Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Σήμερα
  2. Καλησπέρα σας, σε ΕΕΔΜΚ που έχει λήξει, παρατήρησα ότι έχω παραλείψει ένα αρχείο (τεύχος μελέτης θέρμανσης). Οι εργασίες που περιγράφονται στην ΕΕΔΜΚ, έχουν ολοκληρωθεί κανονικά και εντός της ισχύος της. Επειδή η μελέτη θέρμανσης έπρεπε να προσκομιστεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα, ο ελεγκτής εκεί, μου αναφέρει ότι είναι ελλιπής η μελέτη θέρμανσης, καθώς έχω προσκομίσει μόνο την κάτοψη θέρμανσης και όχι το τεύχος. Το ερώτημα είναι: με ποιά διαδικασία μπορώ να αναθεωρήσω-τροποποιήσω τη ληγμένη ΕΕΔΜΚ μόνο και μόνο για την προσθήκη του Τεύχους μελέτης θέρμανσης; Το μόνο που μου επιτρέπει το σύστημα σε αυτή τη φάση είναι να κάνω αναθεώρηση για παράταση ισχύος. Τί θα μπορούσα να κάνω για να ανέβει αρχείο; Δεν έχω τη δυνατότητα πρόδηλου σφάλματος, μάλλον γιατί έχει λήξει η ΕΕΔΜΚ. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα σας .Εχω αυτό το πληκτρολόγιο και όπως θα δείτε έχει χαλάσει στα δυο στρογγυλά που συνδέεται η μπαταρία εξωτερικά στο κύκλωμα .Δεν ξέρω εάν το λέω σωστά .Πως γίνεται σας παρακαλώ να διορθωθεί????
  4. δες το Testboy 455 ...είναι κοντά στο 1,5Κ
  5. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια από την τελευταία δημοσίευση, ναι, και εγώ πιστεύω ότι ενδέχεται να απαντά στα ερωτήματα που είχαν τεθεί (υπερσυντέλικος).
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι , σε ηλεκτρονική άδεια για διώροφο σπίτι , λόγω αλλαγής της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου έπρεπε να κτιστεί ένα τοιχίο 1,5μετρο και για αυτό το λόγο έκανα γνωστοποίηση προσθέτων εργασιών , δεν έχω ούτε προσθήκη καθ’ ύψος ούτε κάτ. επέκταση , και από όσο βλέπω μάλλον δεν έπρεπε να κάνω την αίτηση , το θέμα είναι λόγω προσωπικών προβλημάτων υγείας πέρασε το 4μηνο χωρίς να κάνω κάποια ενέργεια γιατί είχα στο μυαλό μου ότι το τετράμηνο έληγε στις 15 /7 και όχι 15/6 . Μπαίνω στο σύστημα και δεν με αφήνει να κάνω καμία ενέργεια γιατί μου λέει έχει λήξει η προθεσμία , ξέρει κάνεις τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?
  7. Καλησπέρα το η α/θ είναι σύμφωνα με τον κανονισμό οικολογικού σχεδιασμού, οπότε για COP = 0,93 X 4,6 (της μέσης ζώνης) και EER = 0,60 X 8,50
  8. Είναι εσωτερική οδηγία του κτηματολογίου η εφαρμογή του είναι η απάντηση που έδωσαν σε δικηγόρο από κτηματολογικό γραφείο. Σε άλλη περίπτωση είπαν ότι ΑΝ κατά την καταχώρηση της πράξης αντιληφθούν ότι τα όρια είναι εκτός της ζώνης δεν θα το δεχτούν. Προσωπικά , ρωτώντας για δική μου περίπτωση σε κτηματολογικό γραφείο μου ζήτησαν γεωμετρική μεταβολή.
  9. Ξέρω μηχανολόγους που εργάζονται (και) χειρωνακτικά άψογα και δεν μπορεί να τους τη βγει κανένας μαστρομήτσος. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όπως, επίσης, γνωρίζω και άλλους που δεν μπορούν να διακρίνουν το κατσαβίδι από την πένσα... Ο τίτλος δεν λέει τίποτε αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις τις γνώσεις σου στην πράξη. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί κάνει αυτό που τον ευχαριστεί χωρίς ενοχές...
