Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ενιαία είσπραξη εισφορών και φόρων


    Στην ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φόρων θα προχωρήσει η κυβέρνηση από την 1/1/2017 (ημερομηνία σύνδεσης του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με το φορολογητέο εισόδημα). Τη λειτουργία ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των εισφορών και των φορολογικών εσόδων από τη φορολογική διοίκηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος παραδεχόμενος (σε απάντηση σχετικής ερώτησης της «Ημερησίας») ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία αν δεν «μπουν»στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης όσοι αδυνατούν η αποφεύγουν να πληρώσουν σήμερα τις δυσανάλογα υψηλές, σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων μετά την κρίση, ασφαλιστικές εισφορές με βάση τις ισχύουσες ασφαλιστικές κατηγορίες.

     

    Ο κίνδυνος είναι ορατός καθώς σήμερα σχεδόν οι 8 στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες (το 74,4%, οι 218.000 σε σύνολο 293.000) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως...7.500 ευρώ.

    Αν τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές δεν... αυξηθούν, θα ανοίξει νέα «τρύπα» στο Ενιαίο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης και θα τεθεί θέμα μειώσεων σε...όλες τις συντάξεις, προειδοποιούν τα στελέχη των Ταμείων.

     

    ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

     

    Το στοίχημα για την κυβέρνηση, όπως είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, είναι να χτυπηθούν ταυτόχρονα και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. «Επιδιώκουμε όχι μόνο ισονομία, αλλά, και διεύρυνση τόσο της εισφοροδοτικής βάσης για τις ασφαλιστικές εισφορές, για το ασφαλιστικό σύστημα, όσο και της φορολογικής. Γιατί έτσι όπως οργανώνεται το σύστημα, και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή, θα υποστούν σημαντικά πλήγματα», δήλωσε.

     

    Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

     

    Για τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού (τον οποίο προέβλεπαν τα προηγούμενα Μνημόνια) ο Γ. Κατρούγκαλος ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη στη βάση Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών των δύο υπουργείων που έχει υπογραφεί. Το πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει να λειτουργήσει Κεντρικό Μητρώο υπόχρεων για την καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) και έως τις 31/12/2016 να έχει πιλοτικά «στηθεί»για να λειτουργήσει η ενιαία βάση για την είσπραξη εισφορών και φόρου εισοδήματος υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

     

    assets_LARGE_t_942_44382443.JPG

     

    Κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, ως ο κεντρικός υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην συγκρότηση Επιτροπής για τον ανακαθορισμό των ασφαλίστρων με βάση το εισόδημα. Πρόκειται για μεικτή τεχνική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων φορέων των Ανεξάρτητων Απασχολουμένων (γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου που θα μελετήσει και θα διατυπώσει προτάσεις για τον εξορθολογισμό της εισφοροδοτικής ικανότητας των Ανεξάρτητων Απασχολουμένων στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

     

    ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΑΔΥΝΑΜΩΝ»

     

    Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε, πάντως, ότι στόχος της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού είναι «να συγκρατήσουμε την δημοσιονομική δαπάνη με τρόπο, όμως, κοινωνικά και ταξικά μεροληπτικό υπέρ των πιο αδύναμων, υπέρ εκείνων που για χρόνια είναι έξω από την αγορά εργασίας».

     

    Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113887810





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Μπα, καλά τα λέει, είναι και οι >50.000, απλά δεν τους κάνανε κατηγορία διότι είναι μόνο μία γραμμή (θα έπρεπε, για λόγους ομοιογένειας της παρουσίασης, αλλά δεν..).

    Link to comment
    Share on other sites

    Είναι προφανές ότι το πρόβλημα για την παρούσα (κι όχι μόνο) κυβέρνηση ΔΕΝ είναι ότι υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά κόβουν από ένα έως πέντε τιμολόγια / έτος (κι αυτά του 100αρικου).

    Είναι πολλοί κι είναι σε όλους τους κλάδους των Ελ. Επαγγελματιών.

     

    Το πρόβλημα για την κάθε (αστική) κυβέρνηση είναι να βρει τρόπο να πάρει κι από αυτούς φόρους και εισφορές που αναλογούν σε εισοδήματα 10πλάσια και βάλε.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Από σημερινη εμφάνιση του Κατρού .... στον Παπαδάκη ...

    "Πάμε σε ένα ενιαίο φορέα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είναι οι μισθωτοί αυτοί που θα πληρώνουν τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών."

