Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Φίλε nbr μάλλον διατηρείς γραφείο στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα όσους συνάδελφους γνωρίζω εγώ τουλάχιστον άλλα φαντάζομαι και με βάση τις παραπάνω απαντήσεις όσων δεν απαντάνε μόνο με σκοπό να κρίνουν - μειώσουν άλλα με σκοπό να βοηθήσουν ένα νεοεισερχόμενο στην δουλειά την ίδια ή παρόμοια διαδικασία ακολουθούν. Έκκληση : Αφού όπως λες το φόρουμ έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα εξήγησε μου σε παρακαλώ θερμά αν και εφόσον επιθυμείς με καθαρή και εφαρμόσιμη απάντηση ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσουμε στην παράγωγη τοπογραφικού διαγράμματος όσον άφορα το χάρτη ΓΥΣ.
 3. Today
 4. Ευχαριστώ και πάλι, τόσο για την απάντηση γενικά όσο και για την ανάλυση κάθε πρότασης/ισχυρισμού σου. Ουσιαστικά θεωρώ πως με τη συλλογιστική σου κάλυψες τις απορίες μου και διέλυσες σε μεγάλο βαθμό ή και τελείως τις αμφιβολίες μου. Για την ιστορία και μόνο θα θέσω κάποια επιπλέον σχόλια, για όποιον ενδιαφέρεται, χάρη της 'φιλοσόφισης' που δυστυχώς δημιούργησε/δημιουργεί και αυτός ο νόμος... 1) Στην περίπτωση, έστω, που η στάθμη της οροφής του α'ορόφου κατέληγε, πέρα από κάθε προσέγγιση, σε ύψος μεγαλύτερο του 7,5, θεωρείτε ότι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία του "μόνο ΥΥ ή ΥΚ" και να επιβαρυνθεί ο α' όροφος με 0,2 ή 0,4; Θα ισχυριζόμουν πως δε γίνεται, αφού όπως ρητά αναφέρει το Παράρτημα Α' (βλ. εικόνα) και από αυτό που καταλαβαίνω: Η επιλογή του πεδίου ώστε να χρεωθεί η εξεταζόμενη επιφάνεια με 0,2 ή 0,4 εφαρμόζεται "αποκλειστικά και μόνο" σε περιπτώσεις που σε καμία στάθμη του κτιρίου (και του ακινήτου) δεν έχουμε ΥΔ -όμως εδώ έχουμε. Εκτός αν δεχθούμε την παρδοχή πως για "συστημικούς" λόγους είναι δυνατό να λάβουμε υπόψη αυτή την επιλογή, έστω και αν κανονικά δεν επιτρέπεται, ώστε να τακτοποιήσουμε αντίστοιχες με την παραπάνω περιπτώσεις. Παρεπιπτόντως, αν είχαμε ΥΔ μόνο από το υπόγειο βοηθητικής χρήσης, που κανονικά δεν θα μετρούσε στον συντελεστή δόμησης του ακινήτου, θα μπορούσαμε, άραγε, με βεβαιότητα πλέον να επιλέξουμε το παραπάνω πεδίο;.. 2) Θα ήθελε κάποιος να μου πει τη γνώμη του ως προς την τακτοποίηση της σοφίτας, για το αν θα υπολογίσουμε το πρόστιμο της ΥΥ για όλο το εμβαδό της πλάκας της (το οποίο μάλιστα προκύπτει μεγαλύτερο απο το εμβαδό του υποκείμενου ορόφου, λόγω στέγασης και των εξωστών του κτιρίου) ή θα υπολογίζαμε κάτι διαφορετικό λόγω των ουσιαστικά μη προσβάσιμων χώρων π.χ. με ύψος <1μ, όπου εδράζονται και πλήθος ξύλινων υποστηλωμάτων; (Τι τρέλα και αυτή να υπολογίζουμε αυθαιρεσία ύψους με εμβαδό και όχι π.χ. με όγκο...)
 5. Καλησπέρα σας Μπορώ να πάρω τα Αναδρομικά του 6 τοις χιλίοις για Μηχανικούς Δημοσίου γιατί δεν ενημερώθηκα πρόπερση πότε έπρεπε να αιτηθώ. Ευχαριστώ
 6. Γιατί κακώς? Εγκύκλιος 3/2013 στο Παράρτημα 1 αυτής, #36: "Στις περιπτώσεις περισσοτέρων αυθαιρέτων κτηρίων ή/και αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στο οικόπεδο/γήπεδο ο ιδιοκτήτης ή οι συνιδιοκτήτες μπορούν από κοινού να υποβάλουν μία ή περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στο Ν.4178/2013.