  10. Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.). Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς. Το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης Παρεμβάσεων Προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία ενισχύει την ανεξάρτητη διαβίωση και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, δίνοντας έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες. Ωφελούμενοι είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ατομικό εισόδημα έως 60.000 ευρώ. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης φτάνει έως και τα 14.500 ευρώ, 12.000 ευρώ για κινητική αναπηρία, 5.000 ευρώ για αισθητηριακή αναπηρία, 14.500 ευρώ για συνδυασμό κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας. Επιλέξιμοι χώροι παρεμβάσεων είναι η κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος (συμπεριλαμβανομένων μισθωμένων κατοικιών με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη), η ιδιόκτητη δευτερεύουσα κατοικία, η επαγγελματική στέγη αυτοαπασχολούμενων και οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και την αμοιβή μηχανικού για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης των εργασιών. Κάθε ωφελούμενος θα μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που θα του διατεθούν συνδυαστικά και στους 3 χώρους για τη διαμόρφωση μπάνιων, την τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων, την εγκατάσταση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και την αμοιβή τεχνικού συμβούλου μηχανικού, ο οποίος πιστοποιεί την ολοκλήρωση των εργασιών. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της Δράσης “Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία” του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
  11. Ανακοίνωση Τύπου των Υπουργείων Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πιλοτικό πρόγραμμα για την «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» και ωφελούμενους 2.500 άτομα με αναπηρία, συνολικής δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.). Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς. Το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης Παρεμβάσεων Προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία ενισχύει την ανεξάρτητη διαβίωση και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή, δίνοντας έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες. Ωφελούμενοι είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ατομικό εισόδημα έως 60.000 ευρώ. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης φτάνει έως και τα 14.500 ευρώ, 12.000 ευρώ για κινητική αναπηρία, 5.000 ευρώ για αισθητηριακή αναπηρία, 14.500 ευρώ για συνδυασμό κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας. Επιλέξιμοι χώροι παρεμβάσεων είναι η κύρια κατοικία, ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος (συμπεριλαμβανομένων μισθωμένων κατοικιών με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη), η ιδιόκτητη δευτερεύουσα κατοικία, η επαγγελματική στέγη αυτοαπασχολούμενων και οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και την αμοιβή μηχανικού για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης των εργασιών. Κάθε ωφελούμενος θα μπορεί να αξιοποιήσει τα χρήματα που θα του διατεθούν συνδυαστικά και στους 3 χώρους για τη διαμόρφωση μπάνιων, την τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων, την εγκατάσταση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και την αμοιβή τεχνικού συμβούλου μηχανικού, ο οποίος πιστοποιεί την ολοκλήρωση των εργασιών. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της Δράσης “Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία” του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». View full είδηση
  12. Εμείς (οι μηχανικοί) είμαστε σίγουροι διότι το έχουμε ψάξει. Ο δικηγόρος, πού στηρίζει την αποψή του? συμπλ. να είσαι επιφυλακτικός με τους δικηγόρους, διότι δεν είναι όλοι σαν τον δικό μας εδώ
  13. Δηλαδη μπορω σε εντος σχεδιου οικοπεδο να εχω αποκλιση πχ 1m απο το οριο του ΚΑΕΚ ?! Συναδελφε εισαι σιγουρος για αυτό ? Διοτι με δικηγορο που το συζηταγα εχει τη αντιθετη αποψη.
  14. Καλησπέρα συναδελφοι. Εχω την εξης περιπτωση . Εκδόθηκε άδεια οικοδομής 2 κτιριων γραφειων - καταστηματων συνολικου ΣΔ 400μ2 σε οικόπεδο. Ακολούθησε ΣΟΙ όπου κάθε κτίριο έγινε μια κάθετη , και επί αυτών συστάθηκαν οριζόντιες ιδιοκτησίες. Στο ένα κτίριο υπαρχει υπόγειο 80μ2 λειτουργικά ανεξάρτητο το οποίο στην άδεια είναι χώρος στάθμευσης και στην ΣΟΙ μια οριζόντια ιδιοκτησία Σήμερα έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει υποβληθεί δήλωση στον 4495 όσο η Κ5 ήταν ακόμα επιτρεπτή. Με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας , η επιφάνεια που θεωρητικά αναλογεί στον χώρο είναι 20μ2 αντι των 80μ2 που είναι στην άδεια. 1. Θα επιλέξω ποσοστό υπέρβασης δόμησης με βάση το εμβαδόν της άδειας οπότε ΥΔ 80/400 <50% ή με βάση το εμβαδόν που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας οπότε ΥΔ 80/20 >200%) ? 2. Λόγω επικρατούσας χρήσης καταστημάτων στο κτίριο θα πρέπει να μπει και συντελεστής αλλαγής χρίσης ή όχι ? Εχω την εντύπωση ότι στην εγκύκλιο λέει ότι ο συντ αλλαγής χρήσης μπαίνει μόνο όταν επέρχεται αύξηση ΣΔ εξαιτίας της και εδώ ο ΣΔ κατοικίας ή καταστημάτων είναι ίδιος .
