Jump to content

Leaderboard

 1. Αλέξανδρος

  Αλέξανδρος

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   1,189


 2. civil0

  civil0

  Members


  • Points

   2

  • Content Count

   51


 3. ksteve

  ksteve

  Members


  • Points

   2

  • Content Count

   194


 4. ctsakalozos

  ctsakalozos

  Members


  • Points

   2

  • Content Count

   1


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/05/2018 in all areas

 1. Version 3.20

  17,280 downloads

  Μια πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης των υπεύθυνων δηλώσεων, που απαιτούνται για την υπαγωγή στον Νόμο 4495/2017. Περιλαμβάνει τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη, της εξουσιοδότησης του μηχανικού και της συναίνεσης των συνιδιοκτητών. Στηρίχθηκε στο έργο του Thodoris4, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ. Οποιαδήποτε πρόταση / διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη..
  2 points
 2. Version 1.0.0

  2,457 downloads

  Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού περί στατικής επάρκειας αυθαιρέτου
  1 point
 3. Version 0.1

  6,745 downloads

  Πρόκειται για ενα φυλλο word (Α3) στο οποίο μπορούμε να έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την τακτοποίηση αυθαιρέτου με το Ν.4495. Χρήσιμο και κατά την αυτοψία στο ακίνητο.
  1 point
 4. Ό,τι νάναι.... ή μάλλον ό,τι τους κατέβει ζητούν... Τελικά ποιός θα μας προστατέψει από την αυθαιρεσία του κράτους???
  1 point
 5. Το έχω ακούσει και έχω διαφωνήσει και εξακολουθώ να διαφωνώ. Πουθενά δεν απατείται βεβαίωση από τη νομοθεσία για την έκδοση άδειας. Αρκει η δήλωση με πληρωμένο το 30% και τα σχέδια που τη συνοδεύουν βέβαια.
  1 point
 6. Δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, απλά με ενδιέφερε κάποτε το θέμα και για δική μου εγκατάσταση και το είχα ψάξει λιγάκι.. Ίσως σε βοηθήσουν τα λινκ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/578-91.1112093699841.pdf http://www.firesecurity.gr/bibliothiki/dej.htm
  1 point
 7. 745 downloads