 7. pipakos: "Ναι, αφορά δικαίωμα μελλοντικής δόμησης, είτε επέκταση κατά πλάτος του ισογείου της υπάρχουσας οικοδομής (διαμέρισμα ισογείου και διαμέρισμα Α ορόφου με οικ. άδεια και ρυθμισμένες με 4495 αποθήκες σε διάφορα σημεία του οικοπέδου) είτε τοποθέτηση ενός νέου ισόγειου κτιρίου σε κάποιο αόριστο σημείο του οικοπέδου, παρακρατώντας χιλιοστά." Αρα, με βαση τα παραπανω, υπαρχει ενα οικοπεδο με μια αδεια για την Α οικοδομη και εχουν γινει οι τακτοποιησεις των αυθαιρετων και τπτ αλλο. Ούτε συσταση υπαρχει ούτε παρακρατηση χιλιοστων για μελλοντικη ανοικοδομηση. Αυτο θα γινει με την συσταση, οπότε απαιτειται να καθορισθει επ' ακριβως το σημειο όπου θα χτισθει Β οικοδομη, [και όχι αοριστως καθ΄υψος.... ή κατα πλατος.... ή διαγωνιως] με τα χιλιοστα της, σαν καθετη ιδιοκτησια, ανεξαρτητη. Παντως, για να γινει η καθετη και να ισχυσει αυτο το "νεα οικοδομη, κατα πλατος, καθ' ύψος, διπλα ή παραπερα", πρεπει πρωτα να συσταθει ΟΙ και καθετη με περιγραφη του τμηματος του οικοπεδου της παληας και της "νεας" οικοδομης και τα χιλιοστα τους. Μονον υπο αυτη την προυποθεση, ναι, το "δευτερο" τμημα παιρνει βεβαιωση αδόμητου, αλλά απαιτειται βεβαιωση και για τα κτισματα της Α' οικοδομης. "Ο συμβολαιογράφος με τον οποίο μίλησα σήμερα συμφωνεί με την έκδοση βεβαίωσης αδόμητου." δξ τι ακριβως εννοει ο συμβ/φος, αλλά, όπως λες, "τμημα" δεν υπαρχει σημερα, αλλά "θα" θα δημιουργηθει σαν καθετη τωρα, που θα ορισετε τα χιλιοστα για την παληα οικοδομη και το τμημα που θα δικαιουται να χτισθει η Β' αρα απαιτουνται βεβαιωσεις για ολα δηλ. και την Α και το -αδομητο- τμημα της Β' οικοδομης.
 8. Από το helpdesk του ΤΕΕ ισχυρίζονται ότι μετράνε και τα τοιχεία
 9. δεν είναι η σχολή που σε περιορίζει αλλά το ότι πέρα από το καθαρά μηχανικό - κατασκευαστικό οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες. δηλαδή τη στιγμή που όλοι οι άλλοι κοιτάνε να εμπλακούν κάπως με την κατασκευή είναι οξύμωρο εμείς να κοιτάμε να απεμπλακούμε και να κοιτάξουμε για αντικείμενα που ακόμα και στον καλό καιρό είχαν πρόβλημα! θεωρητικά πάντως, κάθε εξειδίκευση του πολιτικού μηχανικού αφήνει τα δικά της περιθώρια για νέα αντικείμενα.
 10. Και από την χθεσινή σου ανάρτησή (05.02 μμ) φάνηκε πάλι πως δεν κατάλαβες τι είπαμε. Τιν διαδικασία που σου προτείνουν δεν χάνεις κάτι (το αντίθετο μάλιστα) να τη μάθεις ώστε να τοποθετείς, για βοηθητικούς λόγους, αποσπάσματα χαρτών σε σχέδιά σου. Μέχρι εκεί!!! Ο φίλος Mitsubae παραπάνω στο λέει πιο τσεκουράτα το "όχι": Μη το κάνεις. Εγώ απ΄ ότι γνωρίζω δεν κυκλοφορούν χάρτες ΓΥΣ πεντάρια σε σύστημα ΕΓΣΑ87. Οι κλασικοί χάρτες κλίμακας 1 :5000 από την ΓΥΣ είναι (αυτό ξέρω εγώ) σε σύστημα ΗΑΤΤ. Οι χάρτες 1 /5000 της τοπογραφικής είναι εντελώς άλλο κεφάλαιο. Μη το ακουμπάς για την ώρα.