  15. Καλησπέρα! Σε στάσιμο οικισμό ο οποίος πλέον με το ΣΧΟΟΑΠ έχει οριοθετηθεί με προτρενόμενο όριο υπάρχει οικόπεδο 2στρ με οικοδομή με ΟΑ 144τμ. Σε αυτή πραγματοποιήθηκε προσθήκη ΚΧ 37τμ και κατασακευή ανεξάρτητης αποθήκης 21τμ τα οοία ρυθμίστηκαν με τον Ν. 4495. Το όριο δόμησης του οικισμού είναι τα 200τμ. Μπορεί να γίνει καάτμηση σε 2 τμήματα από 1στρ με το ένα τμήμα να έχει την αποθήκη και το άλλο να έχει την οικοδομή των 144+37=181τμ;
  16. Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο «Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων – Σύσταση Ταμείου Ακινήτων Εθνικής Άμυνας και Φορέα Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων – Σχέδιο δράσεων για τη διαχείριση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει την σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Ακινήτων Εθνικής Άμυνας» και διακριτικό τίτλο «Τ.Α.Εθ.Α.», με έδρα την Αθήνα, στο οποίο συγχωνεύονται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ), και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Το Τ.Α.Εθ.Α. εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εκπροσωπείται δικαστικά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και τηρεί λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο Σχέδιο Νόμου αποτελείται από τρία βασικά μέρη. Το πρώτο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της σύστασης ενός ενιαίου ταμείου διαχείρισής της, του Ταμείου Ακινήτων Εθνικής Άμυνας (Τ.Α.Ε.θ.Α), στο οποίο συγχωνεύονται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ), και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Με το δεύτερο Μέρος δημιουργείται ένας νέος φορέας, ο Φορέας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων (Φ.Α.Α.Ε.Δ), επιφορτισμένος με το έργο της αποκλειστικής αξιοποίησης των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τη βέλτιστη και αποδοτικότερη αξιοποίησή τους, μέσω σύγχρονων και εξελιγμένων διαδικασιών, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς. Ο Φ.Α.Α.Ε.Δ. καταρτίζει πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης Ακινήτων, για την αξιοποίηση των ακινήτων που του αναθέτει το Τ.Α.Εθ.Α., το οποίο αναθεωρείται οποτεδήποτε. Το Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης Ακινήτων, το οποίο τεκμηριώνεται με τεχνική, νομική και χρηματοοικονομική μελέτη, αναλύει τουλάχιστον τα εξής: την πραγματική και νομική κατάσταση των προς αξιοποίηση ακινήτων, τα σενάρια για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ακινήτων, τις εργασίες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση κάθε ακινήτου, σύμφωνα με το βέλτιστο σενάριο αξιοποίησής του, τις ενέργειες προσέλκυσης επενδύσεων για την αξιοποίηση των ακινήτων και τα στοιχεία ταυτότητας των ακινήτων, τα οποία δημοσιεύονται και στον ιστότοπο του Φ.Α.Α.Ε.Δ.. Σε περίπτωση αξιοποίησης ακινήτων, το οικονομικό αντικείμενο της οποίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €10.000.000, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει προηγουμένως το Υπουργικό Συμβούλιο. Τέλος, στο τρίτο Μέρος εισάγονται ρυθμίσεις σχετικές με την υιοθέτηση και την εκπόνηση σχεδίου δράσεων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ View full είδηση
  17. Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, έως την Παρασκευή 18 Ιουλίου τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο «Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων – Σύσταση Ταμείου Ακινήτων Εθνικής Άμυνας και Φορέα Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων – Σχέδιο δράσεων για τη διαχείριση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει την σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Ακινήτων Εθνικής Άμυνας» και διακριτικό τίτλο «Τ.Α.Εθ.Α.», με έδρα την Αθήνα, στο οποίο συγχωνεύονται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ), και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Το Τ.