσημα (εισφορές ΕΦΚΑ) είναι υποχρεωτικά για οποιαδήποτε εργασία και δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδικασίες αδειοδότησης κλπ. πλήν του ότι ο ΕΦΚΑ ενημερώνεται για τις άδειες κλπ. ώστε να ελέγχει αν πληρώθηκαν οι απαιτούμενες εισφορές. Το πιθανότερο είναι ότι θα ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ για τη νομιμοποίηση και οφείλει να ελέγξει αν καταβλήθηκαν εισφορές και να καταλογίσει τα ανάλογαμ πρόστιμα και προσυξήσεις μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Συνεπώς είναι πολυ ξεκάθαρο ότι ο εργοδότης θα πρέπει άμεσα να κάνει αναγγελία έργου και να πληρώσει τις εισφορές που αναλογούν στους εργαζόμενου που απασχολήθηκαν στο έργο του.
    1 point
  5. @gktpgeue χρησιμοποιείς τον τύπο παραστατικού «14.30 - Παραστατικά Οντότητας ως Αναγράφονται από την ίδια (Δυναμικό)», όπως για κάθε λογαριασμό (ρεύματος, τηλεφώνου, κλπ.). Αυτονόητη προϋπόθεση: το έξοδο είναι επαγγελματικό, δηλαδή αποτελεί απαραίτητη δαπάνη για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας.
    1 point
  6. Αν έχει αποζημιωθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης και έχει δηλαδή συντελεστεί η απαλλοτρίωση τότε είναι δημόσια ιδιοκτησία και έτσι θα πρέπει να απεικονίζεται και στο Κτηματολόγιο. Αν είναι προβλεπόμενος κοινόχρηστος χώρος ή χώρος προς απαλλοτρίωση τότε συνεχίζει να ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη και έτσι θα πρέπει να φαίνεται στο Κτηματολόγιο. Αν το Κτηματολόγιο έδειχνε ως δημόσια ιδιοκτησία μία έκταση που προβλέπεται να γίνει δημόσια σε κάποιο διάγραμμα ή ΦΕΚ, χωρίς να έχει απαλλοτριωθεί, τότε αυτό θα ήταν λάθος του Κτηματολογίου. Ευτυχώς, το Κτηματολόγιο δεν απεικονίζει θεσμικές γραμμές που δεν αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, γιατί θα δημιουργούνταν σύγχυση. Οι διασικές εκτάσεις είναι κατά τεκμήριο ιδιοκτησίες του Δημοσίου, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, όπως και η γραμμή αιγιαλού γιαυτό και απεικονίζονται στο Κτηματολόγιο και αποτελούν όρια ιδιοκτησίας. Το ότι οι προβλεπόμενες θεσμικές γραμμές λαμβάνονται υπ' όψιν σε διοικητικές ή συμβολαιογραφικές πράξεις δεν σημαίνει ότι αλλάζει αυτόματα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν π.χ. σε Τοπογραφικό εμφανιστεί το τμήμα που απαλλοτριώνεται, χωρίς να έχει αποζημιωθεί ακόμα, ως ιδιοκτησία δημοσίου τότε αυτό είναι λάθος.
    1 point
  7. Καλημέρα, θα κάνεις δεξί κλικ στην αίτηση και θα επιλέξεις "εκτύπωση αίτησης", αυτή θα δώσεις στον εντολέα σου.
    1 point
  8. ωραίο το ευρετήριο σε xls που έβαλες.... αλλά αν ανέβαζες και τα PDF των Νομοθ/των στον φάκελο /TEMP/NOMOI που έχεις στο PC και παραπέμπει εκεί το λίνκ στο xls σου, θα ήταν ακόμα πιο καλά....
    1 point
  9. Αν λάβεις υπόψη σου ότι η νομοθεσία περί μέτρων ασφαλείας κάπου αναφέρει -στο περίπου- "ότι σε περίπτωση εργασιών με ικριώματα προ της έναρξης των εργασιών επ' αυτών απαιτείται έγγραφη βεβαίωση-πιστοποίηση μηχανικού ότι πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας" τότε καταλαβαίνεις ποιος έχει την πλήρη ευθύνη! εδώ ένα ευρετήριο ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.xls