     

    Στο 0:25 το σχετικό εδώ.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Απο που προκύπτει ότι οι μισθωτοί πληρώνουν τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών; Είναι αισχρός και τραγικός. Μιλάει πάντα για κανόνα του 20% εισφορά, όταν το πραγματικό ποσοστό είναι 38-39%. ΚΑΝΕΝΑΣ μισθωτός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δε δίνει τόσα λεφτά. ΚΑΝΕΝΑΣ δε δίνει 29% φορολογία από το πρώτο ευρώ και 75% και 100% προκαταβολή. Είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλουν επιχειρηματικότητα στο ελλάντα. Για να βγάλει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας καθαρά 1200€, που είναι ένας μέσος μισθός του δημοσίου, πρέπει να βγάλει καθαρά 4500-5000€ το μήνα. Βγαίνουν τόσα χρήματα; Και όταν βγαίνουν, άμα βγαίνουν, αυτό γίνεται με εργασία 30 ημέρες το μήνα από 16-17 ώρες ανά ημέρα. Και λέγαμε τους προηγούμενους τραγικούς. Μας θέλουν εκτός Ελλάδας. Δουλεύουμε για τους γνωστούς αργόμισθους.

    • Upvote 7
    Link to comment
    Share on other sites

    Οι μισθωτοί δεν πληρώνουν άμεσα τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν πληρώνουν σαφώς τις συντάξεις όλων των ΕΕ. Επίσης υπάρχουν και μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, εκτός του δημοσίου.

    Το "όχι άμεσα" έχει να κάνει στις συνεχείς μειώσεις του εισοδήματός τους, για τις ίδιες ώρες εργασίας, χωρίς να εξετάζεται ποιοι από αυτούς κάνουν την δουλειά τους και ποιοι όχι.

    Το "όχι όλων των ΕΕ", έχει να κάνει στην διάκριση των ΕΕ, σε αυτούς που πληρώνανε εισφορές και τους υπόλοιπους, όπως επίσης και στα αδήλωτα εισοδήματα.

     

    Και να πώ και το τελευταίο..... άντε και το ΤΕΒΕ, είχε πλαφόν σαν και μας. Η αναφορά της αμοιβής μας σε 10 μεριές (Εθνική, ΤΕΕ, Πολεοδομίες, και δεν ξέρω πού αλλού), εκτός της εφορίας ήταν υποχρέωση μόνο δική μας. Αρκετοί άλλοι κλάδοι μπορούσαν να κρύψουν ότι θέλουν....

     

    Θα συμφωνήσω ότι κάθε κυβέρνηση δυσκολεύεται να φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα και εκεί είναι το πρόβλημα. Μου κάθεται κάπως όμως να μην υπάρχει κανένας τρόπος να το κάνουν.

     

    Μου κάνει και μένα εντύπωση ο αριθμός των ΕΕ. 300Κ ΕΕ, 700Κ ΔΥ.....1 εκατομύριο, και 1,5μ άνεργοι 2,5. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Πόσοι αναλογούν σε κάθε επιχείρηση κατά μέσο όρο;

    Link to comment
    Share on other sites

    Από σημερινη εμφάνιση του Κατρού .... στον Παπαδάκη ...

    "Πάμε σε ένα ενιαίο φορέα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είναι οι μισθωτοί αυτοί που θα πληρώνουν τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών."

     

    Στο 0:25 το σχετικό εδώ.

     

     

    Aυτά είναι βλακείες και λαικισμός του χειρίστου είδους και τα λέει προκειμένου να διακαιολογήσει την επιχειρούμενη ληστεία , μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών , εις βάρος όσων δεν κάνουν φοροδιαφυγή είτε γιατί δε μπορούν , είτε για δε θέλουν.

    Είναι απαράδεκτο να επιμένει στη θέση : το φορολογητέο εισόδημα που εμφανίζει ο χ,ψ,ζ είναι απαραιτήτως και το πραγματικό .

    Δηλαδή ενας μισθωτός με μισθο σήμερα 650 ευρω μηνιαία , για τον οποίο καταβάλλονται εισφορες 40% ήτοι 260 ευρώ πληρώνει τη σύνταξη κάποιου αυταοαπασχολούμενου ?

    Βρήκε ένα επιχείρημα , αυτό χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικο σύστημα που προτείνει ως μεροληπτικό υπέρ αυτών που δεν έχουν (τι δεν έχουν όμως ? εισδόδημα ? περιουσία κινητή ή ακίνητη ? πως διαπίστωσε ότι δεν έχουν ? είδε πως ζουν ? ...........) και το έχει κάνει καραμέλα στην προσπάθεια που κάνει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Είναι ενα επικοινωνιακό τρυκ . 

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.