Α.Εθ.Α. εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εκπροσωπείται δικαστικά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και τηρεί λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο Σχέδιο Νόμου αποτελείται από τρία βασικά μέρη. Το πρώτο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της σύστασης ενός ενιαίου ταμείου διαχείρισής της, του Ταμείου Ακινήτων Εθνικής Άμυνας (Τ.Α.Ε.θ.Α), στο οποίο συγχωνεύονται το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ), και το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Με το δεύτερο Μέρος δημιουργείται ένας νέος φορέας, ο Φορέας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων (Φ.Α.Α.Ε.Δ), επιφορτισμένος με το έργο της αποκλειστικής αξιοποίησης των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τη βέλτιστη και αποδοτικότερη αξιοποίησή τους, μέσω σύγχρονων και εξελιγμένων διαδικασιών, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς. Ο Φ.Α.Α.Ε.Δ. καταρτίζει πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης Ακινήτων, για την αξιοποίηση των ακινήτων που του αναθέτει το Τ.Α.Εθ.Α., το οποίο αναθεωρείται οποτεδήποτε. Το Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης Ακινήτων, το οποίο τεκμηριώνεται με τεχνική, νομική και χρηματοοικονομική μελέτη, αναλύει τουλάχιστον τα εξής: την πραγματική και νομική κατάσταση των προς αξιοποίηση ακινήτων, τα σενάρια για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ακινήτων, τις εργασίες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση κάθε ακινήτου, σύμφωνα με το βέλτιστο σενάριο αξιοποίησής του, τις ενέργειες προσέλκυσης επενδύσεων για την αξιοποίηση των ακινήτων και τα στοιχεία ταυτότητας των ακινήτων, τα οποία δημοσιεύονται και στον ιστότοπο του Φ.Α.Α.Ε.Δ.. Σε περίπτωση αξιοποίησης ακινήτων, το οικονομικό αντικείμενο της οποίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €10.000.000, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει προηγουμένως το Υπουργικό Συμβούλιο. Τέλος, στο τρίτο Μέρος εισάγονται ρυθμίσεις σχετικές με την υιοθέτηση και την εκπόνηση σχεδίου δράσεων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
  18. Έχω μία αγοραπωλησία ενός αυτοτελούς οικοπέδου. Στο κτηματολόγιο έχει καταχωρηθεί μεγαλύτερο και εκτός απόκλισης και θέλω να αποκόψω ένα τμήμα που μου έχουν προσαρτήσει από λάθος, ώστε να είμαι εντός απόκλισης. Θέλω το κομμάτι αυτό να το αφήσω ως αγνώστου, για να μην μπλέξω με το όμορο που έχει αρκετούς ιδιοκτήτες. Το ΔΓΜ μπαίνει ως διόρθωση ορίων (και αφήνω το αποκοπτόμενο ως νέο καεκ) ή ως εγγραπτέα πράξη και κάνω κατάτμηση (δεν γίνεται βέβαια συμβολαιογραφική κατάτμηση) ; Ή είναι και τα δύο σωστά; Η γεωμετρική μεταβολή θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις.
  19. Ναί, εφόσον στον 4495/17 ρυθμίστηκε ως ημιτελής κατοικία...
  20. Καλησπέρα. Να καλέσω ελεγκτή αν λείπει η εξώπορτα του κτιρίου? Φυσικά δεν θέλει άδεια η πόρτα, αλλά συμμετέχει στις όψεις? Εγώ θεωρώ πως όχι. Καμία γνώμη?
  21. Καλησπέρα σας Θα ήθελα να μάθω τιμή ζώνης για ακίνητο επί της οδού Ιωνίας 39 & Φιλαδελφείας στο Δήμο Νέας Σμύρνης ,Τ.Κ.17121 με συντεταγμένες ΕΓΣΑ Χ: 474582,14 Y: 4199997,35 Σας ευχαριστω
  22. και χωρίς ουσιαστική επίβλεψη από τον αρμόδιο Μηχανικό (90% δεν τον κάλεσαν καν)
  23. Εξηγείς λίγο την 1η περίπτωση? Δεν κατάλαβα, έχεις εκδώσει ήδη άδεια νομιμοποίησης? και τώρα θέλεις να κάνεις αποπεράτωση με άλλη άδεια? Αν είναι έτσι, εγώ νομίζω ότι από το λεκτικό της παρ.5(β)«... H εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αφορά τα αυθαίρετα τμήματα κτιρίων, ενώ για τα τμήματα που καλύπτονται από οικοδομική άδεια επιτρέπονται οι κατά νόμο προβλεπόμενες εργασίες.» εσύ καλύπτεσαι πλέον από οικοδομική άδεια.
  24. Δε φταίει η αρχική μελέτη, φταίει ο εγκαταστάτης που ήταν άτεχνος.
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.