Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα

  1. Past hour
  2. Σημαντική αύξηση (10,2%) καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 στα μισθώματα των σύγχρονων γραφειακών χώρων σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά της Cushman & Wakefield Proprius. Ο μέσος όρος στις βασικές περιοχές της Αττικής με γραφεία διαμορφώθηκε σε 21,83 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα έναντι 19,8 ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, πάντα βάσει των αναφορών της προαναφερόμενης εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών περί το real estate, ενώ η μέση απόδοση (yield) διαμορφώθηκε σε 6,58%, χωρίς μεταβολή. Τα υψηλότερα ενοίκια γραφείων καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας 29,5 ευρώ/τ.μ./μήνα (έναντι 25 ευρώ/τ.μ. μήνα) με την απόδοση στο 5,8%, ενώ αμέσως μετά έρχονται οι βασικοί οδικοί άξονες στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας (Κηφισίας, Αττική Οδός, και Μεσογείων) με 29 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 25 ευρώ με την απόδοση στο 6%. Στις βόρειες περιοχές (Ε65) τα μισθώματα γραφείων είναι τα χαμηλότερα 16 ευρώ/τ.μ./μήνα, χωρίς μεταβολή σε σχέση με ένα χρόνο πριν και με απόδοση 7%, στις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης 24 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 22 ευρώ (απόδοση 6,3%), στον Πειραιά 18 ευρώ/τ.μ./μήνα, επίσης αμετάβλητα και με απόδοση 6,9% και σε άλλες περιοχές 14,5 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 13 ευρώ. Επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γραφειακούς χώρους τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν συνολικής αξίας 58 εκατ. ευρώ (πέρυσι ήταν 170 εκατ.) με μια μόνο συναλλαγή από θεσμικό επενδυτή. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν η πώληση του Cecil στο κέντρο της Κηφισιάς στον όμιλο Λασκαρίδη, η αγορά γραφείων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη και η απόκτηση κτιρίου γραφείων 1.681 τ.μ. στην οδό Ηρακλείτου 7, από την Trastor. Όπως εκτιμάται από την C&W Proprius αναμένεται αύξηση του όγκου των επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων.
  3. Σημαντική αύξηση (10,2%) καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 στα μισθώματα των σύγχρονων γραφειακών χώρων σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά της Cushman & Wakefield Proprius. Ο μέσος όρος στις βασικές περιοχές της Αττικής με γραφεία διαμορφώθηκε σε 21,83 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα έναντι 19,8 ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, πάντα βάσει των αναφορών της προαναφερόμενης εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών περί το real estate, ενώ η μέση απόδοση (yield) διαμορφώθηκε σε 6,58%, χωρίς μεταβολή. Τα υψηλότερα ενοίκια γραφείων καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας 29,5 ευρώ/τ.μ./μήνα (έναντι 25 ευρώ/τ.μ. μήνα) με την απόδοση στο 5,8%, ενώ αμέσως μετά έρχονται οι βασικοί οδικοί άξονες στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας (Κηφισίας, Αττική Οδός, και Μεσογείων) με 29 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 25 ευρώ με την απόδοση στο 6%. Στις βόρειες περιοχές (Ε65) τα μισθώματα γραφείων είναι τα χαμηλότερα 16 ευρώ/τ.