Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Δηλ τι είναι? Όροφος ? (όχι) Πατάρι? (ίσως) ή μήπως εννοείς ότι αν η άλλη στέγη (όχι αυτή της σοφίτας αλλά της οικίας) σηκωθεί κατά 60-70εκ τότε θα την θεωρούσες σοφίτα καθώς το 1,36 θα έπεφτε στα 65-75 εκ οπότε και θα συμφωνούσε με την σχηματική τομή του ΝΟΚ? υ.γ τέτοιες κατασκευές σαν αυτή του ερωτώντα έπρεπε να επιτρέπονται στις μονώροφες κατοικίες και να απαγορεύονται στις πολυκατοικίες (γιατί σ΄αυτές μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε αυτοτελείς χώρους)
 3. Δεν έχω σχέση με Ζάκυνθο και έχω πάνω από δέκα χρόνια να πάω. Σου ανεβάζω τα βασικά που προκύπτουν από το ε πολεοδομία. Ανάλογα με περιοχές ανά Ελλάδα είναι περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστα τα δεδομένα. Για Ζάκυνθο δεν έχω ιδέα αν είναι. Σ.Δ. πρόχειρα είδα ότι δεν αναγράφει, τσέκαρε τον (πρόχειρα) με τις αντικειμενικές αξίες τι Συντελεστή δίνουν εκεί που κατά κανόνα συμπίπτει με Σ.Δ. Πάρε τηλέφωνα σε όλα τα τηλέφωνα ΥΔΟΜ. Σημείωνε τι ώρα καλείς το καθένα. Αν δεν απαντήσει κανένας πάρε Δημαρχείο, πάρε Δήμαρχο. Πρέπει να απαντάνε. 059591FT000138XXA-1957.pdf 059710FT000015XXA-1955.pdf 4709462f737a4755afe11760e38a
 4. Τελικά, όταν θέλουμε να διαχωρίσουμε μια μεζονέτα σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες χρειάζεται οικοδομική άδεια ή άδεια μικρής κλίμακας???........ Τι λέτε??........
 5. Και εγώ συμφωνώ με ΥΔΟΜ ότι δεν είναι σοφίτα αυτό...
 6. 1. Με τι όρους δόμησης ανεγέρθηκε? (υποθέτω με αυτές του άρθρου 1 του Π.Δ εκτός σχεδίου -δηλ αποστάσεις 15μ από όρια -κάλυψη 10% και σ.δ 0,20) 2. Η πυρ/κή μελέτη με ποια Πυρ Διάταξη είναι και σε ποια κατηγορία κινδύνου εντάσσει το κτίριο?
 7. Όμως, για ποια εργασία που δεν απαιτεί ΕΕΔΜΚ θα γίνει χρήση σκαλωσιάς? Οπότε μήπως κουβεντιάζουμε χωρίς λόγο??
 8. Να συμπληρώσω στα πολύ σωστά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πως τα κτίρια του ν720 που δεν πέρασαν από τον ν1337, έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση και παίρνουν βεβαίωση νομιμότητας αλλά δεν μπορεί να εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια σε αυτά. Για αυτόν τον λόγο οι ΥΔΟΜ προτρέπουν στην υπαγωγή στον ν4495....
 9. Today
 10. Καλημέρα!! Η Ο.Α. αναγράφει συνεργείο αυτοκινήτων. Είναι εκτός σχεδίου περιοχή.
 11. Μάλλον στο ΕΤΕΑΕΠ δεν το έχουν ακόμη αναρτήσει. Στον ΕΦΚΑ μόνο έχουν αναρτήσει το νέο ειδοποιητήριο.
 12. Αν εχω αυθ. κατασκευές στον ακαλυπτο χώρο του οικοπεδου και εχω την συναινεση ολων το ποσοστο ΥΔ θα συγκριθει με το επιτρεπομενο του ολου οικοπεδου ,ενω οταν εχω ιδιοχρηση δεν χρειαζεται συναινεση το ποσοστο ΥΔ θα συγκριθεί με το ποσοστο της ΟΙ που τα ιδιοχρησιμοποιει.