 11. Αν θεωρείς ότι πρέπει να "κλέψεις" στο μέτρημα και να το δείξεις ίδιο είναι άλλο θέμα. Αλλιώς θα δείχνεις το διαμέρισμα μικρότερο έναντι του όμορου, δηλαδή θα έχει το γνωστό "πάρε-δώσε" μεταξύ των διαμερισμάτων, το οποίο αφορά την διαφορετική διαμερισμάτωση και θα πρέπει να ρυθμιστεί. Το σχέδιο της σύστασης μας ενδιαφέρει για να διαπιστώσουμε αν το όμορο διαμέρισμα έχει παρανόμως εισέλθει (καταπατήσει) το διαμέρισμα του πελάτη σου. Διάβασε το σχετικό θέμα στο φόρουμ για Δ.Δ έχει αναφερθεί πολλές φορές το θέμα αυτό.
 12. Η συλλογιστική μου έχει αναπτυχθεί στο προηγούμενο μήνυμα. Απλώς να επισημάνω ότι το ύψος που θα προσδιορίσει την υπέρβαση ύψους δεν θα ξεκινήσει από το ταμπάνι δεξιά της χαμηλής πλευράς, αλλά από αριστερά, εκεί δηλαδή που φαίνεται η πλάκα δαπέδου ισογείου και συνεπώς το κτίριο να έχει υπερυψωθεί σε σχέση με την προβλεπόμενη καθ ύψος θέση του. Αν πχ έχουμε υπερύψωση 70 εκ. το ύψος που θα συμμετάσχει στην ΥΥ θα είναι 0,70+3,0+3,0=6,70 (αν τα ύψη των 3 μ είναι καθαρά προσαύξησέ τα με το πάχος πλάκας σε κάθε στάθμη). Αν με βάση τα παραπάνω η στάθμη της τελευταίας πλάκας είναι 7,30 όπως γράφεις τότε η σοφίτα πλέον θα λάβει ΥΥ+ΥΔ για το ύψος που υπερβαίνει τα 7,50 μ. και η τελευταία στάθμη θα "χρεωθεί" για την ΥΥ του κτιρίου που είναι κάτω απο τα 7,50 μ όμως στην περίπτωση αυτή επειδή δεν ξεπερνάει το μέγιστο ύψος η παράβαση ΥΥ θα χρεωθεί με αναλυτικό και έτσι μειώνεται το πρόστιμο ακόμη περισσότερο καθώς στον ίδιο αναλυτικό θα μπουν και άλλες παραβάσεις (εκχωμάτωση κλπ) αναλυτικού.
 13. Δεν έχω σχέδιο της σύστασης.και αν δείχνει ? αφου η άδεια μας ενδιαφέρει. Η άδεια είναι του 1970. Τώρα να κάνω διαμερισμάτωση για 0,07 τ.μ.? μήπως το παρακάνουμε κι εμείς ?
 14. Τι να τις κάνουμε αυτές τις πλάκες; Ξύλωμα, χώμα και γκαζόν.