μ./μήνα, χωρίς μεταβολή σε σχέση με ένα χρόνο πριν και με απόδοση 7%, στις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης 24 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 22 ευρώ (απόδοση 6,3%), στον Πειραιά 18 ευρώ/τ.μ./μήνα, επίσης αμετάβλητα και με απόδοση 6,9% και σε άλλες περιοχές 14,5 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 13 ευρώ. Επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γραφειακούς χώρους τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν συνολικής αξίας 58 εκατ. ευρώ (πέρυσι ήταν 170 εκατ.) με μια μόνο συναλλαγή από θεσμικό επενδυτή. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν η πώληση του Cecil στο κέντρο της Κηφισιάς στον όμιλο Λασκαρίδη, η αγορά γραφείων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη και η απόκτηση κτιρίου γραφείων 1.681 τ.μ. στην οδό Ηρακλείτου 7, από την Trastor. Όπως εκτιμάται από την C&W Proprius αναμένεται αύξηση του όγκου των επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων. View full είδηση
  4. Καλησπέρα, Έχω μια απορία όσο αφορά τους συντελεστές q μεταξύ των δύο κανονισμών. Όταν είναι να λύσουμε ένα κτίριο από ο.σ για πλαστιμη απόκριση επιλέγουμε q=3,5 και για ελαστική q=1 βάσει ΕΑΚ. Επίσης και για εύστρεπτα κτίρια κάνουμε την επιλογή του q=3,5 (από όσο γνωρίζω). Στον ΕΚ8 από την άλλη αναφέρεται ότι το q παίρνει τιμές 1,5-2. Αυτό όμως που αναφέρεται? Όταν θέλουμε να λύσουμε για εύστρεπτα κτίρια τι παίρνουμε? Επίσης για ΚΠΜ κ' ΚΠΥ οι τιμές είναι μεγαλύτερες... *Δεν είμαι επαγγελματίας απλά φοιτήτρια και έχω αυτή την απορία* Ελπίζω να μην θεωρείται χαζή ερώτηση αλλά το διαδίκτυο δεν με έχει βοηθήσει σημαντικά και πιστεύω ό,τι μπορείτε εσείς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. μικρός είσαι συ και δεν ξέρεις, τα ύψη τα καθορίζουν τα Π.Δ. του 50? Δεν έχεις ζήσει κρίση στην οικοδομή μάλλον το 2010-2020 για αυτό μιλάς, παρεπιπτόντως για πες μου στην Νέα Υόρκη με 130 ορόφους στα κτίρια, στο Χονγκ Κονγκ, τι πρόβλημα έχουν ακριβώς σήμερα που τα κτίρια τους έχουν πάνω από 5 ορόφους?
  6. σαφώς το έχουν πει ηδη, θα δηλωσουν μια διαφορετικη διαμερισματωση
  7. αν ίσχυε αυτό που λες ότι δεν γράφουν τι απαγορεύεται γιατί θέλουν να κάνουν οικονομία χρόνου, αν ήθελαν να κάνουν αυτό τότε η νομοθεσία στην χώρα αυτή θα έπρεπε να ήτανε λιγότερη από την μισή
  8. της κοντής της ψυχής λένε πως της φταίνε οι τρίχες. Καλά έγραψαν τον άνθρωπο για αυτά τα στεγαστράκια στο στηθαίο του που φαίνονται και πλαστικά στην πρώτη φωτογραφία και στερεωμένα πάνω σε μικρά μεταλλικά στηριγματάκια? Μην σας παίρνουν τον αέρα, αν δεν έχει δουλειά ο διάολος λένε πως βασανίζει τα παιδιά του. Μην ξεχνάτε ποιός πληρώνει τους μισθούς στην χώρα αυτήν. Την υδρορόη βρήκαν αυθαίρετη? Θέλει πολύ χτύπημα τελικά αυτό το σύστημα για να στρώσει..
  9. @Ioannis_Civil για το πρώτο: Άρθρο 9: Τοίχοι στα όρια των οικοπέδων - μεσότοιχοι (Κτιριοδομικός). Για το δεύτερο: Άρθρο 2, παράγραφοι 72 και 79: ορισμοί προστεγάσματος και στεγάστρου (ΝΟΚ). Άρθρο 16: Λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου (ΝΟΚ).
  10. Σας ευχαριστω πολύ κατ αρχην για τα ¨φώτα"! Τα έχω ανεβάσει όλα .... θα μάθω και θα επανέλθω!!! Ευχαριστώ και πάλι!!!!!
