Jump to content

Leaderboard

 1. SOTHRIS

  SOTHRIS

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   3,474


 2. dimitris GM

  dimitris GM

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   21,443


 3. Arche

  Arche

  Core Members


  • Points

   3

  • Content Count

   3,356


 4. Pavlos33

  Pavlos33

  Συντονιστής


  • Points

   2

  • Content Count

   13,217


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/18/2019 in all areas

 1. Εχει σχέση ...αλλά η περίπτωση για την οποία συζητάμε , δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του γενικού κανόνα . Δεν είναι μελέτη εφαρμογής επί ακινήτων , αλλά γενική θεωρητική μελέτη , όποτε ο ΦΠΑ είναι απαιτητός στη χώρα του λήπτη της υπηρεσίας , δηλ στις ΗΠΑ. Επομένως ο στο φορολογικό στοιχείο που θα εκδοθεί εδω ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΦΠΑ.
  2 points
 2. Τότε με την αίτηση αποπεράτωσης (άρθρο 107 παρ 5α 5β) ζήτησε συγχρόνως και την αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το άρθ 107 παρ 9 (η οποία προφανώς και στην περίπτωσή σου επιτρέπεται-δες το σχετικό άρθρο του ΝΟΚ περί βοηθ χώρων στο υπόγειο)
  1 point
 3. Nα απευθυνθείτε, με όλα τα επιμέρους στοιχεία που έχετε (εγκεκριμένα σχέδια του φακέλλου της ΟΑ, τίτλους ιδιοκτησίας) σε άλλον μηχανικό και θα σας το λύσει πάρα πολύ εύκολα! Από εδώ δεν θα βρείτε λύση....
  1 point
 4. "κυριος" του εργου ειναι η Επιτροπη Πολυκατοικιας ο διαχειριστης αναγραφεται σαν αντικλητος [θες κανονισμο/πρακτικο εγκρισης των εργασιων απο τους συνιδιοκτητες] δες εδω https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"ΕΕΔΜΚ επισκευων απο επιτροπη πολυκατοικιας"&page=0&sort=relative
  1 point
 5. Καλημέρα, στην περίπτωση εργολαβικού προσυμφώνου μεταβίβασης ποσοστών οικοπέδου, που έχει περατωθεί η οικοδομή, ο οικοπεδούχος πρέπει να προχωρήσει στην οριστική συμβολαιογραφική πράξη, πώς λέγεται η πράξη αυτή ? Ο οικοπεδούχος έχει 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες και τον αέρα. Θα εκδόσω μία βεβαίωση που να φορά το σύνολο των, προς τον οικοπεδούχο, συμφωνηθέντων ή μία για κάθε προσυμφωνημένη οριζόντια? Σημ: Ο οικοπεδούχος δηλώνει στο ε9 τις οριζόντιες και το ποσοστό επί του οικοπέδου (ποσοστό αντιπαροχής) STEK Να δώσεις βεβαίωση!! Σύμφωνα με την παραγράφο 3 περιπτώσεις β,γ
  1 point
 6. Δεν θεωρείται ότι πραγματοποιείται στην Ελλάδα η παροχή υπηρεσίας που παρέχεται από υποκείμενο εγκατεστημένο στην Ελλάδα προς υποκείμενο εγκατεστημένο σε άλλο κράτος-μέλος (Κ-Μ) ή τρίτη χώρα Με βάση αυτό .......δεν χρεώνεις ΦΠΑ .....Σωστά κατάλαβες
  1 point
 7. Στην περίπτωση αυτή, και αν το θέλει μόνο ένας, μπορεί να το δηλώσει με χρησικτησία μόνος του 100%. Αν το θέλουν 2 άτομα, δυσκολεύουν τα πράγματα. Γίνεται ναι μεν χρησικτησία, αλλά είναι λίγο περίεργο όταν είναι πέραν του 1 άτομα.