  Χρήσεις Γης από το ΓΠΣ Λάρισας όπως καθορίζονται από το ΦΕΚ-523/ΑΑΠ/09-10-2009
  1 point
 8. αυτό που σου λέει ο ksteve παραπάνω, καλό είναι να τα υπολογίσεις εξαρχής σωστά και αν μπορουν οι ιδιοκτήες να πληρώσουν το εφάπαξ καλό είναι να μην χάσουν αυτή τη δυνατότητα. Αλλαγή πάντως μπορεί να γίνει και σε οριστική υπαγωγή, δες το εγχειρίδιο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/auth4495/auth-menu1/2018-02-28_manual-req-4495.pdf
  1 point
 9. Το εφάπαξ πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί έως 30/11. Μέχρι τότε δεν προλαβαίνεις να υπολογίσεις τις παραβάσεις και τα μεγέθη ούτως ώστε να μη χρειαστεί αλλαγή? Αλλά και αν χρειαστεί επαναϋπολογισμός, με την εμπειρία την προηγούμενων νόμων, δεν θα υπάρχει νομίζω πρόβλημα.
  1 point
 10. Διαμερισμάτωση δεν θα το θεωρούσα ούτε διαρρύθμιση. Πιο πολύ σε αναλυτικές (λοιπές) παραβάσεις μου φαίνεται σωστότερο, γιά κατασκευή τοίχων καθαιρέσεις κ.λ.π.
  1 point
 11. Επιλέγεις μία από τις περιπτώσεις του πίνακα 3.25 σελ. 99 ΤΟΤΕΕ 1/ 2017
  1 point
 12. Μη βαράτε!!! Τόπυ πέυστ το έκανα
  1 point
 13. Θέλει λίγη προσοχή, ανάλογα με το τί ελέγχεις και το πώς το ελέγχεις, μπορεί να θέλει μέσες τιμές, ή μέσες τιμές - σ, ή χαρακτηριστικές τιμές κλπ... Δες προσεκτικά στα κεφάλαια των ελέγχων, εκεί λέει τί παίρνεις στην κάθε περίπτωση. Υ.Γ: Μεγάλη προσοχή με τις διπλωματικές, συχνά έχουν σοβαρά λάθη.
  1 point
 14. Ένα σχόλιο. Το video του ΤΕΕ με θέμα τις e-άδειες και συγκεκριμένα το παράδειγμα της προέγκρισης ΟΑ το θεωρώ πολύ κατατοπιστικό. Γνώμη μου ότι θα έπρεπε να το είχαν κάνει για όλες τις περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής και έκδοσης. Άλλωστε δεν είναι και πολλές. 7-8 περιπτώσεις είναι. Έτσι θα είχαν ελαχιστοποιηθεί οι απορίες μας. Νομίζω πρέπει να το κάνουν άμεσα.
  1 point
 15. Από τα τελευταία Κουραφέλκυθρα
  1 point
 16. Είναι πραγματικά πιο απλό και εύχρηστο
  1 point
 17. Αξιόλογο και σοβαρό ήταν από πάντα το θέμα της εκτίμησης ακινήτων. Είναι όμως εδώ και κάποια χρόνια που έχει αρθεί αναγκαστικά σε θέμα καθημερινής αναφοράς λόγω της γνωστής οικονομικής κρίσης και της εισαγόμενης φούσκας ακινήτων. Μιάς φούσκας που φούσκωσε με αέρα τα ενυπόθηκα δάνεια ακινήτων και με χρυσάφι τις τσέπες των λαμόγιων. Έτσι το αγωνιώδες ερώτημα "πόσο να πάει τώρα...? " έφτασε ν΄ αφορά από το δυαράκι της Τασούλας στην πλατεία Βάθη μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία ή ολόκληρες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε ΒΙ.ΠΕ και ΒΙΟ.ΠΑ..... Και ναι μεν για το δυαράκι που αναφέρεται σε μία τερά
  1 point
 18. Επί της ουσίας μπορώ να πω ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου . Αλλά θα κάνω κάποιες επισημάνσεις και θα αναφερθώ και σε παρελθόντα χρόνο . Κάποτε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος , πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης ή σε άλλο υπουργείο , αποκάλεσε το επάγγελμα του ως παρασιτικό . Και έπεσε το σύμπαν . Επί της ουσίας ψιλοείχε δίκιο , με την έννοια ότι δεν παράγει κάτι ιδιαίτερο . Αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν την τάση να επεκτείνονται πάνω στους άλλους , η ύπαρξη των κανόνων που θα καθορίζουν τις σχέσεις τους είναι αναγκαία . Όπως και αυτών που θα τους γνωρίζουν βαθε
  1 point
 19. Μπορεί διότι είναι βηθητική χρήση. Οι επεκτάσεις υπογείων χώρων γίνονται αποκλειστικά με βοηθητικές χρήσεις που περιγράφονται στο άρθρο 11. Στην επέκταση υπογείων μπορούν να περιλαμβάνονται θέσεις στάθμευσης, αποθήκες κατοικίας, αποθήκες ειδικών χρήσεων, λεβητοστάσια και μηχανοστάσια, μηχανολογικές εγκαταστάσεις απαραίτητες για τη λειτουργία του ενεργειακού σχεδιασμού του κτιρίου, για τη διαχείριση και εξοικονόμηση νερού, ΑΠΕ, ΣΗΘΥΑ, υδατοδεξαμενές ή δεξαμενές συλλογής λυμάτων ή πισίνας.
