Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Αγαπητοί κύριοι Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Θα ήθελα να με διαφωτισετε με το εξής καθώς έχω λάβει 2 διαφορετικές απαντήσεις από 2 μηχανικούς. Σκοπεύω να κατασκευάσω μια μεταλικη περγκολα εμβαδού 18 τμ χρειάζεται άδεια μικρης κλίμακας η όχι. Ο ένας μηχανικός λέει όχι οαλλος ναι ..τι ισχύει τελικά..
  3. Καλημέρα Ευχαριστώ για την απάντηση. Μία ακόμη ερώτηση για το εμβαδόν των χώρων κατοικίας αφορά τους χώρους που προσμετρούν στην δόμηση ή περιλαμβάνονται και χώροι όπως σοφίτες κλπ. Επίσης βλέπω ότι και εσείς δεν συμφωνείτε με την Γ περίπτωση(αρθροιστικά δηλαδή) και ότι οι χώροι κατοικία και διαμέρισμα εξετάζονται μεμονομένα. Ευχαριστώ.
  4. Τμήμα υπογείου, το οποίο αποτελεί ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία κατά την σύσταση, με δύο συνιδιοκτήτες, έχει μετατραπεί σε κατοικία. Έχει ζητηθεί τροποποίηση του Ε9 για να δηλωθεί και το τμήμα κατοικίας, ως συνιδιοκτησία. Αφού προβώ σε ρύθμιση, μπορώ στο τμήμα κατοικίας να βγάλω ΕΕΔΜΚ για τροποποίηση ανοιγμάτων, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ., χωρίς να μεσολαβήσει τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας; Αν δεν γίνεται αυτό, φαντάζομαι μπορώ να βγάλω ΕΕΔΜΚ για όλο το υπόγειο, αλλά οι εργασίες στην πράξη να αφορούν μόνο το τμήμα κατοικίας;
  5. Αυτά που γράφει ο Παύλος τα βρίσκεις εδώ: (2η σελίδα) Να έχετε πάντα σαν μπούσουλα τα "10μ." πλάτος κτίσματος! Απόσταση από δρόμο & πλαγ. αποστάσεις.doc
  6. Συνάδελφοι έχει συζητηθεί και άλλες φορές, αλλά νομίζω χωρίς ξεκάθαρη απάντηση. Υπόγειος χώρος που αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, μη λειτουργικά συνδεδεμένος με το ισόγειο, και ο οποίος έχει χρήση βοηθητική αλλά παράλληλα έχει προσμετρηθεί εξ' ολοκλήρου στον συντελεστή δόμησης, μπορεί να αιτηθεί αρχική σύνδεση με το δίκτυο (νέο ρολόι); Ο ΔΕΔΔΗΕ μου έδωσε την απάντηση ότι είναι ευθύνη δική μου, ως μηχανικός, να κρίνω εάν μπορεί να ρευματοδοτηθεί ο χώρος στο πλαίσιο έκδοσης της βεβαίωσης. Η ΥΔΟΜ μου είπε φυσικά και γίνεται. Τελικά ξέρει κανείς τι ισχύει με βεβαιότητα;;
  7. Επιχείρηση που έχει γνωστοποίηση ως κατάστημα λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών κατ ΙΙΙ σύμφωνα με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967/8.10.2012, επιθυμεί να προσθέσει ΚΑΔ για χονδρικό εμπόριο. Οι χρήσεις γης είναι κεντρικές λειτουργίες πόλης. Οι ΚΑΔ του χονδρικού εμπορίου που θέλει να προσθέσει η επιχείρηση περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ αριθμ. Φ.61/5542/72/2018 που αφορά τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής, τα οποία όμως εφόσον έχουν και λιανική ταυτόχρονα δεν ορίζονται ως Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής σύμφωνα με την παρ ε του αρ.1 του -ν. 4302/2014. Σύμφωνα με το Π.Δ. 59/2018 στη χρήση γης κεντρικές λειτουργίες πόλης δεν επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις εφοδιαστικής, επιτρέπονται όμως αποθήκες χαμηλής όχλησης μέχρι 500 τ.μ. συνολικής επιφάνειας δόμησης. Μπορεί να αδειοδοτηθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση με αυτές τις χρήσεις γης για χονδρικό εμπόριο σύμφωνα με την ισχύουσα Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017; 5.Β Διανομείς-Μεταφορείς: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται: Επιχειρήσεις αποθήκευσης (κέντρα αποθήκευσης και διανομής) Επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου (με ασκούμενη δραστηριότητα χονδρικό εμπόριο σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης) Καταστήματα cash και carry (κύρια δραστηριότητα χονδρικό εμπόριο με δυνατότητα λιανικής διάθεσης)
  8. Εννοείτε ότι δεν γνωρίζετε ή ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν και τα δύο ποσοστά;
  9. Σήμερα
  10. Μου θύμισε περίπτωση πριν 25 χρόνια που ένας πολίτης έστειλε επιστολή στην τότε Νομαρχία . Αφού σε δυο σελίδες απαριθμούσε όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ , Σύνταγμα Ελλάδος , Νόμους,Υπουργικές Αποφάσεις κ.λ.π για τα δικαιώματα των πολιτών στο τέλος κατέληγε. "Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ να βάλετε μια βρύση στην πλατεία του χωριού" .