    1 point
  10. Καλησπέρα, θα πάρεις μία ΥΔ του ιδιοκτήτη ότι εξουσιοδοτεί εσένα να μεταφέρεις την τάδε δήλωση του 4178/13 με α/α .... στον Ν.4495/17. Εφόσον συνεχίζεις εσύ μαζί του, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ΥΔ εσύ. Για αιτολογία στην αίτηση που θα κάνεις μέσω του συστήματος, γράψε πχ. λόγω εϋνοικότερων διατάξεων ή ότι θες γενικότερα. Άπαξ και μεταφέρει στο Ν.4495/17 η δήλωση θα πρέπει να προσαρμοστεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 πλέον για τις νέες αυθαιρεσίες και του τρόπου υπολογισμού των προστίμων για τις υπάρχουσες.
    1 point
  11. Ναι, αυτό είναι το σωστό. Ίσως να είναι, αλλά αυτό ισχύει. Άρθρο 6 — παράγραφος 3.
    1 point
  12. 500 ευρώ είναι, με την μικρότερη της Π.Ε. πας.
    1 point
  13. από το ΠΔ 350/96 ΑΡΘΡΟΝ-6. 1. Για την εξαγορά μέρους ή του συνόλου των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή για νομικούς ή τεχνικούς λόγους η δημιουργία των αναγκαίων χώρων στο γήπεδο όπου ανεγείρεται το κτίριο κατ'εφαρμογή της περιπτ.γ της παρ.2 του Αρθ-1 του Ν-960/79 όπως ισχύει, και τον υπολογισμό της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη επιφάνεια ίση με 25,00 τ.μ. για κάθε θέση στάθμευσης. 2. Για τον υπολογισμό της κατά την περιπτ.γ της παρ.2 του Αρθ-1 του Ν-960/79 ως ισχύει, εισφοράς όπως ειδικότερα ορίζεται στο Αρθ-5 του αυτού νόμου, λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία των ακινήτων όπου αυτή έχει καθορισθεί. Συνεπώς, πρώτα ελέγχουμε τη δυνατότητα εξασφάλισης των θέσεων εντός του ακινήτου, και μετά το ενδεχόμενο εξαγοράς. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η δαπάνη εξαγοράς είναι πολύ μεγάλη
    1 point
  14. Καλησπέρα. 1. Τηλεφωνείς στη συμβ/φο να παγώσει την διαδικασία και να μην προχωρήσει με τα υπάρχοντα στοιχεία. 2. Ανοίγεις τη δήλωση Ν. 4495, τροποποιείς τεχνική έκθεση, φύλλα καταγραφής και ανεβάζεις νέο σχέδιο. 3. Όταν είσαι 100% σίγουρος ότι όλα είναι σωστά, οριστικοποιείς τη δήλωση ν. 4495 4. Κάνεις τροποποιητική της ΗΤΚ ανεβάζοντας το σωστό σχέδιο και αναγράφοντας τη σωστή περιγραφή.
    1 point
  15. Νομίζω το σπολύτως νόμιμο είναι να περιμένετε να πάρουν κανονικό ρεύμα οι άλλοι. Θα μπορούσατε, ίσως προσωρινά, να βολευτείτε με μία μπαλαντέζα από αυτούς.
    1 point
  16. - αρθρο 29/κγ - φεκ Β 1843/20 στο κγ - και στο αρθρο 3. Δεν ζηταει αρτ και οικ δες τα ΠΜ.
    1 point
  17. Προσωπικά έχω υπογράψει αρκετές μελέτες "κυκλοφοριακής σύνδεσης" σαν απλός μηχανικός (αν και είχα, απλή σύμπτωση, μελετητικό στην κατηγορία 10). Το "μελετητικό πτυχίο" χρειάζεται (νομίζω) για μελέτες που ο εργοδότης είναι το δημόσιο. Μπορούν και ο "πολιτικοί μηχανικοί". Με αυτό το σκεφτικό γιατί ο "πολιτικός μηχανικός" να μπορεί να κάνει στατική μελέτη σε έναν ιδιώτη? Όπως ανέφερε παραπάνω ο Θεοχάρης η μελέτη πρέπει να πληρεί αρκετές προδιαγραφές. Υ.γρ. Νομίζω εδώ σ' αυτή την ενότητα (σελίδα 16) έδωσα & κάποια σχέδια σε μορφή dwg.
