Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Εκεί λέει για πληρωμές από ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2020. Μήπως προτίμησαν να τα πάρουν αργά αντί με έκπτωση; Αν κάποιος το έχει ερευνήσει εις βάθος ας σχολιάσει.
 3. Εαν βγει άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτου, πρέπει να πληρωθούν και ένσημα ΙΚΑ; Απ'ότι διάβασα εδώ, το ΙΚΑ θα αποφασίσει! Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιος του ΙΚΑ για το θέμα αυτό; Εγώ πάντως διαβάζοντας το άρθρο 105 που λέει οτι "Για τις αυθαίρετες κατασκευές πριν από τις 28.7.2011, που εξαιρούνται από την επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ" νομίζω ότι και η διαδικασία του άρθρου 106 εμπίπτει στο παραπάνω.
 4. Δικαίωμα υπαγωγής είναι η τεκμηρίωση της ημερομηνίας περάτωσης του αυθαιρέτου . Δες το σχετικό άρθρο . αρθ. 86 Δικαίωμα υπαγωγής Χρόνος αλλαγής χρήσης/ανέγερσης Στις διατάξεις των άρθρων 96 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις για τις οποίες ο φέρων οργανισμός της αυθαίρετης κατασκευής έχει εκτελεστεί ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έχει εγκατασταθεί πριν από τις 28.7.2011. Δεν απαιτείται η υποβολή συμβολαίου . Αρκεί το Ε9 που αποδεικνύει την κυριότητα .
 5. Today
 6. Καλησπέρα είμαι ιδιοκτήτης καινούργιας μονοκατοικίας και μου ζήτησαν για επέκταση δικτύου αποχέτευσης 15000 ευρώ περίπου. Είναι λογικό. Για ύδρευση μου ζητάν 3000 ευρώ. Η μονοκατοικία είναι εντός σχεδίου πόλεώς και 150 μέτρα περίπου από τα διπλανά σπίτια. Ευχαριστώ
 7. τώρα είμαστε στην παραπλάνηση της αγέλης
 8. Καλησπέρα, γνωρίζει κάνεις με τι ποσοστό κατανέμεται το υπόλοιπο του δανειου στους προμηθευτές? θέλω να προχωρήσω στην αποπληρωμή των προμηθευτών (μονωσας και αλουμινας) και δε ξερω τι αναλογει στο καθένα από το δάνειο για να καταθέσω αντίστοιχα και τα υπόλοιπα ποσά από τα ιδία κεφάλαια. Ευχαριστώ.
 9. Έχει γίνει μπάχαλο με την καραντίνα, γιαυτο υπάρχει κ η καθυστέρηση https://www.capital.gr/oikonomia/3456801/e-efka-ti-isxuei-gia-tis-asfalistikes-eisfores-apriliou
 10. Σε ευχαριστω για την απαντηση Αρα το μονο σιγουρο ειναι οτι παραλληλα με τη νεα αδεια που θα βγει, ο ενας πρεπει να «καρφωσει» εμμεσα τον αλλο για κατι που προφανως ειναι μεγαλο λαθος που το εκανε κι επισης δεν μπορει και να το τακτοποιησει..
 11. Το πρόβλημα του ΕΤΕΑΕΠ είναι πως δεν έγινε e-ΕΤΕΑΕΠ, εν αντιθέσει με τον ΕΦΚΑ..................... εξ ου και οι δυσλειτουργίες ρε παιδιά...............
 12. οι αποφασεις του ΑΠ ειναι ξεκαθαρες 735/2013 ΑΠ ( 607077) ) Κοινωνία δικαιώματος. Λύση αυτής. Κριτήρια επιλογής από το δικαστήριο. Αυτούσια διανομή. Η κρίση του δικαστηρίου σε κάθε περίπτωση δεν ελέγχεται αναιρετικά, ως αναγόμενη σε πραγματικά περιστατικά. Εξαιρέσεις. Συγκυριότητα επί ακινήτου χαρακτηριζομένου ως διατηρητέου. Μη εφικτή η αυτούσια διανομή αυτού διότι αυτή δεν συμβιβάζεται με την ιδιαίτερη φύση του εν λόγω ακινήτου. Μοναδικός τρόπος διανομής του επίκοινου διατηρητέου ακινήτου είναι η πώλησή του με πλειστηριασμό ώστε καθένας από τους συγκυρίους να λάβει από το εκπλειστηρίασμα που θα επιτευχθεί ποσό ανάλογο προς την εξ αδιαιρέτου μερίδα του επί αυτού. Πολιτική δικονομία. Ένδικα μέσα. Αναίρεση. Λόγοι. Η παραβίαση κανόνα ουσιαστικού δικαίου ως λόγος αναίρεσης. Σφάλμα του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που δέχθηκε ότι είναι δυνατή η αυτουσία διανομή του επίκοινου ακινήτου σε δύο αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, παρά τον χαρακτηρισμό αυτού ως διατηρητέο σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση. το δικαστήριο αναιρεί την υπ` αριθμ. 2783/2009 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. επισης Συγκυριότητα επί ακινήτου χαρακτηριζομένου ως διατηρητέου. Μη εφικτή η αυτούσια διανομή αυτού διότι αυτή δεν συμβιβάζεται με την ιδιαίτερη φύση του εν λόγω ακινήτου. Μοναδικός τρόπος διανομής του επίκοινου διατηρητέου ακινήτου είναι η πώλησή του με πλειστηριασμό ώστε καθένας από τους συγκυρίους να λάβει από το εκπλειστηρίασμα που θα επιτευχθεί ποσό ανάλογο προς την εξ αδιαιρέτου μερίδα του επί αυτού. οι αποφασεις ειναι σαφεις... Εν τελει αυτο ειναι αρμοδιοτητας του δικηγορου του πελατη...