  11. Καλημέρα σας συνάδελφοι, -ΟΑ του 1999 για Τριώροφη Οικοδομή με υπόγειο με ΓΟΚ 85 Άρθρου 14. Στο κτίριο αυτό υπάρχει ανοιχτό εξωτερικό κεντρικό κλιμακοστάσιο. Γίνεται να κλειστεί το κλιμακοστάσιο π.χ με γυψοσανίδα και να αφήσουμε παράθυρα για αερισμό-φωτισμό. Πρέπει να γίνει ενημέρωση αδείας με ΕΕΔΜΚ ? Η δεν γίνεται (λόγω ΓΟΚ85 άρθρο 14 ) ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .
  12. Καλημέρα συνάδελφοι! Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας για την παρακάτω εργασία διότι μου έτυχε πρώτη φορά: Μετά από έκθεση αυτοψίας (προ 2 περίπου ετών) του αρμόδιου Τμήματος Δόμησης στο ακίνητο στου πελάτη μου, διαπιστώθηκαν συν τοις άλλοις η κατασκευή εξωτερικής μεταλλικής κλίμακας και η τοποθέτηση δεξαμενής ύδατος εντός της ζώνης παραλίας. Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση και απομάκρυνση των παραπάνω αυθαιρεσιών. Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ώστε να βεβαιωθεί η κατεδάφιση και να ενημερωθεί η Πολεοδομία ;
  13. Χρόνια πολλά και καλά. Απλά είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία τόσες καταχωρήσεις (πχ μια πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα).
  14. Καλημέρα Παύλο! Δεν θα το προχωρούσα με τον τρόπο αυτό. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιμέρους διαδικασίες αλλά το ότι, στο σύστημα πάντα θέλω να φαίνονται όλοι οι ιδιοκτήτες, με το ΑΦΜ τους και τα στοιχεία τους, ο καθένας με το ποσοστό του, συμφωνεί ή διαφωνεί μου είναι αδιάφορο κ.λπ. Μπορεί η ΓΣ να εξουσιοδοτήσει νόμιμα τον διαχειριστή, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει νόμιμα όλες τις αναγκαίες κι απαραίτητες ενέργειες (εκπροσωπώντας μόνον όσους τον εξουσιοδότησαν κ.λπ.), αλλά στο σύστημα δεν με καλύπτει ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας, ούτε "σκέτος - νέτος" ο διαχειριστής.... Κι όλο αυτό γίνεται στην προσπάθειά μου να "καλύπτω πάντα τα νώτα μου" σε οποιοδήποτε μελλοντικό ενδεχόμενο.... (π.χ. τσακώθηκαν, διαφωνούν, τρέχουν στα δικαστήρια, δεν έχει λεφτά κάποιος, πέθανε κάποιος, δεν ενδιαφέρονται οι κληρονόμοι, πουλήθηκε μια ΟΙ και δεν ενδιαφέρεται ο νέος ιδιοκτήτης, έβαλε το πρόστιμο στα κοινόχρηστα ο διαχειριστής και δεν το πληρώνει κάποιος, άλλαξε ο διαχειριστής κ.λπ.).... Υ.Γ. Γράφε βρε φίλε το Ιάσωνας με όμικρον!!! Σήμερα ειδικά που γιορτάζει. Είναι, στην ονομαστική "ο Ιάσων", στη γενική "του Ιάσονα" κ.λπ.