  1 point
 20. Φυσικό έδαφος μόνο στους οικισμούς. Στα υπόλοιπα από το οριστικά διαμορφωμένο.
  1 point
 21. Στο ζήτησαν κατά λάθος ή από άγνοια. Και στην εγκύκλιο 113/86 αλλά και στον ΝΟΚ σε όλα τα σχεδιαγράμματα το ύψος του υπογείου το μετράμε στο κάτω μέρος της πλάκας ή της ψευδοροφής. Φαίνεται στα σχεδιαγράμματα των παραπάνω εγγράφων.
  1 point
 22. πραγματικά ότι καλύτερο ! άπειρες εργατοώρες κερδισμένες Ευχαριστούμε συνάδελφε !
  1 point
 23. Καλησπέρα, Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι όντως το όλο θέμα περί πιστοποιημένων εκτιμήσεων είναι κάτι πολύ στημένο (όχι, δεν το έφτιαξαν μόνο ΜΗ Μηχανικοί) και ως εκ τούτου έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται η εύλογη αξία των υλικών αγαθών (δεν θα αναφερθώ στα άυλα όπως Business Valuation, Goodwill κλπ διότι δεν άπτονται ούτως η άλλως των αρμοδιοτήτων των Μηχανικών), αλλά ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει και μία πολύ κλειστή κλίκα. Παρόλα αυτά, εγώ είμαι ένας 30άρης Οικονομολόγος με όλα τα παρελκόμενα (πιστοποιήσεις μεταπτυχιακούς τίτλους), υπαλληλίσ
  1 point
 24. Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου ! Τρέχοντάς το σε zwcad, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Σημείωση προς τους άλλους χρήστες : Το lisp αρχείο μπορεί να τρέξει εξίσου, πληκτρολογώντας στο command line την εντολή appload. Όπου και αν βρίσκεται το αρχείο, το επιλέγετε και κατόπιν κλικάρετε load. Από τη στιγμή που φορτωθεί, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το θέσετε σε λειτουργία, πληκτρολογώντας το όνομά του (toposynt) απευθείας στην command line.
  1 point
 25. Βασικά αναφέρεσαι στην επιλογή Κατηγορίας 4 ή Κατηγορίας 5 για ένα ακίνητο (στις υπόλοιπες είναι πιo εύκολα κι απλά τα κριτήρια υπαγωγής): Αν λοιπόν, οι αυθαίρετες κατασκευές: Δεν παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% την επιτρεπόμενη (σήμερα ή όταν εκδόθηκε η ΟΑ) κάλυψη, δόμηση, ύψος ή Δεν παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% την επιτρεπόμενη (σήμερα ή όταν εκδόθηκε η ΟΑ) κάλυψη, δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το αντίστοιχο ύψος και δεν υπερβαίνουν τα 250 τ.μ. για χρήση κατοικίας ανά ιδιοκτησία και μέχρι τα 1.000 τ.μ. κτιρίου συνολικά, τα 1000 τ.μ. για τ
  1 point
 26. Συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ, είναι πράγματι βοηθητικό! Δουλεύει κανονικά και με drag and drop, plus λειτουργεί και σε περιβάλλον Civil. Ευχαριστούμε και πάλι
  1 point
 27. Συνάδελφε δεν υπαρχει λόγος να γίνει αυτή η αλλαγή διότι αν έχεις πυκνά σημεία (π.χ. καμπύλη) θα γίνεται χαμός... Το πρόγραμμα "πετάει" ως έχει, δεν θέλει τέτοιου είδους τροποποίηση... Όποιος αμφιβάλλει για την διάσταση ας βλέπει το πινακάκι...
  1 point
 28. 1 point
 29. Συνάδελφε να είσαι καλά μας έλυσες τα χέρια και μας γλυτώνεις από πολύ χρόνο και κόπο!!! Υπάρχει δυνατότητα στην επόμενη έκδοση εκεί που γράφει το μήκος της πλευράς να αναγράφει και τα σημεία που την καθορίζουν όπως στο πινακάκι; π.χ.: από το σημείο Α στο Β να μην γράφει απλώς 3.00 αλλά Α-Β=3.00m Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά!!!
  1 point
 30. Πολύ καλή δουλειά! Σε autocad 2013 έτρεξε αμέσως χωρίς το παραμικρό πρόβλημα!
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Σε λειτουργία η Διαδικτυακή Πύλη του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου
   Η Διαδικτυακή Πύλη αντλεί το περιεχόμενό της από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σήμερα περιλαμβάνει 14.700 μνημεία, 3.100 αρχαιολογικούς χώρους, 420 ιστορικούς τόπους και 844 ζώνες προστασίας.