 13. Με συμβολαιογράφο μίλησες? Υ.Γ. υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που έβαλες το ερώτημα σου στην Ενότητα Αρχιτεκτονικά?
 14. Θυμίζει λίγο τις επιδοτήσεις για το ξερίζωμα των ελιών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
 15. Ας σηκώσουν κανένα τηλέφωνο πρώτα. Σήμερα όλα τα τηλέφωνα κατεβασμένα.
 16. Έγινε καθάρισμα βασικό στα οφφ τοπικ. Αργότερα μπορεί να τσεκαριστεί και πιο επισταμένα. Θέματα λειτουργίας του φόρουμ σκέψεις, προτάσεις, προβλήματα, ερωτήσεις σχετικές έχουμε ειδική ενότητα και θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εκεί. Θέματα που αφορούν Άδειες Μικρής Κλίμακας με το νέο πλαίσιο που υπάρχει πια για το 2020 είναι εδώ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας, ευελπιστούμε να μη συνεχίσει εδώ για να μη πρέπει να λάβουμε κι άλλα μέτρα. Είχαν προηγηθεί και παρατηρήσεις από τον συντονισμό.
 17. Συνάδελφοι καλησπέρα, Αναζητώ την πιθανότητα σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας σε διατηρητέο 3οροφο κτίριο. Αναζητώντας πληροφορίες, βρήκα απόφαση του Α.Π. (735/2013) η οποία ακυρώνει απόφαση του Εφετείου περί δυνατότητας σύστασης. Στην περίπτωση μου βέβαια ο ιδιοκτήτης είναι ένας, και μετά τη σύσταση επιθυμεί τη μεταβίβαση των ιδιοκτησιών, δλδ δεν θα υπάρξει κάποιος να προσβάλλει νομικά την όποια πράξη. Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη!
 18. Υπάρχει η λεγόμενη "αεριοποίηση του λιγνίτη", που στην πιο απλή μορφή της παρουσιάζει κατακράτηση 100% όλων των ρύπων μικροσωματιδίων, αυτών δηλαδή που ευθύνονται για αναπνευστικές ασθένειες του πληθυσμού. Αυτή όμως έχει μια βασική ιδιομορφία που δυσκολεύει την κατάσταση. Εφευρέθηκε και αναπτύχθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση, που σημαίνει ότι το κόστος αποτίμησής της είναι τελείως διαφορετικό στην καπιταλιστική οικονομία. Μια σχετική μελέτη απλής αεριοποίησης λιγνίτη για την Ελλάδα, έχει κάνει και το ΤΕΕ πριν 8 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Η πιο προχωρημένη μορφή αεριοποίησης μπορεί να δεσμεύει μέσα στη γη τελείως τον άνθρακα από το παραγόμενο CO2, και να αποδίδει στο περιβάλλον καθαρό Ο2 και υδρατμούς!!! Δηλαδή εδώ δεν μιλάμε απλώς για "μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση όλων των ρύπων" αλλά για περιβαλλοντική αναβάθμιση! Αυτή τη στιγμή όμως, αφού η ανάπτυξη του ενεργειακού παιχνιδιού έχει φύγει υποχρεωτικά από τα κράτη του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, η μοναδική εταιρεία που έχει προσπαθήσει να μελετήσει τρόπους αεριοποίησης λιγνίτη, είναι η κρατική Σουηδική Vattenfall. Κοινώς δεν υπάρχει φθηνή τεχνογνωσία.
 19. Προφανώς και μπορεί να το κάνει ο συνάδελφος που το πρότεινε. Το σκυρόδεμα έχει φιλότιμο και μόνο σε ακραίες καταστάσεις λάθος οπλισμού έχουμε προβλήματα.
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε κατοικία εντός σχεδίου η οποία ανεγέρθηκε με άδεια του 1962, πραγματοποιήθηκε κλείσιμο ενός Η/Χ της περί το έτος 1993 βάσει των λεγομένων του ιδιοκτήτη. Δεν έχω κανένα αποδεικτικό χρόνου κατασκευής. Μπορεί να θεωρηθεί ότι το κλείσιμο του Η/Χ είναι αλλαγή χρήσης του χώρου αυτού και έτσι να μπει στο διάστημα 2004-2011 και να δηλωθεί στο νόμο; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 21. chzog

  ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ

  Time Left: 1 month and 28 days

  • RENT
  • USED

  Υπάρχει δυνατότητα συστέγασης 2 ακόμη συνάδελφων σε γραφείο πλήρως εξοπλισμένο στην περιοχή Παγκρατίου Τηλ 6977397513.

  150.00 EUR

 22. Επανέρχομαι στο θέμα καθώς έχω συλλέξει τα περισσότερα δεδομένα! Το οικόπεδο μου είναι το 1. Τα συμβόλαια του από το 1971 έως το 2005 αναφέρουν ιδιωτική οδό. Το συμβόλαιο του οικοπέδου 2 που είναι του 75 και εκ τότε δεν έχουν συντάξει άλλο αναφέρει πως συνορεύει με 'σούδα'. Το συμβόλαιο το οικοπέδου 3 που είναι του 90 αναφέρει δημοτική οδό 3 μέτρων και παραχωρεί 1 μέτρο για να εκδόσει ο.α... Στο υποθηκοφυλακείο μου ανέφεραν πως εφόσον το συμβόλαιο μου αναφέρει ιδιωτικό δρόμο ΔΕΝ πρόκειται να μου μεταγράψουν καμία απολύτως παραχώρηση! Άρα το ερωτήμα μου συνάδελφοι παραμένει: 1)Παραχωρώ δρόμο ή δεν παραχωρώ? Εχει δικαίωμα το υποθηκοφυλακείο να μου αρνηθεί την μεταγραφή? 2)Αν είναι ιδιωτικός δρόμος - δλδ εδαφική λωρίδα ιδιόκτητη, τότε ή θα πρέπει να κολλήσω στο όριο του οικοπέδου ή να τραβηχτώ 2,5 μέτρα. Επειδή το οικόπεδο είναι πολύ στενό θα αναγκαστώ να κολλήσω σε κάποια σημεία. Ως εκ τούτου γι'αυτο ρωτάω με εμμονικό τρόπο...μην καταλήξω να σχεδιάζω σπίτι σε λωρίδα που θα έπρεπε να παραχωρηθεί! ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Model (1)_001.tif
 23. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζει την αλλαγή χρήσης στην τακτοποίηση (αν "δύναται" να το κάνει.........) Ευχαριστώ........
 24. Αυτό που περιγράφει ο συνάδελφος είναι η ορθή προσέγγιση για εμένα. Προφανώς και θα αγκυρώσεις εντός της πλάκας (πρόβολος) για να επιτύχεις το μήκος αγκύρωσης και είναι ΑΠΙΘΑΝΟ η αγκύρωση αυτή να αστοχήσει. Απλά να υπολογίσεις πως είσαι σε δυσμενή περιοχή αγκύρωσης.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.