  15. Έχω την αίσθηση πως ανοίγει ειδική επιλογή για την καταχώρηση των αναδρομικών στις δηλώσεις παρελθόντων ετών. Γίνεται κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια για τις συντάξεις κτλ. Με την δήλωση αυτή δεν επιβάλλεται πρόστιμο και έρχονται προσυμπληρωμένα τα ποσά των αναδρομικών ενώ δεν είναι δυνατή η αλλαγή κάποιου άλλου στοιχείου της δήλωσης. Συνήθως γίνεται ανακοίνωση όταν ανοίγει η πλατφόρμα για την καταχώρηση των αναδρομικών και έχει ξεχωριστή προθεσμία. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και στην δική μας περίπτωση.
  16. Ιάσωνα καλημέρα. Θα μπορούσε εναλλακτικά για λόγους απλοποίησης των καταχωρήσεων να συγκληθεί γενική συνέλευση πολυκατοικίας με θέμα ρύθμιση αυθαιρεσιών Κ.Χ στην ημερήσια διάταξη. Αφού υπογραφεί από όλους ή όσους ορίζεται στο καταστατικό για ανάλογες περιπτώσεις, το υπογεγραμμένο φύλλο της απόφασης Γ.Σ από συνιδιοκτήτες και διαχειριστή, να εισαχθεί στο σύστημα και στα στοιχεία ιδιοκτήτη να μπει ο διαχειριστής με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας. Ποια η γνώμη σου;
  17. Καλημέρα. Θα ήθελα τιμή ζώνης για Τσιμισκή 5 Αγία Παρασκευή Χ: 484620 Υ: 4207715 Ευχαριστώ πολύ.
  18. Σωστά! Δύναται να μην είναι αιτούντες όλοι οι συνιδιοκτήτες, αλλά μέρος αυτών. Και σε αυτή όμως την περίπτωση αναφέρονται και οι υπόλοιποι με το ποσοστό τους.
  19. O «αέρας» απειλεί την περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών, οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν θα αναγκαστούν να μοιραστούν περιουσιακά τους στοιχεία με το Δημόσιο. Διότι χιλιάδες ιδιοκτήτες – κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – για να μη φορολογηθούν αδίκως – διέγραψαν από το Ε9 τα χιλιοστά τους που αντιστοιχούν σε ανεκπλήρωτο «δικαίωμα υψούν» ή δεν τα δήλωσαν ούτε σε αυτό ούτε στο Κτηματολόγιο. Οριζόντια ιδιοκτησία Στις πολυκατοικίες που κατασκευάζονταν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ο κατασκευαστής ή ο οικοπεδούχος, ή και οι δύο,  συνηθέστατα διατηρούσαν ως ιδιαίτερη οριζόντια ιδιοκτησία ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, προκειμένου να το αποδώσουν σε μελλοντικούς ορόφους («δικαίωμα υψούν»), με δικαίωμα μονομερούς ανακατανομής των ποσοστών συγκυριότητας του δικαιώματος αυτού στο οικόπεδο. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών, οι συντελεστές δόμησης εξαντλήθηκαν εξαρχής ή μειώθηκαν αργότερα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον οποιαδήποτε δυνατότητα υλοποίησης αυτών των δικαιωμάτων. Συντελεστής δόμησης Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Στράτο Παραδιά «κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, στην ανοικοδόμηση πολυκατοικιών υπήρχε πάντοτε η προσδοκία για αύξηση του συντελεστή δόμησης, γι’ αυτό και όταν ανεγειρόταν ένα κτίριο ο οικοπεδούχος ή ο κατασκευαστής διατηρούσαν ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας προκειμένου να το αποδώσουν στους μελλοντικούς ορόφους ως «δικαίωμα υψούν». Ωστόσο η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν αντίθετη με οποιαδήποτε αύξηση των υπαρχόντων συντελεστών δόμησης, και παράλληλα σε πολλές περιοχές οι ήδη εξαντλημένοι συντελεστές δόμησης μειώθηκαν δραστικά. «Αγνώστου ιδιοκτήτη» Το προαναφερόμενο ποσοστό συνιδιοκτησίας, χαρακτηριζόμενο φορολογικά ως ποσοστό επί οικοπέδου με εξαντλημένο συντελεστή δόμησης, αν και στην πραγματικότητα είναι πλέον άνευ ουσιαστικής χρησιμότητας και οποιασδήποτε αξίας, εν τούτοις πρέπει να δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και να φορολογηθεί στον ΕΝΦΙΑ και στις λοιπές φορολογίες κεφαλαίου ως αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να αποφύγουν την άδικη αυτή φορολογική επιβάρυνση αλλά και τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις που συνεπάγεται η καταχώριση των «δικαιωμάτων» τους αυτών δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο, με συνέπεια αυτά σήμερα να φαίνονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; «Σημαίνει πως μετά την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών θα περιέλθουν στο Δημόσιο, το οποίο θα καταστεί αναγκαστικός συνιδιοκτήτης στο «δικαίωμα υψούν» σε χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα (!)» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ. 50.000 πολυκατοικίες Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η εκτίμηση είναι πως οι πολυκατοικίες στις οποίες δεν δηλώθηκε ο… αέρας στο Κτηματολόγιο ανέρχονται ακόμα και σε 50.000 και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα προκαλέσει πραγματικό χάος τόσο στους συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, αφού το Δημόσιο θα πρέπει να συμμετέχει και να ψηφίζει στις Γενικές Συνελεύσεις τους, στις ψηφοφορίες και στις δαπάνες επισκευής των κτιρίων κ.α., όσο και στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες θα κληθούν να «διαχειριστούν» όλα αυτά τα άνευ οποιασδήποτε αξίας ή αντικειμένου περιουσιακά «δικαιώματα» ως περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου. Παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ Mπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκληθεί η ΠΟΜΙΔΑ έκανε παρέμβαση στη διαβούλευση του τελευταίου σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνει να δοθεί στους ιδιοκτήτες δικαιώματος υψούν με εξαντλημένο ή και μη συντελεστή δόμησης η δυνατότητα να καταργήσουν μονομερώς το δικαίωμά τους αυτό και να μεταβιβάσουν το ποσοστό συνιδιοκτησίας (δική τους ή τρίτου προσώπου) στο ίδιο κτίριο, με μονομερή τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας χωρίς να απαιτείται σύμπραξη και συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών του κτιρίου. Στο μεταξύ, το πρόβλημα παραμένει, με χιλιάδες ιδιοκτήτες να τελούν υπό ομηρεία, αφού, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  20. O «αέρας» απειλεί την περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών, οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν θα αναγκαστούν να μοιραστούν περιουσιακά τους στοιχεία με το Δημόσιο. Διότι χιλιάδες ιδιοκτήτες – κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – για να μη φορολογηθούν αδίκως – διέγραψαν από το Ε9 τα χιλιοστά τους που αντιστοιχούν σε ανεκπλήρωτο «δικαίωμα υψούν» ή δεν τα δήλωσαν ούτε σε αυτό ούτε στο Κτηματολόγιο. Οριζόντια ιδιοκτησία Στις πολυκατοικίες που κατασκευάζονταν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ο κατασκευαστής ή ο οικοπεδούχος, ή και οι δύο,  συνηθέστατα διατηρούσαν ως ιδιαίτερη οριζόντια ιδιοκτησία ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, προκειμένου να το αποδώσουν σε μελλοντικούς ορόφους («δικαίωμα υψούν»), με δικαίωμα μονομερούς ανακατανομής των ποσοστών συγκυριότητας του δικαιώματος αυτού στο οικόπεδο. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών, οι συντελεστές δόμησης εξαντλήθηκαν εξαρχής ή μειώθηκαν αργότερα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον οποιαδήποτε δυνατότητα υλοποίησης αυτών των δικαιωμάτων. Συντελεστής δόμησης Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Στράτο Παραδιά «κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, στην ανοικοδόμηση πολυκατοικιών υπήρχε πάντοτε η προσδοκία για αύξηση του συντελεστή δόμησης, γι’ αυτό και όταν ανεγειρόταν ένα κτίριο ο οικοπεδούχος ή ο κατασκευαστής διατηρούσαν ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας προκειμένου να το αποδώσουν στους μελλοντικούς ορόφους ως «δικαίωμα υψούν». Ωστόσο η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν αντίθετη με οποιαδήποτε αύξηση των υπαρχόντων συντελεστών δόμησης, και παράλληλα σε πολλές περιοχές οι ήδη εξαντλημένοι συντελεστές δόμησης μειώθηκαν δραστικά. «Αγνώστου ιδιοκτήτη» Το προαναφερόμενο ποσοστό συνιδιοκτησίας, χαρακτηριζόμενο φορολογικά ως ποσοστό επί οικοπέδου με εξαντλημένο συντελεστή δόμησης, αν και στην πραγματικότητα είναι πλέον άνευ ουσιαστικής χρησιμότητας και οποιασδήποτε αξίας, εν τούτοις πρέπει να δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και να φορολογηθεί στον ΕΝΦΙΑ και στις λοιπές φορολογίες κεφαλαίου ως αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να αποφύγουν την άδικη αυτή φορολογική επιβάρυνση αλλά και τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις που συνεπάγεται η καταχώριση των «δικαιωμάτων» τους αυτών δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο, με συνέπεια αυτά σήμερα να φαίνονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; «Σημαίνει πως μετά την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών θα περιέλθουν στο Δημόσιο, το οποίο θα καταστεί αναγκαστικός συνιδιοκτήτης στο «δικαίωμα υψούν» σε χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα (!)» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ. 50.000 πολυκατοικίες Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η εκτίμηση είναι πως οι πολυκατοικίες στις οποίες δεν δηλώθηκε ο… αέρας στο Κτηματολόγιο ανέρχονται ακόμα και σε 50.000 και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα προκαλέσει πραγματικό χάος τόσο στους συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, αφού το Δημόσιο θα πρέπει να συμμετέχει και να ψηφίζει στις Γενικές Συνελεύσεις τους, στις ψηφοφορίες και στις δαπάνες επισκευής των κτιρίων κ.α., όσο και στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες θα κληθούν να «διαχειριστούν» όλα αυτά τα άνευ οποιασδήποτε αξίας ή αντικειμένου περιουσιακά «δικαιώματα» ως περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου. Παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ Mπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκληθεί η ΠΟΜΙΔΑ έκανε παρέμβαση στη διαβούλευση του τελευταίου σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνει να δοθεί στους ιδιοκτήτες δικαιώματος υψούν με εξαντλημένο ή και μη συντελεστή δόμησης η δυνατότητα να καταργήσουν μονομερώς το δικαίωμά τους αυτό και να μεταβιβάσουν το ποσοστό συνιδιοκτησίας (δική τους ή τρίτου προσώπου) στο ίδιο κτίριο, με μονομερή τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας χωρίς να απαιτείται σύμπραξη και συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών του κτιρίου. Στο μεταξύ, το πρόβλημα παραμένει, με χιλιάδες ιδιοκτήτες να τελούν υπό ομηρεία, αφού, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. View full είδηση
  21. Η γραμμή δόμησης τοποθετείται 15 μ από τον άξονα του δρόμου. Λόγω του ότι έχει πρόσωπο 26μ (μεγαλύτερο από 20 μ και μικρότερο από 45 μ) οι πλάγιες αποστάσεις θα πρέπει να είναι 5μ και όχι 2,50 μ. Το βάθος του είναι πάνω από 35 και λιγότερο από 50 μ. Συνεπώς η ελάχιστη οπίσθια απόσταση θα είναι 5 μ και όχι 2,50 μ. Για την προσθήκη που ρωτάς (αν έχει το δικαίωμα από κάποια προέγκριση που έχει πάρει) αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί (ελάχιστη Δ=5 μ)
  22. Ως κατασκευασθη, και οχι κατασκευασθει. Ημιώροφος, και οχι......μεσοοροφος. Ελεος δηλαδη........ Βάζε τονισμό στα κείμενα σου. Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες του Φόρουμ. Didonis
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.