   Οι εγγραφές μπορεί να εμπλουτίζονται ή και να τροποποιούνται με νέα στοιχεία από το Αρχείο της ΔΔΕΑΜ, αλλά και ανάλογα με τις κηρύξεις, οριοθετήσεις, αναοριοθετήσεις που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

   Η Πύλη περιλαμβάνει μόνον τους κηρυγμένους και οριοθετημένους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους. Ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή περιοχές αρχαιολογικής σημασίας για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί πράξεις κήρυξης. Εξάλλου, βάσει του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εν γένει», η προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων που χρονολογούνται μέχρι το 1830 είναι αυτόματη, χωρίς να απαιτείται η δημοσίευση διοικητικής πράξης. Σημειώνεται επίσης ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στην Πύλη περίπου 4000 ακίνητα χερσαία μνημεία που δεν είναι γεωχωρικά εντοπισμένα. Σε ό,τι αφορά στους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, παρέχονται επιλεγμένα στοιχεία κυρίως για τους παράκτιους.

   Τέλος, δεν περιέχονται στην Πύλη τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτήρια και παραδοσιακούς οικισμούς από άλλα Υπουργεία — Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (πρώην ΥΠΕΚΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΧΟΠ), πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής — παρά μόνον όσα έχουν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

   Η Πύλη έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Νομική ισχύ έχει μόνο το κείμενο όπως δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

   Η πύλη εδώ: https://www.arxaiologikoktimatologio.gov.gr/
    • Upvote
   • 3 replies
  • Από το ΤΕΕ η ανάθεση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης
   Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι πρώτες μελέτες για την εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων σε περίπου 15 περιοχές της χώρας.  Μάλιστα, οι πιο αισιόδοξοι από το περιβαλλοντικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν αποκλείουν οι πρώτες προκηρύξεις να γίνουν και στα τέλη Ιουνίου. Ουσιαστικά θα πρόκειται για  πιλοτικές μελέτες, πριν ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο οι μαζικές προκηρύξεις (50 με 80 μελετών ανά μήνα) προκειμένου να καλυφθεί η χώρα με Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ). Γι΄ αυτό οι πρώτες περιοχές θα αφορούν μικρά νησιά όπως είναι το Καστελλόριζο, η Κάρπαθος ή η Κάσος, αλλά και ορισμένες μικρές δημοτικές ενότητες στην Αττική.  

   Είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα το 80% της χώρας δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό με συνέπεια, να γιγαντώνονται τα φαινόμενα της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης, με σοβαρές συνέπειες για το φυσικό και αστικό  περιβάλλον. Γι΄ αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης κονδύλι 245 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. Με αυτά θα καταρτιστούν τα ΤΠΣ, Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΕΠΣ), Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή (ΖΥΣ) δόμησης, οριοθέτηση οικισμών και μελέτες χαρακτηρισμού δημοτικών οδών σε όλη την επικράτεια. Συνολικά αναμένεται να ανατεθούν μελέτες για 800 από τις περίπου 1.135 δημοτικές ενότητες της χώρας.

   Η ανάθεση των μελετών θα γίνει από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ανά ομάδες ώστε έως τις αρχές του   2022 να έχουν ανατεθεί όλες, καθώς το  Ταμείο Ανάκαμψης θέτει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δηλαδή το 2023 πρέπει να γίνει η παραλαβή και η αξιολόγηση του 70% των μελετών και το 2024 των υπολοίπων, ώστε η αποπληρωμή τους να πραγματοποιηθεί  έως το 2026. Έτσι, αν όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού, τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα αναμένεται ότι θα υπογραφούν προς τα  τέλη του 2024.  

   • 0 replies
  • Project KIEM: Η πρώτη παγκοσμίως εκτυπωμένη διώροφη κατοικία
   Η τρισδιάστατη εκτύπωση εισχωρεί σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητας, προσφέροντας σύγχρονες, δυναμικές λύσεις στα πεδία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της κατασκευής. Διαθέτοντας το μεγαλύτερο τρισδιάστατο εκτυπωτή σκυροδέματος στην Ευρώπη, η βελγική εταιρεία Kamp C εκτύπωσε τρισδιάστατα μία διώροφη κατοικία. Με συνολικό εμβαδόν 90 m2, το κτίριο εκτυπώθηκε σε ένα μονολιθικό κομμάτι με τη χρήση σταθερού εκτυπωτή, καθιστώντας το έτσι το πρώτο του είδους του στον κόσμο.

   Η διώροφη κατοικία, που βρίσκεται στο Westerlo του Βελγίου, εκτυπώθηκε ως μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος C3PO με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Η πρόθεση, που εκφράζει το έργο, είναι να ενθαρρύνει τον κατασκευαστικό κλάδο να εφαρμόσει την τρισδιάστατη εκτύπωση ως τεχνική κατασκευής.

   "Τα σπίτια, που έχουν ήδη εκτυπωθεί παγκοσμίως, έχουν μόνο έναν όροφο και συχνά εκτυπώνονται και συναρμολογούνται επί τόπου. Εμείς καταφέραμε να εκτυπώσουμε ολόκληρο το σκελετό του κτιρίου ως ένα σύνολο", αναφέρει ο Emiel Ascione, διευθυντής έργου στην εταιρεία Kamp C. Οι τοίχοι της κατοικίας εξωθήθηκαν σε στρώματα πάχους 15 mm, αποκτώντας μια αδρή υφή.

   Προκειμένου να αποφευχθούν οι θερμικές γέφυρες, ορισμένοι τοίχοι σχεδιάστηκαν με κοίλη μορφή, ενώ σε άλλους εφαρμόστηκε εξωτερική θερμομόνωση. Το καινοτόμο σύστημα κατασκευής βασίζεται σε μια κεφαλή εξώθησης, η οποία μπορεί να κινηθεί σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, καθώς η αντλία σκυροδέματος ωθεί το κονίαμα μέσω σωλήνων στην κεφαλή. Το γεγονός ότι η αντοχή του υλικού είναι τρεις φορές υψηλότερη σε σχέση με την κλασική δόμηση, σε συνδυασμό με το ότι μια ανάλογη κατοικία θα μπορούσε στο μέλλον να εκτυπωθεί μέσα σε δύο μόλις ημέρες, καθιστούν το συγκεκριμένο επίτευγμα αξιοσημείωτο.