 13. Καλημέρα!Από τα ειδικά δικαιολογητικά στην δεξιά στήλη μετά την επιλογή μιας εργασίας.Αν επιλέξεις εργασίες με ικριώματα θα το δεις να εμφανίζεται στην στήλη των επι μέρους δικαιολογητικών.
 14. παίρνω 2 μέρες τηλ δεν το σηκώνει κανείς. είμαι εκτός περιοχής.
 15. Από πού προκύπτει όμως αν απαιτείται ή όχι? Επειδή απ' ότι κατάλαβα το ΣΑΥ ΦΑΥ το ζητάει σε όλες τις ΕΕΔΜΚ και αν δεν έχει εφαρμογή πρέπει να το τεκμηριώσεις. Είναι στην κρίση του μηχανικού ή αναφέρεται ρητά κάπου?
 16. Καλημέρα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών. Μάλλον, ένα τοπογραφικό διάγραμμα ζητάνε, ίσως πρέπει να ρωτήσεις εσύ ή ο δικηγόρος στο κτηματολογικό γραφείο. Αν όμως χρειάζεται ΔΓΜ προσοχή στα ερωτήματα σου : 1) Το VST περιέχει κάθετες που συστήνονται με την εγγραπτέα πράξη ή τροποποιούνται (όχι τις καταργούμενες) 2) Αν χρειάζεται ΔΓΜ θα είναι πράξης και όχι διόρθωσης (διόρθωση σημαίνει μεταβολή περιμετρικών ορίων γεωτεμαχίου και ομόρων) 3) Τα VTS και τα LINE_XM δεν απαιτούνται κατά την άποψη μου.
 17. Από την στιγμή που δεν βγαίνει ετοιμόρροπο για να ακολουθήσει την άλλη οδό (έγκριση) δεν βλέπω άλλη λύση...έχω παρόμοια περίπτωση (κτίριο δεκ.'20-'30).Βέβαια σκέψου ότι για να περάσεις Σ.Α. για άδεια ούτως ή άλλως θα απαιτηθεί αρχ.αποτύπωση...(Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ,τουναντίον βρίσκομαι στην ίδια θέση και συμπάσχω)
 18. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση, δεν γνώριζα το νήμα που παραθέσατε!
 19. Τι μπορεί να αλλάξει αν βαλλω ολο το ακίνητο ολες οι παραβάσεις ειναι στον ακαλυπτο απλως τις ιδιοχρησιμοποιεί ο ενας ιδιοκτήτης που εχει τις δυο ΟΙ (ειναι 3 συνολικα) και εφοσον τα ιδιοχρησιμοποιει ο ενας και με τις δυο ΟΙ υπεθεσα οτι πρεπει να βαλω το συνολο των ποσοστων των 2 ΟΙ.
 20. Θα πρέπει να υπάρχει και ανεξάρτητη είσοδος για το υπόγειο και η χρήση να είναι πραγματικά βοηθητική.
 21. Καλημέρα!Το 2ο!Δεν κάνεις αναθέωρηση...Δεν υπάρχει ζήτημα θεώρησης του παλιού κτιρίου ως νέο...Ποια είναι η Π...
 22. Αυτός ο τομέας είναι ενδιαφέρον, αλλά εντόπισα ότι έχει κυρίως εφαρμογή σε πολύ μεγάλα κτίρια διότι τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που προσφέρει έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση πληροφορίας που συλλέγεται από αισθητήρες και αυτόματες αποφάσεις που λαμβάνονται με τη διαχείριση αυτής της πληροφορίας αν και μικρά κτίρια έχουν και αυτά οφέλη αν και ενδεχομένως μικρότερης σημαντικότητας. Εν πάση περιπτώσει είναι καλό να το ερευνήσουν σε βάθος οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Τεχνικοί.
 23. Γειά σου, για Ανάβυσσο εκτός 600 ευρώ όπως σωστά είπες. Έχεις γράψει όμως στο λάθος νήμα το σωστό ειναι το παρακάτω:
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.