  11. Κατεβάζουμε εδώ και 10 χρόνια! Να είσαι καλά! Ευχαριστούμε πολύ
  12. Σήμερα
  13. Στην πολεοδομική νομοθεσία γενικά επιτρέπεται μόνο ότι προβλέπει η νομοθεσία, δεν χρειάζεται και ποτέ δεν κάθετε να ασχοληθεί να απαγορεύει και όσα δεν επιτρέπονται. Είναι θέμα "time efficiency". Έτσι διαβάζεται η πολεοδομική νομοθεσία. Ταυτόχρονα βέβαια αυτοί που γράφουν την πολεοδομική νομοθεσία είναι και ψιλο άμπαλοι. Οπότε βρισκόμαστε σε αυτά τα παράλογα ποστ να λέμε ο καθένας τη γνώμη μας... Και αυτό ακριβώς αναφέρω, τη γνώμη μου (γράφω "θεωρώ"). Τώρα ότι η σοφίτα μπορεί να είναι ανοιχτός χώρος με "μορφή ημιυπαίθριου" κάτω από τη στέγη και να μετρήσει στο εμβαδόν της σοφίτας είναι απόλυτα ξεκάθαρο, όπως και απόλυτα ξεκάθαρο είναι ότι στην πολεοδομική νομοθεσία επιτρέπεται μόνο ότι προβλέπεται (π.χ. άρθρο 19 για τις κατασκευές πάνω απο το κτίριο και άρ. 17 για τις κατασκευές στον ακάλυπτο, δεν κάθετε να πει τι απαγορεύει.... Σου λέει περιοριστικά τι επιτρέπεται. )
  14. Καλησπέρα σας, Ήθελα να ρωτήσω εάν ένας απόφοιτος ΗΜΜΥ μπορεί να διδάξει πχ πληροφορική σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ή αν απαιτείται να έχει πιστοποίηση διδακτικής επάρκειας από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Ευχαριστώ.
  15. Μου έφερε ο ιδιοκτήτης την απόδειξη εξόφλησης που έκανε για το Β ΠΕΑ με web banking, και επειδή ήταν μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, έπρεπε να συμπληρώσει ο ίδιος το όνομα του δικαιούχου και πρόσεξα ότι έχει κάνει ένα λάθος, έχει αντιστρέψει δύο γράμματα πχ αντί για Μηχανόπουλος έγραψε Μαχηνόπουλος. Τα άλλα είναι σωστά, "ΑΠΥ 11 Β' ΠΕΑ 623000 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 Ονομα δικαιούχου" είναι κάτι που διορθώνεται αργότερα στο πρόγραμμα με μια υπεύθυνη δήλωση?
  16. Νόμιμο είναι και φαίνεται στο σχέδιο πόλης. Αυτό που θέλω να δω είναι πού καταγράφεται και πώς αποζημιώνεται.
  17. Το κτίσμα ρυμοτομείται από το Σχέδιο Πόλεως (ρυμοτομικό σχέδιο) όχι από την Π.Ε. Το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό φαίνεται το κτίσμα ? Αν δεν φαίνεται, σημαίνει ότι το κτίσμα κατασκευάστηκε αυθαίρετα μετά το ρυμοτομικό εντός του πλάτους της προβολεπόμενης οδού, οπότε δεν αποζημιώνεται.
  18. Μήπως σημαίνει ότι σε περίπτωση που η ιδιοκτησία βρίσκεται σε αυτή τη ζώνη (όπως και στα εκτός σχεδίου γενικά) και στην περίπτωση που βρίσκεται και εντός δασικής έκτασης χρειάζεται η ενημέρωση της δασικής υπηρεσίας, πριν προχωρήσουν σε καθαρισμό (κλάδεμα, κόψιμο χόρτων κλπ), ώστε να τους δώσει έγκριση;
  19. Κυκλοφορεί πως ο υπουργός είπε το εξής σε συνέντευξη: Συνεπώς δεν πρέπει να υποβάλουμε τίποτα όσον αφορά τα δασικά;
  20. Συμφωνώ. Θα γίνει/έχει γίνει μπέρδεμα, ειδικά σε όσους δεν έχουν καταλάβει τον διαχωρισμό.