   Φωτογραφίες από: https://www.3dprintingmedia.network/kamp-c-completes-first-two-story-3d-printed-house-built-on-location-for-c3po-project/    
    • Like
   • 1 reply
  • Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies και νέες λειτουργίες
   Με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, ολοκληρώθηκε η νέα αναβάθμιση στο ηλεκτρονικό σύστημα «e-Άδειες» και τέθηκε ήδη από χθες, 24/5/2021 σε παραγωγική λειτουργία, προκειμένου η διαδικασία έκδοσης Οικοδομικών Αδειών να προσαρμοστεί στις διατάξεις του Ν. 4759/2020.

   Οι νέες διατάξεις του Ν. 4759/2020 που τροποποιούν τον Ν. 4495/2017 και η υπουργική απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/20.05.2021 του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, θέτουν νέες διαδικασίες και απαιτήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

   Η προσαρμογή από το ΤΕΕ του ηλεκτρονικού συστήματος e-adeies ήταν άμεση, καλύπτοντας παράλληλα ανάγκες και παρατηρήσεις που διαπιστώθηκαν από μηχανικούς – χρήστες του συστήματος (τόσο ελεύθερους επαγγελματίες όσο και υπαλλήλους ΥΔΟΜ κλπ) στα 2,5 χρόνια λειτουργίας της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, τις οποίες πρότεινε το ΤΕΕ και υιοθέτησε θεσμικώς το ΥΠΕΝ.

   Με τις αλλαγές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, ενοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης Οικοδομικών Αδειών με καλύτερο διαχωρισμό των σταδίων ευθύνης για την έκδοση κάθε οικοδομικής άδειας, αναδεικνύοντας τον επιτελικό ρόλο των Υπηρεσιών Δόμησης στον έλεγχο των όρων, προϋποθέσεων και μεγεθών δόμησης και αναγνωρίζοντας τον ρόλο των μηχανικών στον άρτιο τεχνικό σχεδιασμό των κατασκευών σε επίπεδο μελέτης και επίβλεψης κάθε έργου.

   Αλλαγές με σημασία για μηχανικούς, επιχειρήσεις και πολίτες

   Βασικά σημεία τροποποίησης του e-adeies είναι τα εξής:

   Αυτόματη έκδοση Οικοδομικών Αδειών και Αναθεωρήσεων των κατηγοριών 1 και 2 του άρθρου 36 του ν. 4495/2017, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία της κατηγορίας 3, μετά από υποβολή του πλήρη ηλεκτρονικού φακέλου από τον μηχανικό, με υποχρεωτική προϋπόθεση την έκδοση Προέγκρισης από την ΥΔΟΜ, καθώς και τον μεταγενέστερο έλεγχο των φορολογικών
    • Thanks
   • 11 replies
  • Maps.gov.gr - Ελεύθερη ψηφιακή πρόσβαση σε όλα τα ακίνητα του Κτηματολογίου
   Η δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου των ακινήτων εντός των περιοχών όπου λειτουργεί το Κτηματολόγιο (ktimatologio.gov.gr), αλλά και η αναβάθμιση της πλατφόρμας «Θέαση» του Κτηματολογίου (maps.gov.gr), είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχετικά με το Κτηματολόγιο, που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες μέσω του gov.gr.

   Με λίγα κλικ, “οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν όλα τα στοιχεία των ακινήτων τους, ενώ οι επαγγελματίες μόνο ό,τι απαιτεί η άσκηση της δραστηριότητάς τους”, σημείωσε σχετικά ο πρωθυπουργός, για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου.

   “Θα γίνεται γνωστή η νομική κατάσταση κάθε ακινήτου, ενόψει κάποιας μεταβίβασης, η φερεγγυότητά του για τη λήψη ενός δανείου. Ακόμα όλες οι πληροφορίες οι οποίες χρειάζονται για την έκδοση οικονομικών θα είναι προσβάσιμες αλλά θα καταχωρούνται και πράξεις όπως συμβόλαια και θα υποβάλλονται αιτήσεις για διορθώσεις στις κτηματογραφικές εγγραφές”, συμπλήρωσε.

   Ενώ, η παρουσίασή τους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο.

    • Upvote
    • Like
   • 2 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.