    1 point
  18. Θα πρέπει να δώσεις όλες τις πληροφορίες για να μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα. Γενικώς, άλλο πράγμα η τακτοποίηση, άλλο η έκδοση άδειας. Μπορεί για παράδειγμα ένας χώρος να δηλώθηκε με κύρια χρήση (π.χ υπόγειο) αλλά να μην μπορεί να εκδοθεί γι αυτόν άδεια λειτουργίας καταστήματος, γυμναστηρίου κλπ, διότι δεν πληροί τις διατάξεις για την προς εγκατάσταση χρήση. Ένα άλλο θέμα είναι με την εκτός σχεδίου όπου μια άλλη χρήση μπορεί να συντελεί σε υπέρβαση συντελεστή δόμησης.
    1 point
  19. Προφανώς και οι κλειστοί κοινόχρηστοι χώροι, σε ακίνητο με ΣΟΙ, έχουν μετρήσει στο ΣΔ αυτού! Επίσης, προφανώς μια ΟΙ του ακινήτου αυτού έχει προσδιορισμένα τ.μ. από τα του ΣΔ που της ανήκουν! Με άλλα λόγια, όταν αυτή η ΟΙ "κλέβει" τ.μ. των κοινόχρηστων χώρων, που δεν της ανήκουν (και ανήκουν σε όλους τους συνιδιοκτήτες του ακινήτου) και τα προσαρτά αυθαίρετα στα δικά της, είναι ευνόητο ότι, αυτό σημαίνει αυθαίρετη αύξηση του εμβαδού της, που "τιμωρείται" για την έκδοση του προστίμου ρύθμισης, με Υπέρβαση Δόμησης!!! Ούτε με διαφορετική διαμερισματωση, ούτε με αναλυτικό κ.λπ. Προφανώς μέτρησαν στο ΣΔ αλλά για άλλον κι όχι για τη συγκεκριμένη ΟΙ. Υ.Γ. Για εμένα είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος ρύθμισης που αποδέχομαι σε τέτοιες περιπτώσεις, εφαρμόζω και δέχομαι για τους πελάτες μου... Μέχρι σήμερα έχω γυρίσει πίσω για διόρθωση, 5-6 τέτοιες περιπτώσεις σε ελέγχους για πελάτες μου που αγόρασαν τα ακίνητα...
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Λειψυδρία: Επτά άξονες για καλύτερη διαχείριση του νερού
      Η κλιματική κρίση, η παρατεταμένη ανομβρία και οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση, φέρνουν στην επιφάνεια το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις των ειδικών συγκλίνουν: η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων, όπου η επάρκεια δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη, αλλά προϊόν στοχευμένου σχεδιασμού. Στο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) με τίτλο «Ερευνώντας τον εθνικό μας υπόγειο πλούτο», οι παρεμβάσεις των ομιλητών –εκπροσώπων δημόσιων φορέων, γεωτεχνικών επιστημόνων και επιχειρήσεων– ανέδειξαν τη μεγάλη εικόνα: από την ενεργοποίηση γεωτρήσεων και τα μεγάλα έργα εμπλουτισμού ταμιευτήρων, έως την ανακύκλωση νερού, την κυκλική οικονομία και την ψηφιοποίηση της αδειοδότησης, η χώρα καλείται να εφαρμόσει στην πράξη επτά κρίσιμους άξονες πολιτικής. Η διαχείριση των αποθεμάτων νερού απαιτεί πλέον θεσμική ευελιξία, επενδυτική ταχύτητα και τεχνική προσαρμοστικότητα σε τοπικό επίπεδο – με όρους βιωσιμότητας και ενεργειακής συνέργειας
      • 0 απαντήσεις
    • «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Πρόγραμμα 24 εκ. ευρώ για 2.500 ωφελούμενους άτομα με αναπηρία, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
      Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

      Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).

      Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

      • 2 απαντήσεις
    • ΠΔ 194/2025: Τα κριτήρια για οριοθέτηση, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
      Εκδόθηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ 194 (ΦΕΚ 194/Δ/15.04.2025) με θέμα: Καθορισμός κριτηρίων, τρόπου και διαδικασιών οριοθέτησης των οικισμών της Χώρας με πληθυ- σμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανομένων και των προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και καθορισμός χρήσεων γης και γενικών όρων και περιορισμών δόμησης.

      Αντικείμενο - Πεδίο Εφαρμογής
      1. Το παρόν προεδρικό διάταγμα (π.δ.) αφορά στον καθορισμό των κριτηρίων, του τρόπου και των διαδικασι-
      ών οριοθέτησης των οικισμών της χώρας που φέρονται απογεγραμμένοι ως αυτοτελείς οικισμοί, σε απογραφή
      προ του έτους 1983 με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, και οι οποίοι εξακολουθούν, κατά
      την εκάστοτε τελευταία απογραφή, να έχουν πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, περιλαμβανο-
      μένων και των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών. Οι οικισμοί αυτοί είτε δεν έχουν οριοθετηθεί είτε το όριό
      τους επανεγκρίνεται βάσει των διατάξεων του παρόντος, λόγω καθορισμού του ορίου τους από αναρμόδια όρ-
      γανα, είτε αναοριοθετείται, στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο.

      2. Με το παρόν καθορίζεται, επίσης, το πλαίσιο των γενικών όρων και περιορισμών δόμησης και επιτρεπό-
      μενων χρήσεων γης των οικισμών ανάλογα με την κατηγορία του οικισμού, κατά το άρθρο 3, για την προστασία της φυσιογνωμίας του.

      3. Οι διατάξεις του παρόντος θέτουν το πλαίσιο κανόνων για την οριοθέτηση του οικισμού και δεν εφαρμόζονται ευθέως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δόμησης αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση του π.δ. οριοθέτησης του οικισμού.

      4. Το παρόν δεν εφαρμόζεται σε οικισμούς: 
        • Downvote
      • 62 απαντήσεις
    • Οι 42 εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ)
      Οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας καθορίζονται από την παράγραφο 2 του Άρθρου 29: Διοικητικές πράξεις για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών του Ν.4495/2017.

      Έτσι Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες:

      α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας εκτός εάν η έγκριση οι δοκιμαστικές τομές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς για εργασίες που απαιτούνται για γεωτεχνικές έρευνες σύμφωνα με τον ΕΑΚ 2003.

      β) τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων και πληγέντων από βίαια συμβάντα,
        • Like
      • 2 απαντήσεις
    • Η ιστορία της γεφυροποιίας στην Ελλάδα
      Στο άρθρο αυτό γράφομε για δύο γέφυρες οι οποίες είναι πολύ γνωστές και κατασκευάσθηκαν την περίοδο της Ανοικοδομήσεως (1950 – 1980) και μάλιστα την εποχή κατά την οποία το προεντεταμένο σκυρόδεμα στην Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως μία νέα τεχνική λύση από τους Μηχανικούς τους ασχολουμένους με μελέτες και κατασκευές οδικών γεφυρών, οικοδομικών έργων κ.τ.ο.

      Η πρώτη γέφυρα με την οποία θα ασχοληθεί το άρθρο αυτό είναι η Γέφυρα Αλφειού, μήκους 390,00 μ. (2 ανοίγματα x 35,00 μ. + 8 ανοίγματα x 40,00 μ. = 390,00 μ.) με κωδικό Έργου 97130/Π.Δ.Ε. και προϋπολογισμό κατασκευής 17.000.000 δρχ., η οποία αποκαθιστά την συνέχεια της Εθνικής Οδού 9 (Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα). Πρόκειται περί ενός έργου το οποίον έχει διττή λειτουργία: Από την μίαν πλευρά είναι γέφυρα οδική και από την άλλη υδατογέφυρα για την εξυπηρέτηση των ειδικών τεχνικών έργων εγγειοβελτιώσεως της πεδιάδος Επιταλίου. Κύριος του Έργου αυτού ήταν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων. Προϊσταμένη Αρχή ήταν η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Έργων δια της Διευθύνσεως Γ3. Επιβλέπουσα Υπηρεσία ήταν το 2ο Γραφείο Κατασκευής Οδών (Έδρα: Πάτρα).

      Το έργο δημοπρατήθηκε δια του συστήματος «Μελέτη – Κατασκευή» δια δύο δημοπρασιών λόγω αναβολής της 1ης η οποία είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 1959. Τελικά αυτή διεξήχθη την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 1959 κατακυρωθείσης της στατικής μελέτης και της μελέτης των προεντεταμένων δοκών της γέφυρας στο Τμήμα Μελετών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» του οποίου προΐστατο ο κ. Θεοδόσιος – Ρήγας Παναγιώτου Τάσιος* και της υδατογέφυρας στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ*.

      Αλέξανδρος Παύλου Βερδέλης, Πολιτικός Μηχανικός της Κεντρικής Σχολής των Τεχνών και των Κατασκευών (1920), Ηλεκτρολόγος Ανωτάτης Σχολής Ηλεκτροτεχνικής (1921) και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων (Αριθμός Μητρώου Τ.Ε.Ε.: 152), Αρχείον Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.