  1 point
 8. ας αφησουμε την "γενικη τακτικη" μην πεσουμε σε καμμια...χαραδρα. Κι αν αρχισει τις γκρινιες για τον ΕΝΦΙΑ οτι "δεν ειναι ίδιο" να τους πεις οτι εχει νομοθετηθει αποκλιση
  1 point
 9. Λάθος κάνει ο ιδιοκτήτης ή όποιος τέλος πάντων επέλεξε τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο. Και για να είμαστε πρακτικοί, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη και αν δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο συμβολαιογράφος, τότε χρέωσέ τον μια υπάγωγή κατ. 3.
  1 point
 10. το έχεις λίγο ...υπεραναλύσει το θέμα με εμβαδόν που δημιουργεί πλευρά 10,07 χ 10,09 δεν έχεις παράβαση ουσιαστικά, του δίνεις την βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Το εμβαδόν παραμένει 100τμ και για να ξέρεις ο σοβάς και 4 πόντους μπορεί να είναι και 5, οπότε σε κάθε πλευρά αφαιρώντας τους 4 πόντους από κάθε πλευρά κτιρίου βρίσκεις το 10χ10 το πολυπόθητο. Συνέχισε, ελπίζω να έχεις δεί το κτίριο, να έχεις μετρήσει ο ίδιος και να μην δέχεχσαι να δώσεις βεβαίωση σε κτίριο το οποίο δεν έχεις δει.
  1 point
 11. Καλησπέρα @dryianni Θα την παραθέσω τη Δευτέρα προς το μεσημέρι που θα είμαι στο γραφείο.
  1 point
 12. το πόσο πληρώνει ο καθένας εξαρτάται από το πόσο καίει και από το ποσοστό του επί του παγίου που του αναλογεί
  1 point
 13. αλλά, θα πρεπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του αρθρου 127 του ν. 4495 εδω, απο τον καν62 η κωδικοποίηση Νόμος 4495/2017 V7 Α-Β - Page 5 - 1.2 Νομοθεσία - Michanikos.gr
  1 point
 14. Ναι. μπορεί να πάει με αναλυτικό γιατί έχεις αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια. Τσέκαρε αν υπάρχουν προσθήκες μεταγενέστερες. Χαγιάτια επίσης. Μπαίνουν και αυτά σε αναλυτικό. Απλή απορία: Με τι έγγραφο διαπιστώνεις πως ήταν παλιά αποθήκη που έγινε κατοικία το 1990. Υπήρχε άδεια οικοδομής ?
  1 point
 15. UPDATE: Θεώρησα σωστό να γράψω εδώ την επίσημη απάντηση που έλαβα από τη δ/ση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της αποκεντρωμένης διοίκησης. Μου απάντησαν πως το εν λόγω κτίριο ΔΕΝ μπορεί να υπαχθεί στην παρ.9 του άρθρου 13 της υπ'αριθμ. 3046/304/89 (ΦΕΚ /Δ/59) Απόφασης. Δηλαδή δεν μπορεί να υπαχθεί στη διάταξη που λέει πως δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή ο κτιριοδομικός για τις κλίμακες. Το σκεπτικό τους είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση έχει εφαρμογή σε υφιστάμενα κτίρια με εγκατεστημένες χρήσεις ενώ το κτίριο το οποίο ερευνάται είναι ημιτελές γιατί είναι σε φάση αποπεράτωσης μόνο του
  1 point
 16. νομίζω αν τρυπηθεί η πλάκα να περάσει στο υπόγειο η αποχέτευση, θίγεται στοιχείο του φ.ο. Οπότε η συγκεκριμένη εργασία δεν μπορεί να κατασκευαστεί με ΕΕΜΚ??
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
 • Our picks

  • Δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κατηγορίας 5 σε περιοχές που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020
   Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.

   Το σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων προσαρμόστηκε στα ανωτέρω και δίνεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής στην κατηγορία 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 σε ακίνητα των εν λόγω περιοχών.

   Για διευκόλυνση των μηχανικών, επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες με τις κηρύξεις των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός του 2020.

   Εφιστούμε την προσοχή στους μηχανικούς στο γεγονός ότι εντάσσονται ακίνητα στις συγκεκριμένες περιοχές που ορίζονται στις κηρύξεις και όχι στο σύνολο του Δήμου, εκτός εάν η κήρυξη αφορά το σύνολό του.

   Κηρύξεις 2020

   Κηρύξεις προηγούμενων ετών, ενεργές το 2020
    • Upvote
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Τοπικά & Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης κλπ.: Αναλυτικά, όλες οι δράσεις του ΥΠΕΝ
   Στην επιστημονική διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε την Τετάρτη 07/04 το ΤΕΕ με θέμα «Νέα εποχή για τον τοπικό χωρικό σχεδιασμό – Συζήτηση με αφορμή το επικείμενο πρόγραμμα εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων», παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων τα σχέδια του ΥΠΕΝ για τη σύνταξη πολεοδομικών μελετών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που αφορούν στις παρακάτω δράσεις:

   Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια


   Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης


   Αυτοτελείς Οριοθετήσεις Οικισμών


   Αυτοτελείς Μελέτες Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών    


   • 0 replies
  • Γεωχωρικά δεδομένα δασικών χαρτών 2021
   Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.         Για την υλοποίηση του ΕΓΣΑ’87 (Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. και του Εργαστηρίου Ανώτερης Γεωδαισίας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
    • Upvote
   • 2 replies
  • Έγκριση συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ»
   Εγκρίθηκε το συνημμένο Παράρτημα Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» για τη διασαφήνιση των όρων και προϋποθέσεων του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος.

   Η απόφαση στην Διαύγεια εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/6Ο8Φ4653Π8-8Λ4

   Το παράδοξο της απόφασης είναι ότι έρχεται μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.
   • 2 replies
  • Κλήρωση για 2 δωρεάν συμμετοχές στο online εργαστήριο: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις»
   Κλήρωση για δύο (2) δωρεάν συμμετοχές στο online Εργαστήριο με θέμα: «Δασικοί χάρτες – προβλήματα και λύσεις», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 6:00 μ.μ.

   Στόχος του Εργαστηρίου είναι:

   Α. να παρουσιάσουμε τα  προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τη διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, κατάρτισης και κύρωσης των δασικών, με ειδικότερη αναφορά στα σημεία, στα οποία η διαδικασία και τα δεδομένα των δασικών χαρτών επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν με σημαντικά θέματα δασικής νομοθεσίας στο σύνολο της χώρας.

   Β. Να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε τις λύσεις που προτείνονται επί των σημαντικότερων προβλημάτων που δημιουργούνται από τα δασικά. 

   Τα κρίσιμα σημεία που θα αναλύονται στο σεμινάριο είναι τα παρακάτω:

   1. Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες

   2. Κατηγορίες Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   3. Προτάσεις για λύση των Χαρακτηρισμών των Δασικών Εκτάσεων

   4. Καταληκτικές ημερομηνίες ανά Περιοχή

   5. Περίοδοι υποβολής Αντιρρήσεων για κάθε περιοχή

   6. Ποιοι έχουν έννομο συμφέρον για την υποβολή αντιρρήσεων

   7. Κτηματολόγιο (Ιδιοκτησιακό Καθεστώς)

   8. Διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

   9. Πως οι Δασικοί Χάρτες επηρεάζουν το ΟΣΔΕ

   Το σεμινάριο διοργανώνεται από τις εταιρείες Περουλάκη - Κώττα Ο.Ε. και την εταιρεία του κύριου Δημόκα Γεωργίου και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

   Περισσότερα για το workshop και εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/dasika

   Συμμετοχές

   Για να δηλώσετε συμμετοχή κάνετε μια απάντηση (reply) στο παρόν θέμα.

   Δηλώσεις συμμετοχών ως την Πέμπτη 25/03/2021 στις 17:00.

   Όροι Συμμετοχής

   Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Michanikos.gr που έχουν συμπληρώσει την ειδικότητα στο προφίλ τους, εκτός από τον Διαχειριστή και τα μέλη που ανήκουν στην ομάδα: Ιδιώτης-Μη Μηχανικός.

   Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μόνο μιας συμμετοχής. Οι άκυρες συμμετοχές θα διαγραφούν.

    • Thanks
   • 126 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.