 15. Pavlos33, Ένα μεγάλο ευχαριστώ αρχικά για την άμεση ανταπόκριση! Έθεσες κάποιες ενδιαφέρουσες προοπτικές. Παρέλλειψα βέβαια προηγούμενα κάποιες λεπτομέρειες, για να μην πλατειάσω (αν και τελικά το έκανα), που ίσως τελικά να είναι χρήσιμες. Συγκεκριμένα: Όντως στον υποκείμενο της "σοφίτας" α' όροφο δεν υπάρχει ΥΔ. Δηλαδή λες: Α) ότι θα έχουμε 2 χρεώσεις ΥΥ: 1)Για τη "σοφίτα" 2)για τον α' όροφο επιβαρυμμένη αφενός της σοφίτας με συντ. 1,4 λόγω υπέρβασης του ύψους του κτιρίου (στο σύνολό του) από το επιτρεπόμενο της περιοχής και 0,4 για την χρέωση του α' ορόφου. Γιατί ωστόσο συγκρίνεις με το 7,5 και όχι το 7,5+1,2=8,7 με στέγη; Επειδή δεν έχει μελετηθεί στέγη στην άδεια; (Αναφέρομαι στην υπέρβαση της σοφίτας). Β)Ότι, πέρα από τη "σοφίτα", εφόσον δεν έχουμε Σ.Ο.Ι. την ΥΥ του κτιρίου της άδειας την χρεώνεται "αναγκαστικά" ο α' όροφος (και ουσιαστικά περιγράφουμε μέσω σχεδίου τομής τις διαφορές στα ύψη των πλακών στις υπόλοιπες στάθμες, καθώς και τις διαφορές στα καθαρά ύψη). Την προσέγγιση του να μπω στη διαδικασία να συγκρίνω στάθμες (Ισογείου, Α'Ορόφου, σαν να είχαμε Ο.Ι. σε κάθε όροφο) με αυτά της άδειας και ως προς τα επιτρεπόμενα ύψη που αναλογούν σε κάθε μία να μη την σκέφτομαι, σωστα; Αφου προσθέσω πως έχουμε συνολικά υπέρβαση του επιτρεπόμενου ΣΔ οικοπέδου και μια ΥΔ στο ισόγειο από κλείσιμο Η/Χ, χωρίς ΥΚ, να σχολιάσω και κάτι που, ενώ για εμένα δεν ήταν καθόλου άμεσα προφανές, εσύ Pavlos33 διέκρινες με μια ματιά από μόλις ένα σκαρίφημα! Λοιπόν, Η "πραγματική" κατάσταση βάση της αυτοψίας και κατά τη γνώμη μου έχει ως εξής: Η άδεια (του '85) αναφέρει οριζόντιο έδαφος και το σχέδιο της τομής, χωρίς να δείχνει θεμελίωση ή εξαρτημένα υψόμετρα, είναι ουσιαστικά το σχήμα του σκαριφήματος που ανέβασα (με λίγο διαφορετικά νούμερα). Στην πραγματικότητα το έδαφος έχει ελαφριά κλίση (περίπου 0,5μ από άκρη σε άκρη του κτιρίου) και ενώ ο περιβ. χώρος άνωθεν της κλίσης διαμορφώθηκε σε ένα ύψος από το φυσ.εδ., κάτωθεν παρέμεινε σχεδόν στη στάθμη του φυσικού εδάφους. Η πλάκα δαπέδου του ισογείου υπερυψώθηκε και περίπου 0,7μ από το άνωθεν δ.ε. επομένως στην κάτωθεν πλευρά του κτιρίου δημιουργήθηκε αρκετό ύψος για υπόγειο λεβητοστάσιο με ύψος οροφής από το έδαφος 1.5μ(0.7 υπερύψωση + διαφορά φυσικής κλίσης εδάφους + διαμόρφωση άνωθεν π. χώρου). Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας θεώρησα και εγώ βάσιμο να υπολογιστεί η εκχωμάτωση και αναφορά μέτρησης υψών, σημείο ±0,00, να οριστεί η στάθμη 0,70μ κάτω από την πλάκα του ισογείου. Το 0,70μ δεν το περιλαμβάνω στην εκχωμάτωση λόγω του ότι δεν συνάδει οπτικά με την πραγματικότητα. 'Σκοπιμα', θα έλεγα, παρέλλειψα αυτή την προσέγγιση για να μην επηρεάσω/'προκαταβάλω' τυχούσες απόψεις των συναδέλφων. Με αυτά τα δεδομένα η στάθμη του δώματος έρχεται στο +7,30, δηλ. κάτω του ΜΕ της περιοχής. Σε αυτή την περίπτωση θα λέγατε ότι θα κάναμε: 1) Τακτοποίηση της σοφίτας όπως αναφέρθηκε προηγουμένως (σοφίτας, χωρίς εισαγωγικά νομίζω, καθώς την έχω ελέγξει κατά ΝΟΚ, πρόκειται για αποθήκευτικό χώρο και αφού δεν έχουμε Σ.Ο.Ι., κοινόχρηστους χώρους κλπ. θεωρώ ότι η συνέχεια εκ κατασκευής του κλιμακοστασίου -και αυτό ρύθμιση με αναλυτικό φαντάζομαι- στο πρώην δώμα της άδειας δεν θεωρείται εξωτερική πρόσβαση), 2)αναλυτικό για την ΥΥ των ισογείου και α' ορόφου για τα νόμιμα τμήματα τους, ενώ μόνο ΥΔ(χωρίς ΥΥ) για τον Η/Χ του ισογείου, με τον ισχυρισμό ότι καλύπτεται από το είτε του παραρτμήματος Α' που αφορά στην κάλυψη από το ύψος του νομίμως υφιστάμενου (ή αλλιώς του 'ιδεατού στερεού' του νομίμως υφιστάμενου κατά Λεμπέση σε παλαιότερες αναφορές της), δηλ. τα 5,5μ. Ο αναλυτικός θα περιλαμβάνει και την προέκταση των υποστηλωμάτων για την 0,70 υπερύψωση του κτιρίου; Συγνώμη που σας ζάλισα, αλλά το προκείμενο αυθαίρετο έχει όλα τα "καλά" των μη ξεκάθαρων "επεξηγήσεων" του νόμου πολλές φορές και συνδυαστικά, οπότε σε κάθε προσέγγιση μου ένιωθα ανασφάλεια για την ορθότητά της...