  21. Δεν νομίζω ότι το όριο αρτιότητας ταυτίζεται με το όριο κατάτμησης (εκτός αν αναφέρεται ρητά στην ΖΟΕ: όριο κατατμησης και αρτιότητας..). Αν η ΖΟΕ δεν ορίζει όριο αρτιότητας τότε ισχύουν τα γενικά της εκτός σχεδίου δόμησης, που σημαίνει ότι η συνένωση σε άρτιο ή η βελτίωση της παρέκκλισης με συνένωση, κατά τους τότε όρους δόμησης, είναι νόμιμη.
  22. Για την πληρότητα του θέματος παραθέτω τον μοναδικό ορισμό της διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Η διαμερισμάτωση ορόφου εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Στην άδεια της περίπτωσης που εξετάζεις έχεις ένα περίγραμμα κατοικίας και ένα αποθήκης. Στην υλοποιημένη κατάσταση το περίγραμμα της κατοικίας μεγάλωσε και αυτό της αποθήκης εξαλείφθηκε. Εμένα μου φαίνεται ότι τα περιγράμματα δεν παρέμειναν ίδια, που σημαίνει ότι διαφοροποιήθηκαν.
  23. Σχετικά με τα μέτρα προληπτική πυροπροστασίας, ο νόμος γράφει στην περίπτωση γ γ) σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α) και β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια σχεδίου/οικισμού ΔΕΝ έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης, εκτός και αν τους υποχρεώσει η δασική υπηρεσία; Παρατήρηση Στο παρόν θέμα αναφέρονται παράλληλα τόσο τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας, όσο και οι διατάξεις για την πυροπροστασία ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Αποτέλεσμα αν κάποιος πιάσει να διαβάσει το θέμα από την αρχή να μπερδευτεί τελείως και να μην καταλαβαίνει που αναφέρεται η ερώτηση και που η απάντηση, κλπ. Δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό από τους διαχειριστές, να γίνει διαχωρισμός σε 2 ανεξάρτητα θέματα (όσο το παρόν βρίσκεται ακόμα στην αρχή του).
  24. Καλησπέρα στην ομάδα... να ρωτήσω κι εγώ κάτι που μου έτυχε περί ρεμάτων? έχω οριοθετημένο ρέμα (ΦΕΚ 2008) σε εκτός σχεδίου περιοχή. Με τον Ν. 4258/2014 άρθρο 5 παράγραφος 3Β ( όπως προστέθηκε με τον Ν4602/2019 , αναφέρει ότι "Η οριοθέτηση των υδατορεμάτων με οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους τρόπους δε συνεπάγεται απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών στην εδαφική περιοχή που περικλείεται από τις οριογραμμές του υδατορέματος, η οποία αποτελεί περιοχή εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού και χαρακτηρίζεται ως ζώνη υδατορέματος". Καταλαβαίνω ότι παραμένει στην ιδιοκτησία μου, αλλά κρατώ δυσμενέστερες αποστάσεις (γραμμή πλημύρας κτλ). Με το Ν.4964/2022 αντικαθίσταται η παραπάνω παράγραφος και αναφέρει ότι "3β. Κατά την οριοθέτηση των υδατορεμάτων με οποιοδήποτε από τους προβλεπόμενους τρόπους, τίθεται εκτός συναλλαγής η ζώνη που προσδιορίζεται από τη φυσική κοίτη όπως αυτή έχει αποτυπωθεί με τις όχθες και τη βαθιά γραμμή του ρέματος στο εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα της μελέτης οριοθέτησης, η οποία αποτελεί περιοχή εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού". Η ΥΔΟΜ εδώ θεωρεί ότι καθίσταται κοινόχρηστη η έκταση χωρίς διαδικασία απαλλοτρίωσης. Δεδομένου ότι έχω 4000+κάτι τ.μ. ιδιοκτησία, με καθιστά στα 3700 άρα μη άρτιο η συγκεκριμένη διαδικασία (γιατί ήμουν τυφλός) . Έχει κάποιος/α αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο?
  1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.