 16. Χαίρομαι που το τηρείς συνάδελφε Ιασονα, αυτό.
 17. Βεβαίως. Παρ. 6 Άρθρου 100 6. Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται συντελεστής 0,30 για τους χώρους σε: α) υπόγειες στάθμες που δεν αποτελούν αυτοτελή χώρο, αλλά συνδέονται λειτουργικά με τον υπερκείμενο όροφο, β) εσωτερικούς εξώστες (πατάρια) και σοφίτες που δεν αποτελούν ανεξάρτητο χώρο. Στις υπόγειες στάθμες, που αποτελούν αυτοτελή χώρο, καθώς και σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι στάθμευσης, κ.λπ.) επιφάνειας έως 50 τ.μ., εφαρμόζεται συντελεστής 0,50.
 18. "Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια". (ΚΑΤ 4) Το υπόγειο έχει μετατραπεί σε κατοικία. Στη σημερινή του κατάσταση είναι αυτοτελής χώρος; Η γνώμη μου για την ερμηνεία της παραπάνω διατύπωσης είναι ότι αφορούσε τους λειτουργικά εξαρτημένους με την κύρια χρήση χώρους, όπως πατάρια, σοφίτες και υπόγειους χώρους και όχι περιπτώσεις που οι χώροι αυτοί έγιναν αυτοτελείς με κύρια χρήση (συνήθως κατοικίες). Οπότε για την κατηγορία τηρώ σοβαρή επιφύλαξη και προσωπικά θα έβαζα στο άθροισμα του αριθμητή και την επιφάνεια της κατοικίας του υπογείου. Για τον συντελεστή προσαύξησης προστίμου, λόγω ΥΔ συμφωνώ όπως το έχεις υπολογίσει.
 19. Τέλειο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ενώ έχεις εντάξει και το ΦΕΚ 1643/Β-2018( ΥΑ Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507–11.5.2018 ) που αναφέρει πότε απαιτείται ΜΣΕ και πότε όχι αναφέρει και για 25τ.μ. συνολική αυθαιρεσία ότι δεν απαιτείται
 20. Time Left: 1 month and 28 days

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται από γραφείο που έκλεισε ο plotter HP Designjet 500 42’’ (A0) σε πολύ καλή κατάσταση. Έγινε πρόσφατο service και τοποθέτηση καινούργιου ιμάντα (συνολικού κόστους 200ευρώ). Υπάρχει διαθέσιμο και το πλαστικό feeder των χαρτιών το οποίο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο εκτυπωτής μπορεί να χρειάζεται νέες κεφαλές εκτύπωσης ή νέα μελάνια, έχει καιρό να χρησιμοποιηθεί. Δίνονται 2 HP original δοχεία μελάνης συσκευασμένα. Δίνονται και ρολά εκτύπωσης. Περιοχή Θεσσαλονίκη –Χαριλάου.

  600.00 EUR

 21. Δες εδώ http://ktimalakonia.gr/index.php/pos-ypovallo-sosta-ti-dilosi Στο εδάφιο που αναγράφει "Στην περίπτωση που η δήλωση αφορά σε εμπράγματα δικαιώματα Νομικών Προσώπων (Α.Ε., Ο.Ε. , Ε.Π.Ε. , Ε.Ε. και ΙΚΕ) απαιτούνται ειδικά Νομιμοποιητικά έγγραφα."
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.